2022-05-06 42 瀏覽
一開始喺OpenRice見到依間餐廳好多好評,咁我又好耐冇食台灣嘢咁就特登去試吓。入到去見到有個職員就好歡迎我哋,感覺都開心啲。雖然呢度係工廠大廈但係入到嚟餐廳嘅裝修都好靚,坐得都好舒服。咁我一開始嚟到梗係要試吓台灣牛肉麵,呢個係我次次食台灣嘢都一定要食嘅嘢。之後我再點一杯台式飲品,食台灣嘢唔飲台式飲品店點得㗎。一開始碗台灣麵嚟到嘅時候我已經覺得賣相好靚,咁我就試吓啲牛肉啦,用依個價錢食到呢啲牛肉真係完全好抵我朋友就點咗一過麻辣麵。個麻辣麵我都試咗少少,睇吓啲朋友食唔食到辣。我自己個人就覺得啱啱好,我下次自己都會點一次 我朋友就點咗一杯珍珠奶茶。佢話同台灣食嘅味道好似。整體我就覺得依間台灣嘢好抵喺觀塘大廈可以食到依啲質素嘅食物同依個價錢真係超值。我都好想試埋其他食物。

我朋友就點咗一杯珍珠奶茶。佢話同台灣食嘅味道好似。

2022-05-04 35 瀏覽
鮮梅佐排骨滷肉飯 $68⭐️⭐️⭐️⭐️呢個配搭特別、新穎,豬扒炸得尚算酥脆唔會太厚粉,但係都有少少油,唔夠乾身,厚度較薄,但味道剛好,唔會太鹹太膩,配上話梅汁更開胃。滷肉飯不過不失,冇乜太大驚喜,滷肉可以在多啲,但撈埋豆根菜脯一齊食口感豐富,整體食物質素不錯!回頭率 🤡🤡🤡性價比 🤰🏻🤰🏻🤰🏻🤰🏻
鮮梅佐排骨滷肉飯 $68
⭐️⭐️⭐️⭐️

回頭率 🤡🤡🤡
性價比 🤰🏻🤰🏻🤰🏻🤰🏻
2022-04-29
10 分鐘 (堂食)
2022-05-03 37 瀏覽
位於觀塘工業大廈嘅哈豆, 成日係好多附近打工仔經濟實惠嘅好去處。今次肥雞就試下佢嘅晚市,可能肥雞早到咗,人就唔係好多,所以肥雞可以舒舒服服咁樣慢慢食 。肥雞就試咗台灣牛肉湯麵, 佢嘅湯底係屬於清湯類嘅一款, 湯頭唔係好濃, 但係咁落口一啲都唔口渴,好有家常 湯嘅感覺。 至於朋友就試咗佢個台灣五寶肉燥飯,有花之丸, 貢丸,台灣香腸, 鹵水雞翼同魯蛋。佢嘅滷蛋非常之出色,連埋肥瘦均勻嘅五花肉, 送飯一流。店主強烈推DR BEAN LATTE, 原來係用咗茉莉花茶嘅茶底溝鮮奶咖啡, 杯嘢飲真係做得非常之出色。
2022-05-02
#哈豆台灣五寶拼盤肉燥飯🍚($66) 9/10首先要讚下肉燥夠撈哂成碗飯,又唔會太咸太稀,加埋酸青瓜🥒成件事唔會太heavy👍🏻五寶有雞翼、香腸、豆腐、貢丸、花枝丸,樣樣都好高質😋雞翼同豆腐🍗都滷得好入味,而貢丸同香腸勁Juicy,直頭去到爆汁Level💦 花枝丸都好掂,唔會太膠,有墨魚口感🦑仲有埋隻滷蛋,滑得黎又入味🥚珍珠豆漿紅茶 🧋(+$4) 8.5/10如果就咁豆漿紅茶唔洗加錢,$4係for加珍珠。飲落唔會太甜,而且好香豆漿味🥛,整體黎講都幾match✨Extra Comment🖍•餐廳落單流程係睇完menu之後,係枱頭有紙同筆寫餐號碼,之後拎去落單區俾錢💰
#哈豆

Extra Comment🖍
珍珠豆漿紅茶
珍珠豆漿紅茶
2022-05-01 43 瀏覽
終於都開返晚市堂食啦啦啦啦啦啦!身為foodie即刻同女朋友衝出去狂食慶祝!不過可惜嘅係,漫長嘅work from home亦都同時告終,即係代表着又要返工啦。所以今日黎觀塘接女朋友放工,順便試吓朋友介紹呢間工廠大廈入面既台灣菜,哈豆。一入到去已經比啲裝修吸引咗,牆身有好多畫作,好有趣。因為非常肚餓嘅關係,我哋叫咗一個頭盤台式滷水拼盤,我叫咗台式麻油雞湯套餐,女朋友叫咗鮮梅佐豬扒滷肉飯,再加2杯野飲。落單嘅時候店員講普通話,先知道原來係台灣人打理,即刻有種去咗台灣旅行嘅感覺🤣台式滷水拼盤一嚟到枱面已經超級大份,有雞翼,豬手絲,牛腩,豆腐同埋滷水蛋,每一樣都浸得好入味,仲要係大份到女朋友食咗幾舊已經差唔多飽🤣🤣 CP值超高!!台式麻油雞湯套餐又係超大份!一個麻油雞,一碗細滷肉飯,再加多個生菜。滷肉飯豬肉做得好香,食完啲滷肉就可以用雞湯送飯。個湯非常鮮甜,加埋啲麻油好有台式嘅感覺。鮮梅佐豬扒滷肉飯滷肉飯正正常常,但係個炸豬扒係非常非常非常好食!炸得啱啱好,調味亦都啱啱好,唔會太鹹太炸,食到停唔到!!但最最最驚喜嘅竟然係兩杯飲品,初頭見到成$30杯嘢飲都覺得有啲貴,但係一上到枱,就完全明白$

台式滷水拼盤

台式麻油雞湯套餐

鮮梅佐豬扒滷肉飯

但最最最驚喜嘅竟然係兩杯飲品,初頭見到成$30杯嘢飲都覺得有啲貴,但係一上到枱,就完全明白$30完全係值回票價。

鮮榨檸檬椰果多多

我想講佢係成jar咁上,好誇張,好抵飲,益力多酸酸甜甜,再加啲蘭香籽(即係黑珍珠),有口感得來又健康。

阿華田豆漿

原來佢係豆漿同阿華田分開上,阿華田係冰左一舊雪糕咁樣,首先飲兩啖豆漿然後將阿華田加落嘢飲度,一杯飲品,兩種味道。高度推介。

總結:
我同女朋友兩個人飽到捧住個肚走,加埋都唔使$300。依間台灣野係出奇地有誠意同埋大件夾好食。絕對絕對推介!
2022-04-28
2022-04-30 103 瀏覽
🥢🥢今日陪老公去開源廣場買電腦用品,記得朋友介紹過附近有間抵食嘅台灣地道小店,一於上去食個late lunch先。餐廳位於工廈,雖然裝修簡單,但座位闊落,坐得幾舒服。餐牌入面有好多選擇,台式便當、牛肉麵、肉燥拌麵、米粉、小食等。花多眼亂咗一輪,最後揀咗台灣牛肉麵、逢甲鹹酥雞肉燥飯,兩個都要咗套餐,貪佢包埋杯餐飲,另外再加咗一個魚鬆肉燥時菜。台灣牛肉麵嘅牛展好淋好入味,面嘅質地好滑,唔錯呀。至於鹹酥雞肉燥飯,鹹酥雞整得好鬆脆,味道唔會太鹹,配埋肉燥飯,好開胃呀。魚鬆肉燥時菜,肉鬆配合醬汁,同唐生菜又幾夾。👍🏼👍🏼🧋🧋飲品方面我哋叫咗一杯latte同黑糖薑母茶加珍珠。適逢老公今朝未飲咖啡,老闆推介下叫咗杯latte,相當唔錯。奶啡比例好好,奶味香濃,個拉花仲做得好靚。我飲嘅黑糖薑母茶,薑味好濃郁,入邊仲有唔少薑片,好足料。飲開淡口味嘅我略嫌甜咗少少,下次可以叫少甜。套餐連飲品大概$60-70,呢個食物質素算係好抵食,餐單選擇亦都好多,充滿台灣嘅味道。😋😋

台灣牛肉麵
Latte
黑糖薑母茶
  • 台灣牛肉湯麵
2022-04-29 61 瀏覽
喺官塘鴻圖道附近搵嘢食,亂打亂撞搵到哈豆雖然要上二樓,但一出𨋢左手面就係,實見到,好易搵工業大廈入面,環境簡單整潔,唔係可以打卡嗰種裝修。靠食物質素取勝兩個人,下午茶時段先食晏,3pm叫咗豐盛台灣牛肉湯麵套餐,鹹酥雞拼香腸麻辣乾拌麵套餐,以及台式滷水豆腐飲品選咗免費嘅豆漿綠茶 及加錢要咗店長推介嘅 Dr Beans Latte👍🏾先講令我最驚喜嘅Latte,香濃咖啡味之餘,有一陣淡淡嘅茉莉茶味。係會令我好想再返嚟飲嘅😋牛肉麵個湯都好特別,有少少药材味,少少似肉骨茶嗰種,但無苦味。貢丸同牛丸肯定係高級嗰種,好彈牙,唔係凍肉鋪淋pat pat一口粉嗰d拌麵麻香好味,但個麵再乾d會更好味滷水豆腐好入味,甜甜地,餐前小食一流,又唔肥膩,女仔都啱店內收唔到訊號,兩個人可以專心食飯🤣臨走先見到原來有Wi-Fi 😜
喺官塘鴻圖道附近搵嘢食,亂打亂撞搵到哈豆
雖然要上二樓,但一出𨋢左手面就係,實見到,好易搵

兩個人,下午茶時段先食晏,3pm

拌麵麻香好味,但個麵再乾d會更好味

滷水豆腐好入味,甜甜地,餐前小食一流,又唔肥膩,女仔都啱

店內收唔到訊號,兩個人可以專心食飯🤣
臨走先見到原來有Wi-Fi 😜
台式滷水豆腐
鹹酥雞拼香腸麻辣乾拌麵套餐
豐盛台灣牛肉湯麵套餐
Dr  Beans  Latte
同朋友健身到一半遇上火警,急急腳走人,見咁啱到左午飯時段,就到朋友推介嘅哈豆台食食晏。觀塘有兩間哈豆,我地今次去果間喺成業工業大廈。聽朋友講,呢間哈豆裝修比較靚,但食物選擇較少。可以見到菜單嘅設計好有心機,有齊食物嘅圖示。1. 五寶什錦醬乾拌麵朋友極力推介、回味無窮嘅乾拌麵。五寶包括牛丸、墨魚丸、魚腐片、肉腸同雞脾肉,另外仲有滷肉碎、滷水蛋、唐菜同豆芽,配埋什錦醬,就好似新年食嘅撈起咁,用料非常多,口感豐富。2. 牛肉拼雞翅滷肉飯我點嘅滷肉飯,個人覺得普普通通,冇乜特別。3. 仙草奶凍跟餐嘅仙草奶凍,牛奶好滑,仙草又夠甜,超高質!埋單每人約85蚊免加一,份量同一般台食一樣,都係偏少,味道不過不失,所以我筧得唔算抵食。
,有齊食物嘅圖示。

1. 五寶什錦醬乾拌麵
五寶什錦醬乾拌麵

2. 牛肉拼雞翅滷肉飯
牛肉拼雞翅滷肉飯

我點嘅滷肉飯,個人覺得普普通通,冇乜特別。
3. 仙草奶凍
仙草奶凍

跟餐嘅仙草奶凍,牛奶好滑
,仙草又夠甜,超高質!

2021-12-11
五寶什錦醬乾拌麵
仙草奶凍
❓😨哪裏來的好評。絕不ENCORE 的工廈台灣食店😖🙅🏻‍♀️🍴哈豆📍觀塘成業街19號成業工業大廈2樓29室一直都想試下觀塘呢間人氣台灣食店。話說上次預訂左,後來居然因大廈停電冇得食😱今日專程慕名再訪🤗可能因為時間尚早,這間人氣餐廳居然一個食客都無🤭餐廳擺放着一張張木檯,正中有部大電視,播放著70-80年代嘅音樂,MV居然有年輕青澀的楊丞琳同當年紅極一時的鄭伊健😯😯😯😯🔅 豐盛台灣牛肉湯麵 🐮🍲🤮個麵底根本就是壽桃牌嘅長壽麵。。。「豐盛」嘅配料就包括,三粒好明顯唔係自家製嘅肉丸,一舊好腍但無味嘅蘿蔔🥕,同埋三舊牛𦟌🐮。。上網見食評話有牛筋,但係其實冇囉😓😓😓😓個牛肉🐮湯底都無特別,牛肉味不濃,少少偏酸🔅 台灣五寶拼盤肉燥飯 🐷🥓🐔🍚好難食。。。🥵🥵🤭🤭D 肉燥汁多到。。。泡飯咁樣。。。到底點解五寶的每一「寶」都要查啲咁鹹的汁上去呢❓🥵每一粒飯基本上都浸到淋晒,食到最後唔覺意食中左條full of蠔油的菜🥬。。。鹹到。。。。即刻灌水🤮🤮🔅 葉月豆漿紅茶 (無糖) 🍂☕️第一啖飲落去係極~淡~❗️但係慢慢就會飲到淡淡的紅茶香味,成餐飯最正常就係呢杯嘢飲🙃🙃餐廳仲標榜以豆漿取代奶精粉,飲得放心😋👍

🍴哈豆
📍觀塘成業街19號成業工業大廈2樓29室

一直都想試下觀塘呢間人氣台灣食店。
話說上次預訂左,後來居然因大廈停電冇得食😱

今日專程慕名再訪🤗

可能因為時間尚早,這間人氣餐廳居然一個食客都無🤭

豐盛台灣牛肉湯麵

🔅 豐盛台灣牛肉湯麵 🐮🍲🤮

個麵底根本就是壽桃牌嘅長壽麵。。。

個牛肉🐮湯底都無特別,牛肉味不濃,少少偏酸

🔅 台灣五寶拼盤肉燥飯 🐷🥓🐔🍚

好難食。。。🥵🥵🤭🤭

D 肉燥汁多到。。。泡飯咁樣。。。
到底點解五寶的每一「寶」都要查啲咁鹹的汁上去呢❓🥵

葉月豆漿紅茶 (無糖)

🔅 葉月豆漿紅茶 (無糖) 🍂☕️

第一啖飲落去係極~淡~❗️

餐廳仲標榜以豆漿取代奶精粉,飲得放心😋👍🏻

蜂蜜仙草 (半糖)
🔅 蜂蜜仙草 (半糖)🍯🫖

呢個超~級~甜~🥴🥴🥴
明明已經嗌左半糖。。。應該加返1:1 嘅水就啱啱好
可惜餐廳只有無糖/ 半糖/ 少糖/ 全糖/ 多糖🥲🥲

🐷🐷整體評價:
餐廳位於工厦,理論上食客都是追求價錢與食物質素的性價比才會到訪,否則應該都是在街鋪食了算🤔

但事實上,人均$80的價錢其實稱不上非常便宜,而食物的質素。。。。。簡直令人失望❗️🤢
真想不明白OpenRice上的好評是從哪裏來。。。🤦🏻‍♀️

🙅🏻‍♀️🙅🏻‍♀️‼️絕不ENCORE‼️🙅🏻‍♀️🙅🏻‍♀️

葉月豆漿紅茶 (無糖)
2022-01-18 101 瀏覽
我同朋友 18-11-2021, 1900左右去到不用排隊,直接有位,餐廳當時都坐滿我們叫了1個小食-台灣滷水拼盤 $49味道都不錯,拼盤款式都不少每款試少少都足夠正餐就有:- 逢甲鹹酥雞肉燥飯 $58- 鹹酥雞麻辣湯麵 $64 +蝦捲$9- 台灣牛肉湯麵 $76味道方面:湯麵的湯底好濃郁其他就正常台式味道
我同朋友 18-11-2021, 1900左右去到
不用排隊,直接有位,餐廳當時都坐滿
我們叫了1個小食-台灣滷水拼盤 $49
味道都不錯,拼盤款式都不少每款試少少都足夠

正餐就有:
- 逢甲鹹酥雞肉燥飯 $58
- 鹹酥雞麻辣湯麵 $64 +蝦捲$9
- 台灣牛肉湯麵 $76
味道方面:湯麵的湯底好濃郁
其他就正常台式味道
2021-11-18
2022-01-18 54 瀏覽
今日放lunch同同事去左呢間食台灣野❤️‍🔥太掛住台灣既肉燥飯啦⸝⸝> ̫ <⸝⸝⸝🥢小香腸肉燥轉新竹米粉 跟套餐 $58實在太掛住台灣夜市既香腸🥰呢到有得食真係太好啦!!!香腸味道同台灣夜市既碳烤香腸差唔多~~同埋都好鍾意食新竹米粉😍😍肉燥份量都幾好,夠我撈晒成碗米粉😋😋🥢鹹酥雞肉燥乾伴麵 跟套餐 $58鹽酥雞香氣撲鼻😙😙外酥肉嫩🥰食到完全停唔到口..再配埋肉燥乾伴麵,撈下撈下又好快食晒😂😂🥢台式滷水豆腐 $22滷水豆腐勁多汁😝😝滷水汁滲透入晒豆腐到~~勁入味,呢個時候有碗飯係到我應該撈晒黎食😜🥢五香滷蛋 $9雖然兩碗麵都有蛋,但都係覺得唔夠🥰所以又再叫多碟😋😋🧋珍珠豆漿紅茶🧋豆漿綠茶第一次飲珍珠x豆漿x紅茶同埋豆漿x綠茶🤔🤔個感覺都幾得意,覺得豆漿x綠茶都幾夾,可以一試~~❣️

🥢小香腸肉燥轉新竹米粉 跟套餐 $58

🥢鹹酥雞肉燥乾伴麵 跟套餐 $58

🥢台式滷水豆腐 $22

🥢五香滷蛋 $9
雖然兩碗麵都有蛋,但都係覺得唔夠🥰所以又再叫多碟😋😋

🧋珍珠豆漿紅茶
🧋豆漿綠茶
2022-01-09 40 瀏覽
📍哈豆 - 觀塘-哈豆係觀塘有兩間分店 駿業里嗰間被openrice選為觀塘區最優秀開飯熱店之一 今次經過成業街見到分店 再加上佢係良心小店💛 所以就上左去試下有幾優秀🤨-🔸台灣五寶肉燥飯 ($64)五寶係雞翼 貢丸 豆腐 台灣腸 同 花枝丸 另外仲有一條菜同左半隻滷水蛋🥚台灣腸值得一讚 表面香甜 咬開內裡油香十足 而且非常彈牙雞翼就滷得幾入味 但略嫌肉質偏老 比較嚡口痴牙豆腐就係先炸後滷 層炸皮非常索汁入味!其他配料都係普通貨色 就係expect得到既味道~肉燥飯就唔知肉燥汁落得重手咗 定係 煲飯嗰陣落多咗水 食落texture過濕 尚有改善空間-🔸山賊雞翼沙茶乾拌麵 ($56 + $3 轉新竹米粉)因為唔係間間可以轉新竹米粉 所以今次特登加左3蚊轉😀食落其實就係普通沙茶醬撈米粉 味道還好 冇咩驚豔位唯一缺點就係 沙茶醬因為好杰 搞到好難撈得勻循 配菜方面 雞翼冇雪味👍🏼但就因為沙茶搶曬啲味 搞到冇曬雞翼本身既調味 如果分開就可能好啲~-🔸豆漿紅茶 (跟餐 $0)🔸豆漿綠茶 (加珍珠 + $4)呢到既餐飲行健康路線 店家用豆漿代替奶精製作奶茶 幾創新😆 豆漿同紅茶既味道都足夠 兩者又
📍哈豆 - 觀塘
🔸台灣五寶肉燥飯 ($64)
台灣腸值得一讚 表面香甜 咬開內裡油香十足 而且非常彈牙
雞翼就滷得幾入味 但略嫌肉質偏老 比較嚡口痴牙
豆腐就係先炸後滷 層炸皮非常索汁入味!
其他配料都係普通貨色 就係expect得到既味道~
🔸山賊雞翼沙茶乾拌麵 ($56 + $3 轉新竹米粉)
唯一缺點就係 沙茶醬因為好杰 搞到好難撈得勻循
🔸豆漿紅茶 (跟餐 $0)
🔸豆漿綠茶 (加珍珠 + $4)
呢到既餐飲行健康路線 店家用豆漿代替奶精製作奶茶 幾創新😆 豆漿同紅茶既味道都足夠 兩者又唔會話好搶 幾特別
建議大家選配紅茶 豆味較突出😋
而珍珠就口感一般 唔彈牙 略硬🥲大家可以慳返4蚊唔洗加
2022-01-03 1084 瀏覽
最近都在渡過我的悠長假期🗓,當然不要錯過這些時間跟好閨密👯‍♀️好朋友相聚啦~這天就來到觀塘找美食,順度與不見兩月的好閨密見面炸物拼盤 $49先來一個小食,台灣炸物最惹味,來一客拼盤就最適合不過,這款有台式香腸、鹹酥雞🐔、蝦捲、丸子跟甘梅薯角🍠香腸、鹹酥雞跟丸子味道屬預料之中,蝦捲比較突出,甜甜的又有🦐蝦肉的爽彈口感;個人認為甘梅薯角的甘梅粉可以再添加多點就更好了🥰椒鹽排骨乾拌麵 $54(單點)$58(套餐)台灣五寶拼盤肉燥飯 $60(單點)$64(套餐)主食方面就以一份拌麵一客飯✌🏻二人分享有點驚訝😲椒鹽排骨非常大塊,外脆內軟,椒鹽鹹香增添風味,肉汁💦還有保持不會太乾乾拌麵加入少量肉燥以便客人拌勻🥢,不過個人認為味道可以再濃郁點🤏🏻會比較好至於另一款同樣食材豐富,有🇹🇼台式香腸、雞翼、豆腐、貢丸跟花枝丸,再加上份量不少的肉燥這裡的食材以滷水為基調,味道不會過鹹又有滷水香,實在不錯,可惜是白飯🍚偏軟又黏,或許這次店家煲出來的白飯比較多水,下次來吃可能會好一點😄仙草豆漿 $18(跟餐 +$6)檸檬梅子山粉圓 $22(跟餐 +$10)飲品方面由於店家的正餐全部都有「跟餐價」,價錢💰不昂貴,最
這天就來到觀塘找美食,順度與不見兩月的好閨密見面

炸物拼盤 $49

椒鹽排骨乾拌麵 $54(單點)$58(套餐)
台灣五寶拼盤肉燥飯 $60(單點)$64(套餐)
主食方面就以一份拌麵一客飯✌🏻二人分享

仙草豆漿 $18(跟餐 +$6)
檸檬梅子山粉圓 $22(跟餐 +$10)
飲品方面由於店家的正餐全部都有「跟餐價」,價錢💰不昂貴,最多也只是多加十多塊而已
我點的是仙草豆漿,這個配搭比較新鮮🥳,味道出奇地配合,仙草味濃郁,豆漿不太甜,👍🏻好喝~
朋友點的看名字也知道味道酸酸的,但檸檬🍋跟梅子不同程度的酸味又配合得很好👌🏻,山粉圓其實就是奇亞籽粒,非常有咬感,不錯!

店家位於成業街的一橦工廠🏭大廈內,另有一間分店在同區另一橦工廠大廈內
裝潢方面這間比較簡單沒有壁畫沒有📸打卡位,有的就問簡單純粹的台灣味😌
食物方面價錢不昂貴適合附近上班💼族,質素還不錯,絕對地道皆因這店是台灣人主理👨🏻‍🍳,吃的都是在地台味😜
這裡下單📝跟程班長一樣先自行在專屬下單紙寫上要點選的食物,後到收銀處付款,再待店員🤵🏻‍♀️將食物送上
下次來觀塘來吃經濟實惠的台灣菜,可以考慮來店家啊~
2021-12-30
2022-01-03 36 瀏覽
觀塘較有名氣既台灣菜”哈豆”,中午叫個餐加杯野飲都係人均80左右,推薦地既紅燒牛肉麵,牛肉又大塊又入味!另外有叫咗佢哋嘅鹽酥雞台灣腸拌麵!真係好抵食,而且佢哋嘅嘢飲都好好味!

另外有叫咗佢哋嘅鹽酥雞台灣腸拌麵!

真係好抵食,而且佢哋嘅嘢飲都好好味!
上網搵到係觀塘好出名嘅餐廳,仲要有兩間分店👏🏻 今日終於慕名而來,佢個位置都好方便,落咗小巴之後都係行5分鐘就到啦🙆🏻‍♀️嗰晚好好彩去到唔算好多人,可以即刻入座,坐低咗之後將想order既食物number填係落單紙到,可以寫埋飲品既甜度同埋凍熱,之後攞出去點餐區俾錢工作人員都好友善而且態度好好👍🏻甜品方面佢會幫你後上,所以唔需要擔心,可以一次過寫埋🤣家傳肉燥飯 $48肉燥飯往往都係台灣嘅日常餐點,呢一間令到我有少少去咗台灣嘅感覺,佢啲肉燥簡直係成碗飯嘅精華所在。佢選擇咗半瘦半肥嘅豬肉,而且每一舊都sok晒佢個湯汁🥰雖然好簡單,但可以品嚐到佢落足心機!哈豆鴨血豬大腸湯麵 $68呢個係佢哋新推出嘅湯麵,因為見到有鴨血所以就俾佢吸引咗🥰結果上到嚟都冇令我哋失望,鴨血不單止朔晒啲湯汁味,而且咬落去有彈性。佢個豬大腸係屬於有口感得來唔會咬好耐個種🙆🏻‍♀️麵底就本身有咬口,屬於較硬嘅麵條,但佢足滿左湯底嘅味道🍝圓圓燒仙草 $58喺寒冷嘅冬天,絕對要試吓佢呢個燒仙草☺️佢入邊有炒香左嘅去皮花生、芋圓、粉圓同紅豆🥰唔可以少得佢個主角仙草,佢燒到啱啱好,一上菜就要即刻品嘗🥳佢仲有附送黑松露薯片,可以試吓夾

家傳肉燥飯 $48
家傳肉燥飯

哈豆鴨血豬大腸湯麵 $68
哈豆鴨血豬大腸湯麵

圓圓燒仙草 $58
喺寒冷嘅冬天,絕對要試吓佢呢個燒仙草☺️佢入邊有炒香左嘅去皮花生、芋圓、粉圓同紅豆🥰唔可以少得佢個主角仙草,佢燒到啱啱好,一上菜就要即刻品嘗🥳佢仲有附送黑松露薯片,可以試吓夾埋一齊食,令到你嘅味覺有所昇華❤️
圓圓燒仙草

15 分鐘 (堂食)
家傳肉燥飯
哈豆鴨血豬大腸湯麵