2023-12-01
尖沙咀諾士佛台 除咗好多酒吧之外 其實亦都有好多餐廳值得推介🥂🥂尤其是係諾士佛台1號成個building 裏面都有唔少餐廳🥰不過小編暫時就只係食過今次介紹嘅呢一間😂😂😂下次有機會再試吓其他餐廳🤓🤓 然後同大家分享😜首先呢間餐廳嘅裝修非常特別 感覺就係好似去咗一啲機舖🎮🎯🎰🎱🎲🎳好多 遊戲機嘅設計 好啱大家去打卡留念📷除此之外 店面亦都好闊落 令人覺得坐耐咗都舒舒服服🐷同埋如果去諾士佛台點都想飲番啲酒嘅話 其實呢間餐廳都可以叫酒飲😜一樣可以同朋友食得盡興😎😎.🐷大發!芝士鐵板甜辣豬腳 其實以前去開港島嗰邊返過一排part-time😎有好多餐廳都有鐵板甜辣豬腳 不過好多都平平無奇。。。☹️但係 呢間餐廳 嘅芝士🧀️鐵板甜辣豬腳就真係surprise~ 😎豬腳爽滑 小編就覺得食豬腳最得意嘅地方就係有肥有瘦而且「肥」嘅部份亦都 好唔同 因為豬嘅其他部位未必會食埋佢嘅豬皮但係好多人食豬手豬腳 🐖 都會食埋豬皮 而且豬皮 裏面有好多骨膠原 小編真係由細到大都好鍾意食豬手豬腳🤪甜辣醬汁夠香 🤓唔會辣到攞左我條命 😝😝 加上芝士好濃郁 兩個人食係完全食唔晒 因為份量真係好多 😎.🐷大發!芝士鐵板牛油蒜
不過小編暫時就只係食過今次介紹嘅呢一間😂😂😂
下次有機會再試吓其他餐廳🤓🤓 然後同大家分享😜
好多 遊戲機嘅設計 好啱大家去打卡留念📷
除此之外 店面亦都好闊落 令人覺得坐耐咗都舒舒服服🐷
一樣可以同朋友食得盡興😎😎
🐷大發!芝士鐵板甜辣豬腳
豬腳爽滑 小編就覺得食豬腳最得意嘅地方就係有肥有瘦
🐷大發!芝士鐵板牛油蒜片蝦 🧈
啲蝦都算大隻嘅 🍤🍤🦐 咬落亦都好爽口😎 鐵板燒熱辣辣 🔥 一上枱就聞到濃濃嘅芝士氣味🤓 再加上牛油同蒜片 鹹鹹地咁樣 口感濃郁又豐富😎
🐷蟹籽海鮮蛋卷
蛋卷綿密 🥚🍳充滿海鮮嘅鮮甜味道 😎蟹籽令味道更加濃郁 而且都好足料 🤩裏面有好多嘅海鮮 例如魷魚同埋蜆肉 蟹籽都份量好多🤪🤪
🐷菠蘿冰茶 🍍🧊
飲杯凍咗嘅菠蘿冰茶真係好解渴 面頭仲有新鮮嘅菠蘿乾,帶嚟啲酸甜嘅口感,同埋茶味唔會太濃,好適合解渴又開胃!
🐷燒啤 🍺🍻
如果大家中意飲酒 真心 唔可以錯過佢哋嘅燒啤 啤酒入面嘅麥香同微微焦糖味真係唔錯 一路隊啤一路食韓國野 好有去左韓國街頭嘅餐廳嘅感覺
如果大家去開尖沙咀想搵好嘢食 行上去諾士佛台🚶🏻♀️🚶♂️
然後上去呢間 🇰🇷韓國餐廳 係一個非常好嘅選擇! 小編誠意推介的! ! ! 😜
啤啤Bear韓國包車
📍尖沙咀諾士佛臺1號8樓