2022-10-30 839 瀏覽
放工專登行去深水埗度食串燒喺橫街窄巷當中,可以坐喺出邊食,老闆帶咗我哋去坐冷氣房,但真心有D焗,好似係密室之中,空氣唔係好流通,同埋建議播下歌或者開電視,唔係淨係聽住旁邊枱講嘢,好尷尬講返嘢食先食物方面,全部都燒得好惹味,孜然粉夠,有芝麻同蔥,但腸仔燒得太燶,同埋翠玉瓜燒得太淋,雞翼好脆,但冇咩味,總有雞心太乾最推介嘅係蒜蓉生蠔🦪、好抵食又脹卜卜,另外豆卜串、羊肉、牛肉都好食嘢食算係唔錯,兩個人都食左三百幾,但咁嘅環境都係快食啦
放工專登行去深水埗度食串燒
講返嘢食先

嘢食算係唔錯,兩個人都食左三百幾,但咁嘅環境都係快食啦

2022-10-26
  • 蒜蓉生蠔
2022-10-05 396 瀏覽
突然好想食串燒,經過太子俾餐廳名字吸引,唔好睇佢個格局好似坐街邊,其實有室內冷氣位,可以舒舒服服慢慢食食物種類都有好多,就點下海鮮試一試,鹽燒大蝦六吋,大大隻又彈牙大蝦,帶點鹽燒的鹹香味,另外點了清酒煮蜆,蜆肉雖然比較細,但很惹味燒虎皮青椒,青椒上點醬汁一起燒,味道辣得來更豐富燒雞軟骨,香脆可口,灑上孜然粉和蔥花的雞全翼,咬落juice 燒骨肉相連,好有趣的名字於是點黎試試,原來係將肉和骨混埋再整成棒狀,五花腩串肥瘦適中又香口最後嚟過卜卜脆㗎台灣腸香滑燒豬頸肉和牛味濃郁大大塊的燒安格斯牛仔骨咬落鬆軟流心芝士年糕三五知己喝着啤酒食住串燒吹水好去處

食物種類都有好多,

燒虎皮青椒,青椒上點醬汁一起燒,味道辣得來更豐富

最後嚟過卜卜脆㗎台灣腸

香滑燒豬頸肉和牛味濃郁大大塊的燒安格斯牛仔骨
咬落鬆軟流心芝士年糕

三五知己喝着啤酒食住串燒吹水好去處

2022-10-04 621 瀏覽
放假日頭去咗深水埗Cafe Hea,走嗰時喺附近買埋嘢食先返屋企。我喺外賣App搵定食乜📱,見有間叫「啤酒溝燒烤」嘅餐廳好似幾抵食,就一於試吓。我由落單去到餐廳十五分鐘左右,食物已經差唔多搞掂,都算快手🥡。餐廳近楓樹街嗰邊,驟眼睇似外賣店,但好似都有堂食座位。串燒望落燒得幾靚仔,而且外賣包裝穩陣。燒安格斯牛仔骨($45/份),🍖牛仔骨入味,帶少少黑椒香,肉質唔韌。燒五花腩串($25/3串), 🐷豬腩肉抵食,一個價錢有三串,肥膏位燒完後微脆。燒翠玉瓜($12),🥒翠玉瓜燒完都仲保持多汁,味道清新。燒土豆片($10),🥔燒薯仔片好正,佢集薄脆同軟熟嘅口感於一身。雞腎($12)同雞軟骨($12),🐔兩者細細串,同樣係爽脆之選,雞腎更係一啲都唔硬。汁燒八爪魚鬚($20),餐廳選用細隻嘅魷魚🦑,用竹籤串起魚鬚,食落易入口,屋企長老都食到。燒手打牛筋丸($18),🍡牛筋丸有三粒,質感彈牙,貨源唔差。金黃炸饅頭($15/3隻),炸饅頭勁正💛,饅頭外層炸得香脆,但並唔油膩,再沾埋煉奶食,甜甜的,而內層麵包就幾鬆軟。錫紙燒特級肥牛($38/份),🍝肥牛份量多,用汁煮令每片都好夠味,如果有金菇墊底就無得輸
燒安格斯牛仔骨
燒土豆片
錫紙燒特級肥牛
錫紙燒特級肥牛($38/份),🍝肥牛份量多,用汁煮令每片都好夠味,如果有金菇墊底就無得輸,又或者整碗白飯嚟撈汁吖。
錫紙燒雜菇
錫紙燒雜菇($32/份),🍄錫紙兜入面裝住冬菇、雞髀菇、金菇同埋娃娃菜,調味上同肥牛相近,重孜然粉香味,而娃娃菜則最清甜。
惹味蒜蓉燒原條茄子
惹味蒜蓉燒原條茄子($28),🍆原條茄子劏開一半,再鋪滿蒜蓉燒香,勁邪惡。茄子肉煮得好淋,夾下夾下好快就食晒。
總括嚟講,呢間平民燒烤店風味十足🍢🔥,串燒款式多,定價相宜,製作時間合理;佢另外仲有海鮮類甚至小炒菜式,有興趣嘅不妨可以試埋。
15 分鐘 (堂食)
燒安格斯牛仔骨
燒土豆片
惹味蒜蓉燒原條茄子
上星期跟爸爸放工兩父女去chill下🍻 咁大個都好少同爸爸兩個人食飯,所以去試下新野,食邪惡燒烤,飲返杯啤酒🤭 這間店最好是有室外及室內座位,我跟爸爸到室內冷氣房享用串燒,感覺良好。當日老細推介蟶子,新鮮運到,所以我們點了一客。果然鮮甜,彈牙,仲要非常大隻🤩 簡單的香蒜調味已好味到不得了。菠蘿又甜又juicy,燒得剛剛好,refreshing🌟芝士年糕,非常monchi😃😃😃 熱騰騰拉絲芝士再加上年糕,是幸福的感覺!我最喜愛的是炸饅頭,很少吃到外皮炸得香脆,內裏鬆軟的饅頭。再加上煉奶實在無可挑剔💯多春魚是爸爸最喜愛的串燒,他特別喜歡那辣味的後勁,所以encore了一次。多春魚燒得香脆可口,配上店主特製的辣油,再加上蔥花和芝麻,正👍豬大腸是另一我和爸爸盛讚的串燒,豬腸沒有騷味,夠香脆,調味惹味💓大大片燒茄子,保持茄子的Juicy,軟熟程度剛好,調味同樣是有後勁的微辣👍燒豆腐、紫薯、豬軟骨、烤雜菜都好食,所以整體所有食物都令人滿意!

菠蘿又甜又juicy,燒得剛剛好,refreshing🌟

2022-09-25 108 瀏覽
晚上開始有點秋涼🍂就想食燒烤,最好有人燒埋俾我食🤣喺深水埗搵到呢間新開嘅串燒燒烤店,坐定定飲杯啤酒食串燒👍🏻肉類都有多款選擇,除咗一般嘅豬牛雞,仲又有羊肉同鴨肉,仲有我最愛嘅海鮮😍推介羊架$42一件,羊肉香味四溢,肉質鮮嫩多汁😋海鮮都幾抵食,鮑魚$58兩隻爽口彈牙,蟶子$45兩隻冇沙鮮味!大大條秋刀魚都係$20!另外仲有蔬菜、小食同小炒,款式多籮籮😍配埋啤酒🍻超級爽!人均消費都係大約$150,好味又抵食🥳

性價比高 價錢親民串燒小店,好受街坊歡迎🥰 所有食物即叫即燒🔥 主打外賣,亦有鋪位方便客人堂食餐廳座位寬敞舒適,不設用餐時限,適合朋友聚會,提供多款肉類、海鮮、蔬菜及酒水,食物質素不錯,份量正常晚市二人消費:$309 🫧不設加一費用🫧(總共點了12樣食物加2支飲品,夠飽肚,十分抵食👍🏻)═ ═ ═ ═ ═ ═ ═ ═💖💖💖食評💖💖💖𝑭𝒐𝒐𝒅🦪蒜蓉燒大蟶子 ($45/2隻)✨ 推薦必食! 大大隻,鮮味十足,配上蒜蓉一流🤤🦪蒜蓉燒大生蠔 ($38/2隻)✨ 推薦!生蠔夠大隻,好鮮甜,配上蒜蓉一流🤤🥩錫紙燒特級肥牛 ($38/份)✨推薦!熱辣辣,肥牛肉質不錯,配上麻辣醬及蒜蓉,味道十分香濃🔥🍄錫紙燒雜菇(冬菇、娃娃菜、雞髀菇、金針菇)($32/份)✨ 推薦!熱辣辣,份量多,鮮甜多汁,中和串燒的油膩感☺️👍🏻🍆蒜蓉燒原條茄子 ($28/條)✨食串燒必食茄子,香濃惹味,滿滿的蒜蓉粒及蔥粒🔥🤤 🥓燒豬大腸 ($22/串)✨口感煙韌,有咬口,十分惹味!🍢汁燒雞肉腸 ($15/2條)✨口感軟腍,正常發揮🍢燒金妹牌芝士腸 ($15/5條)✨ 夠爽脆,正常發揮🍢燒手切雞腎 ($12/串)✨ 肉質爽口,好味道

晚市二人消費:$309 🫧不設加一費用🫧
(總共點了12樣食物加2支飲品,夠飽肚,十分抵食👍🏻)

═ ═ ═ ═ ═ ═ ═ ═

💖💖💖食評💖💖💖

𝑭𝒐𝒐𝒅
🦪蒜蓉燒大蟶子 ($45/2隻)✨
推薦必食! 大大隻,鮮味十足,配上蒜蓉一流🤤

🦪蒜蓉燒大生蠔 ($38/2隻)✨
推薦!生蠔夠大隻,好鮮甜,配上蒜蓉一流🤤

🥩錫紙燒特級肥牛 ($38/份)✨

推薦!熱辣辣,份量多,鮮甜多汁,中和串燒的油膩感☺️👍🏻

🍆蒜蓉燒原條茄子 ($28/條)✨
食串燒必食茄子,香濃惹味,滿滿的蒜蓉粒及蔥粒🔥🤤

🥓燒豬大腸 ($22/串)✨
口感煙韌,有咬口,十分惹味!

🍢汁燒雞肉腸 ($15/2條)✨
口感軟腍,正常發揮

🍢燒金妹牌芝士腸 ($15/5條)✨
夠爽脆,正常發揮

🍢燒手切雞腎 ($12/串)✨
肉質爽口,好味道👍🏻

🍢燒骨肉相連 ($12/串)✨
肉質嫩滑,混有軟骨碎,口感不錯

🥒燒翠玉瓜 ($12/串)✨
爽口又清甜多汁🤤

🍗燒雞中翼 ($10/2隻)✨
好抵食,正常水準

𝑫𝒓𝒊𝒏𝒌𝒔
🥤樽裝飲料 ($15)
深水埗都有好多間平靚正嘅小食店或餐廳,等大家去食架🥰收工之後,又到左約朋友食飯嘅時候喇,今次我哋要支持小店💪🏻💪🏻去到深水埗鴨寮街嘅一間地舖食串燒👍🏻燒烤店嘅廚師燒串燒的嘅時間都拿捏得岩岩好,每一串串燒都唔會燒得太乾,又唔會太鹹,味道又ok😋今次兩個人只係叫左少少野食,都已經好滿足了。⭐️金黄炸饅頭🍞饅頭炸到金黃色,外面酥脆內軟,再配上炸飯頭嘅靈魂「煉奶」👍🏻 好好食🤤🤤⭐️燒流心芝士年糕第一食燒嘅芝士年糕,年糕食落去口感軟糯,流心芝士令年糕味道更豐富和更有層次👍🏻👍🏻⭐️燒日本一口和牛粒🥩燒得啱啱好,和牛入口感唔會太煙靭,軟軟淋淋又帶牛味都唔錯架😋⭐️燒肥牛金菇卷🍄燒得都唔錯,肥牛唔會太乾,而且燒汁亦都好完美咁滲入去金菇度,最鍾意就係食金菇肥牛卷👍🏻⭐️燒豬頸肉🐷豬頸肉爽口彈牙,惹味焦香👍🏻再加上佢哋嘅香料😋⭐️燒雞肉串🐔佢哋嘅雞肉串燒上會塗上甜甜的醬汁,雞肉串非常嫩滑,仲充滿着燒汁😋⭐️燒翠玉瓜🥒香甜爽口又多汁嘅翠玉瓜,能夠喺燒烤場食到一串翠玉瓜,都係一件好滿足的事情😋⭐️錫紙燒雜菇🍄佢哋嘅燒雜菇入邊包括金菇、雞髀菇、冬菇以及娃娃菜👍🏻佢哋嘅調味料及香料都控制得好好,⭐️蒜蓉燒大蟶子厚厚蒜蓉鋪左喺大

金黄炸饅頭🍞

⭐️燒日本一口和牛粒🥩
燒金菇肥牛

⭐️燒肥牛金菇卷🍄

⭐️燒豬頸肉🐷
豬頸肉爽口彈牙,惹味焦香👍🏻再加上佢哋嘅香料😋

⭐️燒雞肉串🐔
燒翠玉瓜

⭐️燒翠玉瓜🥒

⭐️錫紙燒雜菇🍄
燒大蟶子

⭐️蒜蓉燒大蟶子
厚厚蒜蓉鋪左喺大蟶子上,同時蟶子嘅鮮味與蒜蓉混合在一起,好正😋再加上小店處理嘅海鮮內臟都處理得好好💪🏻👍🏻食得安心🤤
蒜🧄燒生蠔

⭐️蒜蓉燒大生蠔🦪
喺香港最常見就係燒蒜蓉生蠔,小店嘅生蠔入口嫩滑,唔會有怪腥味, 配上蒜蓉醬調味,都幾惹味!

💰平均每人消費: $150

下一次可以叫多幾個朋友嚟一齊食,大家一齊飲啤酒🍺🍻食串燒,一齊傾心事吹吓水!
金黄炸饅頭🍞
  • 蒜蓉燒聖子
  • 蒜蓉燒生蠔
  • 燒金菇肥牛卷
  • 燒豬頸肉
好耐無食過串燒啦🍢-1️⃣錫紙燒特級肥牛🐮好特別嘅燒物😮食落唔會好油膩肥牛仲係幾嫩 唔老吸曬啲醬汁味 好入味加埋調味粉同蒜蓉🧄好食😋.2️⃣燒安格斯牛仔骨🤠較為簿身嘅牛仔骨燒得啱啱好♨️唔會濃燒到肥肉部分有少少焦好香 調味好味✅.3️⃣燒日本一和牛粒啲肉好軟新鮮牛肉加適當調味正🌟.4️⃣串燒雞中翼(2隻)2隻10蚊 好抵😆雞翼本身都有調味過面層仲有其他香料同芝麻🫣唔錯.5️⃣仲有叫咗🍢燒牛肉串🍢燒豬頸肉🍢黃金炸饅頭🍢蒜蓉燒大生蠔🍢燒流心芝士蛋糕燒物調味都好好味唔係淨係得孜然粉同辣粉味😚.仲叫咗2枝飲品🥤-埋單唔洗300蚊💖性價比好高🤟🏻
好耐無食過串燒啦🍢
3️⃣燒日本一和牛粒
啲肉好軟
新鮮牛肉加適當調味
正🌟
4️⃣串燒雞中翼(2隻)
2隻10蚊 好抵😆
唔係淨係得孜然粉同辣粉味😚
仲叫咗2枝飲品🥤
埋單唔洗300蚊💖
性價比好高🤟🏻
朋友的好介紹位于深水埗的鴨寮街101號 它名叫做<啤酒溝燒烤>,顧名思義,就係當然食串燒啦,食串燒加啤酒當然係絕配啦。呢間鋪頭佢嘅門面裝修,都好簡單。都係好平民化嘅小店。聽朋友講,串燒係即燒即食。所以決定外賣,叫以下串燒:清酒煮蜆,蒜蓉燒扇貝,大大隻蟶子,原條燒茄子,一口豚肉,紫薯,雞肉串燒 ,雞心,鴨舌,燒魷魚。見老闆娘仲喺度整緊串燒嘅時候 就嗌咗一支可樂,一路飲一路等住串燒。清酒煮蜆蜆肉好香啦,而且好清甜,食唔停,啖啖酒香,送啤酒至啱。蒜蓉扇貝,蒜蓉蒸聖子蒜蓉好香,配上海鮮扇貝同大只蟶子,啖啖䒺蓉香味同海鮮好夾,不會燒得太老,仲有保持蒜蓉香味同好juicy.原條燒茄子燒茄子必定要叫嘅串燒 ,拎到屋企仲喺熱,一絲絲茄子香滋味無限。燒菠蘿食咗咁多串燒,又有海鮮,又有豬肉同雞肉,食下燒菠蘿,可以解油膩。燒魷魚,已經聞到好香嘅孜然粉,燒魷魚,但🦑魷魚未夠入味。整體串燒好好味,去深水埗MTR站,行大約十分鐘到,隱世串燒店,不能錯過。OL其實有時可以好麻甩架 食著串燒同啤酒。啱哂知已好友的開生日派對好食物之選。😋😋😋😋一口䐁肉好入味,keep水份好松軟,鴨舌好滋味。 鴨舌,一口

清酒煮蜆

蜆肉好香啦,而且好清甜,食唔停,啖啖酒香,送啤酒至啱。
燒扇貝同蟶子。
蒜蓉扇貝,蒜蓉蒸聖子

原條燒茄子。
原條燒茄子

燒魷魚

燒魷魚,已經聞到好香嘅孜然粉,燒魷魚,但🦑魷魚未夠入味。

一口薯,串燒
一口豚肉同鴨舌
一口䐁肉好入味,keep水份好松軟,鴨舌好滋味。
燒雞心,燒一口豚肉,燒愛照燒雞肉同鴨舌
鴨舌,一口䐁肉,雞肉串燒,雞心。
點餐紙,自己落單。

餐廳環境:👍👍👍(3/5)
食物味道:👍👍👍👍(4/5)
服務態度:👍👍👍👍(4/5)

2022-09-19
10 分鐘 (堂食)
燒扇貝同蟶子。
原條燒茄子。
燒魷魚
一口薯,串燒
一口豚肉同鴨舌
燒雞心,燒一口豚肉,燒愛照燒雞肉同鴨舌
2022-09-21 52 瀏覽
👧🏻😋👅🍽✨價廉物美串燒店🥰-啤酒溝燒烤🇭🇰 深水埗鴨寮街101號地舖 🇭🇰-🫶🏻門面比較細, 所以價錢都有所反映超抵食😌 但另一邊都好多d堂食位闊落d🫶🏻個menu好清楚分晒唔同種類, 亦超多選擇-🧄惹味蒜蓉燒原條茄子 $28 🍆 🫕惹味芝士燒原條茄子 $38 🍆 ✨茄子係串燒店必食, 蒜味就基本好重蒜但唔但太鹹, 個皮都燒黑晒, 成條一條皮都冇剩啪晒🤤✨芝士就好少燒配串燒店茄子, 老實講就一定冇蒜味咁夾, 但鍾意芝士既人真係抗拒唔到😂 勁厚身極邪惡-🍢串燒🍢💯燒惹味鴨舌 (5粒) $22 肥美多肉鴨舌正👅💯燒土豆片 (3片) $10 好特別! 少見! 薄薄薯仔片燒完都係腍身但好香薯味💯燒手打牛筋丸 (3粒) $18 手打係唔同D, 彈牙爽口超juicy-🧀 燒流心芝士年糕 (2件) $28🥯金黃炸饅頭 (3個) $15✨芝士年糕唔係講笑, 唔係平時放題食果種, 個皮好軟糯, 芝士好滑流出黎, $28兩件值得✨炸饅頭童年回憶! 炸到金黃色外脆內軟, 入面個包仲係好soft, 配煉奶一流-🐚蒜蓉燒大蟶子 (2隻) $45💯海鮮外賣凍左就係差減D🤧 不過係正, 質地好新鮮, 蔥蒜連埋海
👧🏻😋👅🍽✨
價廉物美串燒店🥰
啤酒溝燒烤
🇭🇰 深水埗鴨寮街101號地舖 🇭🇰
🫶🏻個menu好清楚分晒唔同種類, 亦超多選擇
🧄惹味蒜蓉燒原條茄子 $28 🍆

🫕惹味芝士燒原條茄子 $38 🍆

🍢串燒🍢

💯燒惹味鴨舌 (5粒) $22 肥美多肉鴨舌正👅
🧀 燒流心芝士年糕 (2件) $28

🥯金黃炸饅頭 (3個) $15

🐚蒜蓉燒大蟶子 (2隻) $45

💯海鮮外賣凍左就係差減D🤧 不過係正, 質地好新鮮, 蔥蒜連埋海水味食好入味, 大大隻都算好抵
外賣自取
2022-09-21 97 瀏覽
以為過咗中秋會天氣涼啲,可以去燒嘢食,點知近期天氣依然悶熱,阿女話可以去食串燒,有冷氣嘅地方就食得舒服,佢知道深水埗有一間啤酒溝燒烤,串燒平靚正,不妨一試!串燒店堂食店內企理乾淨,冷氣又夠凍。 老闆娘招呼周到。串燒即叫即做,熱辣辣香噴噴!調的味道也不錯,夠味又惹味!蒜蓉燒大生蠔,生蠔新鮮,燒得剛剛熟,味道鮮甜,有好香蒜蓉同牛油味。鹽燒大海蝦,海蝦新鮮,燒得啱啱好,能保持海蝦原汁原味,鮮甜彈牙。燒脆香魚豆腐、燒惹味台灣腸、燒頂級墨魚丸,口感彈牙。蒲燒原條秋刀魚,原條秋刀魚以蒲燒方法炮製,可以保持魚肉的原汁原味。魚肉外脆內嫩,加上惹味調味料,有提鮮增香的作用。惹味蒜蓉燒原條茄子,鮮嫩的茄肉與祕製的蒜蓉醬汁完美融合,茄肉焾滑惹味,讓人一口吃下去就停不下來。燒大雞髀,雞髀外皮香脆,肉質軟嫩多汁又入味,啖啖肉好惹味!串燒雞全翼、串燒雞中翼,雞翼皮香脆,肉嫩夠入味!燒司華力腸,燒到皮層微脆,腸的肉質軟中有彈性。金黃炸饅頭,色澤金黃,沾上少許煉奶,外脆內軟帶甜味,可以作飯後甜品!可樂雪碧

串燒即叫即做,熱辣辣香噴噴!調的味道也不錯,夠味又惹味!

燒脆香魚豆腐、燒惹味台灣腸、燒頂級墨魚丸,口感彈牙。

燒大雞髀,雞髀外皮香脆,肉質軟嫩多汁又入味,啖啖肉好惹味!

串燒雞全翼、串燒雞中翼,雞翼皮香脆,肉嫩夠入味!

燒司華力腸,燒到皮層微脆,腸的肉質軟中有彈性。

可樂雪碧
2022-09-20 32 瀏覽
今晚拋低老公同個囡,OT之餘,同同事試左新野😌 平時行過已經覺得個鋪名 好鬼正😂今晚ot實行試試佢,我地8點去到開始叫外賣,大概20分鐘內已經有得拎🍢🍢不過店主好好人咁提我地,原來下次可以網上打電話落單,之後預番時間過去拎就唔使等😃先講番我地兩個女同事叫左啲咩食先😋😋 樣樣都想食,2條女係咁剔下剔下就咁多野! 🔆燒雞軟骨 $12/串🔆串燒雞中翼 $10/2隻🔆燒豬大腸 $22/串🔆燒豬頸肉 $18/串🔆燒頂級墨魚丸 $15/串🔆燒手打牛筋丸 $18/串🔆燒司華力腸 $20/串🔆燒豆卜 $10🔆燒韭菜 $12🔆惹味蒜蓉燒原條茄子 $28🔆燒菠蘿 🔆汁燒八爪魚鬚  $20/串真心❣️真心❣️真心❣️推薦大家一定要叫 >>>>  惹味蒜蓉燒原條茄子<<<<因為超級香,味道唔太咸,如果有碗白飯可以撈就仲正🤣🤣燒頂級墨魚丸 同 燒手打牛筋丸 都燒得好好,唔太燶,最重要係燒後都保持到juicy口感,呢個都好難得👍燒雞軟骨,燒豬大腸 都好好食! 因為燒完唔太硬! 整體野食來講都好好味, 最緊要係我地就算外賣拎走,返到公司都唔會凍左就唔好食,仲

🔆燒雞軟骨 $12/串
🔆燒韭菜 $12
🔆惹味蒜蓉燒原條茄子 $28
🔆燒菠蘿
🔆汁燒八爪魚鬚  $20/串

因為超級香,味道唔太咸,如果有碗白飯可以撈就仲正🤣🤣

燒雞軟骨,燒豬大腸 都好好食! 因為燒完唔太硬!

整體野食來講都好好味, 最緊要係我地就算外賣拎走,返到公司都唔會凍左就唔好食,仲可以keep到咁惹味! 呢樣值得一讚!

下次會想試埋堂食,真係飲番杯啤酒 溝燒烤先得
2022-09-19
15 分鐘 (外賣自取)
  • 惹味蒜蓉燒原條茄子
  • 燒豆卜
  • 椒鹽雞軟骨
  • 燒頂級墨魚丸
  • 燒手打牛筋丸
2022-09-16 49 瀏覽
話說有一日喺附近買野,又有d夜,完全唔想煮,於是去左呢間串燒店買外賣返屋企食😋好肚餓啊,叫左勁多野食🤣🤣🤣 咁多野食都係大約20分鐘左右就有得拎,我趁呢20分鐘仲買可以係附近買埋零食🫢 買完就可以返去拎外賣~店舖仲會幫手調埋味分左2盒裝好,袋好,非常方便,成個過程我都唔會整污糟隻手。呢間鋪基本上每樣野都燒得好惹味好香口,我幾中意佢既調味,唔會過鹹或者食唔出食材既味,而我最中意係羊架、鮑魚同豬大腸!豬大腸佢燒得好脆,又好充滿油脂😍 羊架我覺得係必嗌,諗起平日出面cafe食勁貴,呢度平勁多🫢 鮑魚係有蒜蓉醬既,非常之香!魷魚都幾大隻,一口牛相對細粒d,如果可以再大粒d就好啦!其他雞皮、鴨舌、雞腎、雞心都係正常發揮,幾好食架

其他雞皮、鴨舌、雞腎、雞心都係正常發揮,幾好食架

2022-09-16 25 瀏覽
話說去開深水埗嗰頭,夜麻麻好想食啲串燒,於是豪買外賣拎返屋企食🤣🤣🤣心諗反正都冇得去旅行,就當係旅行夜晚食宵夜嘅感覺啦!一去到見到佢個餐牌都幾多選擇,有和牛仲有鮑魚🤣🤣即刻叫咗蒜蓉鮑魚同埋和牛串燒先~•跟住就叫咗雞軟骨、原隻魷魚、豬頸肉、雞心串、五花腩~仲有芝士年糕、原條蒜蓉茄子😌佢啲醬料都幾正,好入味,雞軟骨好爽!芝士年糕簡簡單單,但係芝士味好香濃。原條蒜蓉茄子好鬼靚仔,返到屋企食嘅時候都仲係覺得熱辣辣☺️☺️☺️串燒黎講,呢間性價比真係好高!

佢啲醬料都幾正,好入味,雞軟骨好爽!
芝士年糕簡簡單單,但係芝士味好香濃。

串燒黎講,呢間性價比真係好高!
2022-09-15 29 瀏覽
心血來潮想食港式燒烤😆仲有間房仔可以涼住冷氣食• 蒜蓉燒大生蠔 38• 燒蒜蓉扇貝帶子 58• 清酒煮蜆 45• 秘製燒蒜蓉特級鮑魚 58老闆娘話自己親自去買材料所以都是新鮮處理爆多蒜蓉 加埋辣椒真係好香呢~• 燒韭菜 12有好多孜然粉同辣粉 好惹味• 惹味蒜蓉燒原條茄子 28茄子肉軟淋淋 吸晒所有醬汁 好入味 必點的!• 黃金炸饅頭 15外層炸到金黃脆脆的 再點煉奶食• 台灣腸 15• 燒雞軟骨 12• 雞腎12• 燒豬頸肉18• 燒骨肉相連12燒烤的火候剛剛好 帶點炭火香肉質有咬口 調味亦都係我最喜愛嘅港式風味 再叫杯啤酒就最佳選擇• 錫紙燒雜菇32食左好多肉太內疚 叫左個雜菇~好香的牛油蒜蓉菇

心血來潮想食港式燒烤😆
仲有間房仔可以涼住冷氣食

• 蒜蓉燒大生蠔 38
• 燒蒜蓉扇貝帶子 58
• 清酒煮蜆 45
• 秘製燒蒜蓉特級鮑魚 58

老闆娘話自己親自去買材料
所以都是新鮮處理
爆多蒜蓉 加埋辣椒真係好香呢~

• 燒韭菜 12
有好多孜然粉同辣粉 好惹味

• 惹味蒜蓉燒原條茄子 28
茄子肉軟淋淋 吸晒所有醬汁
好入味 必點的!

• 黃金炸饅頭 15

• 燒豬頸肉18
• 燒骨肉相連12

燒烤的火候剛剛好 帶點炭火香

• 錫紙燒雜菇32
食左好多肉太內疚 叫左個雜菇~
好香的牛油蒜蓉菇