2019-11-18 119 瀏覽
經過女人街見到呢間主打食牛肉嘅點心店於是就好好奇入咗嚟食栗米煎牛餅$25係牛肉球餡料炸成一塊餅炸皮好薄值得一讚老火湯(細) $6是日例湯係木瓜雪耳豬骨湯用咗好多雪耳煲所以個湯帶有膠質好潤而且味道非常濃郁黑豆漿 $13咁多鹹嘢梗係要嗌返支甜嘅豆漿黎解渴籠仔荷葉北菇蒸雞飯$37雞肉同埋菇蒸得好淋粒粒飯都充滿着雞油香總之成個荷葉飯都非常之入味蔥花炸兩腸粉$23腸粉皮唔會過厚而且炸兩仲好脆口添芥末沙律汁三文魚春卷$29 由於春卷係炸左嘅關係所以三文魚都熟咗少少沙律汁甜甜地都幾開胃晶瑩鮮蝦餃$32蝦餃同一般茶樓差唔多一樣咁爽口新鮮蒜香南瓜蒸排骨$22排骨肉質嫩滑而且排骨嘅份量比南瓜更多竹炭熔岩奶皇包$24熱辣辣嘅奶皇包做到流心奶黃嘅效果絕對推薦大家嗌嚟食

經過女人街見到呢間主打食牛肉嘅點心店

竹炭熔岩奶皇包$24

熱辣辣嘅奶皇包

做到流心奶黃嘅效果

絕對推薦大家嗌嚟食
今次是第二次惠顧,全店的店員服務態度非常友善及主動性很強,更值得稱讚是其中一位女店員叫Gem, 有平以近人的親切笑容同主動介紹他們店內推介的食物及主動收拾餐具及添加茶水。食物方面,點心質素很好,特別係酥皮叉燒餐包🤤,水準稱得上某間米芝蓮連鎖店的酥皮叉燒包。至於,牛肉類點心,牛肉很新鮮及好有口感,應該是即日製造的。結論,食物質素相比傳統酒樓是好食得多。
今次是第二次惠顧
同主動介紹他們店內推介的食物及主動收拾餐具及添加茶水。

食物方面,點心質素很好,特別係酥皮
叉燒餐包🤤,水準稱得上某間米芝蓮連鎖店的酥皮叉燒包。
至於,牛肉類點心,牛肉很新鮮及好有口感,應該是即日製造的。

結論,食物質素相比傳統酒樓是好食得多。
  • 乾蒸牛肉燒賣
  • 酥皮叉燒包
2019-11-11 112 瀏覽
夜茶既出現真係可以止下想一盎兩件既心癮🌛❤️位於旺角女人街既呢間點心店價錢貼地得黎又足料😊.🐮乾蒸牛肉燒賣皇店舖既招牌菜🗯滑溜燒賣皮包裹住鬆軟既牛肉加埋卜卜脆既蟹籽🦀多重口感又真係不錯吃👍🏻.🐮香滑免治牛肉腸粉牛肉一啲都唔鞋口👡果然係牛肉批發起家既出品🥩略嫌腸粉皮厚左少少 🤭薄身啲會更加正正子😆.🐮芝士牛肉黃金包牛肉既出品係呢間店舖真係發揮得淋漓盡致👨🏼‍🍳芝士味道唔算太出🧀但鹹鹹甜甜既配搭幾特別仲有好多肉肉做餡料🍖🍖好滿足🤤.🍞竹炭熔岩奶黃包非一般既流沙 好流質🤤唔會好甜 小編覺得剛剛好👍🏻.🐣別不同糯米雞米飯十足既糯米雞岩想食點心但又怕唔飽既人士🍚.🥣花生蓮藕煲豬骨日日唔同既是日靚湯🤹🏻‍♀️大大碗又多料都只係$10😱少飲煮家湯既一定要整返碗😆
夜茶既出現真係可以止下想一盎兩件既心癮🌛❤️

日日唔同既是日靚湯🤹🏻‍♀️
大大碗又多料都只係$10😱
少飲煮家湯既一定要整返碗😆
2019-11-10 82 瀏覽
突然想食點心,找了會看到這間有特色的點心舖,以牛內饌,便去試吓。看了大家的經驗,入座限時,分兩輪order就剛剛好。第一輪先來全牛宴,第二輪就平常點心。第一輪:燒汁牛肉蝴蝶餅 - 燒汁比較濃味,可以自行減少些,夾着蝴蝶餅皮吃剛好陳皮山竹牛肉球 - 除了醬汁的不同,味道和汁燒牛肉一樣,可從其中選一樣香滑免治牛肉腸 - 鼓油唔鹹,味道剛好,值得一試乾蒸牛肉燒賣皇 - 味道有點淡第二輪:竹炭熔岩流沙奶皇包 - 奶皇甜度剛好,必食之選醬皇金錢肚 - 入味,辣度適中名醬蒸美國鳳爪 - 入味,但普通雖然想試芝士牛肉黃金包,但好可惜,這款只在晚上6點後供應,中午無緣品嚐。不過另有驚喜,有甜品送。

第一輪:
香滑免治牛肉腸 - 鼓油唔鹹,味道剛好,值得一試
乾蒸牛肉燒賣皇 - 味道有點淡

第二輪:
竹炭熔岩流沙奶皇包 - 奶皇甜度剛好,必食之選

醬皇金錢肚 - 入味,辣度適中
名醬蒸美國鳳爪 - 入味,但普通

不過另有驚喜,有甜品
2019-10-20
午餐
2019-11-06 95 瀏覽
餐廳標榜其為牛肉世家,新鮮牛肉製造,真材實料,當然要慕名而來試一試,入座時已快接近滿座。豉汁鳳爪排骨飯絕對係足料够份量,瓦煲仔上,飯粒分明唔會太濕,排骨够滑,鳳爪入味,加埋豉油撈飯,豐富美味。乾蒸牛肉燒賣好特別,同平時食開牛肉球好唔同,外層係用燒賣皮包住,上面仲有蟹籽。食落牛味濃郁,多汁,大粒且飽滿,必食!蜜汁叉燒腸1碟有6件,傳統味道,夠滑,叉燒亦足料,不過皮略嫌厚左少少。魚肚四寶滑雞扎大塊魚肚,好入味且爽口,而滑雞亦都算大件,肉質幾滑,仲有蟹柳在內,豐富。XO醬蘿蔔糕XO醬好惹味,唔算好辣,蘿蔔糕已好入味,不過略嫌唔夠實。白灼生菜健康之選,生菜份量不少,綠油油唔會太黃,另加左豉油調味。蜜瓜炸鮮奶外皮炸至金黃色,口感不俗,外脆內軟,炸鮮奶裡有淡淡嘅蜜瓜香,蜜瓜味唔會太甜,淡淡地啱啱好。飽飽滿足嘅一餐!

豉汁鳳爪排骨飯

蜜汁叉燒腸

魚肚四寶滑雞扎

XO醬蘿蔔糕
XO醬好惹味,唔算好辣,蘿蔔糕已好入味,不過略嫌唔夠實。

白灼生菜
健康之選,生菜份量不少,綠油油唔會太黃,另加左豉油調味。

蜜瓜炸鮮奶

飽飽滿足嘅一餐!
2019-11-03 128 瀏覽
食物質素又幾令人驚喜!親民嘅價錢,酒樓嘅水準😆粟米煎牛餅$25超好食😋外皮煎到好香脆,入邊牛肉爽口彈牙,加埋粟米粒,成個口感更多層次👍燒汁牛肉蝴蝶餅$32牛肉餅外層微微煎香,淋上燒汁,連埋青瓜,用餅皮夾住一齊食,口感好豐富!趁熱食會更好乾蒸牛肉燒賣$29坦白講呢款乾蒸牛肉相比起粟米煎牛餅同燒汁牛肉蝴蝶餅,就普通左少少,只係牛肉球變咗燒賣嘅形狀。但其實口感味道都係唔錯的始終牛肉世家牛肉有保證👍竹炭熔岩流沙奶皇包$24一咬開個包,啲奶黃咇晒出嚟,甜甜地好好味😋鮮肉灌湯小籠包$29小籠包包皮相對較厚,但肉質鮮甜,帶有少少湯汁,味道不過不失我想講呢度真係幾多遊客,有外國人,日本人,睇黎大家都好欣賞我地中國既點心文化🤣🤣🤣
食物質素又幾令人驚喜!親民嘅價錢,酒樓嘅水準😆

粟米煎牛餅$25

燒汁牛肉蝴蝶餅$32

乾蒸牛肉燒賣$29
坦白講呢款乾蒸牛肉相比起粟米煎牛餅同燒汁牛肉蝴蝶餅,就普通左少少,只係牛肉球變咗燒賣嘅形狀。但其實口感味道都係唔錯的[愉快]始終牛肉世家牛肉有保證👍

竹炭熔岩流沙奶皇包$24
一咬開個包,啲奶黃咇晒出嚟,甜甜地好好味😋

鮮肉灌湯小籠包$29
小籠包包皮相對較厚,但肉質鮮甜,帶有少少湯汁,味道不過不失

• 粟米煎牛餅
  • 燒汁牛肉蝴蝶餅
2019-11-03 3060 瀏覽
剛剛去過兆萬閒逛,接著到附近的女人街吃晚飯。路過這店子,是特式點心店,而且價格平民,一於試一下。店子的裝修整潔光猛,而且座位唔會好迫。看到檯面的餐紙,述說他們四代都是被牛養大的,所以他們以新鮮牛肉製作點心,唔知味道和坊間的有什麼分別呢?乾蒸牛肉燒賣皇$29這乾蒸牛肉燒賣皇份量十足,而且牛肉燒賣上仲有蟹籽,賣相吸引。牛肉燒賣皇牛肉味十足,而且口感Q軟又有肉汁,加上芫茜香,好吃!酥皮焗叉燒包$26這酥皮焗叉燒包的味道也不錯!酥皮甜香酥軟,有點兒像墨西哥包的影子。當中夾了滿滿的蜜汁叉燒饀料,味道香甜又有口感,不錯。晶瑩鮮蝦餃$32蝦餃大大粒,蝦餃皮晶瑩透薄,雖然一夾即破,但餡料味道鮮美又彈牙。瑞士雞翼$18(3隻)雞翼滷得入味,瑞士汁味道咸香,帶一點家庭風味。例湯$10今晚的例湯是章魚節瓜煲豬骨湯。看到湯料,真材實料,雖然不是燉湯,但味道濃郁,火喉十足。吃了幾款點心,總要吃些蔬菜平衡一下。白灼生菜$19: 生菜是白烚的,配以蠔油的點綴,完全不會油膩。荷葉黑椒牛仔骨飯$48黑椒牛仔骨超級軟腍,而且肉味濃香,加上惹味黑椒,真係正。白飯吸收了牛仔骨的肉汁,加上荷葉的清香,真的好下飯。在不經意之間又

店子的裝修整潔光猛,而且座位唔會好迫。

乾蒸牛肉燒賣皇$29

酥皮焗叉燒包$26

晶瑩鮮蝦餃$32

瑞士雞翼$18(3隻)

雞翼滷得入味,瑞士汁味道咸香,帶一點家庭風味。

例湯$10

荷葉黑椒牛仔骨飯$48

在不經意之間又找到吃點心的好地方,所費不多,但棒腹而回,很滿足了。

2019-11-02
2019-10-31 88 瀏覽
高質旺角點心 爆漿奶黃包🔥呃like一流.呢日又講下飲茶 今日呢間 質素唔錯價錢唔貴 好多點心都係$20-$30以爆漿奶黃包為例 好多地方都賣$30up但呢到只係$24 而且野食都偏大份 好評.先講⭐️竹炭熔岩流心奶黃包$24😍一咬落去真係爆出黎(可睇影片)輕輕一按都勁爆(本黎想大力夾落去 但唔想哂野食🙈)👍🏻甜度適中 小咸蛋香 高分食2個都唔會濟 但好飽😂🔥必點.其次呢間出名既係牛肉球⭐️乾蒸牛肉燒賣王$29👍🏻呢個高質 唔多講 絕對好過好多店.⭐️皮蛋瘦肉粥$19👌🏻大大碗 皮蛋溶哂係碗粥到 夠綿.⭐️是日湯水(大)$10(細)$6又係大大碗 夠2個人飲每日唔同 呢日似係木瓜雪耳豬骨果類 忘了👍🏻冇味精 夠甜 夠健康 好飲🔥必點.唯一 唔得既係⭐️醬皇金錢肚$27👍🏻味道調味係ok既 底下都放左吸味既蘿蔔🤔但金錢肚 好鬼硬 (煮唔夠軟 定煮太耐?)🤔係好難消化既果隻.仲食咗腸粉蝦餃都唔錯呢間仲有外賣⭐️中式飯都係$25呢間茶位$4 冇加一 好過去茶樓飲茶(但只係茶包)整體高分大份好評.#喜惶點心專門店 (旺角)地址:旺角通菜街17號地下.
高質旺角點心 爆漿奶黃包🔥呃like一流
呢日又講下飲茶 今日呢間 質素唔錯
價錢唔貴 好多點心都係$20-$30
以爆漿奶黃包為例 好多地方都賣$30up
但呢到只係$24 而且野食都偏大份 好評
先講⭐️竹炭熔岩流心奶黃包$24
😍一咬落去真係爆出黎
(可睇影片)輕輕一按都勁爆
(本黎想大力夾落去 但唔想哂野食🙈)
👍🏻甜度適中 小咸蛋香 高分
👍🏻冇味精 夠甜 夠健康 好飲
🔥必點
唯一 唔得既係⭐️醬皇金錢肚$27
👍🏻味道調味係ok既 底下都放左吸味既蘿蔔
🤔但金錢肚 好鬼硬 (煮唔夠軟 定煮太耐?)
🤔係好難消化既果隻
仲食咗腸粉蝦餃都唔錯
呢間仲有外賣⭐️中式飯都係$25
呢間茶位$4 冇加一 好過去茶樓飲茶(但只係茶包)
整體高分大份好評
#喜惶點心專門店 (旺角)
地址:旺角通菜街17號地下
2019-10-31 342 瀏覽
一班人通常諗唔到食咩都係去飲茶,但去晚市酒樓飲價錢又貴,幸好有d專門賣點心既鋪頭,乾蒸牛肉燒賣皇燒賣非常足料,幾乎成個都係牛肉黎。燒賣食落個味道有少少似平時d山竹牛肉球,口感彈牙,而且唔乾。山竹牛肉球  牛肉球一樣咁足料,同前面個牛肉燒賣皇有少少似,不過多左層陳皮既香味。鮮肉灌湯小籠包真係做到皮薄得黎入面又有湯汁,裏面d豬肉餡料吸收埋d湯汁既精華,正!不過食既時候要小心d,因爲太多湯汁既關係,咬落去係爆汁,而且非常熱。  車仔混醬布拉腸粉無任何餡既腸粉最重要就係食腸粉本身,個醬都只係畫龍點睛既部分。腸粉係非常滑,個醬係芝麻醬溝豉都已經好好味。芥末沙汁三文魚春卷第一次食春卷係有三文魚,加上芥末同沙律醬又意外地幾夾,少左春卷又油膩感。雪山叉燒包叉燒包好足料,一咬就已經食到啖啖既肉,食落有少少流心既感覺。總括而言,點心價錢合理得黎質素又高,係用餐期間都聽到有唔少街坊叫外賣,咁多街坊幫襯就知質素一定有保證啦。

炸蜜瓜鮮奶

芒果布丁
2019-10-27
芒果布丁
2019-10-30 72 瀏覽
鍾意飲啖茶食個包既我,通常都係去茶樓食但係依家高質茶樓真係買少見少反而依家多左D點心專門店專做點心既佢地,點心質素比茶樓更好今日就專程黎到呢間點心專門店啦粟米牛肉餅見到佢MENU寫呢到係牛肉世家鍾意食牛既我又點可以唔叫呢呢到既牛肉餅比一般既牛味更香濃而且煎得金黃香脆又唔會油膩加上入面有D粟米令佢口感同味道都更有層次慕花炸兩腸粉腸粉外層又薄又滑油炸鬼部分夠晒香脆唔會稔晒咁晶瑩鮮蝦餃食過你就知咩叫皮薄餡靚外皮薄到可以透到內裡淡淡粉紅色既蝦肉但夾起上黎又唔會穿晒,入口又唔會覺得韌而蝦肉餡料爽口彈牙,蝦味十足仲夠晒足料,唔係一隻半隻蝦然後溝其他野就算真係成舊都係蝦肉真心好食,真心抵食,真心必食乾蒸牛肉燒賣皇都係果句,牛肉世家既招牌菜又點可以唔食?食過真係唔會後悔牛肉用料上乘,咬落口啖啖牛香而且非常之足料之餘牛肉同配料比例又調配得岩岩好令你食晒成籠都唔會覺得厭名醬蒸美國鳳爪醬汁味道香濃,而且鳳爪亦入晒味鳳爪亦好幼嫩,唔會話老到咬唔落別不同糯米雞一隻好足料既糯米雞成隻糯米雞基本上已經等於個籠既SIZE而且入面雞肉等等既餡料又夠晒足料原隻鮮蝦滑腸粉腸粉皮依然好滑嫩而蝦真係原隻咁上,每一件都有唔止一隻
鍾意飲啖茶食個包既我,通常都係去茶樓食
但係依家高質茶樓真係買少見少
反而依家多左D點心專門店
專做點心既佢地,點心質素比茶樓更好
今日就專程黎到呢間點心專門店啦

油炸鬼部分夠晒香脆唔會稔晒咁

晶瑩鮮蝦餃
食過你就知咩叫皮薄餡靚
外皮薄到可以透到內裡淡淡粉紅色既蝦肉
但夾起上黎又唔會穿晒,入口又唔會覺得韌
而蝦肉餡料爽口彈牙,蝦味十足
仲夠晒足料,唔係一隻半隻蝦然後溝其他野就算
真係成舊都係蝦肉
真心好食,真心抵食,真心必食

乾蒸牛肉燒賣皇
都係果句,牛肉世家既招牌菜又點可以唔食?
食過真係唔會後悔
牛肉用料上乘,咬落口啖啖牛香
而且非常之足料之餘
牛肉同配料比例又調配得岩岩好
令你食晒成籠都唔會覺得厭

名醬蒸美國鳳爪
醬汁味道香濃,而且鳳爪亦入晒味
鳳爪亦好幼嫩,唔會話老到咬唔落

別不同糯米雞
一隻好足料既糯米雞
成隻糯米雞基本上已經等於個籠既SIZE
而且入面雞肉等等既餡料又夠晒足料

原隻鮮蝦滑腸粉
腸粉皮依然好滑嫩
而蝦真係原隻咁上,每一件都有唔止一隻爽口彈牙,鮮味十足既鮮蝦
真係夠晒真材實料
2019-10-27 1409 瀏覽
難得外國朋友來港旅遊表示支持,更指定要吃地道點心,L 當然盡地主之誼帶她到旺角一盅兩件順道去女人街購物。這裡每日都推出不同款式的無味精老火湯,兩碗青紅蘿蔔豬骨湯朋友和 L 都喝得津津有味。經常外出吃飯能夠喝到足料而無味精實在感恩。這裡的點心更是即叫即蒸不收加一,所以每次點餐後需等待但絕對值得。餐廳本身是牛肉批發,當然要選牛肉點心,先來一籠陳皮山竹牛肉球。牛肉鮮味而且很滑裡面夾雜爽口的馬蹄。再來一籠乾蒸牛肉燒賣王牛肉同樣很滑,口感像牛肉球。分別在於裡面沒有馬蹄而外層包著很薄的燒賣皮。原隻鮮蝦滑腸粉,皮很滑蝦亦很大隻爽口。名醬蒸發美國鳳爪,外層顏色較天然,入口味道亦不會過濃,鳳爪較大隻厚身入味。晶瑩鮮蝦餃皮薄餡靚晶瑩通透蝦亦很大隻。虎皮尖椒即叫即煎,香口非常。朋友說回國都要自己嘗試這種煮法。白灼菜心很鮮甜嫩滑。古法馬拉糕入口鬆軟。竹炭熔岩奶皇包外層黑金造型賣相一流,入口軟熟。流心奶皇多到滿瀉,真的很像熔岩爆發一樣。臨走時看到的宣傳單張,外送套餐很抵食,如果家住附近,嘆個一盅兩件真的不錯。

原隻鮮蝦滑腸粉,皮很滑蝦亦很大隻爽口。

晶瑩鮮蝦餃皮薄餡靚晶瑩通透蝦亦很大隻。

白灼菜心很鮮甜嫩滑。

古法馬拉糕入口鬆軟。

2019-10-26
  • 乾蒸牛肉燒賣
  • 竹炭熔岩奶皇包
  • 晶瑩鮮蝦餃
.🔻喜惶點心專門店呢間主打靚牛肉,有幾款特式點心都係用牛肉做☺同埋有牛肉就有芫茜襯宅,雖然我就唔鍾意食芫茜,但係我都會頂硬上試下既!做foodie係可以揀飲擇食嫁!!!!😠(儘量) 唔通明知難食都食咩😝😝.🔻酥皮焗叉燒包($26)呢個唔係成日有嫁,我一坐低見到有張類似廚師推介物體既紙仔寫阻佢,我就即刻話要點啦😂😂因為我好鍾意食叉燒餐包果類野,面頭有滿滿既墨西哥好香好鬆脆,個包好軟熟,個餡岩岩好唔太多又唔太少,所以唔會話過咸或者冇肉食咁😍正!.🔻陳皮山竹牛肉球($25)牛肉球啖啖肉唔在講,d 肉好滑唔鞋口,好似一大舊滑牛擺入口咁😂牛肉球同喼汁係唔可以分開!佢d喼汁唔嗆喉嚨,淡淡既酸味帶dd甜中和阻咁,所以食落好舒服,食果陣忍唔住係咁沾d喼汁😂.🔻乾蒸牛肉燒賣($29) 雖然佢都好特別,但係我都係鍾意食平時酒樓有隻蝦果d燒賣多d, 因為呢粒野好似同牛肉球差唔多,雖然佢都幾好食,但我就推介牛肉球多d.🔻粟米煎牛餅($25)點心緊係要嗌話碟香口野先係完美😂😂呢個都現喼汁食既,不過普通阻少少,但佢都幾足料,唔錯既.🔻蜜汁叉燒腸粉($25) 餡份量還可以,不過嫌皮厚阻d, 食落唔夠滑,對比其他野冇
🔻喜惶點心專門店

酥皮焗叉燒包

🔻酥皮焗叉燒包($26)

🔻陳皮山竹牛肉球($25)

乾蒸牛肉燒賣

🔻乾蒸牛肉燒賣($29)

粟米煎牛餅

🔻粟米煎牛餅($25)

蜜汁叉燒腸粉

🔻蜜汁叉燒腸粉($25)
餡份量還可以,不過嫌皮厚阻d, 食落唔夠滑,對比其他野冇咁好食

青紅蘿白豬骨湯

🔻青紅蘿白豬骨湯(細碗$6; 大碗$10)
埋尾見到牆上有個牌寫住是日老火湯,絕無味精,天天不同,我超鐘意飲中湯就嗌阻碗細既自己飲😍細碗都夠晒飲,因為你之前食阻咁多野已經飽阻8成😂😂加埋碗湯岩岩好好滿足,個湯好甜d渣都食埋😋飲完唔覺口渴,應該真係冇味精既😂
🔻茶芥($4/位)
總結係食得出佢d點心係用心做既,同埋都會諗下d新菜式試推下咁,好多點心都好特別好想試,奈何個肚仔係得咁多位,多人食就可以試多d, 我呢d冇朋友就唯有分開其次食啦😂😂我覺得$6碗湯真係可以試下,平靚正😍
酥皮焗叉燒包
粟米煎牛餅
青紅蘿白豬骨湯
  • 是日老火湯
2019-10-26 49 瀏覽
📍喜惶點心專門店平時屋企好少煲湯 想飲啖湯水呢到幫到我 ,佢地老火湯用料十足 最重要係無味精呀👏仲有呢到食牛為主,想食牛肉既朋友可以黎試下。🔻籠仔荷葉北菇蒸雞飯: 嫩滑的雞肉,加上用荷葉包住飯蒸散發出香味,又香又好味 。🔻老火湯: 用料十足熬出老火湯,飲落香甜,絕無味精!(推薦)🔻魚肚四寶滑雞扎:比其他酒樓大好多,因為用料十足,當中包括有蟹柳、香菇、滑雞仲有厚厚豬皮好似棉花一樣。(推薦)🔻粟米煎牛餅:這款同樣用新鮮牛肉餅,釀入香脆既炸皮,味道不過不失!🔻燒汁牛肉蝴蝶餅:新鮮牛肉餅加上燒汁配上青瓜挾埋一齊的蝴蝶餅,這個食法像片皮鴨一樣,但食落感覺有另一番感覺。🔻乾蒸牛肉燒賣: 採用自家製牛肉,牛肉用料新鮮,燒賣上還有蟹籽。推介指數:😇😇😇😇😇😇7/10人均消費:$85地址:旺角通菜街17號地下港鐵旺角站 E2 出口, 步行約4分鐘
📍喜惶點心專門店

🔻籠仔荷葉北菇蒸雞飯:
嫩滑的雞肉,加上用荷葉包住飯蒸散發出香味,又香又好味 。

🔻老火湯:
用料十足熬出老火湯,飲落香甜,絕無味精!(推薦)

🔻魚肚四寶滑雞扎:

🔻粟米煎牛餅:
這款同樣用新鮮牛肉餅,釀入香脆既炸皮,味道不過不失!

🔻燒汁牛肉蝴蝶餅:

推介指數:😇😇😇😇😇😇
7/10
人均消費:$85

地址:旺角通菜街17號地下
港鐵旺角站 E2 出口, 步行約4分鐘

點心店越開越多,方便咗夜收工嘅我都可以食到點心.點心種類都幾多.自己好鍾意食蜜瓜.見到有個蜜瓜炸鮮奶,即刻要點個黎試下.估唔到味道又唔錯.同埋出面比較難食到.另外,奶黃包都係我最愛,即刻叫咗個竹炭熔岩奶皇包,奶黃非常多同夠,食到好惹味.超級推介大家要試.另外,我地係腸粉迷.叫咗個蔥花炸兩同蜜汁叉燒都好唔錯,腸粉好滑.而且都幾抵食.如果平日鍾意食乾蒸,可以叫多個乾蒸牛肉.記得點心一定要趁熱食.唔係凍咗味道會無熱食咁出色嫁.
2019-10-19 82 瀏覽
今個星期行過女人街,見到好多人食呢間點心,於是就入去食下。叫咗我最鍾意的晶瑩鮮蝦餃,入面好多蝦好新鮮,皮夠薄,入面d蝦多到脹卜卜。竹炭熔岩流奶黃包呢個流沙流黃包真係好驚喜,第一次食黑蚊蚊嘅包,食落去麵包真係有啲竹炭嘅味道,奶黃係流沙嘅,一搣開個包就流晒出嚟,勁香勁甜。蒜香南瓜蒸排骨排骨有好多舊,蒜蓉都落得重手,有好香嘅蒜蓉味,底層鋪左啲南瓜吸晒排骨既肉汁香味,好惹味。名醬蒸美國鳳爪美國鳳爪好大隻,一籠有成四五隻,加埋蒸鳳爪嘅醬汁,香香地甜甜地都唔錯。陳皮山竹牛肉球你間點心鋪出名買牛肉,佢哋嘅牛肉球真係好足料,食落去唔係溝粉嘅味道而係真係食到牛肉味,一定要叫嚟食。鮮蝦腐皮卷腐皮卷炸得好香脆的,每一件入邊都包左先行,點埋喼汁嚟食好香口。脆皮韭菜餃韭菜餃係男友大愛,每一隻餃入邊包左爆多韭菜,香香煎一下已經好脆身,勁大陣韭菜味勁有滿足感。土魷香菇肉餅飯呢個土魷肉餅飯個肉餅勁足料,加埋少少豉油一齊食成餐飯非常之飽。
今個星期行過女人街,見到好多人食呢間點心,於是就入去食下。

竹炭熔岩流奶黃包

蒜香南瓜蒸排骨