2023-10-18 66 瀏覽
今日喺尖沙咀等咗好耐好耐,whatsapp A姐又無人覆,而我只係痴痴的等,等咗差唔多1個鐘,A姐先打俾我,話約咗人,又唔記得話我知,就係咁我俾A姐放咗飛機喇!成個痴漢咁,我就去到喜膳燒食串燒,最鍾意呢度嘅串燒放喺鐵板上,所以啲串燒放耐咗都仲好夠熱。其實食燒烤真係唔駛多醬料,簡簡單單用鹽燒,反而更容易帶出自身嘅香味。牛舌厚切得嚟,又燒得軟腍,牛肉味香濃,好juicy!雞翼大大隻,用蜜糖嚟燒,就最啱喇!蜜糖甜甜哋,好惹味,一串仲有成3隻,夠晒抵食。除咗燒蜜糖雞中翼,仲叫咗明太子釀雞翼,雞皮燒得好脆口,入面仲有好多明太子,好滿足!隻扇貝都幾大隻,鮮甜爽口。而上面仲有粉絲同蒜蓉,好香呀!燒到燶燶哋嘅粟米仲好鮮甜,粒粒都脆卜卜。煙肉韭菜卷好香,唔太油膩,最正係韭菜味夠香!

隻扇貝都幾大隻,鮮甜爽口。而上面仲有粉絲同蒜蓉,好香呀!

燒到燶燶哋嘅粟米仲好鮮甜,粒粒都脆卜卜。

煙肉韭菜卷好香,唔太油膩,最正係韭菜味夠香!
2023-09-19
20 分鐘 (堂食)
✨今個星期工作好忙😂 星期六日先得閒出街食食食😋😋 話說好耐冇食串燒,所以今日揀咗一間喺尖沙咀食串燒嘅餐廳😋😋 一入到去就俾佢嘅裝修吸引,好似去咗日本嘅居酒屋🏮✨打開餐牌,選擇眾多,咩都嘗試😂 食完今餐之後,決定要再同朋友嚟,試埋其他未食過嘅串燒🤤🍽️ 燒日本生蠔(6隻)$88其中一張餐牌介紹 餐廳六周年紀念,可用$88享用六隻燒日本廣島生蠔🦪千祈唔好錯過,燒出嚟嘅生蠔每一隻都大大粒,好飽滿,燒得啱啱好,又唔會過熟,真係好滿足😋 🍽️ 雞皮餃子🥟 $68上次去咗大阪嘅天滿,試咗一間零遊客嘅日本傳統居酒屋🏮嗰度都有雞皮餃子,所以見到餐牌有呢個菜式都好驚喜,我覺得係好食過日本嘅,真心!因為雞皮燒到卜卜脆,但係又鎖到餃子餡嘅肉汁,餃子餡料係大隻過我喺日本食嘅,雞皮餃子必點之一🤤 雞皮餃子有五隻,我獨食咗三隻🤣好好食!🍽️燒珍寶大扇貝 $78有蒜蓉同芝士口味,我揀咗蒜蓉😍 一啖過食,超滿足🤭 因為真係好大一舊😋 肉質新鮮又入味😋😋😋🍽️ 燒蟶子皇(蒜蓉)$88忍唔住又嗌蟶子皇😂 食咩菜式都好,見到蟶子皇就會想嗌😋 作為蟶子皇熱愛者,呢到嘅蟶子皇大隻,燒烤控制得非常好,除咗蟶子皇嘅鮮甜,仲食到燒烤嘅蒜蓉

🍽️ 燒日本生蠔(6隻)$88

🍽️ 雞皮餃子🥟 $68

🍽️燒珍寶大扇貝 $78

🍽️ 燒蟶子皇(蒜蓉)$88
忍唔住又嗌蟶子皇😂 食咩菜式都好,見到蟶子皇就會想嗌😋 作為蟶子皇熱愛者,呢到嘅蟶子皇大隻,燒烤控制得非常好,除咗蟶子皇嘅鮮甜,仲食到燒烤嘅蒜蓉味,正🤤

🍽️ 燒豬肉串 $29
揀咗沙嗲汁,首先豬肉已經係好入味,油脂分布平均,唔會有好肥嘅位,每一啖充滿油脂得來又唔會過肥🤤 沙嗲汁都係精粹👍 日式同港式混合得非常好👍👍

🍽️ 燒牛舌 $58
牛舌係超厚切,燒得啱啱好,肉質鮮嫩得嚟唔會乾身,或者唔熟,暫時係食過咁多串燒當中最好食嘅燒牛舌。店員係上菜之前,會送上一碟秘製辣汁,類似泰式辣醬,不過再辣啲,牛舌點上呢個辣汁真係好好食😋

🍽️ 燒流心鵪鶉蛋 $29
呢個係男朋友嘅😂 我未試過食串燒鵪鶉蛋,一試不得了,一放入口咬嘅第一啖就爆汁,好香嘅蛋黃味,加上香料嘅甜味,真係唔試唔知原來流心鵪鶉蛋係咁好食😂 想試新嘢嘅不妨試吓呢個,一定有驚喜!

🍽️ 燒牛肚 $29
果然係港式加日式嘅串燒,牛肚感覺上好地道嘅牛雜或者港式車仔麵先會食,但係原來串燒牛肚都別有一番風味。佢嘅味似係金錢肚嘅味,但係串燒嘅方式令佢口感好特別,呢個真係一定要試,未試過喺其他串燒店食過🥺

🍽️ 燒茄子 $36
食串燒一定會嗌燒茄子,我覺得燒茄子係證明到間舖頭嘅串燒質素高唔高質🤣 呢度嘅茄子都一定要試,佢有蒜蓉同埋孜然味,我就覺得蒜蓉味夾啲,蒜蓉係鋪滿晒喺茄子肉上面,蒜蓉味好出,燒得好香😍

🍽️ 懷舊燒魷魚 $52
我俾懷舊呢兩個字吸引咗,原來呢款懷舊嘅燒魷魚真係買少見少,諗起之前去大澳食嘅燒魷魚,呢間嘅燒魷魚份量好多,就連佢配上嘅辣椒都係高質架!真係好想買多一份外賣拎返屋企,一路煲劇一路飲酒🍻

🍽️ Sapporo Premium $38 x2枝
都係去日本嘅時候愛上咗Sapporo🤤
佢呢度係支裝,未見過,平時都係飲罐裝,
生啤好夠凍,Nice🤤🤤 食串燒點可以唔嗌啤酒🤤 佢嘅價錢都好震撼,平過好多其他嘅日本餐廳🫣🤫🤫 如果唔係聽日要返工,我應該會飲多一枝🤣🤣
2023-10-15
  • 燒珍寶大扇貝
  • 蒜蓉燒廣島生蠔
  • 雞皮餃子
2023-10-14 76 瀏覽
《出色鮮味串燒🔥》———————————————-#喜膳燒 🍢-早排同朋友去尖沙咀聚會,搵咗呢間主打串燒嘅小店,適逢佢哋六周年,每日都有唔同嘅優惠,例如晚市七折、生啤買一送一、贈送小食等等, 十分抵食🤤-先嚟我哋嗌咗啲海鮮,食材新鮮,加埋蒜蓉落去燒超惹味🤩 蟶子王非常飽滿,口感彈牙🌊 貴妃蚌鮮味十足,上面仲有啲粉絲添~廣島生蠔超大隻,一啲都唔腥,仲帶點海水味嘅鹹香😍-串燒都係即叫即燒,會俾個鐵板可以烘住保暖, 十分貼心🥰 我哋分別嗌咗沙嗲豬頸肉、燒雞皮、燒牛舌、沙嗲牛肋條等等嘅肉類串燒,肉質都算嫩滑,唔會燒完好柴😆 特別鍾意佢嘅芝士響鈴,脆卜卜,中間夾住流心芝士,非常邪惡😈-我哋另外仲嗌咗啲小食,燒肉桂焦糖金菠蘿甜甜酸酸,十分開胃🍍而雞皮餃子一口size,食唔停口🥟 飲品方面,自家製冰糖雪耳雪梨水夠晒潤喉,下火一流,啱晒食住串燒,一路飲🤭-⭐ 參考價錢︰燒蒜蓉蟶子王: $78燒蒜蓉貴妃蚌: $68蒜蓉燒廣島生蠔: $78燒沙嗲豬頸肉: $28海鹽燒雞皮: $38海鹽燒王牌牛舌: $49燒完條沙嗲牛肋條: $39燒芝士響鈴: $24燒沙嗲麵筋: $22燒肉桂焦糖金菠蘿:$38雞皮餃子:
《出色鮮味串燒🔥》
自家製冰糖雪耳雪梨水: $38
🍌 抵deal 指數:7/10
💰 人均消費:$350
2023-10-10
尖沙咀串燒小店,座位不算多,頗有日本居酒屋親近溫馨的氛圍。倆口子把酒聊天,吃吃串燒,相比外面人來人往熱鬧的道路,這裡更能提供寧靜沉澱的片刻。燒扇貝 $78 | 燒貴妃蚌 $68 | 燒日本生蠔 $88 | 燒白鱔 $68燒海鮮只要本身海鮮新鮮,不用太多調味就能吃出最原始的鮮味。貝類加上蒜蓉粉絲吸盡精華,扇貝大大隻,貴妃蚌爽甜,一口不剩任何湯汁。鹽燒白鱔就吃得多,紫菜燒白鱔卻是第一次,賣相黑黑的但意想不到地美味。日本生蠔在做推廣,不到$100就有6隻,還要每隻都是中Size兼很Juicy飽滿,CP值很高!芝土響鈴 $24 | 沙嗲燒雞子 $68薄脆響鈴加上創意,芝士燒到流心,熱騰騰又惹味。打邊爐當吃的雞子,竟然也有沙嗲BBQ版,軟彈的口味依然保持,同樣很合口味。燒牛舌 $49 | 霜降和牛串 $59燒豬頸肉 $28 | 明太子雞翼2pcs $49燒墨魚丸 $28 | 燒台式香腸 $26食肉獸也有很多串燒選擇,任選蜜糖、沙嗲或蒜味,燒豬頸肉厚切而爽脆,肉感十足。店員推介的牛舌也中規中矩。和牛串牛味濃郁,一個人獨吃清光無難度。
燒白鱔
芝士響鈴
沙嗲燒雞子
霜降和牛串
燒豬頸肉
喺尖沙咀諾士佛台附近發現咗以食串燒為主嘅餐廳 滿足晒放工想食串燒飲啤酒放鬆吓嘅朋友🍻環境企理 坐得舒服👍🏻想喺呢附近覓食呢一間絕對係非常推介🤤==============================𝐅𝐨𝐨𝐝 𝐋𝐢𝐬𝐭📌🍢焗墨西哥黑松露芝士薄餅🍢燒四季豆🍢燒雞肉串🍢燒燒賣🍢馬來西亞大蜆🍢燒貴妃蚌蒜蓉🍢蒜蓉牛油焗娃娃菜🍢燒茄子🍢鹽燒清香翠玉瓜🍢燒蒜芯🍢燒棉花糖多士(土多啤梨味)串燒唔一定主打肉類 餐廳主打海鮮 做得非常出色 唔止種類多而且口味都可以任你揀😍最欣賞係佢夠晒快手基本上你一落單唔使5分鐘之內就燒好🤤我最鍾意係佢個薄餅完全諗唔到會係呢一個整法👍🏻入邊滿滿芝士同埋辣椒非常好食❤️‍🔥🤗==============================環境同食物質素相當優質既餐廳🥰梗係要介紹一下👏🏻 💁🏻‍♀️
𝐅𝐨𝐨𝐝 𝐋𝐢𝐬𝐭📌
🍢蒜蓉牛油焗娃娃菜
🍢燒茄子
🍢鹽燒清香翠玉瓜
🍢燒蒜芯
🍢燒棉花糖多士(土多啤梨味)

2023-10-08 65 瀏覽
今日Duck🦆哥同阿仔去咗尖沙咀食串燒🍡,喜膳燒係一間主打港日風味嘅串燒店;店舖裝修佈置得像日本🇯🇵居酒屋又帶少少酒吧嘅風格🍻。餐牌📔選擇非常之多,除咗串燒🍡之外,仲有海鮮,而且餐廳6️⃣周年紀念,更加可以用優惠價$8️⃣8️⃣享用蒜蓉燒廣島生蠔6️⃣隻,咁梗係要試下啦😆。燒珍寶大扇貝(蒜蓉) $78隻扇貝新鮮而且好大隻😍,燒得剛剛好,蒜蓉🧄配埋粉絲一齊食,非常好味。燒貴妃蚌(蒜蓉) $68隻貴妃蚌同樣大大隻😍,肉身夠厚又飽滿,味道鮮甜,加上蒜蓉🧄,味道又香又惹味😋。海鹽燒牛肩胛 $48牛肩胛🐂燒得乾身,充滿牛味😋。海鹽燒皇牌牛舌 $49牛舌👅大大塊,軟嫩多汁又有嚼勁😋。海鹽燒雞皮 $38/2串雞皮🐓燒得非常香脆,一啲都唔油膩🥰。燒火辣牛肚 $29🐂口感彈牙有嚼勁,辣辣地🌶十分惹味。燒黑啤牛仔骨(特厚) $69/2件牛仔骨🐂大大件,食落濃郁多汁😋。黑松露鵝肝多士 $82/2件鵝肝🦢表面煎得乾身,配埋多士,口感加倍豐富🥰。蒜蓉燒廣島生蠔 $88/6隻(優惠價)廣島蠔🦪大大隻,燒得剛剛好,好 juicy😋。燒玉桂焦糖金菠蘿 $38甜中帶少少玉桂味🍯,一口咬落勁多汁,超正😋。青檸梳打

燒珍寶大扇貝(蒜蓉) $78隻

燒貴妃蚌(蒜蓉) $68隻

海鹽燒牛肩胛 $48
牛肩胛🐂燒得乾身,充滿牛味😋。
海鹽燒皇牌牛舌 $49
牛舌👅大大塊,軟嫩多汁又有嚼勁😋。
海鹽燒雞皮 $38/2串
雞皮🐓燒得非常香脆,一啲都唔油膩🥰。

燒火辣牛肚 $29
🐂口感彈牙有嚼勁,辣辣地🌶十分惹味。

燒黑啤牛仔骨(特厚) $69/2件
牛仔骨🐂大大件,食落濃郁多汁😋。

黑松露鵝肝多士 $82/2件
鵝肝🦢表面煎得乾身,配埋多士,口感加倍豐富🥰。

蒜蓉燒廣島生蠔 $88/6隻(優惠價)
廣島蠔🦪大大隻,燒得剛剛好,好 juicy😋。

燒玉桂焦糖金菠蘿 $38
甜中帶少少玉桂味🍯,一口咬落勁多汁,超正😋。

青檸梳打 $38
🍋梳打清新爽口,解辣解膩一流😋。

總括而言,海鮮非常新鮮,另外店員會先放上一塊鐵板⬛係枱,串燒放在上面能夠保持溫度,非常貼心❤️。
2023-10-01
Stir-fried garlic mussels 燒貴妃蚌 🐚 $68Garlic grilled hiroshima 蒜蓉燒廣島生蠔 🦪 $78左邊嘅三隻蒜蓉燒廣島生蠔新鮮大隻,望落去脹卜卜,食起上嚟鮮甜,而右邊嘅蒜蓉燒貴妃蚌肉質爽口彈牙,冇乜沙,而且冇乜雪藏味,都幾高質👍🏻Grilled fish maw belly in satay sauce 🌶️🐟沙嗲燒厚魚肚 $48BBQ Grilled pork neck 燒豬頸肉 🍖 $28Grilled chicken skewer 🍗燒雞肉串 $28 Grilled Japanese sweet potato 🍠 燒日本一口甜薯 $24Grilled ladyfingers 海鹽燒秋葵 $24Grilled asparagus 海鹽燒法國鮮露荀 🇫🇷 $32 Grilled baby cabbage 🥦 燒娃娃菜 $24居酒屋嘅串燒係最受歡迎食物黎,今次叫咗唔同種類嘅肉類,包括有爽口嘅燒豬頸肉🐷、嫩滑嘅雞肉🐓,另外仲有多款相對健康嘅燒蔬菜類,好似係充滿骨膠原又醃得入味嘅魚肚、清甜大條嘅鮮露荀、鮮嫩娃娃菜等,可以話各有特色!Grill

Garlic grilled hiroshima
蒜蓉燒廣島生蠔 🦪 $78

沙嗲燒厚魚肚 $48
燒日本一口甜薯 $24
Grilled ladyfingers 海鹽燒秋葵 $24

Grilled enoki mushroom rolls in black truffle sauce
黑松露蒜蓉焗金菇 $58
Grilled garlic butter baby cabbage 🥬🧄
蒜蓉牛油焗娃娃菜 $48
左邊嘅蒜蓉牛油焗娃娃菜充滿濃濃嘅牛油香氣🧈,健康又吸引,份量仲唔少,而右邊嘅黑松露蒜蓉焗金菇免頭有一大堆矜貴黑松露醬,撈埋金菇一齊食好夾

Sea salt edamame 海鹽枝豆 🧂🫛 $39
Preserved sliced cucumber salad 涼拌手帕青瓜 $36
辣辣地嘅涼拌手帕青瓜口感清爽🥒,有少少川菜特色,醃得好惹味,而海鹽枝豆雖然看似用料簡單,已經襯托枝豆本身嘅天然豆香🌿,性價比仲好高

French garlic wrap 法式蒜蓉包 🥖 $24
即叫即烤嘅法式蒜蓉包香口酥脆,免頭搽咗大量蒜蓉,超級吸引,包帶有淡淡牛油香 ,而且份量適合同朋友share 食,值得推介呀👍🏻
2023-10-07 35 瀏覽
📍喜善燒位於 尖沙咀寶勒巷10號地舖,位於大廈內好唔顯眼,要朋友指路先搵到。⭐️🍆孜然燒茄子 $29超巨茄子,大漠孜然風味👍🏻。⭐️燒蘆筍 $32新鮮大條爽口。⭐️🐟雞泡魚乾 $49香口乾爽,送啤酒👍🏻。⭐️🧀芝士響鈴 $24流心芝士,咸咸脆脆, 好食。⭐️🐮燒牛舌 $49一串3片,每片成1cm 厚, 有咬口唔乾柴👍🏻推👍🏻👍🏻。⭐️🥔薯蓉焗田螺 $42薯蓉田螺蒜蓉焗到香噴噴👍🏻。⭐️鵝肝多士 $82⭐️燒大蜆 $88鮮味無沙,有少少天然咸味,乜都唔洗點已經好好味。⭐️燒扇貝 $68同西貢有得比,扇貝肉超巨粒,彈牙鮮味,粉絲吸左扇貝汁加上蒜蓉香👍🏻👍🏻。⭐️🐔雞皮餃子 $78燒到脆卜卜嘅雞皮包住豬肉,口感紮實,真材實料👍🏻。

⭐️🍆孜然燒茄子 $29
超巨茄子,大漠孜然風味👍🏻。

⭐️燒蘆筍 $32
新鮮大條爽口。

⭐️🐟雞泡魚乾 $49
香口乾爽,送啤酒👍🏻。

⭐️🧀芝士響鈴 $24
流心芝士,咸咸脆脆, 好食。

⭐️🐮燒牛舌 $49
一串3片,每片成1cm 厚, 有咬口唔乾柴👍🏻推👍🏻👍🏻。

⭐️🥔薯蓉焗田螺 $42
薯蓉田螺蒜蓉焗到香噴噴👍🏻。

⭐️鵝肝多士 $82

⭐️燒大蜆 $88
鮮味無沙,有少少天然咸味,乜都唔洗點已經好好味。

⭐️燒扇貝 $68

⭐️🐔雞皮餃子 $78
燒到脆卜卜嘅雞皮包住豬肉,口感紮實,真材實料👍🏻。
呢間「喜膳燒」係位於寶勒巷10號地舖,是在大廈裏的地舖,店門的裝飾和燈光已經很有在日本深夜時遇到的串燒店啲感覺~由不同種類的串燒,包括:時令海鮮🦐、牛肉🐮、豬雞🐷🐔、丸腸類、蔬菜瓜類🥬,除咗一啲串燒類別還有一些小食、主食和甜品🍮店員會把食物放在熱石板上,令串燒keep住溫度♨️唔怕啲野食會凍👍🏻 🔸燒馬來西亞大蜆 $88好新鮮又大粒,而且係無沙的👍🏻食落是鮮甜味十足❤️🔸燒珍寶大扇貝$78可選蒜蓉🧄或者芝士🧀口味係有好多粉絲係上面🤤好夠味👍🏻扇貝都大大粒~🔸燒新鮮脆皮白鳝 $68大愛呀😙😙 因為想自己一個人享受一串白鱔,所以叫咗兩串,同朋友一人一串個皮燒到脆卜卜🤤 肉質鮮嫩🔸海鹽燒皇牌牛舌 $49每塊都有一定嘅厚度,好有咬口又唔會好硬係好爽口嘅效果,咸度亦啱啱好😆🔸日本霜降和牛串 $59霜降和牛串脂香肉嫩🔸燒紐西蘭羊架 $88係有2隻的,唔會好油同唔多脂肪亦都唔會好騷🔸泰式燒原隻鮮魷魚🦑 $88原隻鮮魷魚🦑大大隻入口豐富的炭燒和鮮味,再配合咗泰式辣醬Yummy! Yummy!🔸燒玉桂焦糖金菠蘿 🍍 $38我係好鐘意食燒菠蘿🤤燒到金黃色,咬落嗰一下係有一層焦糖脆,正呀😍菠蘿🍍又Juicy

店員會把食物放在熱石板上,令串燒keep住溫度♨️
唔怕啲野食會凍👍🏻

🔸燒馬來西亞大蜆 $88
好新鮮又大粒,而且係無沙的👍🏻
食落是鮮甜味十足❤️

🔸燒珍寶大扇貝$78
可選蒜蓉🧄或者芝士🧀口味
係有好多粉絲係上面🤤好夠味👍🏻
扇貝都大大粒~

🔸燒新鮮脆皮白鳝 $68
個皮燒到脆卜卜🤤 肉質鮮嫩

🔸海鹽燒皇牌牛舌 $49
每塊都有一定嘅厚度,好有咬口又唔會好硬
係好爽口嘅效果,咸度亦啱啱好😆

🔸日本霜降和牛串 $59
霜降和牛串脂香肉嫩

🔸燒紐西蘭羊架 $88
係有2隻的,唔會好油同唔多脂肪
亦都唔會好騷

🔸泰式燒原隻鮮魷魚🦑 $88
原隻鮮魷魚🦑大大隻
入口豐富的炭燒和鮮味,再配合咗泰式辣醬
Yummy! Yummy!
泰式燒原隻鮮魷魚

🔸燒玉桂焦糖金菠蘿 🍍 $38
我係好鐘意食燒菠蘿🤤
燒到金黃色,咬落嗰一下係有一層焦糖脆,正呀😍
菠蘿🍍又Juicy
燒玉桂焦糖金菠蘿

泰式燒原隻鮮魷魚
燒玉桂焦糖金菠蘿
尖沙咀寶勒巷有一間串燒 餐廳環境氣氛唔錯 主要係食串燒 仲有海鮮 餃子烏冬等等,餐廳重有啲居酒屋嘅感覺😆佢嘅食物款式真係超級多 雖然我哋得兩個人,不過都忍唔住叫咗好多嘢食。當日店員推介燒扇貝 同埋貴妃蚌新鮮,我哋就各要咗一隻 上面配埋蒜蓉粉絲 勁正😋另外比較特別嘅,有黑松露芝士薄餅 佢同一般嘅Pizza唔一樣,佢係兩塊墨西哥薄餅中間夾住啲餡,識落有少少辣,仲有好香嘅黑松露味 主要都係芝士🧀️ 唔錯!串燒方面🍢 覺得比較好食嘅有燒雞全翼,外面脆裏面啲肉仲好滑。和牛串同埋牛仔骨都好香口 油脂比較豐富。比較有港式BBQ風味嘅,就叫咗串燒午餐肉同埋蜜糖貢丸😋食咗咁多肉,我哋都有叫返啲蔬菜🍄🧀️芝士焗大啡菇同埋燒四季豆 味道都好正,大啡菇出色👍🏻

比較有港式BBQ風味嘅,就叫咗串燒午餐肉同埋蜜糖貢丸😋
2023-09-30 41 瀏覽
朋友介紹有間日式串燒生蠔特價,週二啤酒買一送一.位置在寶勒巷,超級方便.老闆說全部海鮮都即日在市場買的.推薦大硯,炭烤扇貝.這段時間生蠔做特價6隻88蚊日式燒烤最鍾意係牛脷,牛仔骨(菜單上面寫特厚) 處於好奇叫左一份,上來好驚喜(完全就是牛扒厚度)烤的非常軟嫩.菜單上驚喜出現烤魚肚,QQ彈彈配埋沙爹口味.一不小心叫了好多. 配上石板保溫是在其他燒烤店完全沒有見過的.一不小心叫了雞軟骨,豬頸肉、雞翼、雞皮餃子,雞泡魚乾、茄子價錢方面不算便,不過份量絕對值回票價
朋友介紹有間日式串燒生蠔特價,週二啤酒買一送一.
位置在寶勒巷,超級方便.
老闆說全部海鮮都即日在市場買的.
推薦大硯,
炭烤扇貝.這段時間生蠔做特價6隻88蚊

日式燒烤最鍾意係牛脷
,牛仔骨(菜單上面寫特厚)
菜單上驚喜出現烤魚肚,QQ彈彈配埋沙爹口味
雞泡魚乾、
茄子

價錢方面不算便,不過份量絕對值回票價
👩🏻‍🍳喜膳燒🧑🏻‍🍳好耐無食串燒,今日特登約朋友試下間。串燒調味有多元化選擇,孜然、BBQ、鹽燒、蒜蓉、芝士、避風塘、沙嗲、蜜糖、和風都有!最鍾意蒜香,串燒上面加咗好多蒜蓉,整得好惹味,好香濃,超入味,但又燒得非常juicy。而且每款都嘅外皮都燒到岩岩好,唔會太黑太燶,顯示到師傅係用心去做!👣值得科勞指數:🏃🏻🏃🏻‍🏃🏻🏃🏻‍🍽燒扇貝 - 蒜蓉🍽燒車厘茄煙肉卷🍽菠蘿🍽燒豬肋排🍽燒茄子 - 蒜蓉🍽燒玉子🍽燒蒜蕊🍽燒韭菜 - 鹽燒🍽燒雞腎串 - 孜然🍽芝士焗蘑菇📍地點:尖沙咀寶勒巷10號地舖 #hkfood #hkfoodblogger #hkblogger #hkfoodblog #hklifestyle #foodstagram #instafood #foodoftheday #hkiger #hkeat#hkig #foodie #hkfoodpic #hkrestaurant #相機食先 #香港美食 #followme #followmetasting #尖沙咀探店 #尖沙咀美食 #尖沙咀探食 #喜膳燒 #串燒 #孜然 #蒜蓉 #鹽燒@tsthappyq
👩🏻‍🍳喜膳燒🧑🏻‍🍳

好耐無食串燒,今日特登約朋友試下間。

👣值得科勞指數:🏃🏻🏃🏻‍🏃🏻🏃🏻‍

🍽芝士焗蘑菇

📍地點:尖沙咀寶勒巷10號地舖

@tsthappyq
2023-09-24 39 瀏覽
因為香港已經踏入夜繽紛的時代😎尖沙咀又回復人山人海嘅景象😂在寶勒巷一帶,到深夜食肆還是一片熱鬧,今晚想吃點串燒和朋友喝喝啤酒,所以就選擇了這一家喜膳燒。它藏在大廈的地舖,走在街上未必一定看到,但是你會給電門上的裝飾和燈光所吸引到。踏入店內就有一種日本庶民居酒屋的親切感,熙來攘往的顧客和歡樂的服務人員,很親民很好氣氛。食物方面燒白鱔和牛舌非常高質,尤其白鱔香脆的外皮,真的會齒甲留香🤤另外燒粟米也大大一份,粒粒飽滿。今天還試了燒扇貝、雞翅和芝士響鈴等,全部新鮮惹味,我朋友就生啤一杯接一杯,玩得食得非常開心!
2023-08-05 244 瀏覽
揾到間位於寶勒巷地舖既小店食串燒好似好吸引,就一於入去試一試小店唔大但都好多人,好彩我地早左6點到唔係都冇位,建議大家weekend 去記住book位是日唔算餓所以唔係點左好多野🤣蒜蓉燒茄子,加左超級多蒜蓉同蔥,配上孜然粉香口熱辣辣,燒得軟腍多汁仲可以連皮食我地都好鐘意海鮮,要左燒生蠔,望落隻隻都好飽滿,又新鮮,配上醬油和蒜茸很惹味另外推薦燒蟶子王,食落彈牙多汁,調味岩岩好,而且唔會燒到又老又乾身雞泡魚乾係我去串燒店必點之選,加埋沙律醬一流

是日唔算餓所以唔係點左好多野🤣

雞泡魚乾係我去串燒店必點之選,加埋沙律醬一流

2023-07-23
  • 蒜蓉燒廣島生蠔
  • 燒雞泡魚乾
2023-08-05 182 瀏覽
今日帶老豆食佢最愛既BBQ 特登揀左間OR多好評既尖沙咀懷舊串燒店,餐廳佈置似日本居酒屋,而且餐牌上串燒種類都幾多蒜蓉燒廣島生蠔($78 有3隻)都算大隻,肥美肉厚,燒得juicy,重蒜蓉味所以食落香口自家製雪梨水十分清甜解膩,配上燒物十分之夾日本霜降和牛牛味重,而且燒得完全唔油膩,雖然只係點左兩串肉但餐廳都比左個熱石板我地保溫暖住🥹咁就唔驚凍可以慢慢嘆食左肉都要食番d菜balance番,串燒我必點既一定係燒茄子,口感好好,多汁juicy

自家製雪梨水十分清甜解膩,配上燒物十分之夾

2023-07-23