2023-11-19 1207 瀏覽
今日黎到尖沙咀食呢間韓國菜 啤啤bear韓國包車 淨係去到個門口已經好岩打卡啦🤣 超大隻啤啤🐻 店舖入面都好有特色呀🤩 係以前成日會見到既跳舞機 好得意😆 坐低左就掃一掃qr code自助落單啦😋 見到必食榜都好吸引呀🤩 揀好左就落單啦~ 粉紅西柚特飲 $58西柚味好香 飲落感覺好清新 同埋打卡都好靚呀🤓 大發!芝士鐵板泡菜炒五花肉 $178好吸引🤩 一上枱已經好香🤤 店員叫我哋睇到啲芝士🧀燒熱左 熔就可以熄火啦~~ 好快就熔左食得😋 啲芝士仲要係拉絲🤤 加埋五花腩同埋泡菜一齊食 真係大發😆推! LAVA 無骨炸雞 配 脆脆薯格 $178係川味麻辣醬汁嘅炸雞😍 見到川味麻辣即刻想食!炸雞即叫即炸熱辣辣 雞肉好滑啖啖肉 大大件仲有好多舊😍 薯格炸得香脆 點埋芥末醬同茄汁 好好食😋 推😗 蕃茄韓式辣海鮮湯 配 中華麵 $218呢個海鮮湯勁足料!入面有蛤蜊、青口、蝦、墨魚仔 蕃茄湯好香 酸酸地配埋少少辣椒 再加埋中華面嘅煙煙韌韌 好味😋 同埋佢份量都唔少 海鮮同麵都好多 好夠飽😌 整體嚟講 呢間 啤啤bear韓國包車 食物質素不錯 環境舒適 好有韓國嘅感覺 店員服務好 好適合一班朋友嚟小

店舖入面都好有特色呀🤩 係以前成日會見到既跳舞機 好得意😆

LAVA 無骨炸雞 配 脆脆薯格 $178
LAVA 無骨炸雞 配 脆脆薯格

蕃茄韓式辣海鮮湯 配 中華麵 $218
蕃茄韓式辣海鮮湯 配 中華麵

整體嚟講 呢間 啤啤bear韓國包車 食物質素不錯 環境舒適 好有韓國嘅感覺 店員服務好 好適合一班朋友嚟小聚一下😗
粉紅西柚特飲
大發!芝士鐵板泡菜炒五花肉
LAVA 無骨炸雞 配 脆脆薯格
蕃茄韓式辣海鮮湯 配 中華麵
2023-11-18 34 瀏覽
又發現一個食韓菜既好地方,成間餐廳好多打卡位,現場有跳舞機,籃球機等等,好有韓feel鐵板菜式都好豐富,勁多芝士,真係大發特發,其中我就叫左呢D大發!芝士鐵板甜辣豬腳大發!芝士鐵板牛油蒜片蝦甜辣豬腳都好重本,豬腳都處理得乾淨,勁多骨膠原,醃得入味,啖啖肉又嫩滑。蒜片蝦的蝦仁都唔差,爽口的,芝士都滲透濃郁的蒜香。因為直接板燒,要小心睇火,芝士起泡泡就可以了。炸魷魚用了麵包腸形式包著魷魚條,肉質彈牙,佐酒唔錯。WHITE 無骨炸雞 配 脆脆薯格啖啖肉系列之一,淋上酸忌廉芝士醬,酸酸的味道很開胃,炸雞很嫩滑又入味。最驚喜是薯格,仍然係脆口的真露水蜜桃氣泡燒酒More Than Lemonade食完香口食物,梗係飲返杯啦,典型韓式果酒很香甜,檸檬氣泡水又好醒神

鐵板菜式都好豐富,勁多芝士,真係大發特發,其中我就叫左呢D
大發!芝士鐵板牛油蒜片蝦

炸魷魚
用了麵包腸形式包著魷魚條,肉質彈牙,佐酒唔錯。

WHITE 無骨炸雞 配 脆脆薯格

真露水蜜桃氣泡燒酒
More Than Lemonade

2023-11-18 39 瀏覽
上網睇設計特別,咁就去試一試啦RED 炸雞 配 脆脆薯格韓式甜辣炸雞,甜辣醬汁包裹著每一塊雞肉,咬下去爆出多汁嫩滑的肉質,帶來獨特的風味。口感層次豐富,一口咬下,辣椒的刺激與甜味的平衡融合,香氣四溢,回味無窮另外薯格炸得剛剛好外脆內軟黑松露瀑布芝士炸醬拉麵香氣撲鼻,麵條彈牙滑嫩,炸醬濃郁鮮美,搭配芝士溢出的濃厚奶香,口感豐富。黑松露的獨特風味與芝士的濃郁融合,帶來奢華的享受。每一口都是滋味的瀑布,滑入嘴中的瞬間,難以忘懷的美食BBB部隊鍋2-3人份,食材有午餐肉、香腸、豬肉碎、泡菜、芝士、豆腐,湯底熱騰騰的散發著濃郁的香氣,所有食材加埋一齊食落口感豐富,另外在有多一個公仔麵就可以自己整到岩自己既軟硬度蟹籽海鮮蛋卷蟹籽海鮮蛋卷,鬆軟光滑的口感,蛋香與蟹籽的豐富海味相互融合,帶來獨特的鮮美。一口咬下,鹹甜滋味滿溢口中,蟹籽的爆裂感和蛋卷的軟滑口感相得益彰,讓人回味無窮。
上網睇設計特別,咁就去試一試啦

RED 炸雞 配 脆脆薯格
发掘到了尊嘟很好拍📷也好吃😋的韩料~装潢简直泰有韩🇰🇷味儿啦!!还有很多经典韩式餐食🍱Kpop/韩剧👦🏻👧🏻男孩女孩们一定会狠狠爱💓-菜单好丰富难以取舍🥺🔸韩式泡菜饼 里面放了章鱼腿🐙、虾仁🍤,还有好多大块辣白菜~趁热吃真的香惨🔸番茄韩式辣海鲜汤 也好舍得放料~各式海鲜😍番茄星人看到这一锅直接迷糊了🫡🔸BearBear跳🧸🍸好🔥的drink小游戏!把小熊软糖放在柠檬片🍋上然后弹走杯子上的柠檬片,让🧸落在酒杯里~餐桌氛围upup!-
发掘到了尊嘟很好拍📷也好吃😋的韩料~
装潢简直泰有韩🇰🇷味儿啦!!
还有很多经典韩式餐食🍱
Kpop/韩剧👦🏻👧🏻男孩女孩们一定会狠狠爱💓
菜单好丰富难以取舍🥺
🔸韩式泡菜饼 里面放了章鱼腿🐙、虾仁🍤,还有好多大块辣白菜~趁热吃真的香惨[吧唧R]

🔸番茄韩式辣海鲜汤 也好舍得放料~各式海鲜😍
番茄星人看到这一锅直接迷糊了🫡

🔸BearBear跳🧸🍸
2023-11-16 28 瀏覽
🎪 啤啤Bear韓國包車 (尖沙咀)尖沙咀諾士佛臺1號8樓Y2K復古霓虹燈裝飾✌🏻以九十年代既韓式機舖做主題,仲有大大部跳舞機🕺籃球機🏀電視遊戲機🎮配埋強勁既音樂🎤成件事好勁爆💥處處都係打卡位,果然係人氣餐廳💟🌟原味芝心蛋卷 $108蛋卷用料十足,厚實一卷,質地嫩滑,入面既芝士流岀來,做到拉絲效果😋芝士味相當濃郁,外層仲有沙律醬和茄汁💟🌟芝士鐵板泡菜炒五花肉$178瘋狂用上芝士做岀拉絲效果🤭主菜五花肉堆岀小山腰🥹份量係佔滿成個pan,五花肉肥美多汁,煎炒後有酥脆感,連泡菜一齊食,口感更豐富🤍🌟蕃茄韓式辣海鮮湯配中華麵 $218大大煲海鮮湯🥘配料有蜆、蝦🦐青口和雜菜🧅🍅材料簡單,但要讚它個湯底,酸酸辣辣,飲完暖笠笠又幾開胃,配上中華麵就好飽足🤍🌟This Summer $58/ Drink Me $58 飲品價錢吾平架☝️Drink me 係橙系列;Summer 係菠蘿做基底🍍正常發揮👐🏻
🎪 啤啤Bear韓國包車 (尖沙咀)
尖沙咀諾士佛臺1號8樓

🌟原味芝心蛋卷 $108

🌟芝士鐵板泡菜炒五花肉$178

🌟蕃茄韓式辣海鮮湯配中華麵 $218

今次黎到勁多bear bear、好多街機Y2k風韓國餐廳🤭 一出𨋢就已經見到傳統既勁大隻啤啤, 裝修都好有韓國特色😚十足十去左旅行咁呀😍🐷 大發!芝士鐵板泡菜炒五花肉 ($178)真daebak!五花肉成半個pan咁多🥘‼️啲五花本身上枱個時已經超香口😚將啲芝士泡菜炒多兩炒又辣又鬆軟😚仲要拉絲真係好邪惡啊👺🍕 泡菜海鮮煎餅 ($138)個人最怕就好厚既薄餅😅依到就岩岩好😎唔會食到好漿😙最正依到比你可以將啲泡菜既辣味同海鮮既甜味一路食路炒入去🤭越食越辣越惹味啊!🍳 蟹籽海鮮蛋卷 ($138)熟食界嘅毛巾卷😎原條蛋卷成隻腳板咁長🦶😮濃濃既蟹籽舖滿曬蛋卷🤭切開啲硯肉流曬出黎🤭硯肉同厚切既蛋超夾超鬆軟🤭一啖放曬入口超級滿足😋🐥 WHITE 無骨炸雞 配 脆脆薯格 ($178)沾上黑松露醬但係比黑松露醬味道更加過癮嘅炸雞😙😜食落去酸酸地又冇滯感😍手掌咁大舊既炸雞超級Juicy勁多肉汁😋薯格好脆口😋最正係冇油溢味😍唔使點醬都好好食👍🍲 蕃茄韓式辣海鮮湯 配 中華麵 ($218)泡菜湯底辣得黎超鮮甜😍 我唸原因應該係真係好多海鮮😍 青口同硯肉多到差唔佔左半個煲😎 中華麵加依個湯真係超級正😍 啲麵滑得黎

🐷 大發!芝士鐵板泡菜炒五花肉 ($178)

🍕 泡菜海鮮煎餅 ($138)

🍳 蟹籽海鮮蛋卷 ($138)

🐥 WHITE 無骨炸雞 配 脆脆薯格 ($178)

🍲 蕃茄韓式辣海鮮湯 配 中華麵 ($218)
泡菜湯底辣得黎超鮮甜😍 我唸原因應該係真係好多海鮮😍 青口同硯肉多到差唔佔左半個煲😎 中華麵加依個湯真係超級正😍 啲麵滑得黎又唔會煮到爛曬😜 成條吮入口好爽呀😜

🍻 啤啤BOMB ($118)
睇落去個名係咪好得意😂其實佢係酒game黎😚我同男朋友每人拍張枱一下😈睇吓邊個最快會打冧個清酒杯😎邊個打冧就要飲啦😂當然緊係我贏啦😈(不過要小心😈小心醉同小心倒到條褲都係啊‼️)

🍹 Back To Childhood ($68)
🍏 BBB刨冰啤酒 - 青蘋果味 ($98)
野飲都好有特色!青蘋果刨冰超好打卡同好飲😚完全冇唸過刨冰溶落啤酒都可以咁出到蘋果味😎back to childhood就用出面少有接骨木沖出黎🤭加埋冰之後好清爽😙食完咁多邪惡野飲番啖好舒服😙
啤啤Bear韓國包車📍尖沙咀諾士佛臺1號8樓今期流行韓國Y2K style,難得今日放假就專登同朋友一齊黎到呢間「啤啤Bear韓國包車」黎打下卡食下嘢😆😆 餐廳入面有好多韓國街機,好似成間機舖咁樣,又勁多打卡位呀📸📸🤩加埋播放緊嘅韓文歌,就好似身處係韓國一樣🫶餐廳係用QR CODE自助落單,一坐低店員就會比個CODE客人慢慢選擇😍今次我同朋友就特登喺「啤啤Bear必食榜」度挑選🤩蕃茄韓式辣海鮮湯配中華麵  $218🥘一份就可以for 2-3人一齊食,份量都ok,海鮮配料好豐富,有蝦、蜆、青口等,味道既有蕃茄嘅酸酸甜甜,亦有青陽辣椒嘅辣味,唔算太辣😀,麵質煙煙韌韌,有口感👍👍不過價錢稍貴🤑推薦指數:7/10大發! 芝士鐵板泡菜炒五花肉 $178🧀🐖有好多芝士呀🧀,上枱時會放係鐵板上整熱,份量好足,五花肉又唔會好肥,加埋泡菜可以解膩,熱辣辣食嘅時候重有芝士拉絲添🧀好邪惡呀😍😍芝士控必食👍推薦指數:8/10Butter x garlic 無骨炸雞配脆脆薯格 $178🧈🧄🐔大約有10件炸雞,炸雞外脆內嫩,好Juicy,又有淡淡蒜香牛油味🧄🧈,側邊仲有大大塊薯格,增加飽腹感😆推薦指數:8/10'
啤啤Bear韓國包車
📍尖沙咀諾士佛臺1號8樓
今次我同朋友就特登喺「啤啤Bear必食榜」度挑選🤩

蕃茄韓式辣海鮮湯配中華麵  $218🥘
推薦指數:7/10

大發! 芝士鐵板泡菜炒五花肉 $178🧀🐖
推薦指數:8/10

大約有10件炸雞炸雞外脆內嫩,好Juicy,又有淡淡蒜香牛油味🧄🧈,側邊仲有大大塊薯格,增加飽腹感😆
推薦指數:8/10

'Drink Me' $58🍹
係一杯西柚特飲,飲落酸酸甜甜既開胃又解膩👍
推薦指數:9/10

整體嚟講,餐廳成個氣氛都好young,好有Y2K Style ,臨走嘅時候見到出面有塊鏡可以比大家同朋友仔一齊自拍📸食物質素都不錯,適合一班朋友黎食😆

好耐冇食韓國嘢😛間唔中都要去食一食我最愛嘅韓式炸雞🍗😚知道尖沙咀開咗一間超有Y2K風格嘅韓式餐廳,即刻同朋友嚟咗感受下大熱Y2K氣氛🤣一入到去走廊同餐廳每個角落都係霓虹燈,餐廳入面仲有好型嘅籃球機🏀同遊戲機🎮 超啱打卡之餘仲可以一班人一齊玩🤣而且餐廳仲有特色酒Game🤪啱哂成班朋友嚟食住玩😎🌟BUTTER X GARLIC 無骨炸雞 配 脆脆薯格 $178呢款係岩鹽香蒜牛油味嘅炸雞😋呢個價錢嚟講份量都真係幾多🤓炸雞大大件,無骨啖啖肉就最爽😚外皮都算炸得薄身同香脆,食落蒜蓉同牛油味都好出!有一種食緊蒜蓉包嘅感覺🤪配上大大塊脆薯格真係邪惡之選😈🌟蟹籽海鮮蛋卷 $138覺得呢個蛋卷係幾高質💛廚房即叫即製,蛋卷做得好厚身,上面鋪上滿滿嘅蟹籽,食落蛋香味十足,而且裡面好嫩滑唔會過熟😌中間切開入面係滿滿嘅忌廉醬同魷魚粒,都幾足料!🌟大發!芝士鐵板甜辣豬腳 $258餐廳嘅招牌系列🧀鐵板上面鋪滿芝士,中間放上大大份甜辣豬腳,夾起嚟仲會拉絲🤩甜辣豬腳啖啖肉,不過肉質偏乾,應該燜得未夠腍身,而且芝士要趁熱食,擺耐咗就硬了🙈🌟蕃茄韓式辣海鮮湯 配 中華麵 $218大大煲嘅辣海鮮湯🥘適合2-3人share🤣餐

🌟蟹籽海鮮蛋卷 $138

🌟大發!芝士鐵板甜辣豬腳 $258

🌟蕃茄韓式辣海鮮湯 配 中華麵 $218
大大煲嘅辣海鮮湯🥘適合2-3人share🤣餐廳用咗蛤蜊、青口同蝦烹製,飲落有蕃茄的酸甜,後勁會飲到韓國青陽辣椒嘅辣味🫑但可惜麵質太腍,食落好粉感,可以再做好啲🥹

🌟原條五花肉泡菜煎餅 $128
幾特別🤣第一次見原條五花肉喺泡菜煎餅上面🤣幾條長嘅五花肉平鋪喺煎餅上,五花肉煎得幾脆身,但煎餅食落去都係偏厚同粉感😳

🌟BBB刨冰啤酒 - 水蜜桃味🍺 $98
打卡一流嘅刨冰啤酒🤣飲落冰感滿滿好解渴💦啤酒甜甜地,有淡淡嘅水蜜桃味,幾易入口😆

🌟"Drink Me!" $58
餐廳嘅粉紅西柚手調特飲🍹飲落好Fresh又唔太甜🤪係唔飲酒嘅選擇!
用餐優惠
試食活動
  • 蟹籽海鮮蛋卷
  • BUTTER X GARLIC 炸雞配脆脆薯格
2023-11-15 22 瀏覽
前排同朋友去左一間好Y2K 風嘅韓式餐廳😍 喺諾士佛台樓上,一打開lift 已經見到好大隻啤啤公仔,之後餐廳每個角落都打卡able, 設計除左Y2K 風,仲有D 未來感!蕃茄韓式辣海鮮湯配中華麵,餐廳用左一個鐵鍋配埋gas爐,keep住熱辣辣咁食~蕃茄味好濃郁,充滿蕃茄嘅香甜,而辣度吾太勁,所以都岩食吾到辣嘅朋友~鍋內有多款海鮮,蝦、八爪魚、青口、蜆!大發!芝士鐵板泡菜炒五花肉🧀呢個真系大發,海量級嘅芝士,流哂口水,無法抵抗啊😋呢度酒精飲品都幾多選擇,不過食韓國菜緊系要配埋韓國燒酒啦,仲有真露復刻版燒酒tim ar, 好有韓劇feel🇰🇷另外,宜家餐廳做緊promotion $238 3小時任飲🍻岩哂酒鬼們啊🤣吾好錯過!

最近去完韓國返黎仍然對韓國菜食極都唔厭😂見到環境咁靚已經好想去🤭裝修以韓式機舖為主題餐廳🎮🕹️有跳舞機及藍球機等玩味十足🤪加入霓虹燈有𝕐𝟚𝕂風的感覺💈😌主打新派韓式下酒菜🍻叫左幾款野食全部都好飽肚🫄多謝朋友仔同我興祝生日🎂😚但今次醫肚仔作戰能力比以往低🥹食唔晒仲打包埋走😝大發芝士鐵板黑松露炸醬拉麵🧀🍝一上枱聞到輕微黑松露味,拉麵已經撈勻炸醬,視覺上色水好深,但食唔到有炸醬的味道,細心之處係用𝔾𝕒𝕤爐加熱保持住食物溫度♨️,周邊的芝士🧀跟拉麵撈埋超級拉絲效果,食落有好濃芝士好邪惡😈,但一點都食唔出有黑松露味🥺,可能被芝士味覆蓋比較失望,仲有隻流心蛋🍳篤穿蛋黃撈埋一齊食更加滋味😋𝕎ℍ𝕀𝕋𝔼無骨炸雞 配 脆脆薯格🍗有𝟠件無骨炸雞淋上酸忌廉沙律醬,是我中意的口味,每件都炸得外香脆內嫩滑且啖啖肉,仲有香脆可口的薯格增加飽肚感,最後炸雞食剩打包返去再食😂蟹籽海鮮蛋卷🦑🫔表面鋪滿大量的蟹籽及沙律醬,蛋香味濃郁,一切開蛋卷裡面有唔少魷魚粒🦑及蜆肉,食落口感層次相當豐富💯𝔻𝕣𝕚𝕟𝕜 𝕄𝕖🍹是一杯粉紅西柚特飲,不過只飲到好清淡的西柚味,略嫌味道唔夠重,如果西柚味再濃郁會更清新,又可以解油膩感整體環境佈置及食物
最近去完韓國返黎

𝕎ℍ𝕀𝕋𝔼無骨炸雞 配 脆脆薯格

蟹籽海鮮蛋卷🦑🫔

𝔻𝕣𝕚𝕟𝕜 𝕄𝕖🍹
𝔻𝕣𝕚𝕟𝕜 𝕄𝕖

整體環境佈置及食物方面好有心思❤️,餐廳四周都有好多打卡位,岩晒約埋三五知己👯一齊聚會食野兼打卡📸📸
2023-11-08
2023-11-15 15 瀏覽
星期五晚去好熱鬧 好多人去潮聖📷 成個feel好韓好Y2K!!! 見好多後生仔女去打卡食嘢🇰🇷 餐廳有好多玩具機裝置 幾特別 氣氛好好🍸🧀大發!芝士鐵板系列1️⃣芝士鐵板泡菜炒五花肉: 泡菜炒五花肉好邪惡 半溶芝士烤至脆邊🧀 作為芝士控好滿足👍🏼👍🏼👍🏼 五花肉嘅脂肪同芝士溶埋一齊 邪惡指數🆙😈2️⃣芝士鐵板牛油蒜片蝦: 蝦肉爽甜 份量又多🫶🏼 喜歡海鮮可一試😽BUTTER X GARLIC 炸雞 配脆脆薯格 : 炸雞外脆內嫩 岩鹽香蒜牛油醬香氣四溢😋 第一次食韓式炸雞咁大件😆😆 但係依然可以保持肉質嫩滑 好有驚喜❤️炸番薯 : 番薯片好香甜🍠 配醬油汁 咸甜幾特別~ BBB刨冰啤酒-青蘋果味 $98: 第一次試感覺好新奇 又出奇地夾👐🏼 雙重冰涼感覺好爽😍
🧀大發!芝士鐵板系列
1️⃣芝士鐵板泡菜炒五花肉
2️⃣芝士鐵板牛油蒜片蝦
: 蝦肉爽甜 份量又多🫶🏼 喜歡海鮮可一試😽
BUTTER X GARLIC 炸雞 配脆脆薯格
炸番薯
: 番薯片好香甜🍠 配醬油汁 咸甜幾特別~
BBB刨冰啤酒-青蘋果味 $98
: 第一次試感覺好新奇 又出奇地夾👐🏼 雙重冰涼感覺好爽😍
.‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️.🐻 ᗷEᗩᖇ-TᕼEᗰEᗪ KOᖇEᗩᑎ ᖇEᔕTᗩᑌᖇᗩᑎT @ 🌟 啤啤Bear韓國包車《👽食神大媽愛韓食》.💁‍♀️ 圖片展示美食為:大發!芝士鐵板甜辣豬腳HKD 258泡菜海鮮煎餅HKD 138BLACK 無骨炸雞配脆脆薯格HKD 188BBB青蘋果味刨冰啤酒 HKD 98.👽 大媽最近去咗一間裝修好有特色嘅韓國餐廳,佢整個主題就係韓國嘅街機Y2K夜場,超有氣氛!重點仲要係佢嘅主題吉祥物係厭世眼大啤啤,超可愛!.🧀 佢餐牌都好多選擇㗎,今年必食嘅一定係呢個「芝士鐵板甜辣豬腳」,好大份呢!豬腳去骨厚切超方便!配上甜辣醬超惹味,上面覆蓋咗滿滿一大兜香濃嘅芝士,熔岩一樣黏住肉肉!超邪惡但堅滿足!.🍕 嗱!呢個「泡菜海鮮煎餅」絕對係大媽必點精選。餅皮唔會剪得太過硬,咬落有啲薯仔嘅感覺,裡面又有豐富嘅海鮮同泡菜味道!一定要嗌呢個食!.🐔 對大媽黎講,食韓國嘢又點可以唔食炸雞呢,不過又再次選擇困難症,咩味都想試,而呢度有一個叫做「BLACK 無骨炸雞配脆脆薯格」。BLACK味咁特別?!一於試下。特製醬汁非常惹味,好大大舊嘅雞雞,最緊要就當
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
💁‍♀️ 圖片展示美食為:
大發!芝士鐵板甜辣豬腳HKD 258
泡菜海鮮煎餅HKD 138
BLACK 無骨炸雞配脆脆薯格HKD 188
BBB青蘋果味刨冰啤酒 HKD 98

泡菜海鮮煎餅

🐔 對大媽黎講,食韓國嘢又點可以唔食炸雞呢,不過又再次選擇困難症,咩味都想試,而呢度有一個叫做「BLACK 無骨炸雞配脆脆薯格」。BLACK味咁特別?!一於試下。特製醬汁非常惹味,好大大舊嘅雞雞,最緊要就當然係冇雪藏味啦,配埋薯格,大滿足!

BLACK 無骨炸雞配脆脆薯格

🍺 仲有仲有,呢度推廣嘅精選「BBB青蘋果味刨冰啤酒」,好鬼有創意!從來未試過啤酒上面會有刨冰,仲可以自己揀味道,雙重夾擊超清涼!一路玩Beer Pong,一路食,一路飲,仲可以打卡,正!

BBB青蘋果味刨冰啤酒

😎 所有朋友仔都要記得黎試吓呢間特色餐廳,氣氛超好,聚會吹水一流之選。

📍 尖沙咀諾士佛臺1號8樓
📲 +(852)5532-0461
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
💯 最真實的美食點評 ❤️ 歡迎報料 ❤️
꧁𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌꧂
BBB青蘋果味刨冰啤酒
2023-11-14 12 瀏覽
啤啤Bear韓國包車以韓式機舖為設計靈感🎮,Y2K既霓虹燈風格,成間餐廳都係打卡位😍💫BUTTER x GARLIC 無骨炸雞 配 脆脆薯格 $178無骨炸雞份量好多🐥!有成7大舊,即炸外皮脆卜卜,啖啖肉!配搭蒜蓉牛油醬味道幾香🧈脆薯格點蜜糖芥末醬都Prefect池💫 大發!芝士鐵板甜辣豬腳 $258🧀新出既芝士鐵板系列好吸引!😚除左餐廳招牌既黑松露芝士炸醬麵,最近仲有芝士鐵板炒五花肉、無骨雞腳等🤣今度揀左甜辣豬腳!大大件份量又多😆熱溶芝士卷上豬腳同食,味道更豐富,不過味道偏重啲!豬腳肥瘦均稱🐷彈牙×細緻口感Get💫 泡菜海鮮煎餅 $138海鮮煎餅幾厚身又足料🦑帶點辣度好過癮!🔥配搭特製醬汁可以提味💫 蟹籽海鮮蛋卷 $138黎到就唔少得點蛋卷!蛋卷厚身得黎質地都Keep到細嫩👌🏿上面加左滿滿既蟹籽🦀口感好卜卜~中間海鮮餡都多,呢款幾好味~💫 蕃茄韓式辣海鮮湯 配 中華麵 $218一大鍋既蕃茄韓式辣海鮮湯幾足料🦐🦑🦪,蕃茄湯底酸辣開胃,配搭彈牙既中華麵,愈食愈刺激💫 BBB刨冰啤酒-水蜜桃味 $98餐廳既招牌飲品!🍺大大杯冰爽既啤酒上加有水蜜桃味刨冰🍑,食完重口味韓食後飲返啖啤酒夠哂爽!

💫 大發!芝士鐵板甜辣豬腳 $258

💫 泡菜海鮮煎餅 $138

💫 蟹籽海鮮蛋卷 $138

💫 蕃茄韓式辣海鮮湯 配 中華麵 $218

💫 BBB刨冰啤酒-水蜜桃味 $98
餐廳既招牌飲品!🍺大大杯冰爽既啤酒上加有水蜜桃味刨冰🍑,食完重口味韓食後飲返啖啤酒夠哂爽!🤭水蜜桃刨冰味道甜甜地,仲可以中和啤酒苦味🍻

2023-11-13 16 瀏覽
同朋友都係韓迷,一齊嚟打卡📸一入到餐廳就超有氣氛,無論係新舊Kpop音樂我地都好有共鳴🎵💓首先,我哋試咗兩個招牌菜。🍜蕃茄韓式辣海鮮湯麵,海鮮有青口,蝦,八爪魚🐙湯底辣度啱啱好,唔食得辣嘅朋友都可以食到,同埋有火爐上,熱辣辣🔥🥘大發!芝士鐵板泡菜炒五花肉豬肉肥瘦相間,唔會好油。加上泡菜爽口,芝士濃味,好感好豐富。鐘意食腩肉嘅朋友可以試下。🧈🐓另外仲試咗牛油蜜糖無骨炸雞,炸雞好酥脆啖啖肉,份量都足夠2-3人食食完仲可以係店外同朋友一齊打卡📸置身韓國街頭一樣🇰🇷

🥘大發!芝士鐵板泡菜炒五花肉

🧈🐓另外仲試咗牛油蜜糖無骨炸雞炸雞好酥脆啖啖肉,份量都足夠2-3人食

食完仲可以係店外同朋友一齊打卡📸置身韓國街頭一樣🇰🇷
2023-11-11 15 瀏覽
好耐冇食韓國野,weekend係尖沙咀逛街,dinner想食韓國野,search到一間好有韓國feel嘅餐廳,於是就試下。餐廳係8樓都幾大下,一出lift有好大隻bear,即刻可以打卡,跟住走廊裝扮到好似韓國街,餐廳入面好多街機裝飾。坐低睇掃QR code落單,菜式都算多選擇。我地兩個人首先叫左個番茄韓式辣海鮮湯配中華麵。係帶一個爐上台再煮番熱佢,好想有八爪魚,蝦,蜆肉,青口,算豐富。個麵好煙韌,好吸味,辣湯真係一流,冬天食熱辣辣。跟住叫左個芝士鐵板泡菜炒五花肉,都係跟爐上台加熱融化d芝士,量都幾大下,芝士好香濃,五花肉肥瘦啱啱好,同泡菜芝士一齊食好正。芝士到最後煮到有些小焦味更加香。另外食韓國野點可以少左炸雞呢,我地叫左個BLACK 無骨炸雞配脆脆薯格。個薯格真係好吹,哪怕食到最後凍左都係脆嘅。而炸雞熱辣辣,肉好嫩滑,都juicy嘅。味道啱啱好。

坐低睇掃QR code落單,菜式都算多選擇。