2019-12-03
竹炭熔岩奶皇包 $24我覺得係依度賣相最精緻嘅點心🤪竹炭包黑蚊蚊嘅顏色同內裏嘅流沙鹹了有好強烈嘅對比,不過食落味道就同普通流沙包冇分別🍞奶皇包包身口感幾鬆軟入口流心奶黃慢慢流出🌟內餡奶皇甜到個人覺得適中有埋外層嘅包嘅厚度中和到內饀嘅甜膩感芥末沙汁三文魚春卷 $29三文魚同春卷呢個配搭你又見過未?講到創新呢款春卷真係surprise到我😂即叫即炸嘅春卷脆身,冇諗過要Wasabi加埋啲沙律落熟嘅三文魚度可以成為到春卷嘅餡料🤣味道意外地又幾清新開胃酥皮焗叉燒包$26酥皮焗叉燒包係我平時去酒樓飲茶必叫,不過今日我就覺得依度嘅酥皮未合格,酥皮一咬就碎晒但又唔係好酥脆個種,酥皮甜度略高,喺入邊內涵已經係好甜嘅蜜汁叉燒之下就有啲搶戲🤨粟米煎牛餅 $25呢個煎牛餅就比較油膩啲,始終因為都用左唔少油去煎脆佢嘅外皮,但係入面嘅牛肉依然係咁正,仲加咗啲粟米增加佢爽脆嘅口感,可以一試😙
竹炭熔岩奶皇包 $24
芥末沙汁三文魚春卷 $29