2021-06-24
啖啖燕窩呢個名係ig好有人氣,仲由網店開到實體店,一定有佢既過人之處。除左主打既燉品、甜品出名之外,原來依家仲有好多小食。除左外賣之外,原來店入面都有堂食位提供,地方舒適又有粉紅風打卡位,啱晒少女心既你。而外賣亦都好細心提供保溫袋同紙盒包好玻璃樽,拎返屋企慢慢嘆一樣咁正。蜂蜜北海道3.6牛奶木瓜燉桃膠雪燕(1060ml)呢個超推薦!食到蜂蜜既清甜同濃滑既牛奶好夾,而且入面既桃膠雪燕份量超多,唔會水汪汪,食到啖啖都好真材實料,女仔食更加滋補養顏。一樽都分到4大碗到,啱晒買返屋企一家人share!麻辣花膠麻辣味幾香同惹味,亦唔會過辣,大大塊花膠口感滑溜,d麻辣汁用黎撈飯撈麵一流。台灣Dainties多功能手工雜莓果醬店員教我除左用黎平時搽麵包咁食之餘,仲可以沖冰水做果汁飲,或沖熱茶做果茶飲。牛乳奶凍奶味香濃,布甸口感軟滑,唔覺唔覺就食晒一杯。
蜂蜜北海道3.6牛奶木瓜燉桃膠雪燕(1060ml)
麻辣花膠
台灣Dainties多功能手工雜莓果醬
牛乳奶凍
奶味香濃,布甸口感軟滑,唔覺唔覺就食晒一杯。