2019-07-02 668 瀏覽
一行4人,聽聞都幾出名即管試下。前菜ok既,海鮮餅好食,石鍋飯都唔錯,但肉食就好一般,豬都還好,牛真係唔得,埋單$900,可能係我唔識食,不過真係唔太吸引,一班人柴娃娃咁都仲可以既,真係為食野既就算吧。另外冷氣唔太夠,未食野都已經出哂汗😅
2019-06-20 483 瀏覽
今晚又係三五知己食飯輕鬆一下一路燒一路吹水有任refill 既蛋,泡菜,生菜,洋蔥依幾樣我已經覺得好好好味PS. 如果職員太忙無幫你Refill, 你可以叫佢加喜來烤肉 $130招牌菜不得不吃豬護心肉 $150好淋,包埋生菜啱啱好韓式烤豬皮 $98無得輸,必點!牛舌 $140大大碟,好味五花肉 $115燒到脆邊,包埋生菜&泡菜,味道一流真雪花牛肉 $200我覺得依個牛一般,有陣牛騷味食到尾聲少不了叫個水冷麵黎降降溫啤啤佢,飲杯~~
今晚又係三五知己食飯輕鬆一下
一路燒一路吹水

有任refill 既蛋,泡菜,生菜,洋蔥
依幾樣我已經覺得好好好味
PS. 如果職員太忙無幫你Refill, 你可以叫佢加

喜來烤肉 $130
招牌菜不得不吃

豬護心肉 $150
好淋,包埋生菜啱啱好

韓式烤豬皮 $98
無得輸,必點!

牛舌 $140
大大碟,好味

五花肉 $115
燒到脆邊,包埋生菜&泡菜,味道一流

真雪花牛肉 $200
我覺得依個牛一般,有陣牛騷味

食到尾聲少不了叫個水冷麵黎降降溫

啤啤佢,飲杯~~
2019-06-06 412 瀏覽
喜歡吃肉的朋友,來這裡是不會失望!!!korean 豆腐湯, 是真的比較辣, 如果吃不到辣的,就不要老點這個了。肉類都很好吃, 我和朋友燒得很滿足。 喜歡喝酒的我今次唔有點酒類。不過吃烤肉,喝清涼的清水也不錯。 這裡的泡菜也是偏辣的, 不過挺好吃, 所以一面喝海量的水也要繼續吃。朋友指定要吃蔥餅。 不過這裡的蔥餅有real korean style, 我在韓國的時候,朋友是帶我去他們大學時的餐廳吃的味道很像😃😃總之, 烤肉點來說, 這裡百吃不厭!
喜歡吃肉的朋友,來這裡是不會失望!!!

肉類都很好吃, 我和朋友燒得很滿足。
喜歡喝酒的我今次唔有點酒類。
不過吃烤肉,喝清涼的清水也不錯。

這裡的泡菜也是偏辣的, 不過挺好吃,
所以一面喝海量的水也要繼續吃。

總之, 烤肉點來說, 這裡百吃不厭!
2019-06-05
  • 牛五花
  • 喜來烤肉
  • 泡菜
  • 烤雞蛋
  • 泡菜湯
  • 蔥餅
2019-06-04 389 瀏覽
真係好好味基本上個個部位都好好食肉全部都係肉店員都好細心,會自動自覺行埋梨幫我地refill蛋。至於肉,唔會有 “梅”既感覺,所以都好新鮮,價錢相宜唔算好貴,值得encore
真係好好味
基本上個個部位都好好食
全部都係肉
2019-06-02 328 瀏覽
醬汁一般 牛肉味道一般見到朋友介紹 於是去左尼間 但好失望 兩個人雖然差唔多600 唔算貴 但尼個價錢寧願加少少錢食牛角 平時好鍾意食燒肉 但今次竟然係食唔曬Ge 最後仲有好多塊係完全唔想再食
醬汁一般 牛肉味道一般
2019-06-02
2019-05-12 576 瀏覽
呢間聽左好耐,只知以前要排隊食。。而家openrice可訂位,好方便。。。訂完睇食評,有人話待應態度好差,我尋晚食完又唔係喎,啲待應都幾好笑容。講番食物,我地三個人,只點左一碟牛,一碟護心豬肉同一個韓式煎餅,其實食完都夠,不過小朋友話豬肉好好食,我地就叫多一份護心豬肉,埋單要7百幾,其實都好貴下。。不過食物確實幾好食,係價錢貴左啲。。仲有,尋日去可能唔太多人,我地燒左2小時才埋單,埋完單去埋厠所先走都冇趕。。都好,仲驚要食個半小時趕頭趕命就唔好了。

2019-05-09 408 瀏覽
返左成日工咁辛苦咁就梗係要去食返啲好嘢啦,之後就同同事去喜來稀肉食燒肉,因為得兩個人嘅關係所以淨係叫得好少分別淨係叫咗一個豬同一碟牛,再加埋d 配菜食完都已經覺得好飽,食燒肉又點可以冇走餸呢咁我哋就叫咗兩支啤酒送燒肉知啤酒好似叫真露原味個名好特別。餐廳有支持嘅冷盤隨時可以添加包括有泡菜土豆青瓜芽菜湯同東旭苑味道都算係一般啦反正係免費
職員好冇禮貌,服務態度差! (難道吾識講廣東話係藉口?)個個十問九吾理或者吾應, order嘢食叫咗成五分鐘都冇人理我地! 吾夠冷氣! 食物質素都係咁上下啦, 同以前冇分別! 冇進步。 抽氣吾掂,成身油煙味!
2019-04-23 545 瀏覽
見評語幾好同可以上綱訂位.所以便期待的心情去試試.真的很失望.侍應笑容欠奉黑口黑面👩🏿👨🏿侍應不會主動招呼只是常提你1.5小時要交枱🍽昨天剛好是復活節的連續假期所以沒有人排隊👣食物一般豬比牛好味.牛完全冇牛味👎🏼價錢又最貴💰牛舌切到簿嗰張紙😅刀功犀利敢都切到🤣不會主動換燒烤綱🔥你要叫才換👎🏼抽風做得不好食完全身油煙味🔥🤭很多食燒肉的餐廳抽風都做得很好客人食完燒肉都不會有油煙味🤭不推薦這間餐廳👎🏼
2019-04-22
2019-04-04 433 瀏覽
今天聚餐決定吃韓國菜,然後就來了。有時候下午吃貴點是可以接受的。餐廳有幾間分店,灣仔的是在大樓裏,比較隱密。裝修有點昏暗,以木質為風格。因為在寫字樓區,中午人還算多。餐廳有自設的冷盤bar,顧客可以隨便添,包括泡菜,土豆,青瓜,芽菜湯和涷肉丸。味道都算是可以。海鮮炒飯,有很香的泡菜味,米飯很鬆軟,跟硬的紫菜混著吃很有口感。鐵板炒辣豬肉,肉的味道很重,而且份量很多。一個人都吃得很飽。遺憾的是因為時間不夠,這次沒有點烤肉。

遺憾的是因為時間不夠,這次沒有點烤肉。
2019-03-25 3307 瀏覽
好野當然食過翻尋味,點都要黎執多劑 ﹗長期排隊等位,晚上六半未到再次呆坐。拿住張號碼籌十足等睇醫生一樣,前面仲有12 個呢!人氣高企,慕名而來!感覺良好,非常韓風!眼見眾多韓妹食家,還有韓國少男少女侍應,個個青春活潑有衝勁,食都食得特別有精神。正門雖小,話晒有間房仔讓食客坐下等位,而且上到大廳非常寬敝,真的意想不到。空間感極大,檯椅密度不高,走廊開揚,坐得舒服空氣流通。終於都食到喜來稀肉,堅係非一般韓牛,韓風凜凜好味道,百吃不厭。真露原味,閒時飲真怒,溝女唔會燥!泰菜飲泰啤,中菜飲茅台,日菜飲殺茄,西菜飲紅酒,韓菜當然飲真露啦。大豆芽清湯,我經常懷疑是否用來洗手,不是飲用的。味道淡如清水,微弱咸味,基本上沒有味道。難得跟肥美拉娜小姐共餐,大家食多兩舊不要客氣。泡菜,飛機貨韓國直送?似乎真的特別鮮甜爽嫩多汁喎,醃味別具一格。大豆芽,跟沙律機乎一樣,撈個汁不用煮即食得,竟然爽甜多汁沒半點腥味,連食唔到芽菜的我都食唔停口,開胃小菜。生洋蔥圈,調過味的,淨食麻麻地,等一下炒炒去連烤肉夾生菜包食就會無得頂喇。濕潤的洋蔥圈耐心地炒到焦香軟綿,搭上烤肉生菜包絕配對無敵,食到一絲不漏。泡菜湯,厚厚香辣

泡菜,飛機貨韓國直送?似乎真的特別鮮甜爽嫩多汁喎,醃味別具一格。大豆芽,跟沙律機乎一樣,撈個汁不用煮即食得,竟然爽甜多汁沒半點腥味,連食唔到芽菜的我都食唔停口,開胃小菜。生洋蔥圈,調過味的,淨食麻麻地,等一下炒炒去連烤肉夾生菜包食就會無得頂喇。濕潤的洋蔥圈耐心地炒到焦香軟綿,搭上烤肉生菜包絕配對無敵,食到一絲不漏。泡菜湯,厚厚香辣,特濃泡菜味道,陣陣菜甜非凡,滾熱辣越飲就越想追住飲,記得要趁熱飲,越凍就越咸啊。

水冷麵,到喜來稀肉真的很多第一次,第一次的爐邊蛋,第一次的護心肉,第一次的牛大腸,第一次的水冷麵。擺位設置非常靚仔誘惑,色彩繽紛食慾大增。韓式湯冷麵好得意,凍冰冰還有冰塊浮面,雪梨湯汁酸酸甜甜極度開胃,還混埋惹味韓式甜辣醬。麵條黏作一團要耐心替她們解開,繼而大啖大啖地吸啜,嚥韌帶彈又帶滑,掛上甜酸辣湯汁使得胃口全開,轉眼秒殺蒸發,涼浸浸非常舒暢。

辣護心肉,豬肉來的,肥美鬆軟,只甜不羶,秘汁微辣香口濃郁。喜來烤肉,牛肉來的,鮮艷嫩紅色夠搶眼,牛味濃濃甜美,彈彈肉汁激射。特級牛頸,牛頸肉味道特濃,每口多汁多水,軟綿綿好舒服,必食推介!還有用雞髀菇厭成的食店名字,精緻有趣睇得又食得。牛大腸,爽脆韌韌的,用多一點牙力趙吧,不過每一下都充滿肉汁和甜味,還有陣陣牛脂甘香,好食架喎。

辣雞排,皮滑肉嫩,醃味得宜,醬味濃帶少少辣,平凡悶悶的。烤雞蛋,坐低時侍應隨即倒蛋漿係爐邊,孤陋寡聞的我第一次見,火爐邊有烤蛋食,好搞笑!以後都稱為爐邊烤蛋啦。不能大意要專心留意不可以過熟呢﹗半生熟滑蛋超級美味可口,淨食蛋味香濃出眾,撈飯食跟飯香融合更是天下無敵。

真雪花牛肉,大量美妙的脂肪紋,想像得到油潤。掉到熱鑊上望著慢慢轉色,烤肉氣味隨即突襲而來,油脂不停跳動吱吱咋咋,肉汁滲出,白煙飄飄,粉紅色即時品嚐﹗淡淡然的肉甜,牛脂醇美充滿整個口腔,鬆化細膩,滋味無窮。牛肋骨肉,最濃牛味的部位,甜而有力,沒半點牛羶,彈到遠洋,滑溜極至。牛五花,肥牛無得頂,牛油滴滴,甘甜味橫行無忌,輕爽輕滑,濕潤多汁,我想要碗飯呢﹗

自己生菜包自己捲,最愛有什麼就塞什麼,百鳥歸巢百味交錯,絕到無朋友 ﹗多菜多肉就係我風格,泡菜、大豆芽、洋蔥圈、烤牛、烤豬、烤雞一次過,好食既程度難以形容,心心眼暈得一陣陣。
真露原味
牛大腸
辣雞排
牛五花
2014-11-21
30 分鐘 (堂食)
泡菜湯
特級牛頸
牛五花
2019-03-04 721 瀏覽
係尖沙咀行街搵食,行到韓國街,好想食燒肉見到呢度唔係好多人等位,可能過哂食飯時間,於是試一試呢間韓國燒肉。叫左五花腩同真雪花牛肉,仲有牛五花。鐵爐旁邊芝士蛋同泡菜蛋可以任refill呢餐好滿足飽飽
係尖沙咀行街搵食,行到韓國街,好想食燒肉

呢餐好滿足飽飽

2019-02-16 873 瀏覽
好耐無食韓國野 想食烤肉 選擇了喜來稀肉不用訂座 不用等 進去就有位子了 看著其他座其實有很多韓國人光顧點左個兩人拼盤套餐佢地好快整好爐 爐邊有打好的蛋液 是烤肉時熟了可以食的很快就送上了泡菜 不過花樣不多 只有三種 其實我每次食韓國菜 都好期待韓國的泡菜 因為可以食到琳琅滿目的泡菜 所以只有三種 有點失望 而且泡菜有點辣 要狂喝水和飲野肉之後也上了 其實很一般 沒有說好好食啊果種感覺 就還ok最後要講既就係佢地既服務 可能d waiters 都很年輕 有d係韓國人 感覺佢地個個都黑口黑臉 唔係服務人咁 感覺很麻麻
好耐無食韓國野 想食烤肉 選擇了喜來稀肉

點左個兩人拼盤套餐
佢地好快整好爐 爐邊有打好的蛋液 是烤肉時熟了可以食的

肉之後也上了 其實很一般 沒有說好好食啊果種感覺 就還ok

2019-02-04 811 瀏覽
和女朋友係尖沙咀搵野食 女朋友話要食韓國野 行勻成條韓國街都冇乜心水 行到去三角公廁見到有喜來稀肉 想也不想 便入去排隊 本以為要排很久 但十五分鐘左右便有位店會午d小食 芽菜 泡菜 可叫店圓加我地點了推薦既護心肉 牛肋肉 個爐旁邊既旦係可以加 等佢熟左就可以食 仲可以加泡菜 有d泡菜味既旦仲好食我另外叫了支韓國啤酒 但唔好太大期望 其實都係普通啤酒一支 冇咩特別 喜來稀肉既店圓都係講韓文 我同女朋友研究好耐佢地究竟係真韓國人 定係香港人扮總括黎講 可以一戰 幾好食 唔算貴

店會午d小食 芽菜 泡菜 可叫店圓加
我地點了推薦既護心肉 牛肋肉

總括黎講 可以一戰 幾好食 唔算貴
2019-01-25 685 瀏覽
喜來稀肉呢間燒肉店已經喺香港有幾間分店, 佢並唔係任食嘅。水冷麵 $70呢個水冷麵嘅麵鋪滿一層薄冰, 而調味有醋同芥末比你自己落,鍾意食幾多就可以落幾多, 味道都可以, 但真係非常之冰凍, 食到牙都痺埋。食完個頭盤當然要嚟度主角嘅環節爐邊橙黃色嘅係芝士蛋同泡菜蛋護心肉200g/150蚊呢個護心肉嘅肉質好嫩好正, 絕對要推介大家試試喜來五花肉配特製醬汁150g/125蚊五花肉燒嘅時候會燒哂啲油脂出嚟, 食落唔會太肥亦唔會太瘦, 個醬汁亦都非常之惹味喜來烤肉牛肉片180g/130蚊一邊燒牛肉汁就一邊噴出嚟, 香氣逼人, 雖然佢一片片睇落好薄, 但係燒完食落口又唔會覺得好乾,入面嘅牛肉汁仲會爆出嚟,好好味。生菜包住肉嚟食, 中和番等身體冇咁熱氣整體嚟講呢間燒肉店真係一流, 非常推介大家嚟食
喜來稀肉

呢間燒肉店已經喺香港有幾間分店, 佢並唔係任食嘅。

水冷麵 $70
, 味道都可以, 但真係非常之冰凍, 食到牙都痺埋。

食完個頭盤當然要嚟度主角嘅環節
爐邊橙黃色嘅係芝士蛋同泡菜蛋

護心肉200g/150蚊
呢個護心肉嘅肉質好嫩好正, 絕對要推介大家試試
喜來五花肉配特製醬汁150g/125蚊
喜來烤肉牛肉片180g/130蚊

生菜包住肉嚟食, 中和番等身體冇咁熱氣

整體嚟講呢間燒肉店真係一流, 非常推介大家嚟食