【旺中必試台飲💛 清新茶式 怕肥之選!】推薦程度:●●●●●抵食程度:●●●●●———🥤 佛系烏龍加桃膠|$26每次嚟到旺中都必飲一杯!叫咗走甜少冰,即使係凍飲都飲到茶底好香濃,好解暑解渴!桃膠就可以養顏,帶微甜,所以茶底走甜都好,整體都仍有些少味道,唔會好寡👍🏻 怕肥/減肥中嘅女生們都飲得,叫走甜都咁正,減膩、養生、無罪疚感!同埋手搖係香港已經發展到$40+杯都有,廿幾蚊中杯真係好抵飲,CP值極高,絕對推薦!✨
【旺中必試台飲💛 清新茶式 怕肥之選!】

推薦程度:●●●●●
抵食程度:●●●●●

———

🥤 佛系烏龍加桃膠|$26
2022-06-12 381 瀏覽
喺旺角食完拉麵,有啲口渴,於是走去旺角中心飲唇茶。買咗杯無糖黃到金蕎麥茶,茶味夠濃,蕎麥夠香,入口口感幾順滑,唔錯。呢度嘅賣點係所有飲品都加咗桃膠,甜甜哋,有啲咬口,配無糖純茶我覺得好 match。桃膠據稱可補充骨膠原蛋白,有美顏作用,可謂女性恩物喎😹。

外賣自取
今次睇人介紹就試一試,叫了杯荔枝紅茶+桃膠,正常甜,但都不太甜,味比較淡,桃膠還可以,但太多黑色碎塊(桃膠本身嘅污糟嘢),平時屋企煮桃膠都要揀好耐,好似燕窩揀毛咁。今次飲了好多黑色嘢落肚,我個人比較介意太多黑色桃膠雜質,所以試一次就夠了。相片比較難睇得哂黑色雜質
相片比較難睇得哂黑色雜質
荔枝紅茶+桃膠

5 分鐘 (堂食)
2022-04-22 223 瀏覽
一杯珍珠奶茶閒閒地都400幾卡路里,加上運動場gym room乜都封曬,真係肌肉清零脂肪直線上升😭但行街又想買啲嘢飲吓,嚟個時候唇茶可以幫到你🥰黑貴婦 $36⭐️⭐️極度推薦⭐️⭐️最鍾意飲佢哋嘅黑貴婦,雖然有黑糖但又唔會太甜,桂花味重,同普洱好夾😚佢哋嘅桃膠份量超多,而且處理得好乾淨,飲咁多次都無飲到雜質👍🏻反而自己整就試過💩桃膠功效都好多,可以滋陰潤燥,清除濕熱,紓緩咽乾,乾咳等。 另外,仲可補充膠原蛋白,養顏護膚🥰不過要留意返孕婦同M到都唔適合飲‼️自己柚 $32除咗利賓納嘅甜之外,薄荷葉令層次豐富咗😋仲有柚子味,夏天消暑一流❄️🧊

黑貴婦 $36
⭐️⭐️極度推薦⭐️⭐️

自己柚 $32
2022-04-21 207 瀏覽
想飲手搖飲品嘅癮又起,但又想飲得健康啲,好彩經過有間以桃膠為主打嘅飲品店,滿足到嗰一刻嘅需求🤣🤣🤣見到menu有好多款,冇諗過用桃膠都可以配到咁多款飲品出嚟。今次就叫個 L size 嚟止止癮😆😆😆▪️月滿花香 (L) $32 (微糖、少冰)呢款人氣茶由桂花、玫瑰、茉莉同烏龍茶,配埋桃膠嘅一款飲品。入口好香嘅花香味,茶味濃而唔澀,仲有好多桃膠係杯底,啖啖又脆又滑捋捋桃膠,層次口感豐富,又解渴,又飽肚😋😋😋😋

▪️月滿花香 (L) $32
(微糖、少冰)
  • 月滿花香
2022-03-10 321 瀏覽
前排到旺中行街,想買杯野飲,但又唔想飲珍珠奶茶個類,就醒起旺中有唇茶💋唇茶比較健康,飲完都唔會覺得好邪惡🙈🙈而且OpenRice 有得外賣自取,就梗係落左order 先,唔洗等咁耐🤣唇茶主打100%真材質料並茶飲均配有桃膠為賣點!!我次次去都會order 月滿花香,呢款係人氣熱賣之一💛月滿花香 (凍、中杯$28)月滑花香以桂花、玫瑰、茉莉和烏龍茶調製,並加上美顏桃膠🥰🥰桃膠好多好煙靭,茶底好香好濃!!我最後飲曬D茶都未食完桃膠🤣

💛月滿花香 (凍、中杯$28)
月滑花香以桂花、玫瑰、茉莉和烏龍茶調製,並加上美顏桃膠🥰🥰
月滿花香
2022-02-23 177 瀏覽
而家旺中食嘢嘅人可能仲多過行街😆,原來入面都有好多間小食店同飲品店,好似一個迷你版嘅葵廣。今次終於試到聽咗好耐嘅「唇茶」👄,主打100%真材實料嘅純茶同美顏桃膠,解渴得嚟無咁邪惡————————————————👅 月滿花香(L $32)👉🏻 叫咗微糖少冰,材料有桂花、玫瑰、茉莉同烏龍,裝滿¼杯桃膠,桂花味比較突出🌼,好似飲緊液體嘅桂花糕———————————————— 🚩總結: 健康啲嘅手搖飲品☘️———————————————— 🌟注意:茶飲均配有桃膠————————————————📍 唇茶地址:旺角彌敦道688號旺角中心2樓SB06號舖.🗺地區:#bem旺角📥分類:#bem飲品 #bem黃店日常💰人均消費:#bem_50蚊或以下

————————————————
👅 月滿花香(L $32)

🚩總結: 健康啲嘅手搖飲品☘️
🌟注意:茶飲均配有桃膠
📍 唇茶
地址:旺角彌敦道688號旺角中心2樓SB06號舖
🗺地區:#bem旺角
📥分類:#bem飲品 #bem黃店日常
💰人均消費:#bem_50蚊或以下
2022-01-01 187 瀏覽
下午茶時間,同事想飲茶品,決定用外賣平台嗌唇茶。我都係第一次飲所以都揀咗一陣先諗到有咩飲。叫咗個荔枝紅茶加原味啫喱,而且係少冰少糖。呢杯嘢嘅紅茶味都突出,反而荔枝嘅味道比較淡,可能係因為嗌咗少糖嘅關係,但係感覺上就冇咁滯。原味啫喱個口感好得意,軟淋淋好易嚼,而且啫喱嘅味道都唔係好甜,非常清淡,配埋個茶感覺啱啱好。叫咗中size所以分量唔算太大,但係都足夠食飯之後嘅下午茶。總括嚟講呢間淨係茶感覺健康,都會推薦。

叫咗個荔枝紅茶加原味啫喱,而且係少冰少糖。

外賣送餐
2021-12-19 130 瀏覽
❣️荔枝紅茶+原味桃膠(M Size) $24紅茶味濃 荔枝味少許最岩我依的想飲凍飲又想健康養顏嘅女人😚齋飲紅茶可能會覺得唔夠甜但加埋桃膠一齊 甜度就岩岩好👅桃膠一食就知係好膠👍🏻 絕對真材實料 唔係流野
❣️荔枝紅茶+原味桃膠(M Size) $24
紅茶味濃 荔枝味少許
最岩我依的想飲凍飲又想健康養顏嘅女人😚
齋飲紅茶可能會覺得唔夠甜
但加埋桃膠一齊 甜度就岩岩好👅
桃膠一食就知係好膠👍🏻 絕對真材實料 唔係流野
2021-12-11 155 瀏覽
對於想keep fit嘅人來講呢間手搖飲品絕對好過其他街外買嘅珍珠奶茶,又多奶精,啲珍珠又係澱粉又好甜。呢間嘅飲品咬口嘅來源係來自桃膠,冇咁甜澱粉質比較少蛋白質比較多。飲品方面,杯茶飲落去有淡淡的花香(紅葉開花)亦唔會太酸,茶底都算OK,桃膠方面量非常多睇落去差唔多有半杯。鍾意食桃膠嘅朋友一定要去試
2021-09-04 418 瀏覽
珍珠奶茶就街知巷聞 用桃膠沖飲品真係第一次見 以一個健康啲既桃膠代替珍珠 岩哂減肥人士 口痕既時候都可以飲下🤣會冇咁大罪惡咁❕。叫左杯月滿花香 好清既味 好解渴 健康得嚟又好飲~

叫左杯月滿花香 好清既味 好解渴 健康得嚟又好飲~
2021-08-18 296 瀏覽
十幾年前,珍珠奶茶開始喺香港興起,台式飲品嘅店舖喺街邊隨處可見,唔少人茶餘飯後都會買一杯嚟滿足自己第二個胃。然之後不斷演變成其他類型嘅台式飲品,例如係黑糖珍珠鮮奶咁,甚至乎係酸奶。直至呢幾年,大家開始注重健康,健康飲品係呢個市場上面越嚟越有market 😉今次叫咗呢個金桂花茶,額外再加左桃膠,桃膠帶有少少甜味。高纖係桃膠嘅其中一樣特性,有助排便,間接地幫助排毒同美顏,仲好飽肚,比起珍珠健康得多😊

2021-08-04 359 瀏覽
💛健康養生茶飲店 — 唇茶▫️呢間茶飲店旺角、尖沙咀、銅鑼灣等都有分店,售賣好多唔同款式嘅健康飲品,全部都係茶底,今次揀咗呢杯月滿花香(細杯28/大杯或熱飲$32)有桂花、玫瑰、茉莉,以烏龍茶作茶底,配上桃膠,可以有得嚼下,健康得來又好飲~🥰▫️夏天出街天時咁熱又想飲嘢,怕肥唔想再飲芝士奶蓋、珍珠奶茶嘅話,可以揀下呢間~▫️地址:唇茶旺角彌敦道688號旺角中心2樓SB06號舖。銅鑼灣渣甸街30號地下B號舖。尖沙咀堪富利士道8A地舖。葵涌葵富路7-11號葵涌廣場3樓TOP世界3069-T19-T20號舖。灣仔軒尼詩道150號灣仔電腦城地下D1號舖。▫️#goeat旺角#旺角美食#goeat銅鑼灣#銅鑼灣美食#goeat尖沙咀#尖沙咀美食#goeat葵涌#葵涌美食#goeat灣仔#灣仔美食#goeat黃店#唇茶#養生茶飲#養生茶#台灣美食#桃膠#桃膠牛奶#雪燕
💛健康養生茶飲店 — 唇茶
地址:唇茶
旺角彌敦道688號旺角中心2樓SB06號舖。
銅鑼灣渣甸街30號地下B號舖。
尖沙咀堪富利士道8A地舖。
灣仔軒尼詩道150號灣仔電腦城地下D1號舖。
2021-08-01 226 瀏覽
經過見到呢間主打桃膠茶飲,好似幾健康飲完都無咁有罪惡感就試下啦!叫左杯白雪薰飛,係白桃加薰衣草嘅烏龍茶。本來驚薰衣草味會好怪,不過飲落白桃味重啲,所以都容易接受。叫左微甜嘅甜度啱啱好,飲到茶味又唔會好寡。佢嘅桃膠都唔錯,有啲都有少少煙韌嘅感覺。平時食桃膠都係加糖水,原來加落茶度都 OK,下次可以再試第二隻味。

2021-06-20 487 瀏覽
特色手調茶💛白雪薰飛 $32💛​有白桃,薰衣草,加烏龍​飲落好清新解渴​每杯嘢飲都加左桃膠,份量仲要好多🤤​啖啖入口都有桃膠😋好QQ好有咬口​養生之選👍飲完都無罪惡感🥰​​味道👅👅👅👅​抵食🤑🤑🤑🤑​番兜🍉🍉🍉🍉​(最高分x5)​​

特色手調茶💛白雪薰飛 $32💛​
有白桃,薰衣草,加烏龍​
飲落好清新解渴​
每杯嘢飲都加左桃膠,份量仲要好多🤤​
啖啖入口都有桃膠😋好QQ好有咬口​
養生之選👍飲完都無罪惡感🥰​