2023-12-01 5 瀏覽
尖沙咀諾士佛台 除咗好多酒吧之外 其實亦都有好多餐廳值得推介🥂🥂尤其是係諾士佛台1號成個building 裏面都有唔少餐廳🥰不過小編暫時就只係食過今次介紹嘅呢一間😂😂😂下次有機會再試吓其他餐廳🤓🤓 然後同大家分享😜首先呢間餐廳嘅裝修非常特別 感覺就係好似去咗一啲機舖🎮🎯🎰🎱🎲🎳好多 遊戲機嘅設計 好啱大家去打卡留念📷除此之外 店面亦都好闊落 令人覺得坐耐咗都舒舒服服🐷同埋如果去諾士佛台點都想飲番啲酒嘅話 其實呢間餐廳都可以叫酒飲😜一樣可以同朋友食得盡興😎😎.🐷大發!芝士鐵板甜辣豬腳 其實以前去開港島嗰邊返過一排part-time😎有好多餐廳都有鐵板甜辣豬腳 不過好多都平平無奇。。。☹️但係 呢間餐廳 嘅芝士🧀️鐵板甜辣豬腳就真係surprise~ 😎豬腳爽滑 小編就覺得食豬腳最得意嘅地方就係有肥有瘦而且「肥」嘅部份亦都 好唔同 因為豬嘅其他部位未必會食埋佢嘅豬皮但係好多人食豬手豬腳 🐖 都會食埋豬皮 而且豬皮 裏面有好多骨膠原 小編真係由細到大都好鍾意食豬手豬腳🤪甜辣醬汁夠香 🤓唔會辣到攞左我條命 😝😝 加上芝士好濃郁 兩個人食係完全食唔晒 因為份量真係好多 😎.🐷大發!芝士鐵板牛油蒜

不過小編暫時就只係食過今次介紹嘅呢一間😂😂😂
下次有機會再試吓其他餐廳🤓🤓 然後同大家分享😜

好多 遊戲機嘅設計 好啱大家去打卡留念📷

除此之外 店面亦都好闊落 令人覺得坐耐咗都舒舒服服🐷
一樣可以同朋友食得盡興😎😎
🐷大發!芝士鐵板甜辣豬腳
豬腳爽滑 小編就覺得食豬腳最得意嘅地方就係有肥有瘦
🐷大發!芝士鐵板牛油蒜片蝦 🧈
啲蝦都算大隻嘅 🍤🍤🦐 咬落亦都好爽口😎 鐵板燒熱辣辣 🔥 一上枱就聞到濃濃嘅芝士氣味🤓 再加上牛油同蒜片 鹹鹹地咁樣 口感濃郁又豐富😎
🐷蟹籽海鮮蛋卷
蛋卷綿密 🥚🍳充滿海鮮嘅鮮甜味道 😎蟹籽令味道更加濃郁 而且都好足料 🤩裏面有好多嘅海鮮 例如魷魚同埋蜆肉 蟹籽都份量好多🤪🤪
🐷菠蘿冰茶 🍍🧊
飲杯凍咗嘅菠蘿冰茶真係好解渴 面頭仲有新鮮嘅菠蘿乾,帶嚟啲酸甜嘅口感,同埋茶味唔會太濃,好適合解渴又開胃!
🐷燒啤 🍺🍻
如果大家中意飲酒 真心 唔可以錯過佢哋嘅燒啤 啤酒入面嘅麥香同微微焦糖味真係唔錯 一路隊啤一路食韓國野 好有去左韓國街頭嘅餐廳嘅感覺
如果大家去開尖沙咀想搵好嘢食 行上去諾士佛台🚶🏻‍♀️🚶‍♂️
然後上去呢間 🇰🇷韓國餐廳 係一個非常好嘅選擇! 小編誠意推介的! ! ! 😜
📍尖沙咀諾士佛臺1號8樓
見到好多人喺呢間餐廳打卡,影啲好Y2K復古霓虹燈風格相,去到發現比想像中更靚😍一出𨋢有隻大bear bear歡迎👏🏻入到去有籃球機跳舞機,又大又闊落,啲野食仲超正❗️🍺BBB刨冰啤酒-水蜜桃味 ($98)平時都唔係話超好啤酒,驚苦,但呢個完全唔會!上面係蜜桃味嘅刨冰,甜甜地又唔會過甜,撈埋落下面啲啤酒度,甜得來又飲到啤酒嘅香,絕對會為咗呢杯啤酒再嚟過‼️😍😍🧀大發!芝士鐵板泡菜炒五花肉 ($178)一嚟到就聞到個芝士味好香!店員話佢地用左兩款芝士,所以特別香🤤等佢熱左就可以撈埋泡菜豬肉!辣辣地,芝士拉哂絲,好香好開胃😆🧀大發!芝士鐵板牛油蒜片蝦 ($198)呢個同芝士泡菜五花肉一樣,好香芝士味,啲蝦好彈牙好香牛油味,最緊要溝埋芝士到好好食,啲蝦既鮮同芝士好夾🤤🍗Butter x Garlic 無骨炸雞配脆脆薯格 ($178)炸雞又係外脆內軟,啲雞滑到我地兩個震驚左🤣薯格整得好出色👍🏼好鬆脆!凍左都仍然脆!雞同薯格份量都好多😂🦪炸蠔 ($98)炸得好脆卜卜,但入面又好嫩滑,仲有蠔既鮮味😚👦🏻男朋友自創咗一個食法 ,本身叫左芝士鐵板既,將啲芝士卷落炸蠔到食,都好好食😋大家可以試下🥰總括嚟講,呢

🍺BBB刨冰啤酒-水蜜桃味 ($98)

🧀大發!芝士鐵板泡菜炒五花肉 ($178)

🧀大發!芝士鐵板牛油蒜片蝦 ($198)

🦪炸蠔 ($98)

總括嚟講,呢到嘅裝修好靚好岩打卡,背景音樂大大聲播住blackpink呀bigbang呀,所以好岩成大班朋友過黎飲酒大大聲傾偈都得😆鐵板定價稍高,但食物質素都好高呀!😙

♿️♿️
尖沙咀A出口有𨋢,然後向住美麗華方向行,去到松本清對面會有條斜路(都有啲斜,如果手推嘅要注意⚠️)上到去就係諾士佛台,轉右行前幾步就到大廈地下,有斜路有lift上,餐廳超闊落✅
2023-11-30 7 瀏覽
朋友帶我去Y2K機舖主題韓國料理 – 啤啤Bear 韓國包車,四處都有勁靚韓風打卡位!機舖設計坐位夠哂Y2K!Menu有鍋物、炸雞、煎餅、飯卷等,價錢合理!🦐大發!芝士鐵板牛油蒜片蝦 $198 用鐵板燒熱辣辣上枱嘅芝士牛油蒜片蝦,真係鮮味十足!蝦肉彈牙,配埋香軟嘅芝士同香蒜,芝香而不膩!🍜大發!芝士鐵板黑松露炸醬拉麵 $98 同樣用鐵板上枱嘅芝士鐵板黑松露炸醬拉麵,黑松露香氣撲鼻,同芝士超夾!上面嘅荷包蛋蛋汁流入拉麵,彈牙又滑溜,熱溶芝士香濃順喉,芝味滿分!🦀醬油蟹配脆脆紫菜 $288 醬油清晰明亮味道清甜,蟹肉同蟹膏色擇鮮艷,咬落去鮮甜無比而且肉質軟綿綿完全唔駛咬!學韓國人用力吸就最正!配搭脆脆紫菜令味道更加豐富,一啖就停唔到口!🥤飲品:點了韓國汽水及This summer,味道酸酸甜甜又解渴又解膩!啤啤Bear韓國包車📍地址:尖沙咀諾士佛臺1號8樓

🦐大發!芝士鐵板牛油蒜片蝦 $198

🍜大發!芝士鐵板黑松露炸醬拉麵 $98

🦀醬油蟹配脆脆紫菜 $288

配搭脆脆紫菜令味道更加豐富,一啖就停唔到口!

📍地址:尖沙咀諾士佛臺1號8樓
  • 大發!芝士鐵板黑松露炸醬拉麵
  • 醬油蟹配脆脆紫菜
  • 大發!芝士鐵板牛油蒜片蝦
2023-11-30 12 瀏覽
韓式bear beer一開lift 門見到好大隻bear 渣住杯beer 🍺再行前啲就好似入咗條韓國街。餐廳好有玩樂feel。入到去個人都relax 哂。一邊聽住歌,梗係要叫番杯野飲吓先。BBB刨冰啤酒- 水蜜桃味(右)刨冰啤酒好特色,飲落夠哂冰涷又可以選果味。"Drink Me!"粉紅西柚特飲(左)清新西柚味飲落幾開胃。蕃茄韓式辣海鮮湯配中華麵中華麵食落有啲似意粉有口感。吸收哂啲韓式辣海鮮湯好滋味。仲有好多海鮮料同鮮生蕃茄仔。大發!芝士鐵板泡菜炒五花肉好夠芝士正呀!
韓式bear beer
一開lift 門見到好大隻bear 渣住杯beer 🍺
再行前啲就好似入咗條韓國街。

餐廳好有玩樂feel。入到去個人都relax 哂。

一邊聽住歌,梗係要叫番杯野飲吓先。
BBB刨冰啤酒- 水蜜桃味(右)
刨冰啤酒好特色,飲落夠哂冰涷
又可以選果味。

"Drink Me!"粉紅西柚特飲(左)
清新西柚味飲落幾開胃。

蕃茄韓式辣海鮮湯配中華麵

中華麵
食落有啲似意粉有口感。
吸收哂啲韓式辣海鮮湯好滋味。

仲有好多海鮮料同鮮生蕃茄仔。

大發!芝士鐵板泡菜炒五花肉

好夠芝士正呀!

踏入11月又係時候約朋友聚下朋帶我起最近人氣餐廳位於尖沙咀的打卡韓國餐廳在諾士佛臺的樓上店 一出lift 每個角落有大量打卡位除了門外的韓國懷舊街頭佈置自家設計的藍bear主角在歡迎招手用餐位置以懷舊遊戲機中心為主題遊戲機 籃球機 跳舞機 應有盡有而整間餐廳充滿霓虹燈光 除了環境設計用心 餐牌上的韓食選擇多元化由街頭小食至鍋物鐵板類都齊全用QR code下單 而上菜效率也很高平日晚上十分旺場 氣氛熱鬧 <酒類>//BBB刨冰啤酒 水蜜桃味 $98//因為入門口看到每枱都有果然係招牌自創飲料啤酒的氣泡幼身而滑口清新的果香令酒味唔會太苦澀 <小吃>//原味芝心蛋卷 $108//蛋卷有幾款選擇 原味芝士最濃郁雞蛋煮得嫩口 食落充滿大量芝士而個人喜歡佢的調味適中 不會太鹹配上茄汁沙律醬 口感豐富有層次 //炸紫菜粉絲卷 $68//街頭小食必叫之一每份共有4件 炸得香脆滿滿的粉絲加上炸香的紫菜記得趁熱食 送酒一流 <主食>//蕃茄韓式辣海鮮湯配中華麵 $218//中華麵類似幼烏冬 十分吸味海鮮配料豐富 魷魚青口蜆肉和蝦 蕃茄味濃厚 食落唔會太辣容易
踏入11月又係時候約朋友聚下

把芝士卷著泡菜和豬肉 口感豐富

• 原味芝心蛋卷
  • 大發!芝士鐵板泡菜炒五花肉
2023-11-30 9 瀏覽
一出𨋢已經好似去左第2個空間咁🩷即刻想去返轉韓國😆入到既裝修完全係驚艷到我🫨係香港好少見既風格~粉紅色既光管、心心造型既舞會燈、仲有籃球機😍齋望已經覺得少女心滿滿😆如果想打卡一定要夜少少黎~會少人好多🙌🏻More Than Lemonade $58入口淡淡檸檬香氣~清新又解膩~仲有蜂蜜成份好滋潤💖Drink Me $58西柚愛好者必叫🤩大發!芝士鐵板泡菜炒五花肉好開心呀連爐上😍可以熱住咁食~海量熱溶芝士、泡菜同五花肉😍每一啖都可以食哂3樣野!超滿足!鐘意食芝士既一定要叫😋蕃茄韓式辣海鮮湯配中華麵 $218一上枱即刻嚇親😂勁大兜~仲有好多款海鮮~蝦、青口、魷魚仔、蜆齊哂😋蕃茄湯再加辣椒~酸酸辣辣咁勁好味!除左海鮮多之外,麵既份量麵好多😂😂一定要同朋友shareButter x Garlic 無骨炸雞配脆脆薯格 $178又係超大兜🤣好欣賞佢個蒜香牛油味調得好出色!!淡淡既牛油同蒜味都有~兩者好平衡💖鐘意打卡同韓國文化一定要黎🤪
一出𨋢已經好似去左第2個空間咁🩷
即刻想去返轉韓國😆

如果想打卡一定要夜少少黎~會少人好多🙌🏻

More Than Lemonade $58
入口淡淡檸檬香氣~清新又解膩~仲有蜂蜜成份好滋潤💖

Drink Me $58
西柚愛好者必叫🤩

大發!芝士鐵板泡菜炒五花肉
好開心呀連爐上😍可以熱住咁食~

蕃茄韓式辣海鮮湯配中華麵 $218
一上枱即刻嚇親😂勁大兜~仲有好多款海鮮~

鐘意打卡同韓國文化一定要黎🤪
2023-11-30 7 瀏覽
Happy Thursday 同朋友黎尖沙咀食韓國餐廳🥰 一出lift 就嘩左出聲,裝修好華麗,有個好可愛既啤啤熊,好多霓虹燈,環境好靚超適合打卡😍 我地食飯既時候見到枱枱既女仔都係度自拍🤣🤣餐廳好大,入面去行一個機舖風格,好特別,處處都係打卡位🥹鐵板芝士泡菜五花肉聽個名已經邪惡到不得了🤤 上到嚟有個爐,店員話煮溶芝士就可以食,果然不負所望!五花肉肥瘦剛好,泡菜整熱之後好香,同五花肉好夾,配上半溶芝士,完美🥹 蕃茄辣海鮮麵好大碗,我覺得可以三個人食🤣 勁多海鮮,推薦比食海鮮既人👍 因為朋友唔食得太辣,我哋同店員問可唔可以小辣,佢哋好Nice咁幫我哋remark 🫶 味道剛剛好蜂蜜檸檬水👍 唔會太甜,係健康嘅味道,食韓國菜辣辣地一定要叫杯凍飲🤣

餐廳好大,入面去行一個機舖風格,好特別,處處都係打卡位🥹

鐵板芝士泡菜五花肉

蕃茄辣海鮮麵

• 鐵板芝士泡菜五花肉
啤啤Bear韓國包車 滿滿的少女打卡風🧡🇰🇷 (尖沙咀)放工都要出去食吓飯系列🤭😋今日同朋友仔去咗尖沙咀諾士佛臺一間韓國 餐廳🇰🇷環境裝修好精緻,滿有韓國風情🌿🌿食物質素都好高!走了韓國一趟的感覺 推推推🥰▪ 蕃茄韓式辣海鮮湯配中華麵 $218 呢個係2人份 包括有青口、蝦烹製既有蕃茄的酸甜😋😋同埋有韓國青陽辣椒獨有的辣勁,個湯料都好正 辣到適中👍🏼👍🏼▪ 大發!芝士鐵板泡菜炒五花肉 $178 芝士份量十足🧀🧀可以瘋狂做到拉絲嘅效果😍😍真係好邪惡但又好正!五花肉嘅質量亦都非常好😋▪ 蟹籽海鮮蛋卷$138 呢個蛋捲真係好吸引😋😋😋滿滿嘅蟹籽喺蛋卷上邊 裏邊就包住好多蜆肉🙈蛋香嫩滑🫶🏻▪ More Than Lemonade蜂蜜檸檬特飮🍋$58 味道酸酸甜甜😋🫶🏻🫶🏻good 食物:🌕🌕🌕🌖🌑價錢: 🌕🌕🌕🌗🌑回頭指數 :🌕🌕🌕🌖🌑📍尖沙咀諾士佛臺1號8樓
啤啤Bear韓國包車 滿滿的少女打卡風🧡🇰🇷 (尖沙咀)

▪ 蕃茄韓式辣海鮮湯配中華麵 $218

▪ 大發!芝士鐵板泡菜炒五花肉 $178

▪ 蟹籽海鮮蛋卷$138

食物:🌕🌕🌕🌖🌑
價錢: 🌕🌕🌕🌗🌑
回頭指數 :🌕🌕🌕🌖🌑

📍尖沙咀諾士佛臺1號8樓
2023-11-29 5 瀏覽
今日出尖沙咀買野,有啲想食韓國菜,就上OpenRice搵到呢間餐廳上到去發現成間餐廳好似game room甘,如果中意影相嘅人就perfect,佢有好幾個spots比人影相 📸我哋就叫左幾樣野食:1. 蕃茄韓式辣海鮮湯配中華麵2. 芝士鐵板泡菜炒五花肉3. Butter x garlic 無骨炸雞 炸脆薯格Drink:1. 菠蘿冰茶2. Drink me!1. 蕃茄韓式辣海鮮湯配中華麵Surprisingly good, 而且有好多海鮮(八爪魚、青口、蝦、蜆 等等)仲有蕃茄仔,個麵質地彈牙,湯地好厚 直頭有想落肥牛打邊爐嘅衝動2. 芝士鐵板泡菜炒五花肉五花肉份量超多,雖然有肥肉,但泡菜嘅酸味balance返,鐵板熱住啲芝士,邪惡得黎又好難抗拒3. Butter x garlic 無骨炸雞 炸脆薯格好多蒜味,新鮮即炸,好香口,好好味,雞嘅肉質好juicy,完全唔會老炸脆薯格一樣好香口,very nice 1. 菠蘿冰茶冰茶好香菠蘿味,非常清新2. Drink me!柚子味酸酸地,非常開胃

我哋就叫左幾樣野食:
1. 蕃茄韓式辣海鮮湯配中華麵
2. 芝士鐵板泡菜炒五花肉
3. Butter x garlic 無骨炸雞 炸脆薯格

Drink:
1. 菠蘿冰茶
2. Drink me!

1. 蕃茄韓式辣海鮮湯配中華麵

2. 芝士鐵板泡菜炒五花肉

3. Butter x garlic 無骨炸雞 炸脆薯格
炸脆薯格一樣好香口,very nice

1. 菠蘿冰茶
冰茶好香菠蘿味,非常清新

2. Drink me!
柚子味酸酸地,非常開胃
2023-11-26 14 瀏覽
今日終於約到朋友食生日飯,真開心😃好耐無食過韓國菜既我地黎到尖沙咀依間「啤啤bear韓國包車」,入到去即時比超大既熊吸引左,餐廳環境好有氣氛,服務質素同食物質素都非常好,完全食到正宗韓國料理既餐廳,好正👍👍👍蕃茄韓式辣海鮮湯配中華麵———超級開胃既一道菜,甜味及辣味濃郁既韓式蕃茄海鮮湯底,飲落去真係超鍾意😍,還有非常多新鮮既蕃茄同海鮮(蝦、青口、蜆、墨魚……),越食越滿足,重點係搭配左非常彈牙既中華麵,而且麵條都索嗮蕃茄海鮮既濃湯味😍😍😍。大發!芝士鐵板燒泡菜五花肉———食落去完全感覺自己去左韓國既感覺,好正,五花肉結合芝士同泡菜,食落去唔會油膩,非常香,豬肉好薄,肉質非常鮮嫩多汁,搭配濃郁既芝士同甜辣既泡菜,口感一流,我同朋友都超鍾意食❤️❤️❤️❤️❤️蟹籽海鮮蛋卷:蛋卷好滑,口感綿密,蛋卷上面鋪滿左蟹籽超吸引,切開後超多海鮮,例如:蜆肉和魷魚,而且好creamy😍👍👍👍今次食完真係好滿意依間餐廳,下次約朋友再食☺️

今次食完真係好滿意依間餐廳,下次約朋友再食☺️
2023-11-25 27 瀏覽
最近好興𝐘𝟐𝐊🫶🏻我呢個老人家都要跟下個潮流先😎好鍾意佢啲霓虹燈❤️‍🔥有韓國𝚏𝚎𝚎𝚕🇰🇷 嘢食好食😋芝士黑松露炒麵,超好吃!🥰 酸忌廉炸雞很開胃 但是份量有點太多🤪🤪 想不到🍅蕃茄辣海鮮窩 這個湯很好飲~原來入面有很多烏冬導致很飽肚🤣.室內光線比較暗,但是很有氛圍📸📸😎 𝟼點到包場 𝟽點後開始無敵多人 想坐靚位建議𝚋𝚘𝚘𝚔枱⚠️注意 🕑平日開𝟷𝟽:𝟹𝟶-𝟶𝟶:𝟶𝟶 假日𝟷𝟸:𝟶𝟶-𝟶𝟶:𝟶𝟶❣️用餐時間𝟿𝟶分鐘

最近好興𝐘𝟐𝐊🫶🏻
我呢個老人家都要跟下個潮流先😎

好鍾意佢啲霓虹燈❤️‍🔥有韓國𝚏𝚎𝚎𝚕🇰🇷 嘢食好食😋
芝士黑松露炒麵,超好吃!🥰

酸忌廉炸雞很開胃 但是份量有點太多🤪🤪

想不到🍅蕃茄辣海鮮窩 這個湯很好飲~
原來入面有很多烏冬導致很飽肚🤣

室內光線比較暗,但是很有氛圍📸📸😎
𝟼點到包場 𝟽點後開始無敵多人
想坐靚位建議𝚋𝚘𝚘𝚔枱

❣️用餐時間𝟿𝟶分鐘
.韓國菜之 機舖主題 feat.(尖沙咀).食韓國菜 唔洗去韓國體驗韓國Y2K風情 都唔洗去韓國尖沙咀幫到你!.猶如置身Bar嘅霓虹燈lighting..非常有韓式地下街機舖風情嘅設計.. 會令你置身另一個國度.. 抱有一個暫時離開香港嘅感覺🤣..好適合一大班fd聚下 食下韓式下酒菜.. 聽聽間唔中會有嘅k-pop表演食物如何呢?.1.大發!芝士鐵板牛油蒜片蝦🦐$198.嗰大發係佢嗰名!唔係我自己加嘅..🤣原來呢個係佢哋呢排新出嘅品項..果然鐵板芝士.. 就是很「韓」..濃郁拉斯的芝士 配合蝦仁..成個鐵板鍋氣.. 真係好有感覺 & 氣氛..牛油重手嘅.. 所以你真係會feel到好濃郁..油居多 自行沾點!.2.蟹籽海鮮蛋卷 $138.韓國菜點可以唔食蛋卷!點可以!!所以.. 一定要叫..賣相滿分.. 滿滿的內餡 凍L凍L..正常質素.. 加埋面頭嘅 蟹籽 紫菜碎 美乃滋有咩理由唔好味呢.3.大發!芝士鐵板泡菜炒五花肉 $178 .都係嘅句!諗起韓國一定會諗到好多韓劇嘅劇情!要食「五花肉」要食「泡菜」呢個完全就係「韓國風情」!再同上一樣滿滿嘅「芝士」真係好「韓」味道一樣都係重口味!油、
韓國菜之 機舖主題 feat.
(尖沙咀)
食韓國菜 唔洗去韓國
體驗韓國Y2K風情 都唔洗去韓國
尖沙咀幫到你!
食物如何呢?
1.大發!芝士鐵板牛油蒜片蝦🦐
嗰大發係佢嗰名!唔係我自己加嘅..🤣
原來呢個係佢哋呢排新出嘅品項..
果然鐵板芝士.. 就是很「韓」..
濃郁拉斯的芝士 配合蝦仁..
成個鐵板鍋氣.. 真係好有感覺 & 氣氛..
牛油重手嘅.. 所以你真係會feel到好濃郁..
油居多 自行沾點!
2.蟹籽海鮮蛋卷 $138
韓國菜點可以唔食蛋卷!點可以!!
所以.. 一定要叫..
賣相滿分.. 滿滿的內餡 凍L凍L..
正常質素.. 加埋面頭嘅 蟹籽 紫菜碎 美乃滋
有咩理由唔好味呢
3.大發!芝士鐵板泡菜炒五花肉 $178
都係嘅句!諗起韓國一定會諗到好多韓劇嘅劇情!
要食「五花肉」要食「泡菜」
呢個完全就係「韓國風情」!再同上一樣滿滿嘅「芝士」
真係好「韓」
味道一樣都係重口味!
油、鹹、濃..
如果有飯撈撈.. 會有一番滋味!
4.無骨炸雞 & 脆脆薯格

sor.. 我知又係呢句對白!
但真心!諗起韓國 點可以唔諗「炸雞」!
尤其又有「無骨」炸雞!唔係唔食?
薯格取代薯條.. 我更開心🤣..
好啱下酒菜!
份量真係幾足.. 雖然煎炸為主!但雞肉嘅份量真係唔少.. PP都可以補佢一補..外脆內軟.. 幾juicy..
配合蜜糖芥末醬 & 茄汁..
就更加萬無一失了

真心覺得好特別
2023-11-22 23 瀏覽
點樣食推介✨⭐️打卡Y2K風韓國大排檔⭐️⭐️尖沙咀韓國菜⭐️啤啤Bear韓國包車地址:尖沙咀諾士佛臺1號8樓🍖芝士鐵板辣辣無骨雞腳 $178 (7/10)依度嘅定位係應該比你轉場食d野飲酒用,菜式都係d送酒食物,仲有好華麗嘅裝修比你打下卡個辣雞腳做到韓式嘅重口又唔會好辣,配埋一大堆拉絲芝士極度肥西🍖butter x garlic 無骨炸雞配脆脆薯格 $178 (6.8/10)炸衣係用左類似炸魚薯條個款,夠脆但偏油🍖蟹籽海鮮蛋捲 $138 (6.8/10)蛋捲份量好足料,入面仲包左大量蛤仔同魷魚,不過味道偏淡🍖番茄韓式辣海鮮湯配中華麵 $218 (6.5/10)第一次食韓國野係蕃茄湯(⊙ω⊙),幾新奇🍖Bear Bear 跳 $118 (6.8/10)依個酒game係要彈走塊檸檬片但同時熊仔軟糖要跌落去d酒度,都頗有難度🤣,有返d娛樂性-回頭指數:🍧🍧 (滿分:🍧🍧🍧🍧🍧)好坐指數: 🧎🏻‍♀🧎🏻‍♀️🧎🏻‍♀️ (滿分:🧎🏻‍♀️🧎🏻‍♀️🧎🏻‍♀️🧎🏻‍♀️🧎🏻‍♀️)-人均:$200up服務:(6.5/10)
點樣食推介✨

⭐️打卡Y2K風韓國大排檔⭐️
⭐️尖沙咀韓國菜⭐️

地址:尖沙咀諾士佛臺1號8樓

🍖芝士鐵板辣辣無骨雞腳 $178 (7/10)

炸衣係用左類似炸魚薯條個款,夠脆但偏油

🍖蟹籽海鮮蛋捲 $138 (6.8/10)
蛋捲份量好足料,入面仲包左大量蛤仔同魷魚,不過味道偏淡

🍖番茄韓式辣海鮮湯配中華麵 $218 (6.5/10)
第一次食韓國野係蕃茄湯(⊙ω⊙),幾新奇

🍖Bear Bear 跳 $118 (6.8/10)
回頭指數:🍧🍧 (滿分:🍧🍧🍧🍧🍧)

人均:$200up
服務:(6.5/10)
2023-11-21 5 瀏覽
放工約朋友去街,最鐘意去尖沙咀,見到朋友又係打開OpenRice 時間,今晚食咩好🤔既然行到諾士佛台,見到介紹這間『約啤啤Bear韓國包車 』地址: 尖沙咀諾士佛臺1號8樓就食佢啦🤩出電梯已經好特別,好得意,入面仲好有氣氛好靚😎,見到個點菜單,好多選擇,樣樣都想食😋,好難決定之下最後點左👇1.)Butter X Garlic無骨炸雞配脆脆薯格(岩鹽香蒜牛油醬)、香脆鬆軟入味可口,讚👍2.)大發!芝士鐵板泡菜炒五花肉、好多芝士煮得咁好好味🫶d芝士除咗好味,仲好好玩😂,可以拉得好高好長🤣🤣🤣3.)蕃茄韓式辣海鮮湯配 中華麵冇嘢講,得一個字,讚👍,又係好好味,d中華麵好特別,系特別好食,入味彈牙,成個窩都好正,食吾停好🤭BBB刨冰啤酒-水蜜桃味、BBB 刨冰啤酒-青蘋果味😋啤酒加左d特別嘅刨冰,變咗特別好飲,好好味呀🤩眼闊肚窄,以為好少驚唔夠食🤣🤣🤣,系完全食唔晒,真係好可惜,咁好味,但係真係太大份食唔晒食吾倒,飽死了🙃抵👍!初初以為少少貴,殊不知咁多,其實係好味抵食夾大份,我哋兩個完全食唔落整份炸雞要打包返屋企(個外賣盒都好靚🤭)⋯⋯今晚食得好滿足好開心👏👏👏『約啤啤Bear韓國包車 』正
放工約朋友去街,最鐘意去尖沙咀,
見到朋友又係打開OpenRice 時間,今晚食咩好🤔
既然行到諾士佛台,
見到介紹這間
『約啤啤Bear韓國包車 』
地址: 尖沙咀諾士佛臺1號8樓
就食佢啦🤩

出電梯已經好特別,好得意,

入面仲好有氣氛好靚😎,

香脆鬆軟入味可口,讚👍

2.)大發!芝士鐵板泡菜炒五花肉、

好多芝士煮得咁好好味🫶

d芝士除咗好味,仲好好玩😂,可以拉得好高好長🤣🤣🤣

3.)蕃茄韓式辣海鮮湯配 中華麵

BBB刨冰啤酒-水蜜桃味、
BBB 刨冰啤酒-青蘋果味😋

啤酒加左d特別嘅刨冰,變咗特別好飲,好好味呀🤩

眼闊肚窄,以為好少驚唔夠食🤣🤣🤣
,系完全食唔晒,
真係好可惜,咁好味,但係真係太大份食唔晒食吾倒,飽死了🙃

抵👍!

今晚食得好滿足好開心👏👏👏
『約啤啤Bear韓國包車 』
正👍
好耐冇去咁多打卡位嘅餐廳喇🤩 真係一去到周圍都要影📸 呢間餐廳位於諾士佛臺,打卡定係飲嘢,夜晚朋友聚會都啱晒🥰 餐廳設有跳舞機,街機,設計仲加入大量霓虹燈,機鋪元素同轉轉波波燈!當然仲有兩隻大型招牌啤啤Bear🐻✦ 黑松露鐵板芝士炸醬拉麵|$𝟗𝟖邪惡之最,第1次食鐵板上仲要加埋超濃郁芝士嘅炸醬麵!加埋隻太陽蛋喺上面超級IGable♥️ 邪惡嘢永遠係最好味🤭✦ 蕃茄韓式辣海鮮湯 配 中華麵|$𝟐𝟏𝟖湯底幾開胃唔算太辣,有蝦有青口有魷魚等海鮮。✦ 𝐵𝑢𝑡𝑡𝑒𝑟 𝑥 𝐺𝑎𝑟𝑙𝑖𝑐無骨炸雞 配 脆脆薯格|$𝟏𝟕𝟖✦ 蟹籽海鮮蛋卷|$𝟏𝟑𝟖✦ 炸紫菜粉絲卷|$𝟔𝟖炸雞比想像中更大份仲配埋薯格,鍾意香口嘢嘅人啱晒😍 而我好鍾意佢哋嘅蟹籽海鮮蛋捲,入面有大大隻鮮魷而且汁底好好食。✦ 𝐵𝐵𝑄刨冰啤酒 - 荔枝味|$𝟗𝟖✦ 𝑀𝑜𝑟𝑒 𝑇ℎ𝑎𝑛 𝐿𝑒𝑚𝑜𝑛𝑎𝑑𝑒|$𝟓𝟖
✦ 黑松露鐵板芝士炸醬拉麵|$𝟗𝟖
✦ 蕃茄韓式辣海鮮湯 配 中華麵|$𝟐𝟏𝟖
湯底幾開胃唔算太辣,有蝦有青口有魷魚等海鮮。
✦ 蟹籽海鮮蛋卷|$𝟏𝟑𝟖
✦ 炸紫菜粉絲卷|$𝟔𝟖