2016-08-18 431 瀏覽
在台灣生活的我,香港生活節奏太急速總是不可以令人放慢腳步,台灣總是令人有總舒服輕鬆的感覺😊在台灣也是經常和朋友到咖啡消磨大半天的時間,得知香港開了這間店,當然不可以錯過店內以木地板製成,牆上掛了很多綠色的植物😁給人有一種精神的感覺👍🏻這個牛奶棒朱古力飲料,真的很奇怪😆一個沒有味道的朱古力奶😂有點失望👉🏻不知為什麼就算客人叫了兩份食物,但都必須要客人每人叫一杯野飲(但不包括食物) 這是最低消費👈🏻 玉米里肌起士可頌喜歡芝士的人士,必備要點這個,因為芝士真的很多,而且那個牛角包真的很大份這個水果窩夫真的大得很,吃完這個窩夫連晚飯也吃不落這個乳酪芝士蛋糕味道不錯,清清的乳酪味道而芝士味道又不太濃
玉米里肌起士可頌
這個水果窩夫真的大得很,吃完這個窩夫連晚飯也吃不落
這個乳酪芝士蛋糕味道不錯,清清的乳酪味道而芝士味道又不太濃
  • 玉米里肌起士可頌
  • 北極蝦沙拉吐司佐馬鈴薯
2016-08-13 412 瀏覽
好耐無去食過咖啡弄,好記得之前食果次係排哂長隊,響條街等成個幾鐘!今日突然之間想食,咁就約左朋友去尖沙咀果間分店!2:15pm去到果然係街見唔到人龍!上到去都係排左幾個人姐,如果搭枱就好快入得!我地叫左個牛角包同龍蝦包,加兩杯野飲
2016-08-12
5 分鐘 (堂食)
午餐
冰相思歐蕾
2016-08-08 382 瀏覽
咖啡弄清一色只提供大量咖啡、茶類,三文治&台式鬆餅,單調。佢既鬆餅唔係個人喜歡之一,厚實如面包,唔鬆軟,無牛油香,真係純粹用黎頂肚填飽個胃。三文治sell 大份,但調味極之平乏,食到尾乾到爆。試過牛角包、豬sandwich, 都印象麻麻。終於見有樣新野,星期日一早唔洗排隊就坐底食左:蜂蜜薑茶$42:有真辣薑味,蜂蜜味就唔太似,似糖水味。飲完第一轉可以加水,但再加已經冇乜味。蛋沙律三文治:烘底幾夠脆,但重點蛋沙律完全無味亦唔夠濕潤,自己加鹽、胡椒之後味道升級。新出品- 雜莓corn cake $48: 賣相已經滿分,幾有玉米味,口感似嘉頓孖寶蛋糕,但唔會好乾,berries 夠新鮮,cake 中間亦加左少少藍莓粒。同食用花& 葵花籽一齊食係夾,唔好skip左唔食d花。限量拿破倫$64: 完全唔明限量價值何在?定價相比店內其他option高,但又唔係好食。filling 好普通,有d膩,拿破倫係幾脆,但周街都食到,呢舊野浪費了一餐的quota 。
咖啡弄清一色只提供大量咖啡、茶類,三文治&台式鬆餅,單調。

終於見有樣新野,星期日一早唔洗排隊就坐底食左:

2016-08-07 297 瀏覽
幸好早兩天碰碰運氣,致電預約,打破我對咖啡弄永遠長長人龍的想法,設有訂枱服務,可安安樂樂像個文青黎來點輕食,細嚼悠閒的味道。兩個女生的週末,點了一份三明治(國語,廣東話應該是三文治),一份waffle,一份超高既甜品,外加兩柸凍飲。炎炎夏日,原打算點柸沙冰消消暑,不過一見這柸飲料就動心,即刻轉畫,就是那柸配有牛奶冰棒的朱古力!牛奶冰棒可可亞($46)微暖的熱朱朱用牛奶瓶盛著,在旁的玻璃杯則有數枝牛奶冰棒,忍著當雪條直接拿來吃的衝動,將熱可可緩緩地倒進柸中,看著牛奶慢慢在柸中融化,每嚼一口,牛奶味更香更濃。及後有兩塊黑朱古力,更感受到朱古力不同濃度的味覺刺激。用牛奶棒代替普通冰塊,又一台灣食店的窩心之作。冰柚桔茶 ($56)友人選了這杯,酸酸甜甜,不過吃過甜品後甜味盡消,她說只飲到酸酸的味道。總匯三明治($65)應該是港式眼中的公司三文治,有生菜蕃茄火眼蛋,最特別是中間的雞肉,是經過蜜糖汁燒,所以嫩嫩的,多了一層肉汁,不會乾巴巴。另有西班牙脆脆。不過人生食過最好味的club sandwich都係位於米蘭的Amani Caffe,太難忘啦⋯⋯。這個也不差,當然還有小段距離啦。鹽味焦糖冰淇淋

牛奶冰棒可可亞($46)
冰柚桔茶 ($56)
總匯三明治($65)
鹽味焦糖冰淇淋鬆餅($58)
我鍾意呢種味道,少許鹽香的海水味,再配上甜甜的焦糖,很有沖繩feel,仲有少許杏仁榛子點綴。鬆餅份量很足,有個雪糕球,兩個女生小鳥胃,share享用,都已飽了一大半。
御茶之水棉花糖冰淇淋(抹茶)($54)
超有登場效果的甜品,連隔離枱的叔叔到忍不住問可否拍張照。安放枱上後,我係用水平線直視它的頂點。以抹茶醬沿著棉花糖周邊淋上,很快就縮回正常份量,但吃了很久也找不上雪糕,最後張整幢棉花糖移往另一碟,才發現那兩雪糕球仍然美美的在最底層,並有紅豆蓉伴著。這道甜品無論雪糕還是棉花糖都甜到入心。
食到超撐,離開時仍有一道人龍頂著三十多度的高溫和太陽密密地等待,真有心⋯

2016-08-06
2016-08-07 273 瀏覽
每次去尖沙咀咖啡弄都係不二之選 主菜叫左蝦多士配沙律鮮蝦分量非常多 沙律菜+醋 酸酸地好開胃 多士好新鮮夠脆炸薯仔係好邪惡但熱喇喇加埋D 鹽咸咸地 忍吾住KO晒佢 甜品一定要食窩夫今次叫咗海鹽焦糖窩夫 焦糖醬+cream淋上窩夫  再加埋雪糕 肥仔得黎好好味 記住個窩夫一定要趁熱食 凍左食落會覺得特別飽胃食吾晒飲品叫咗 鮮奶綠茶 茶香得嚟好夠奶味 配得非常之好 朋友揀咗黃牌嘅水果冰茶 不過佢認為每次質素略有不同有時會比較酸 有時又比較甜但勝在有水果粒食好FRESH
每次去尖沙咀咖啡弄都係不二之選

飲品叫咗 鮮奶綠茶 茶香得嚟好夠奶味 配得非常之好
朋友揀咗黃牌嘅水果冰茶 不過佢認為每次質素略有不同
有時會比較酸 有時又比較甜
但勝在有水果粒食好FRESH
10 分鐘 (堂食)
2016-08-07 356 瀏覽
今日嘅下晝約咗一班舊同學一齊去咖啡農食下午茶,相信有聽過咖啡農嘅朋友都知道二一間餐廳經常都要排隊,今次我哋去到唔算太多人排咗15分鐘左右就有位啦,不過都要搭台如果唔介意搭台嘅朋友都可以考慮慳返一啲時間。係繁忙時間多數都會限制90分鐘用餐。第一樣叫嘅食物就係呢個玉米里肌起司可頌,係餐牌見到圖片都覺得好吸引,而且都聽過唔少朋友推介以一個食物所以都特登叫黎食下,果然圖片同實物都冇好大分別係一個牛角包裏面加咗芝士粟米火腿蕃茄等等嘅食物,仲有沙律,味道都幾特別而且我覺得都幾好味。總匯三文治都係必食既食物,三文治入面嘅材料都非常之豐富又生菜蕃茄雞肉等等嘅食物,另外三文治仲配搭左少少脆片食落其實都幾飽,如果第一次過嚟食嘅話我都會推介以上嘅兩款食物,其實其他嘅食物都好想試不過實在真係食唔到咁多野啦,下次過來都會想試下其他嘅食物。黎到依一間餐廳要提嘅就係每一個人都要叫一杯飲品,雖然係必定要叫,但係我覺得呢度嘅飲品都真係幾值得試,我今次叫咗嘅係雜果茶,最估唔到嘅就係雜果茶真係比咗好多唔同嘅水果我自己控制味道,然後仲配左一杯紅茶,有得玩又有得似,認真唔錯!原來用唔同嘅水果配搭紅茶都會有唔同嘅味道,我個人認為
雜果茶
原來用唔同嘅水果配搭紅茶都會有唔同嘅味道,我個人認為以一個雜果茶真係好特別,非常之介紹大家可以試下。
2016-08-01
15 分鐘 (堂食)
雜果茶
2016-08-05 199 瀏覽
原來咖啡弄終於唔洗等位可以電話做booking搞到我仲開門前就企左門口等做到佢地既第一枱客,陸續都full左半邊場枱與枱之間空間唔多,所以比較嘈講返食物先每個客人至少叫一杯野飲係例牌兩個人去既野真係試唔到太多食物飲品方面叫左杯咖啡$4x同oreo沙冰$5x咖啡都算特別,上面有層Tiramisu Oreo沙冰就無乜特別,oreo+朱豆+奶+冰(呢杯都係因為店內有最低消費而叫)食物方面叫左雞扒三文治同雪糕窩夫雞扒個汁好好味,總共有三件三文治又有薯片,夠哂大碟唔可以話個雪糕窩夫唔好食,除非四個人去食,因為有四片窩夫,兩個人食實在太漏,最後都食唔哂其實仲有好多款食物想叫,遲下叫埋多啲朋友一齊食
原來咖啡弄終於唔洗等位

可以電話做booking
搞到我仲開門前就企左門口等

做到佢地既第一枱客,陸續都full左半邊場
枱與枱之間空間唔多,所以比較嘈
講返食物先
每個客人至少叫一杯野飲係例牌
兩個人去既野真係試唔到太多食物

飲品方面叫左杯咖啡$4x同oreo沙冰$5x
咖啡都算特別,上面有層Tiramisu
Oreo沙冰就無乜特別,oreo+朱豆+奶+冰
(呢杯都係因為店內有最低消費而叫)

食物方面叫左雞扒三文治同雪糕窩夫
雞扒個汁好好味,總共有三件三文治
又有薯片,夠哂大碟

其實仲有好多款食物想叫,遲下叫埋多啲朋友一齊食
2016-07-31 371 瀏覽
我知道這間食店生意好,去到排隊等位,但完全無人理,等左15分鐘到,見其他客人行黎行去,唔清楚既情況下,我行去問職員,請問洗唔洗拎飛等位架?但員工勁無禮貌,叫我行埋一邊等啦,我就行埋一邊等位,過左一陣後面都有新黎既客人等,個位員工就上前問幾位,仲比埋menu,但就完全無視我,menu都無,我想問我做錯咩事要令你咁既態度對待我呢?我只係問左一句。令人十分無奈
一向怕排長龍等位的海倫終於有機會一試咖啡弄~店面不算太大~但真的有用心打造閒適文青風的感覺~餐牌也做得精緻~不知道要點甚麼?總有圖片會吸引到你~海倫也最喜歡多圖片的餐牌~正所謂看圖識字嘛~一行六人,每人點一款食品~海倫見到有鹽酥杏鮑菇就即點了~這可是每次去台灣必吃的夜市食物!!!這裏也有做到台灣夜市風味~椒鹽香口,脆脆外皮,還有爆汁杏鮑菇~不過,真的要小心燙到喔!!!還附有檸檬,九層塔等配料讓你配搭最愛口味~因為這裏的餐點都是麵包類多~所以,以下就是各種不同的包類~先有玉米里肌起士可頌~芝士口味十分濃郁呢!!而這個BBQ豬排三文治裏的豬排比較像厚切火腿~但鹹鹹香香的很好吃~麵包稍為烘脆了,上桌也還沒軟掉~另外還有北極蝦沙拉吐司佐馬鈴薯~其實就是蝦沙律配多士~個人對蝦沙律沒有特別喜好~(特別海倫不喜歡沙律醬...)所以,一般般吧~然後有總匯三文治~顧名思義,就是甚麼都放進去~生菜呀,肉片的~沒有甚麼特色~個人最喜愛的除了鹽酥杏鮑菇就是這個燻雞吐司披薩了~芝士烤得焦香的,味道特別香濃~而且餅底非常香脆!旁邊的蛋沙律味道也不錯~因為店舖規定每人必需點一杯飲品~而且還會溫馨提示你尚欠多少杯~所
一向怕排長龍等位的海倫終於有機會一試咖啡弄~
店面不算太大~
但真的有用心打造閒適文青風的感覺~
餐牌也做得精緻~
不知道要點甚麼?
總有圖片會吸引到你~
海倫也最喜歡多圖片的餐牌~
正所謂看圖識字嘛~
1907 瀏覽
一行六人,每人點一款食品~
海倫見到有鹽酥杏鮑菇就即點了~
這可是每次去台灣必吃的夜市食物!!!
這裏也有做到台灣夜市風味~
椒鹽香口,脆脆外皮,還有爆汁杏鮑菇~
不過,真的要小心燙到喔!!!
還附有檸檬,九層塔等配料讓你配搭最愛口味~
鹽酥杏鮑菇
因為這裏的餐點都是麵包類多~
所以,以下就是各種不同的包類~
先有玉米里肌起士可頌~
芝士口味十分濃郁呢!!
玉米里肌起士可頌
而這個BBQ豬排三文治裏的豬排比較像厚切火腿~
但鹹鹹香香的很好吃~
麵包稍為烘脆了,上桌也還沒軟掉~
BBQ豬排三文治
另外還有北極蝦沙拉吐司佐馬鈴薯~
其實就是蝦沙律配多士~
個人對蝦沙律沒有特別喜好~
(特別海倫不喜歡沙律醬...)
所以,一般般吧~
北極蝦沙拉吐司佐馬鈴薯
然後有總匯三文治~
顧名思義,就是甚麼都放進去~
生菜呀,肉片的~
沒有甚麼特色~
總匯三文治
個人最喜愛的除了鹽酥杏鮑菇就是這個燻雞吐司披薩了~
芝士烤得焦香的,味道特別香濃~
而且餅底非常香脆!
旁邊的蛋沙律味道也不錯~
燻雞吐司披薩
因為店舖規定每人必需點一杯飲品~
而且還會溫馨提示你尚欠多少杯~
所以,以下有飲品特集~
一行6人最推介的是菠蘿冰沙~
除了菠蘿味又香又濃外~
冰沙裏面還混有粒粒菠蘿肉~
而且份量超大!!!​
菠蘿冰沙
另外也點了一個野莓冰沙~
這個就不是人人喜歡了~
畢竟莓子口味的東西有時候就像藥水味...
下次還是點菠蘿冰沙好了~
野莓冰沙
另亦有很多客人都有點的凍鮮果茶~
裏面的鮮果份量也很多~
果味配上茶味,清新好喝~
凍鮮果茶
最後點了一個茉香蜜桃冰茶~
感覺跟凍鮮果茶分別不大~
就是上面有很多蜜桃而已~
所以,個人還是軟喜愛凍鮮果茶吧~
茉香蜜桃冰茶
海倫覺得這家店的食物也不錯~
但是比較適合假日來閒坐看看書的~
不過這裏的餐點份量都很大~
飲品也是毫不吝嗇的超大一杯~
所以,大家點餐時可以斟酌一下份量喔~
因為反正每人必點一杯飲品~
包類可以點少一些~
2016-07-04
20 分鐘 (堂食)
鹽酥杏鮑菇
BBQ豬排三文治
燻雞吐司披薩
菠蘿冰沙
凍鮮果茶
茉香蜜桃冰茶
2016-07-27 4500 瀏覽
今日同女朋友偶然經過, 自從上次去台灣冇食到佢已經一直都想去, 唯有滿足下佢要求部佢去.好在今日唔係好多人好快就入到去, 唔係咁熱係條街度排隊都幾辛苦冰滴咖啡叫左杯冰滴咖啡 - 杯入面放左一粒以濃縮咖啡做成既冰粒, 就算冰塊放係室溫而溶化都唔會影響到咖啡既濃度。呢點確實係有用心思處理過。不過冰滴咖啡比較濃, 濃郁程度唔係每個人都接受到北極蝦沙拉吐司每日限定既野食之一, 因為見到相好似幾靚咁, 黎到同相真係有9成相似!係香港餐廳邊度會有 (多數係圖與現實不符)北極蝦份量都幾多浦滿晒成塊多士, 食落口感偏林而且整體味道比較淡, 可以自己+上黑椒粉同鹽咁就香口好多了!薯仔粒有炸過, 外皮食落唔會覺得好油, 食落好香薯仔味, 幾好食!總匯三文治份量幾多而且每份都大好厚, 好似香港既公司三文治咁咩都有三文治係烘底, 食落豬肉都幾Juicy, 唔錯!整體感覺都唔錯而且呢度既裝修令人好舒服!不過90分鐘既用餐時間真係比較短, 如果有2hrs會比較好!
冰滴咖啡

北極蝦沙拉吐司

係香港餐廳邊度會有 (多數係圖與現實不符)

總匯三文治

份量幾多而且每份都大好厚, 好似香港既公司三文治咁咩都有
三文治係烘底, 食落豬肉都幾Juicy, 唔錯!

整體感覺都唔錯而且呢度既裝修令人好舒服!
2016-07-26
  • 總匯三文治
  • 北極蝦沙拉吐司佐馬鈴薯
2016-07-26 4027 瀏覽
還記得第一次幫襯『咖啡弄』是幾年前在台北的時間,當時咖啡弄才剛剛在銅鑼灣地段開幕, 人氣指數真的很爆燈! 聽朋友說法排隊差不多要等2小時才可以進場, 但用餐時限只有90分鐘, 真的太誇張! 一直怕等位的我只活在我腦海裡幾年前的畫面.台北地段分店有很多間, 去台灣旅遊時多數都是平日非繁忙時段, 人流少之餘也不需要排隊, 相對比香港人的瘋狂程度真係少很多。數年了, 也許香港現在也多了很多特色的Coffee Shop, 人流已經比以前少。今日偶而經過, 也許太耐沒有吃過了, 很懷念以前的味道, 卻隨著樓梯走了上去…尖沙咀分店位於漢興大廈1樓, 感覺上沒有台灣的門面店內以木地板製成, 牆上都掛滿了很多盆栽的裝飾, 感覺好有園藝感覺而且客人不是十分之多, 暫時也有位置是空的, 閒日時間沒有大聲叫哇的客人, 令人感到很舒服和休靜。------------------------------『咖啡弄』有時間限制, 用餐時間只有90分鐘, 對於我這些休假人仕的確幾趕客而且每位客人最低消費為一杯飲品, 自問我不是太好飲品之人, 不過無辦法喇~來這裡必要遵守他們的規則。《限有每位客人最低消費為一杯飲品》拿
還記得第一次幫襯『咖啡弄』是幾年前在台北的時間,

尖沙咀分店位於漢興大廈1樓, 感覺上沒有台灣的門面

《限有每位客人最低消費為一杯飲品》
拿鐵咖啡 $52
心心造形拉花的確令人叫囂
杯子邊還配上餅乾 及 一支以特別訂造的咖啡糖攪捧, 整個構圖確實是很美!
拿鐵咖啡
拿鐵是鲜奶咖啡, 味道比一般咖啡多了一份鮮奶的細滑
味道不會過於重, 單飲個人覺得比較單調
客人可隨個人口味來自行控制咖啡糖攪捧既多少, 自問不太愛飲咖啡的我也會叫上一杯拉花咖啡

為既 不只是拉花拍照,
而是手工咖啡的香醇味道. 連我甚少飲咖啡的也會愛上這裡的熱咖啡。

總匯三明治 $65
職員放上枱的時候確在是令我有點驚訝?! 份量真的很多,相信足夠2人休閒下午茶的份量
總匯三明治
三明治每件厚度差不多接近10cm, 而且材料也很多 (蕃茄, 生菜, 火腿, 蛋, 青瓜等, 當然也有主角 – 豬柳)
太大份不可能一口咬下去, 生菜蕃茄食落新鮮爽脆, 豬柳肉部分有用調味料醃過, 不會過份干身而且有淡淡的調料香味
蔬菜 & 豬柳肉比例都須好 形成黃金比例, 適合一般都市人需要吃多點菜的份量!
總匯三明治
除此之外還配有雞蛋沙律 及 芝士粟米脆片,
雞蛋沙律以蛋黃+沙律醬做成, 而內裡只有蛋白粒, 整個沙律吃下也有濃濃蛋黃香味, 香港很少吃到這種沙律, 實是一試難忘!
不知不覺已吃下了很多了, 飽肚之餘而且十分滿足!

名氣咖啡店的關係, 所有產品都是單點沒有套餐
不過價錢不屬高昂, 也是令我愛上『咖啡弄』的原因吧!
2016-07-25
2016-07-14 1581 瀏覽
過江龍會係香港引起熱潮基本上係必然既,係未開過尼香港既時候,已經係台灣食過,個陣時真係覺得驚為天人啊!講返香港尼間,雖然都已經開左一段時間,但去到都要等返十五至三十分鐘先入得,成個feel都好台灣,店員亦都係講普通話既。香港既定價比台灣都貴,但質素我就覺得冇台灣既水準。吐司上枱一食,應該係焗耐左或者比錯左偏硬我,我個份吐司太脆啦,食到成張枱都係碎,雪糕可能係因為放係吐司旁邊,融得太快,食到中段真係手忙腳亂。至於味道,都係同台灣差唔多,吐司本身甜味夠,唔配雪糕或者cream食都好食,我叫既係抹茶味,但抹茶味唔重,似係食cream多過食抹茶味,希望可以加返重手啲啲抹茶醬啦。雜果特飲,好清甜解喝,鮮果都好豐富,讚!芒果窩夫窩夫就食得多,配埋凍冰冰既雪糕,非常好食。不過尼款個人覺得就偏貴既,每個都成一百蚊,份量又唔大,性價比就比較差,不過味道搭救啦!

雜果特飲,好清甜解喝,鮮果都好豐富,讚!
芒果窩夫
2016-07-06
2016-07-06 679 瀏覽
第一次黎尖沙咀分店試下近排大熱既龍蝦堡!好多龍蝦 個包又好軟甜甜地 好味👍🏻仲有炸過既薯仔伴碟,點埋個醬食一流店員上菜時仲介紹可以用柚子汁伴沙律菜食野飲叫左白朱古力咖啡,附送既兩塊曲奇好好吃不過如果可以俾多啲白朱古力就好喇
第一次黎尖沙咀分店
試下近排大熱既龍蝦堡!

好多龍蝦 個包又好軟甜甜地 好味👍🏻
仲有炸過既薯仔伴碟,點埋個醬食一流
店員上菜時仲介紹可以用柚子汁伴沙律菜食
野飲叫左白朱古力咖啡,附送既兩塊曲奇好好吃
不過如果可以俾多啲白朱古力就好喇
2016-07-04
  • 墨爾本龍蝦堡
2016-07-06 551 瀏覽
長期都排隊既台灣cafe咖啡弄, 今日唔洗點排隊, 我就唔諗衝入去填飽個肚先今日一個人食個咸點就好, 甜品都係同人share開心好多燻雞吐司披薩, 賣相已經叫我流口水, 好多芝士岩岩焗起, 一切落去就知好脆, 好香, 雞排一d都唔鞋, 仲有肉汁, 加左番茄所以就算好多芝士都仲係好fresh, 好有田園既感覺.我最鐘意就係隔離個個蛋沙津加埋蛋黃醬, 好滑好濃蛋香味不過同朋友就冇得傾好耐計,因為係限時食, 同埋要做好排隊既心理準備

今日一個人食個咸點就好, 甜品都係同人share開心好多
我最鐘意就係隔離個個蛋沙津加埋蛋黃醬, 好滑好濃蛋香味

2016-07-02 1012 瀏覽
上面寫住最低消費一杯飲品 原來係唔包括野食....明明兩個人叫一杯飲品、兩份三文治仲有沙律一共四樣野 都已經要三百幾蚊 咁都唔過最低消費 係都要我叫多一杯野飲...真係吹脹..咁就應該要寫明 即使消費任何食物每人也必需消費一杯飲品 ..成件事都唔合邏輯。芥末培根起士三文治好大份,其實已經兩個人飽肚,有牛油香味普通三文治..伴碟的蛋沙律幾特別墨爾本龍蝦堡,隻碟幾靚!龍蝦鮮甜味道配搭醬汁都唔錯,幾好食係貴左d煄鴨羅曼沙拉佐香橙,分量係多,只係鴨食唔出係鴨反而有d似火雞,不過味道ok水果茶好似飲橙汁加水果,冇茶味仲要好鬼酸,係愈黎愈酸個隻...覺得好搵笨(唔通係我問題?!唔明點解咁多人都話好飲)其實環境服務都幾好,食物ok,只係野飲唔見得特別好飲仲要迫人叫,至於值得你排幾耐隊見人見智...我覺得食過一次就夠,最重要係希望佢可以改善番d奇怪規定..真係嬲!
上面寫住最低消費一杯飲品 原來係唔包括野食
咁就應該要寫明 即使消費任何食物每人也必需消費一杯飲品

..成件事都唔合邏輯。
芥末培根起士三文治