2004-08-29
今次係小妹生日,一家3口去左食。點解選呢間係因為我地其中一人可以免費(持長者卡)。其實之前都未去過,不過見佢都幾有名氣,咁就去試下喇。初到步時有少少風波,安排左個對住門口既位俾我地,我地要求換窗口位,但個manager話張張都bk左,anyway佢都換左張好少少既位俾我地喇,畢竟人地有人地既難處。本來bk左18:45,趕唔切,打去改遲個時間,d人都有聲好氣,咁已經有個好既impression喇。首先就食魚生,的確好似大家所講得3款:三文魚.吞拿魚同埋8爪魚,後者唔得,前兩者都好味。熱盤有片皮鴨,ok喎,d扒類都不俗。湯類呢,南瓜湯都好飲,我dad仲飲左3次榣柱魚翅。至於甜品,esp.後尾出0個個方形chesse cake,超好咪,好濃,tiramisu都唔錯,我食左3round。另外有朱古力食,有隻黑朱古力苦帶甘,好正~不過好搶手,之後再出去都冇喇。*諗住食埋個豆花先走,但等極都唔refill,結果都係放棄喇.....總括嚟講係ok嫁,服務都幾好,waiter/ress都好後生,靚仔靚女。