2024-04-16 27 瀏覽
呢間韓國過江龍一開頭嚟到香港嘅時候,都好多媒體有報道。一直都好想嚟試,但係一開業嘅時候試一定會好多人🙈而家終於有機會去啦!舖頭嘅吉祥物係隻熊熊,成間店舖設計都好young,同埋有啲科幻/機舖嘅元素,好特別!如果上嚟打卡都唔錯,都有好多打卡位,同埋舖頭入邊仲有好大隻熊熊😍咁當然呢度嘅嘢食都好食啦!WHITE無骨炸雞 (HK$158)👍🏻呢個無骨炸雞真係好正!個皮炸到好脆,入面嘅肉都好嫩滑同埋有汁。個醬都OK,應該係蛋黃醬嚟,食落真係唔錯!蕃茄韓式辣海鮮湯配中華麵 (HK$198)👍🏻呢個麵我勁想再encore!!! 裡面有大量海鮮,有蝦、八爪魚、青口同蜆,份量岩岩好啱兩個人食。湯微辣好開胃,而且中華麵吸湯效果好好。如果你本身鍾意食海鮮,一定一定必嗌!大發!芝士鐵板泡菜炒五花肉 (HK$158)如果你成日食韓國菜,一定唔多唔少都食過芝士泡菜炒五花肉。佢呢度都整得唔錯,肉量份量好足,芝士都好多!加埋泡菜一齊食,令到成件事冇咁膩😛唔錯!

WHITE無骨炸雞 (HK$158)👍🏻

蕃茄韓式辣海鮮湯配中華麵 (HK$198)👍🏻

大發!芝士鐵板泡菜炒五花肉 (HK$158)
嚟諾士佛台Happy Hour唔一定要落酒吧嘅,嚟啤啤bear韓國包車一樣有嘢飲有嘢食有得chill有得打卡Butter X Garlic無骨炸雞($158) - 牛油同蒜味香濃,皮脆肉嫩,無骨雞啖啖肉好正蕃茄韓式辣海鮮湯配中華麵($198) - 海鮮種類多,洗得乾淨,辣蕃茄湯帶出海鮮嘅鮮味,中華麵口感唔錯大發!芝士切飯芝士鐵板泡菜炒五花肉($158) - 芝士拉晒絲好邪惡,配泡菜炒五花肉冇得輸,又香又軟腍前菜嘅泡菜都芽菜都醃得好香好食“Drink Me!” 粉紅西柚特飲Mocktail ($58/杯) - 賣相吸引,西柚味好香,亦唔會太甜餐廳選擇好多,用QR code落單好方便餐廳門口已經係個打卡位,入面大大個公仔好cute環境乾淨同闊落,好好坐,啱晒同朋友傾偈,得閒嚟happy hour幾爽

前菜嘅泡菜都芽菜都醃得好香好食

餐廳選擇好多,用QR code落單好方便

餐廳門口已經係個打卡位,入面大大個公仔好cute

「啤啤bear韓國包車」是尖沙咀最近新開的一間韓國餐廳,以韓國機舖作主題,帶有五光十色的Y2K霓虹燈光裝飾,有種回到90年代的氛圍,就連播放的音樂都是二代團的歌曲!餐廳提供特色下酒菜和各種美味的韓國料理,今次就點了數款試試。<蟹籽海鮮蛋卷> $138蛋卷表面鋪滿大量蟹籽,蛋卷內裏軟淋,入口明顯蛋香,熱辣辣+流心效果,內餡有海鮮粒粒,層次豐富。<蕃茄韓式辣海鮮湯配中華麵> $238配料比想像中豐富!包含多種海鮮如大蝦、青口、蜆、魷魚,以辣番茄湯作為基底。湯底味道鮮甜,韓國的青陽辣椒增添辣度,令人胃口大開。配搭煙韌的中華麵,這款適合同朋友開心share。<甜米露> $22韓國傳統飲品,味道偏甜,有些顆粒狀的米露,第一次嘗試頗特別!!<BBB刨冰啤酒 荔枝味> $98刨冰啤酒是餐廳的招牌之一,小編選擇了荔枝味,刨冰懸浮在啤酒上,賣相不俗。主要是啤酒加少量甜味,清涼解渴。

<蟹籽海鮮蛋卷> $138

<蕃茄韓式辣海鮮湯配中華麵> $238

<甜米露> $22

<BBB刨冰啤酒 荔枝味> $98
  • 蕃茄韓式辣海鮮湯配中華麵
  • 蟹籽海鮮蛋卷
2024-04-11 26 瀏覽
蕃茄韓式海鮮湯配中華麵 $198份量十足!有青口,八爪魚,蜆,大蝦,每款嘅數目都幾多😆而且好新鮮,食落唔會梅!個湯開頭食唔會好辣,點知越食越辣😂係韓式辣醬個辣味道!面嘅質地,亦都比較彈牙!類似拉麵,但係比較粗同口感唔同👍🏼呢個面三至四個人分享都絕對夠!!大發!芝士鐵板炒五花肉 $158有五花肉食!!!雖然聽上嚟嘅感覺好肥,但係食落又唔會油膩🤓用鐵板上將個溫度保持得耐啲,但同時食落去個肉質又唔會好鞋👍🏼原味芝心蛋卷 $98傳統韓國菜😍成個蛋卷好Juicy,最中間有拉絲嘅芝士!頂層有蕃茄醬同沙律醬,夾埋一齊食,味道再豐富咗😙Black無骨炸雞 $158Black係一個秘制醬再加black pepper!好好味!個味道好創新,好特別,唔係辣嘅!甜甜地又似甜鼔油咁㗎😘入面好juicy好嫩!!本身仲擔心佢好似雞胸咁,點知又好surprise 咼!!

蕃茄韓式海鮮湯配中華麵 $198

大發!芝士鐵板炒五花肉 $158

原味芝心蛋卷 $98

Black無骨炸雞 $158
🇰🇷 The restaurant boasts an eye-catching decor that immediately captures your attention. When it comes to the soup, brace yourself for a delightful level of spiciness that will awaken your taste buds. The flavors have a subtle kick. While it's worth mentioning that the seafood used in the dish appeared to be frozen seafood, the portion provided in each pot is quite generous. Additionally, the egg roll adds a fun element to the meal, offering a mouthful of flavour. However, it's important to note that the cream can be slightly overwhelming.
Spicy Tomato Seafood Soup
Crab Seafood Eggroll
Spicy Tomato Seafood Soup
Crab Seafood Eggroll
2024-04-06 36 瀏覽
朋友不開心, 急call 我帶他們去食野,我今次帶個眼鏡, 妝都冇時間,即興出去呢度。好在當日是weekday, 即興到達,有位, 入到時氣氛滿滿, 我多手射藍球, 但原來所有遊戲機,只供觀賞不可以玩。。 sorry, 唔好意思。。。 我多手到叫野食, 烤肉, 魷魚,炸雞,啤酒~! 正 同抵食, 泡菜可以免費任叫任食。 醃白蘿蔔就要跟炸雞, 所以不是任食, 但很好食, 3個人秒殺白蘿蔔😂炸雞好大碟, 3 個人以上點會好一點, 魷魚同烤肉真心好食, 我地都未點魚糕, 就已經飽到被K.O. 要下次再黎。 今日介紹左朋友, 幾日後又約一班人再黎食過。 我自己都會再黎食!
朋友不開心, 急call 我帶他們去食野,
我今次帶個眼鏡, 妝都冇時間,即興出去呢度。

2024-03-29
  • 辣炒小章魚五花肉
1K
2024-04-06 109 瀏覽
韓流襲港好耐喇🇰🇷去到今時今日仍然有好多人睇韓劇、食韓國菜,啤啤Bear韓國包車位於諾士佛臺,可想而知諾士佛臺吾系得酒吧🍻同時有其他好野食。一出lift已經比隻藍色熊熊吸引眼球🤣💙環境以紫色作主題💜有籃球機🏀跳舞機💃🏻等裝飾,充滿玩味。天花板又有閃令令嘅心型球體❤️好似去咗disco咁🤭🪩首先叫咗份炸薯條配黑松露醬🍟估吾到韓國餐廳都食到黑松露薯條😆黑松露醬味又幾濃🖤BUTTER X GARLIC無骨炸雞🍗即香蒜牛油口味🧈兩種食材味道同樣明顯,欣賞餐廳炸雞系無骨嘅心思,吾洗吐骨食得好暢快😙大發!芝士鐵板泡菜炒五花肉講到韓國菜,相信除咗炸雞之外,芝士同五花肉亦系佔據韓國菜吾少比例💛芝士經鐵板燒後芝味十足🧀泡菜香口,五花肉油脂豐富🐷蕃茄韓式辣海鮮湯配中華麵,蕃茄海鮮湯系辣味幾惹味🔥海鮮數量吾少,種類繁多,有青口、蜆肉、魷魚🦑蝦肉🦐海鮮好新鮮,中華麵口感有嚼勁,比人感覺幾特別。This Summer即菠蘿冰茶,菠蘿向來比人感覺清新🍍呢家天氣熱辣辣飲好解暑💛

大發!芝士鐵板泡菜炒五花肉
2024-04-04
2024-04-02 40 瀏覽
今日同男朋友最近都好Hit好多人去食嘅韓國餐廳,呢間餐廳出名性價比高,而且裝修好有心思,入邊有籃球機等,十足十好似入咗機舖咁,我都係第一次坐喺籃球機食嘢,啱晒鍾意打卡嘅你哋。❤️首先,一上枱嘅係番茄韓式辣海鮮湯,番茄嘅鮮味同辣椒嘅麻辣感,再加上啲海蝦八爪魚等海鮮嘅甜味同鮮度,配上彈牙嘅中華麵,真係十分推薦!🍲另外,亦點咗芝士鐵板泡菜炒五花肉,熱騰騰嘅鐵板上,五花肉炒得帶點香脆,仲有啲泡菜嘅酸甜同芝士嘅濃郁,層次感好豐富,一齊食真係無得頂!🧀奶油蒜香無骨炸雞配脆脆薯格亦都好正,蒜香味好濃厚,加上濃郁嘅奶油,而且雞肉嫩滑,外脆內軟,配埋脆脆嘅薯格一齊食幸福感爆棚!🍗🥔

朋友推介一間位於尖沙咀以韓式機舖為主題餐廳,環境寬敞,裝飾別具特色,有霓虹燈、跳舞機、籃球機等打卡機,更有K-pop表演。餐廳主打新派韓式下酒菜,選擇多樣,份量十足,味道出色,係一個十分適合同朋友聚會飲酒好地方。今日同朋友黎到先叫左個炸紫菜粉絲卷紫菜炸到卜卜脆,粉絲QQ彈牙,非常有嚼勁,送酒真係一流飲品選擇都非常多,叫左杯Tiki-Taka 檸檬青瓜雞尾酒 估唔到檸檬加青瓜口味唔伏仲幾夾酸酸甜甜超清新又解油膩感,酒味都唔會太濃食左個餐廳推介蕃茄韓式辣海鮮湯配中華麵會連埋gas爐上 唔驚會凍晒~呢個搭配鮮甜又帶點辣 好開胃 , 而且份量都多!有蝦、青口、蜆、八爪魚 中華麵嘅口感都唔錯 亦掛到湯😋另外叫一個~大發!芝士鐵板泡菜五花肉鐵板加熱時,熔岩芝士與五花肉完美融合,散髮出誘人香氣。再加上泡菜調味,令整道菜品味道更加豐富。五花肉半肥半瘦,感受到油脂香醇。我地仲叫左個熱情果菠蘿椰子米酒沙冰好大碗,兩個人真係食唔晒,食完熱野同辣野,食佢口感非常正,好好味朋友真係無介紹錯真係一個好地方

今日同朋友黎到先叫左個
炸紫菜粉絲卷

紫菜炸到卜卜脆,粉絲QQ彈牙,非常有嚼勁,送酒真係一流

飲品選擇都非常多,叫左杯
Tiki-Taka 檸檬青瓜雞尾酒

估唔到檸檬加青瓜口味唔伏仲幾夾
酸酸甜甜超清新又解油膩感,
酒味都唔會太濃

食左個餐廳推介

蕃茄韓式辣海鮮湯配中華麵

另外叫一個~大發!芝士鐵板泡菜五花肉

我地仲叫左個
熱情果菠蘿椰子米酒沙冰

好大碗
,兩個人真係食唔晒
,食完熱野同辣野,食佢口感非常正,好好味

朋友真係無介紹錯真係一個好地方
2024-03-27
  • 蕃茄韓式辣海鮮湯配中華麵
作為一位熱愛啤酒文化的香港人,我有幸與家人造訪位於尖沙咀的「啤啤Bear韓國包車」韓國酒吧餐廳,這裡融合了韓國包車的風味裝修,讓我們彷彿置身於韓國的街頭小巷。晚餐的菜式豐富多樣,我們品嚐了蕃茄韓式辣海鮮湯配中華麵和大法芝士鐵板泡菜炒五花肉,搭配多款精採飲品,讓我們度過了一個愉快的用餐時光。首先,蕃茄韓式辣海鮮湯配中華麵帶來了濃厚的韓國風味,湯汁鮮甜辣味十足,搭配彈牙的中華麵,讓人回味無窮。大法芝士鐵板泡菜炒五花肉則展現了獨特的口感和風味,酥脆的五花肉配上濃鬱的芝士和香氣四溢的泡菜,讓我們享受到了美味與驚喜的結合。此外,餐廳提供的燒啤、粉紅西柚特飲和菠蘿冰茶也讓我們留下深刻印象。燒啤的香醇口感搭配韓國料理的辛辣,相得益彰;粉紅西柚特飲清新爽口,帶來一絲甜蜜的酸甜滋味;而菠蘿冰茶則是清涼怡人的最佳選擇,讓我們在用餐中得到了完美的養分搭配。在「啤啤Bear韓國包車」這個充滿韓國風情的餐廳裡,我們不僅品嚐到了正宗的韓國美食,還感受到了濃厚的啤酒文化氛圍。這次的晚餐讓我們家人共同享受了美食和歡樂,讓我們更加珍惜團聚的時刻。期待再次光臨「啤啤Bear韓國包車」,繼續探索韓國料理之美和啤酒文化的魅力

在「啤啤Bear韓國包車」這個充滿韓國風情的餐廳裡,我們不僅品嚐到了正宗的韓國美食,還感受到了濃厚的啤酒文化氛圍。這次的晚餐讓我們家人共同享受了美食和歡樂,讓我們更加珍惜團聚的時刻。期待再次光臨「啤啤Bear韓國包車」,繼續探索韓國料理之美和啤酒文化的魅力。
2024-03-29 34 瀏覽
📍啤啤Bear韓國包車 (尖沙咀)尖沙咀諾士佛臺1號8樓🔻🌸環境🌸餐廳裡面有籃球機、LED大Screen、以前嗰啲街霸機,但整體又似Y2K disco風,簡直係脫離咗現實咁,又可以同一班朋友打卡!🔻1. BUTTER X GARLIC 無骨炸雞✨$158.00牛油脆皮+多蒜,雞件大份又多,食到停唔到😍😍😍🔻2. 蕃茄韓式辣海鮮湯 配 中華麵✨$198.00用gas爐烘住令麵條同海鮮都更加入味,整體比我想像中冇咁辣,海鮮都好多!🔻3. 大發!芝士鐵板泡菜炒五花肉✨$158.00一上台係一個gas爐,整熔啲芝士,然後啲芝士拉到上天花板都得🤣🧀五花肉唔會太膩,泡菜可以中和芝士同肉味但提醒大家,芝士不宜熱得太耐,否則會焦燶😥🔻4. 甜米露+粉紅西柚梳打$20 + $38🔻
📍啤啤Bear韓國包車 (尖沙咀)
尖沙咀諾士佛臺1號8樓

🌸環境🌸

1. BUTTER X GARLIC 無骨炸雞

$158.00
牛油脆皮+多蒜,雞件大份又多,食到停唔到😍😍😍

2. 蕃茄韓式辣海鮮湯 配 中華麵✨

$198.00

3. 大發!芝士鐵板泡菜炒五花肉✨

$158.00
五花肉唔會太膩,泡菜可以中和芝士同肉味
但提醒大家,芝士不宜熱得太耐,否則會焦燶😥

4. 甜米露+粉紅西柚梳打

$20 + $38

2024-03-27 39 瀏覽
今日同朋友經過尖沙咀,醒起成日都係 IG 見到啲人打卡既啤啤Bear韓國包車,今日順路經過終於可以試吓,一入到去已經勁有 feel,環境勁岩打卡,背景音樂又夠勁,我同啲朋友都即刻勁 hyper。 咁我地叫左個蕃茄韓式辣海鮮湯配中華麵,個中華麵條口感非常Q彈,勁有咬口,再 索滿哂濃郁嘅蕃茄湯底,真係讚不絕口。海鮮方面亦都冇手軟,份量十足,好多蝦、八爪魚、青口、蜆,一定要試。 我地仲叫左個芝士鐵板泡菜炒五花肉,拉哂絲既芝士,微辣既泡菜,一齊配埋惹味既五花肉,真係忍唔住食完一啖又一啖,仲要不斷有個爐加熱住,擺耐啲都唔會凍哂。 最後仲叫埋個炸韓式餃子,份量十足,隻隻餃子都好大舊, 餡料亦都恰到好處,食完真係非常滿足。 最後我地仲叫左 Tika-Taka, First Crush 同埋柚子椰汁米酒,每杯飲落去都勁 fresh,都幾易入口,仲要每杯都大大杯咁,值得再戰!

2024-03-26 21 瀏覽
同朋友聚餐又定位尖沙咀。這家韓式餐廳位置在尖沙咀諾士佛臺,位置很多很熱鬧,基本都是后生仔,人氣幾旺。同朋友點了番茄韓式辣海鮮湯配中華麵,以及芝士鐵板泡菜炒五花肉,小吃拼盤,炸雞。番茄韓式辣海鮮湯好多海鮮,蝦,花甲,青口,小魷魚,仲有口感很好的中華麵,麵溯滿海鮮辣汁,微微辣好開胃,越煮越入味。芝士鐵板泡菜炒五花肉是今晚最佳,滿滿的芝士🧀,泡菜與五花肉被芝士包裹著,入口一咬,泡菜味跟芝士味融合得剛剛好,五花肉肥瘦相間,口感無敵~炸雞也是基本每台都會點,有好多種口味可以選,我哋點佐甜辣口味,口感也唔錯,如果表面的醬唔使咁厚仲美味😋小吃拼盤種類繁多,有炸芝士條,海苔卷,炸餃子,薯條,仲有三種口味醬料隨上,非常貼心~

2024-03-18
2024-03-24 35 瀏覽
平時去諾士佛台通常都係飲酒,今次第一次嘗試食韓國餐,由斜路行上去已經見到諾士佛台1號,升降機8字樓一出就見到門口望入去已經坐滿晒人,仲聞到香噴噴嘅炸雞味道,得閒到入餐廳就有置身於去到韓國嘅感覺蕃茄韓式辣海鮮湯配中華麵$198呢個火鍋入面全部嘢都係未熟,要煮大約四至5分鐘先可以食,入面有好多海鮮,有蝦,八爪魚,青口同埋魷魚,仲有非常多嘅洋蔥作為配菜,中華麵質較為硬身,彈牙,煙煙韌韌,口感非常特別 Butter x Garlic 無骨炸雞$158未放入口已經聞到香噴噴嘅牛油同埋蒜蓉味道,炸雞做到外脆內軟,入邊仲非常Juicy,雞肉又夠嫩滑,雞皮炸到卜卜脆,連埋一粒粒細細粒嘅蒜頭入口,入口更加惹味韓式雞肉炒粉絲$88韓式嘅粉絲比起港式嘅粉絲較為粗身,入口彈牙非常有口感,配菜仲有韭菜,紅蘿蔔絲加冬菇絲,雞肉大約有六至七粒左右入口嫩滑,味道足夠大發芝士鐵板泡菜炒五花肉$158芝士經過熱力後有拉絲,五花肉非常爽口,一層肉一層脂肪,比例非常平均,泡菜好爽口,有少少辣,十分惹味

蕃茄韓式辣海鮮湯配中華麵$198

Butter x Garlic 無骨炸雞$158

韓式雞肉炒粉絲$88

大發芝士鐵板泡菜炒五花肉$158
2024-03-23 26 瀏覽
近排俾frd洗版🤣見到呢間Y2K x Cyber風的韓國菜終於要黎朝聖一下🧎🏻‍♂️位於八樓全層開lift門真係以為自己去左首爾🇰🇷一條大走廊 完全韓國街頭的感覺🤩環境非常大 入到去仲有好多LED燈飾又有勁大隻熊仔歡迎你🐻有跳舞機 街機 籃球機等等做擺設成個氣氛好似去左機舖咁🕹️滿滿都係打卡位炸芝士豬扒 $68🐷好大件下! 覺得3-4人分享都得熱辣辣炸好上枱無過乾 炸粉厚度剛好個咸醬幾夾😋薯仔煎餅 $98好煙韌 🥔🥢本來以為會好滯但佢係切成有薯仔絲咁煎成件事就light好多兩個人食哂都唔會膩👌🏻大發!芝士鐵板泡菜炒五花肉$158呢個必點!! 已經係煮熟哂但用gas爐上枱燒溶D芝士🧀❤️‍🔥店員提醒要留意芝士一熟就要即刻食咁樣同D肉先係最能夠融為一體連埋泡菜入口 中和返就無咁溜😝蕃茄韓式辣海鮮湯 配中華麵 $198唔辣人士都可接受的辣度😊湯底蕃茄勁rich 但一點都不酸個麵質地有咬口 掛湯力好 吸哂汁好食🍜都幾足料 青口,章魚仔,蜆 份量都幾多🐙First Crush $68🩷🍹粉紅岩鹽x荔枝味的燒酒外型好少女心 好夢幻味道都十分易入口😙比較似飲緊梳打水唔覺係燒酒黎女仔好岩飲🥰
近排俾frd洗版🤣

蕃茄韓式辣海鮮湯 配中華麵 $198
唔辣人士都可接受的辣度😊
湯底蕃茄勁rich 但一點都不酸
個麵質地有咬口 掛湯力好 吸哂汁好食🍜
都幾足料 青口,章魚仔,蜆 份量都幾多🐙

First Crush $68🩷🍹
粉紅岩鹽x荔枝味的燒酒