2005-07-30
雖然住係附近都有成年,但昨晚先第一次幫襯。7:30入座,只有五成滿!裝修幾清雅,有別於一般韓國食館,此外,通風系統唔錯,唔覺有燒烤既油煙味, 抵讚!我地兩個人怕熱氣,唔想燒烤,於是就叫咗個2-3人套餐:石頭飯- 熱騰騰,不過味道偏淡,唔及梨花園惹味炒粉絲- 炒得幾乾身,好彈牙,好好味炆牛助骨- 火候未夠,唔太稔,未入味煎餃子- 好香脆,肉汁鮮味另外再叫咗韓國啤酒,兩個人食到捧住個肚,可惜前菜份量太少,要扣分,不過最不滿係一食完,佢地就執晒d食具,見佢唔算太人多,又橫掂咁飽,咪打算坐下先飲多兩啖茶消滯,點知個侍應居然掴張單黎要我地埋咗先(即係趕我地走啫?!?!),埋單$450,唔算平,仲要趕我地走,望下錶,餐飯只係食咗45分鐘,臨走只見一家人等位啫,早知係咁,去食茶餐廳好過,我都係想搵個舒服地方可以一面食一面坐下傾下,無下次幫襯!!!!
我地兩個人怕熱氣,唔想燒烤,於是就叫咗個2-3人套餐:
石頭飯- 熱騰騰,不過味道偏淡,唔及梨花園惹味
炒粉絲- 炒得幾乾身,好彈牙,好好味
炆牛助骨- 火候未夠,唔太稔,未入味
煎餃子- 好香脆,肉汁鮮味