2024-05-01 29 瀏覽
實不相瞞其實我一直都麻麻哋韓國嘢,但留意到呢間啤啤bear韓國包車行Y2K風格,裝修到韓國啲機舖咁,鍾意打卡嘅我就決定比次機會韓國菜,try try佢😆首先一入座就會送上泡菜同豆芽作為前菜,出乎意料地豆芽好好食,我哋即刻清空咗😂無限refill烤五花肉+小章魚$98首先不得不提嘅係呢個超級抵食嘅五花肉+小章魚挑戰盤,我哋當日去食嘅時候見到每台都有嗌,講緊係$98就可以無限refill五花肉同小章魚,而且唔係按人頭計每台嗌一份就可以無限refill!!第一輪店員會幫你敲咗先食完第一輪就可以叫店員refill之後就會係自己燒嘅,雖然呢個期間限定已經過咗,但睇返餐廳嘅社交平台原來5月2號開始有新嘅優惠,就係$68嘅烤五花肉,另外再加$30可以無限refill,即係一樣$98就可以無限任食五花肉啦!同樣都係逐台計,真係超抵大發!芝士鐵板泡菜炒五花肉 $178其次呢個係當初吸引到我嚟呢間餐廳嘅主要原因,芝士紅包呢個組合冇得輸,可以見到芝士可以拉得勁高,包住五花肉食簡直係一流,而且仲有跟泡菜,所以唔會膩蕃茄韓式辣海鮮湯配中華麵 $218 平時食韓國菜食麵嘅話通常都係炸醬麵,但成日睇綜藝見到韓國明星

無限refill烤五花肉+小章魚$98

大發!芝士鐵板泡菜炒五花肉 $178

蕃茄韓式辣海鮮湯配中華麵 $218
平時食韓國菜食麵嘅話通常都係炸醬麵,但成日睇綜藝見到韓國明星除咗炸醬麵之外都會食海鮮麵,咁今次見到有都一於嚟試吓啦,結果係好啱我口味嘅,麵係介乎喺薯粉同烏冬之間嗰種煙靭嘅質感,口感超級好,而且可以見到海鮮份量好多,有青口、蝦同蜆,其中青口好驚喜,比平時食嘅青口好食好多肉質好厚又滑嫩,湯底味道濃厚得來又唔膩,好推薦大家試吓,絕對物有所值

酸忌廉醬韓式無骨炸雞$158
炸雞份量都唔少,全部大大嚿無骨嘅食得好舒服點埋酸忌廉醬食唔錯
  • 大發!芝士鐵板泡菜炒五花肉
  • 辣炒小章魚五花肉
2024-04-29 16 瀏覽
最近發現呢間尖沙咀樓上韓式餐廳,淨係環境已經好吸精,嘢食都相當有水準!呢間位於諾士佛臺嘅韓式餐廳,裝潢摩登又時尚,處處都散發著韓國的氛圍,好似去咗轉韓國旅行。一走入去就聽到流行k-pop,大螢幕上仲播著可愛的熊啤啤跳舞,超得意!仲有大型熊啤啤公仔,非常適合嚟打卡。嘢食方面一樣唔輸蝕,應有盡有,真係唔識揀!佢哋menu包括了韓式炸雞、芝士鐵板、各種小食仲有酒精飲品,簡直是韓國美食天堂。我同朋友點咗幾道招牌菜,首先係”大發!芝士鐵板泡菜炒五花肉“。色香味俱全唔洗講啦,鐵板上嘅泡菜同炒五花肉混合得恰到好處,仲有層層熔化嘅芝士,極邪惡!另外一道我們點嘅係”蕃茄韓式辣海鮮湯配中華麵“,個湯辣度啱啱好,湯入面嘅海鮮鮮嫩多汁,加上蕃茄嘅酸甜,絕配。而且中華麵增加咗口感嘅層次感。最後,我們仲點咗”韓式炸餃子“作為小食。餃子外皮炸得酥脆金黃,味道非常地道。每一啖咬落去,都能感受到餡料嘅鮮美同外皮嘅脆口,絕對係飲酒嘅絕佳選擇!

2024-04-26 46 瀏覽
以ʏ2ᴋ韓式機舖為主題的餐廳🕹️搭配埋霓虹燈裝飾成間餐廳都營造充滿遊戲風格既環境,好適合一班朋友聚會飲酒🍻▫️ 無限挑戰烤盤 無限ʀᴇꜰɪʟʟ五花肉同炒小章魚韓式烤盤, 即燒即食🔥, 可以瘋狂ʀᴇꜰɪʟʟ😈一邊飲酒一邊食燒肉, 好有韓式地道風味🍻🇰🇷▫️黑松露芝士炸醬拉麵 黑松露味好濃郁同芝士又夾, 撈埋上面隻煎蛋同一大塊半溶芝士🧀好邪惡但又唔會覺溜🤤▫️𝐁𝐔𝐓𝐓𝐄𝐑 𝐗 𝐆𝐀𝐑𝐋𝐈𝐂口味炸雞 無骨炸雞🍗有濃郁香蒜既風味🧄一口咬落去炸雞有香蒜香氣, 超多肉汁, 炸雞外皮香脆非常香口🤭

▫️ 無限挑戰烤盤
▫️黑松露芝士炸醬拉麵
2024-04-22
2024-04-26 22 瀏覽
今日和朋友來到了尖沙咀打卡韓國餐廳啤啤bear韓國包車.聽個名已經覺得很有趣,一入到門口便見到好多霓虹燈,打卡一流,而且入面有隻超大啤啤熊配合返主題的。店內的裝飾很有心機是用了不同遊戲來設計,度度都是打卡位。芝士鐵板泡菜炒五花肉 $158上檯時店員溫馨提示當芝士融了便可關火,芝士味香濃而且可以拉絲,配上辣辣的泡菜五花肉真的一流,食不停口蕃茄韓式辣海鮮湯配中華麵 $198一眼望到以為很辣的海鮮湯其實是微辣,湯入面有很多不同款的海鮮,例如:青口,蝦,蜆等, 份量十足,而中華麵吸了海鮮湯後很好吃,愈食愈開胃脆炸黑椒雞中翼 $42雞翼炸得香脆之餘,配上黑椒味更提昇了一個層次粉紅甜甜草莓米酒沙冰 $138這個沙冰很特別,是用了米酒製的,食入口有酒香之餘又有草莓的香甜味,作為飯後甜品是很不錯的選擇This Summer $42最後,飲品點了this summer,其實是mocktail的一種,用了菠蘿調製成的飲品,解渴一流

芝士鐵板泡菜炒五花肉 $158

蕃茄韓式辣海鮮湯配中華麵 $198

脆炸黑椒雞中翼 $42
雞翼炸得香脆之餘,配上黑椒味更提昇了一個層次

粉紅甜甜草莓米酒沙冰 $138

This Summer $42
聽朋友講諾士佛臺有一間好打卡好好玩嘅韓國餐廳,咁鍾意K-Pop嘅我梗係即刻同班friend一齊去👯‍♀️原來而家仲有得挑戰無限refill烤盤食到勁飽😋我仲挑戰店員玩小遊戲掟圈圈⭕️估唔到一掟就中咗贏咗清河Sparkling米酒🤣限定❗️無限挑戰烤盤 $98入面有五花腩肉同韓式炒小章魚,店員會幫你煮,超級惹味,食晒仲可以不停refill🤣最啱一大班人叫嚟食。🍗BUTTER X GARLIC 無骨炸雞$158皮脆肉嫩而且有牛油香,反而蒜味比較少。🧀大發🔆芝士鐵板黑松露炸醬拉麵 $98黑松露炸醬拉麵加熱溶芝士捲埋食好難唔好食🤣🥳蟹籽海鮮蛋卷 $138估唔到一切開啲蛋捲入面有咁多海鮮,有啲蜆同蠔撈埋類似沙律醬咁樣好好食。⁠

限定❗️無限挑戰烤盤 $98

🍗BUTTER X GARLIC 無骨炸雞$158
皮脆肉嫩而且有牛油香,反而蒜味比較少。

🧀大發🔆芝士鐵板黑松露炸醬拉麵 $98
黑松露炸醬拉麵加熱溶芝士捲埋食好難唔好食🤣

🥳蟹籽海鮮蛋卷 $138

D Spotted this playful korean place in Tsim Sha Tsui and i cannot wait to visit it with my friends! All the interior is decorated with gaming machine and cute bears, prefect for Instagram users to get the playful dinning picture. The hot plate with cheese, kimchi and pork is super cheesy! Excessive and prefect for cheese lovers! The korean spicy seafood tomato soup noodle is my favorite, the spice and tomato flavor is striking at just the right balance, and the noodle has great texture. if you l
D

Spotted this playful korean place in Tsim Sha Tsui and i cannot wait to visit it with my friends! All the interior is decorated with gaming machine and cute bears, prefect for Instagram users to get the playful dinning picture. The hot plate with cheese, kimchi and pork is super cheesy! Excessive and prefect for cheese lovers! The korean spicy seafood tomato soup noodle is my favorite, the spice and tomato flavor is striking at just the right balance, and the noodle has great texture. if you love the korean butter and honey chips, this Korean butter honey fried chicken could never go wrong ❤️ The chicken is so freshly fried and juicy, loving the butter honey taste. The the kimchi pancake is my friend's best pick. Would definite recommend this place and visit again
2024-04-22 37 瀏覽
我與兩位姐妹在下班時間相約去餐廳吃飯,整個環境的燈光昏暗,裝潢充滿現代感。一面碩大的電子螢幕不斷播著類似跳舞機跟賽車的畫面,場上亦擺放了籃球機,像是以前機鋪模樣,整個Y2K機鋪環境的氛圍也透著輕鬆玩味。服務態度正常,門面人數不多,不過也沒關係,因為下單都只是客人在QR code 上點餐。食物送餐速度不算太快。食物方面簡單點評:這是芝士甜辣豬腳,挺好吃的,豬腳炆得很淋,辣度不大。即使是不吃辣的朋友也可以吃得到。雖然製作時間會長一點點,但這個挺推薦。這是泡菜海鮮煎餅,煎得香脆,少辣,用料正常,味道不錯。這是兩道前菜、細的小食拼盤與香蒜牛油味的無骨炸雞。剛坐下不多,兩道小菜便送到我們桌上,就是韓國常見的醃蘿蔔跟泡菜芽菜。就看大家喜不喜歡吃。小食拼盤就是薯條、洋蔥圈等,盡快吃會更好喔,畢竟都是香脆小食,放久了會變淋便不好吃了。至於香蒜牛油味炸雞味道一般,雞肉不夠滑膩,醬料也偏鹹了點。總結而言,三五之己來吃頓飯也是不錯的,因為環境氣氛輕鬆,只是畢竟是在尖沙咀地區,價錢是偏高的,性價比差一點點。

食物方面簡單點評:

這是泡菜海鮮煎餅,煎得香脆,少辣,用料正常,味道不錯。

這是兩道前菜、細的小食拼盤與香蒜牛油味的無骨炸雞
至於香蒜牛油味炸雞味道一般,雞肉不夠滑膩,醬料也偏鹹了點。

• 大發!芝士鐵板甜辣豬腳
2024-04-22 33 瀏覽
啤啤Bear韓國包車位於諾士佛台,主打韓式下酒菜~如果想同一大班朋友飲杯酒,食少少嘢,傾吓計,又唔想喺樓下咁嘈!呢間絕對係唔錯嘅選擇!😆最近佢做緊promotion $98無限refill烤五花肉、韓式小章魚~再order埋杯酒,諾士佛台黎講算幾抵!🤣✨ 無限挑戰烤盤 $98 👍🏻👍🏻👍🏻佢唔算好大份,不過勝在有得無限refill!🤩送酒一流!✨ BUTTER X GARLIC 無骨炸雞 $158 👍🏻👍🏻👍🏻 蒜蓉牛油真心超級香!冇得輸!而且中間舊雞好juicy~(不過佢嘅調味有少少唔平均,但都好食)呢份炸雞雖然睇落唔係好多,但係食落食極都食唔晒🤣✨ 芝士鐵板泡菜炒五花肉 $158 👍🏻👍🏻芝士拉絲超級打卡able!🤤不過無限我覺得如果order另一個有拉麵嘅會飽肚啲~✨ First Crush 👍🏻👍🏻✨ More Than Lemonade 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻(最推薦)- 👎🏻(可以唔使試)

✨ 無限挑戰烤盤 $98 👍🏻👍🏻👍🏻

佢唔算好大份,不過勝在有得無限refill!🤩送酒一流!

✨ 芝士鐵板泡菜炒五花肉 $158 👍🏻👍🏻

✨ First Crush 👍🏻👍🏻
✨ More Than Lemonade 👍🏻👍🏻👍🏻

👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻(最推薦)- 👎🏻(可以唔使試)
2024-04-21 26 瀏覽
👀尖沙咀除咗韓國街仲有好多韓國嘢食😋今次嚟咗呢間懷舊街機裝修嘅樓上餐廳🍴置身係充滿年代咁嘅環境底下食嘢,另有一番感受✨✨Butter X Garlic 無骨炸雞 $158香濃嘅牛油味加適中嘅蒜,配上炸得香脆嘅雞件😋✨大發!芝士鐵板泡菜炒五花肉 $158💯非常推薦💯芝士味好香濃,拉絲效果好好,泡菜唔會太辣,兩者嘅味道好平衡唔會好膩😋👍🏻配上充滿脂肪嘅五花肉,入口即溶嘅口感🥹👍🏻值得一提嘅係芝士溶咗之後要快啲食,以免佢撠✨蕃茄韓式辣海鮮湯配中華麵 $198湯底嘅味道唔算好濃,味道都唔算好辣,海鮮種類繁多,有蝦、蜆、青口、墨魚仔等,絕對以量取勝!中華麵嘅口感好煙靭,份量夠兩至三個人😮✨This Summer $58消暑之選☀️🍍菠蘿冰茶🫖菠蘿味好自然,完全唔會有糖漿味,一啖接一啖,好快就飲完🫶🏻✨More Than Lemonade $58由於有蜂蜜加持,即使係檸檬特飲🍋都唔會好酸👍🏻開胃之選🤤

Butter X Garlic 無骨炸雞 $158
香濃嘅牛油味加適中嘅蒜,配上炸得香脆嘅雞件😋

大發!芝士鐵板泡菜炒五花肉 $158

蕃茄韓式辣海鮮湯配中華麵 $198

This Summer $58

More Than Lemonade $58
由於有蜂蜜加持,即使係檸檬特飲🍋都唔會好酸👍🏻開胃之選🤤
2024-04-19 33 瀏覽
太耐冇食韓國嘢嚟到諾士佛台嘅呢間啤啤bear 包車嚟之前都知佢好多打卡位入到去走廊已經係非常之多唔同嘅裝飾好似真係還原咗韓國嘅街道餐廳入邊嘅裝飾更加唔使講餐廳嘅選擇非常之多而我哋今次就選擇咗蕃茄韓式辣海鮮湯配中華麵同埋芝士鐵板泡菜炒五花肉呢兩個都係佢哋嘅必須推介之選海鮮辣湯好好有心機會用個爐keep住煲滾佢保持到個溫度熱辣辣非常之好食海鮮嘅份量非常之多蕃茄湯嘅味道亦都好濃郁中華免疫都非常之掛湯芝士鐵板泡菜炒五花肉都會有個爐去整熱啲芝士店員仲好貼心咁同我哋講烹調嘅方法多啲芝士溶化咗之後同泡菜,五花肉結合咗一齊嗰個濃郁嘅口感真係超滿足另外我哋都叫咗個牛油蒜頭味嘅半半炸雞新鮮熱辣炸好非常之酥脆雞肉做無骨啖啖肉而飲品方面我哋都叫咗杯柚子梳打同埋一杯以西柚做主題嘅’drink me‘特飲味道都唔會過甜,同埋好解膩👍🏻

太耐冇食韓國嘢

蕃茄湯嘅味道亦都好濃郁
中華免疫都非常之掛湯

芝士鐵板泡菜炒五花肉都會有個爐去整熱啲芝士
店員仲好貼心咁同我哋講烹調嘅方法
多啲芝士溶化咗之後同泡菜,五花肉結合咗一齊
嗰個濃郁嘅口感真係超滿足

另外我哋都叫咗個牛油蒜頭味嘅半半炸雞
新鮮熱辣炸好非常之酥脆
雞肉做無骨啖啖肉

味道都唔會過甜,同埋好解膩👍🏻
2024-04-02
  • 大發!芝士鐵板泡菜炒五花肉
2024-04-16 27 瀏覽
呢間韓國過江龍一開頭嚟到香港嘅時候,都好多媒體有報道。一直都好想嚟試,但係一開業嘅時候試一定會好多人🙈而家終於有機會去啦!舖頭嘅吉祥物係隻熊熊,成間店舖設計都好young,同埋有啲科幻/機舖嘅元素,好特別!如果上嚟打卡都唔錯,都有好多打卡位,同埋舖頭入邊仲有好大隻熊熊😍咁當然呢度嘅嘢食都好食啦!WHITE無骨炸雞 (HK$158)👍🏻呢個無骨炸雞真係好正!個皮炸到好脆,入面嘅肉都好嫩滑同埋有汁。個醬都OK,應該係蛋黃醬嚟,食落真係唔錯!蕃茄韓式辣海鮮湯配中華麵 (HK$198)👍🏻呢個麵我勁想再encore!!! 裡面有大量海鮮,有蝦、八爪魚、青口同蜆,份量岩岩好啱兩個人食。湯微辣好開胃,而且中華麵吸湯效果好好。如果你本身鍾意食海鮮,一定一定必嗌!大發!芝士鐵板泡菜炒五花肉 (HK$158)如果你成日食韓國菜,一定唔多唔少都食過芝士泡菜炒五花肉。佢呢度都整得唔錯,肉量份量好足,芝士都好多!加埋泡菜一齊食,令到成件事冇咁膩😛唔錯!

WHITE無骨炸雞 (HK$158)👍🏻

蕃茄韓式辣海鮮湯配中華麵 (HK$198)👍🏻

大發!芝士鐵板泡菜炒五花肉 (HK$158)
嚟諾士佛台Happy Hour唔一定要落酒吧嘅,嚟啤啤bear韓國包車一樣有嘢飲有嘢食有得chill有得打卡Butter X Garlic無骨炸雞($158) - 牛油同蒜味香濃,皮脆肉嫩,無骨雞啖啖肉好正蕃茄韓式辣海鮮湯配中華麵($198) - 海鮮種類多,洗得乾淨,辣蕃茄湯帶出海鮮嘅鮮味,中華麵口感唔錯大發!芝士切飯芝士鐵板泡菜炒五花肉($158) - 芝士拉晒絲好邪惡,配泡菜炒五花肉冇得輸,又香又軟腍前菜嘅泡菜都芽菜都醃得好香好食“Drink Me!” 粉紅西柚特飲Mocktail ($58/杯) - 賣相吸引,西柚味好香,亦唔會太甜餐廳選擇好多,用QR code落單好方便餐廳門口已經係個打卡位,入面大大個公仔好cute環境乾淨同闊落,好好坐,啱晒同朋友傾偈,得閒嚟happy hour幾爽

前菜嘅泡菜都芽菜都醃得好香好食

餐廳選擇好多,用QR code落單好方便

餐廳門口已經係個打卡位,入面大大個公仔好cute

「啤啤bear韓國包車」是尖沙咀最近新開的一間韓國餐廳,以韓國機舖作主題,帶有五光十色的Y2K霓虹燈光裝飾,有種回到90年代的氛圍,就連播放的音樂都是二代團的歌曲!餐廳提供特色下酒菜和各種美味的韓國料理,今次就點了數款試試。<蟹籽海鮮蛋卷> $138蛋卷表面鋪滿大量蟹籽,蛋卷內裏軟淋,入口明顯蛋香,熱辣辣+流心效果,內餡有海鮮粒粒,層次豐富。<蕃茄韓式辣海鮮湯配中華麵> $238配料比想像中豐富!包含多種海鮮如大蝦、青口、蜆、魷魚,以辣番茄湯作為基底。湯底味道鮮甜,韓國的青陽辣椒增添辣度,令人胃口大開。配搭煙韌的中華麵,這款適合同朋友開心share。<甜米露> $22韓國傳統飲品,味道偏甜,有些顆粒狀的米露,第一次嘗試頗特別!!<BBB刨冰啤酒 荔枝味> $98刨冰啤酒是餐廳的招牌之一,小編選擇了荔枝味,刨冰懸浮在啤酒上,賣相不俗。主要是啤酒加少量甜味,清涼解渴。

<蟹籽海鮮蛋卷> $138

<蕃茄韓式辣海鮮湯配中華麵> $238

<甜米露> $22

<BBB刨冰啤酒 荔枝味> $98
  • 蟹籽海鮮蛋卷
2024-04-11 26 瀏覽
蕃茄韓式海鮮湯配中華麵 $198份量十足!有青口,八爪魚,蜆,大蝦,每款嘅數目都幾多😆而且好新鮮,食落唔會梅!個湯開頭食唔會好辣,點知越食越辣😂係韓式辣醬個辣味道!面嘅質地,亦都比較彈牙!類似拉麵,但係比較粗同口感唔同👍🏼呢個面三至四個人分享都絕對夠!!大發!芝士鐵板炒五花肉 $158有五花肉食!!!雖然聽上嚟嘅感覺好肥,但係食落又唔會油膩🤓用鐵板上將個溫度保持得耐啲,但同時食落去個肉質又唔會好鞋👍🏼原味芝心蛋卷 $98傳統韓國菜😍成個蛋卷好Juicy,最中間有拉絲嘅芝士!頂層有蕃茄醬同沙律醬,夾埋一齊食,味道再豐富咗😙Black無骨炸雞 $158Black係一個秘制醬再加black pepper!好好味!個味道好創新,好特別,唔係辣嘅!甜甜地又似甜鼔油咁㗎😘入面好juicy好嫩!!本身仲擔心佢好似雞胸咁,點知又好surprise 咼!!

蕃茄韓式海鮮湯配中華麵 $198

大發!芝士鐵板炒五花肉 $158

原味芝心蛋卷 $98

Black無骨炸雞 $158
🇰🇷 The restaurant boasts an eye-catching decor that immediately captures your attention. When it comes to the soup, brace yourself for a delightful level of spiciness that will awaken your taste buds. The flavors have a subtle kick. While it's worth mentioning that the seafood used in the dish appeared to be frozen seafood, the portion provided in each pot is quite generous. Additionally, the egg roll adds a fun element to the meal, offering a mouthful of flavour. However, it's important to note that the cream can be slightly overwhelming.
Spicy Tomato Seafood Soup
Crab Seafood Eggroll