今次黎到銅鑼灣嘅和牛燒肉一郎聽講佢地嘅牛好高質😍 仲有好多款式添✨小妹最尾揀左C餐👍🏻有好多款野食可以揀嫁.今次嘅Course C 日本產黑毛和牛放題及極上花盛盒(Week Days $598, Fri, Sun & PH $648)有110款+舟•盛盒+ 桶•盛盒+是日寶箱+極上花盛盒首先會先上左一輪頭盤 之後再用QR Code落單揀自己喜歡嘅食物❤️出面仲有自助區 包括沙律吧 飲品區 甜品區 醬料區☺️頭盤先嚟一個寶箱 和牛肉眼✨✨一送到上嚟 和牛仲加左金箔 我地見到嘩嘩聲 油脂同雪花分佈均勻店員會幫手燒 好貼心 入口即溶😌 好juicy 舟•盛盒以日本嘅木船盛載住好多海鮮 包括超大隻魷魚🦑 扇貝 大蝦🍤 海鮮好新鮮✨隻大魷魚好爽口😍😍另外有啲肉類同蔬菜🥬極上花盛盒🌹🌷賣相一流嘅拼盤😍 充滿少女心嘅小妹心心眼有幾款和牛同黑毛五花腩 🥰 砌成玫瑰花🌹同樣入口即溶 好嫩滑👍🏻👍🏻桶•盛盒就以牛肋肉同牛里脊肉為首嘅肉拼盤仲有黑毛五花腩同雞😎 肉質鮮嫩 接下落嚟有110款食物 任點任食✨✨🔸日本黑毛和牛4款和牛薄炙里脊肉 和牛牛肉角切(一口牛)和牛薄炙壽喜燒里脊肉 和牛里脊肉 🔹 精選牛肉25
今次黎到銅鑼灣嘅和牛燒肉一郎

就以牛肋肉同牛里脊肉為首嘅肉拼盤
仲有黑毛五花腩同雞😎 肉質鮮嫩

接下落嚟有110款食物 任點任食✨✨
🔸日本黑毛和牛4款
和牛薄炙里脊肉 和牛牛肉角切(一口牛)
和牛薄炙壽喜燒里脊肉 和牛里脊肉

仲可以燒棉花糖🤤 好多好多唔同嘅甜品😎
真係好正好滿足🥰
另外飲品有好多好多款式 有8款特飲
例如柑桔美人水 西班牙特飲
小妹試左幾款 都唔會好甜 配燒肉 好爽!
餐廳做緊優惠 📣📣
每個月嘅最後一個星期日都有肉之日
$498/位 6款和牛 超過70款美食 好抵食

早前既情人節,bb話帶我去暴飲暴食🥰為食既小妹當然無任歡迎!我地今次就去左和牛燒肉一郎第一次去又過節就揀左個貴少少既C餐🤩成110款野食任我揀就梗係樣樣都試下啦!可能餐廳都知道燒肉會熱氣😂所以除左果汁汽水,仲準備左幾款自家製果茶!小妹試過晒覺得西瓜紅莓茉莉茶最好味🤤然後上左幾個頭盤盛合。每款肉都有少少。小妹最Like個個寶箱😋佢係和牛肉眼!店員會幫我哋燒埋好好服務😆和牛肉眼油花豐富,口感軟腍,齒頰留香🤤極上厚切牛舌 & 和牛里脊肉厚切牛舌口感彈牙,厚度岩岩好一啖咬落去夠晒滿足😝和牛里脊肉望落就肥瘦均勻但燒完就有啲乾!一定係男友燒衰左!😂和牛薄炙壽喜燒里脊肉薄薄既里脊肉沾滿壽喜燒汁燒嘅時候香氣四溢☺️沾埋溫泉蛋一齊食口感即刻豐富左!期間仲試左好多其他野😂款式太多未能盡錄🤪最後當然要用雪糕做結尾啦!!雪糕款式都非常多,仲有軟雪糕添!但小妹嘅至愛都係鯛魚燒同紅豆雪條🤤真係好好味嫁🤩🤩
早前既情人節,bb話帶我去暴飲暴食🥰
為食既小妹當然無任歡迎!
我地今次就去左和牛燒肉一郎
第一次去又過節就揀左個貴少少既C餐🤩
成110款野食任我揀就梗係樣樣都試下啦!
可能餐廳都知道燒肉會熱氣😂
所以除左果汁汽水,仲準備左幾款自家製果茶!
小妹試過晒覺得西瓜紅莓茉莉茶最好味🤤
然後上左幾個頭盤盛合。每款肉都有少少。
小妹最Like個個寶箱😋佢係和牛肉眼!
店員會幫我哋燒埋好好服務😆
和牛肉眼油花豐富,口感軟腍,齒頰留香🤤
極上厚切牛舌 & 和牛里脊肉
厚切牛舌口感彈牙,厚度岩岩好
一啖咬落去夠晒滿足😝
和牛里脊肉望落就肥瘦均勻
但燒完就有啲乾!一定係男友燒衰左!😂
和牛薄炙壽喜燒里脊肉
薄薄既里脊肉沾滿壽喜燒汁
燒嘅時候香氣四溢☺️
沾埋溫泉蛋一齊食口感即刻豐富左!
期間仲試左好多其他野😂款式太多未能盡錄🤪
最後當然要用雪糕做結尾啦!!
雪糕款式都非常多,仲有軟雪糕添!
但小妹嘅至愛都係鯛魚燒同紅豆雪條🤤
真係好好味嫁🤩🤩
2023-03-04 54 瀏覽
終於黎到唔使戴口罩既日子當然要慶祝一下一直都想試公司樓下既燒肉放題叫左course c 和牛4款,110款是日寶盒,極上花盛合是日寶盒係頂級和牛,見到就精神望住店員燒,油香四濺入口即溶,超級好食極上花盛合,朵朵都好靚,有四款黑和牛兩款黑毛豬和牛大小剛剛好,牛味濃又香黑毛豬肥瘦平均,爽口好味桶盛合有黑毛五花腩,牛里脊同雞加埋新鮮配菜,十分開胃最後有海鮮包括蝦同帶子食得多肉有時都會膩食小小海鮮又可以再食海鮮都新鮮鮮甜另外叫左牛里脊,牛舌自己鐘意食牛舌,因為食海量都唔飽而且好香仲有中啲菠菜,牛肉壽司放題黎講質素好選擇又多最緊要坐得舒服出面又可以任食甜品同野飲任食真係好忙牙甜品竟然有燒棉花糖完全係一餐完滿句號
終於黎到唔使戴口罩既日子

當然要慶祝一下

一直都想試公司樓下既燒肉放題

叫左course c 和牛4款,110款

是日寶盒,極上花盛合

是日寶盒係頂級和牛,見到就精神

望住店員燒,油香四濺

入口即溶,超級好食

極上花盛合,朵朵都好靚,有四款黑和牛

兩款黑毛豬

和牛大小剛剛好,牛味濃又香

黑毛豬肥瘦平均,爽口好味

桶盛合

有黑毛五花腩,牛里脊同雞

加埋新鮮配菜,十分開胃

最後有海鮮包括蝦同帶子

食得多肉有時都會膩

食小小海鮮又可以再食

海鮮都新鮮鮮甜

另外叫左牛里脊,牛舌

自己鐘意食牛舌,因為食海量都唔飽

而且好香

仲有中啲菠菜,牛肉壽司

放題黎講質素好選擇又多

最緊要坐得舒服

出面又可以任食甜品同野飲

任食真係好忙牙

甜品竟然有燒棉花糖

完全係一餐完滿句號
2023-03-01 55 瀏覽
諗唔到食咩嘅時候最好就係食放題,尤其是銅鑼灣咁多嘢食呀。今次食呢間有日本過江龍嘅燒肉餐廳,味道亦都不錯一開頭已經送上咗三盤食物,其中有有日本和牛亦都有美國,豬肉雞肉同埋一啲打卡嘅環節。店員會幫手燒其中呢一塊日本肉眼和牛,全餐最鍾意食呢一個,因為唔使自己燒又肉味同埋油脂均勻。不過食完一開頭呢幾盆野已經勁飽,都唔係好掂到嘢食叫咗個湯同埋個飯同埋少少生牛肉壽司已經飽晒冇乜點單點其他食物。如果個肚大啲食多啲就好啦不過相比之下可能我更加喜歡食單點,始終通常都眼闊肚窄就係我嘅性格😣

2023-02-27 56 瀏覽
日式燒肉放題是一種我經常食既,可以在店內無限制地品嚐各種燒肉菜品。餐廳提供各種不同部位的豬肉、牛肉、雞肉等肉類食材,還會提供各種配菜和調料,如蔬菜、米飯、可以自由搭配,也會提供一些特色的飲品,如水果茶等,豐富多樣化。牛肋條和牛里脊肉,大判壽喜燒牛里脊肉 •熟成壺漬牛外橫膈膜, 口感柔軟嫩滑,且含有豐富的牛肉香氣。薄炙牛肋肉和薄炙牛里脊肉則是經過特殊的處理,表面炙燒過的口感更加香,味道更加濃郁。两色蔥花牛舌(鹽味).薄切上等牛舌芯 •, 牛舌口感鮮嫩,肉質細膩,帶有微妙的甜味。鮮蝦口感鮮美,質地柔軟,味道鮮甜。 雞肉4款, 雞肉口感較為柔軟,味道鮮美,也比較容易被烤熟。滋美無窮

鮮蝦口感鮮美,質地柔軟,味道鮮甜。

2023-02-22 64 瀏覽
慕名而來, 朋友佐敦店食過,讚不絕口, 決定要來一試到底用餐環境好好, 乾淨衛生, 坐位闊落, 服務都唔錯, 全Qr code落單今次我地叫了set B套餐, , 一入即送2盆盛盒包特選牛和嚴選牛,豚肉及雞肉, 而店員送來的盛盒基本上都包晒精選野, 有晒貼寫住邊款打邊款, 要再encore 話甘易牛肉味濃,而且肉質嫩滑,尤其係壽喜燒牛肉,大大塊,沾滿蛋汁好好食。牛肋肉同牛舌入口都好香口, 油脂均勻。本身已經醃到好入味, 但仍保持嫩滑感除咗唔同款式嘅牛肉外,仲有幾多小食、涼菜、壽司,炸物、沙拉、飲品,非常豐富!炸物係即刻炸起,熱辣辣,溫泉玉子飯都飲品亦有好多選擇, 除左汽水 仲有自家配搭既茶, 係其他鋪頭係少見既甜品就有好多日本黎既雪條 真心心心眼左
慕名而來, 朋友佐敦店食過,讚不絕口, 決定要來一試到底

甜品就有好多日本黎既雪條 真心心心眼左
2023-02-21 59 瀏覽
是日又凍番少少好想食燒肉~🤭揀左呢間未試過既一戰, 原來有4間分店, 地點方便, 餐廳環境幾舒服,幾寬敞,台與台之間好多位🇯🇵收銀位置有塊牌寫明今日既黑毛和牛號碼, 有曬產地來源同證書認證,對於有要求嘅食客,確係信心之選😋試下Course B先, $448 任食25款精選牛肉,連埋海鮮,雞,豬,蔬菜,熟食炸物等總共有102款,選擇都唔少。一坐定店員已經即刻上餐, 就係預設的桶盛合同舟盛合,有雞肉,腩肉,牛肋肉,牛里脊,帶子以及蝦。擺盤精美, 質素不錯👍🏻估唔到呢度會有牛刺身食,炙燒半生熟 ; 同另一款特選拌生牛肉,用雞蛋拌匀,牛味幾濃, 但一D都唔腥, 絕對可以一試🤩。牛舌芯、牛橫膈膜﹑壺滇等都好味, 而呢度既海鮮廣島蠔﹑牛油蝦都好味 最尾一提係個甜品櫃同飲品區, 超多選擇,又有果茶,食完D熱氣野飲番杯平衡番😌
是日又凍番少少好想食燒肉~🤭

2023-02-20 61 瀏覽
和牛燒肉一郎坐位間隔闊落,裝修新淨感覺唔錯,抽氣系統做得非常好,完全沒有油煙感,這點非常重要。任飲任食4個 grade, 今次和朋友點了B,感覺都相當唔錯。任飲任食大約有100多款食物可以 order. 而且還可以加錢任飲啤酒或sake.擺盤幾靚,有牌仔寫住每款肉既部位!全部賣相都好吸引,見到都食慾大增。牛肋肉色澤紅潤而且帶點雪白油花,油脂唔會太勁!入口味道牛香感夠重,輕輕咬幾下就食得,肉質都相對地嫩身。而且有另一款係特選薄炙牛肋肉,這款更加有入口溶既感覺!再配上燒汁,鹽更加特出,肉汁夠哂多。私心推介叫杯海苔蛋飯配牛肉食,蛋汁配上牛!更加將口感。味道達到極緻,睇見都好想要食。除了豬牛雞等肉類,還可以 order多款唔同料理。薯條配松露醬,夠清新過癮!蝦既質數都幾新鮮,爽口彈牙又易燒,還有款已調味既蒜蝦,味道份外濃郁。整體幾抵食!飲品選擇夠豐富,食材幾好。

擺盤幾靚,

有牌仔寫住每款肉既部位!全部賣相都好吸引,見到都食慾大增。

肉質都相對地嫩身。而且有另一款係特選薄炙牛肋肉,

除了豬牛雞等肉類,還可以 order多款唔同料理。

薯條配松露醬,夠清新過癮!

整體幾抵食!飲品選擇夠豐富,食材幾好。
2023-02-17 66 瀏覽
最近見啲朋友仔成日食燒肉攪到自己心郁郁都好想食今次要為大家介紹既係 - 和牛燒肉一郎餐廳係位於銅鑼灣寶漢大廈佢地既最大賣點就係入口既每隻牛都有獨立既出世證明而全部既都係日入進口和牛佢地有分4個餐 分別係:-A 精選牛肉11款$298-B 精選牛肉25款 $448-C 日本產黑毛和牛4款 $598-D日本產黑毛和牛9款 $888今次我地點左C餐 重點推介:和牛西冷:佢係用木盒裝住上菜 而且仲有金箔係面頸IG-able佢既油脂分布平均 食落係入口即溶有興趣既朋友仔bookmark定啦@wagyuyakinikuichiro Location: Causeway BayPrice : $400-$500/p.pEnvironment (10 is chill): 7/10Yummy (10 is delicious): 7.5/10
最近見啲朋友仔成日食燒肉

@wagyuyakinikuichiro
Location: Causeway Bay
Price : $400-$500/p.p
2023-02-17 72 瀏覽
新年來囉,今年必須吃好西,今次來到銅鑼灣的和牛燒肉一郎食燒和牛,真係又開心又興奮。鍾意食和牛既今次真係有口福,一定要留肚啊,因為呢度和牛的款式真係多不勝數啊,而且有得自己燒,有的是現成正好的,和牛肉質高質,而且入口即溶,任何款式有厚有薄,點煮都咁好食啊。有些和牛還是限定每桌的,肉質甚至更為優質,很值得細味品嚐啊。除了和牛,這裡還有熟食同炸物,日式熟食為主,有面有飯有湯,配和牛吃可以均勻下油膩感。特別一提,這裡還有海鮮海鮮海鮮,特別事情要講三次,因為這裡的海鮮都是優質的,生蠔,帶子,蝦等等,除了吃和牛,還能吃海鮮,真係物超所值。飲品同甜品雪糕也是任飲,雪糕是外國品牌,好好吃,甜品是特製的,像五星級酒店那種好吃的,不像平時放題那些普通甜品,所以吃飽飽後再吃個甜品,超級滿足喔。
2023-01-17
5 分鐘 (堂食)
和牛燒肉一郎早幾日同朋友一齊去食燒肉,佢介紹我去和牛燒肉一郎, 話食過一次好好食!所以我決定同佢試下,果然冇令我失望!首先要讚一下既係職員既態度好好,佢會幫我地剪肉,同埋傾計,我地基本上只係坐起到等食。等到上菜之後好開心,因為D牛肉好靚,仲有金箔 (心心眼),仲可以任叫和牛! 好抵食舟•盛盒一坐用木船,上面有帶子、牛肋肉、牛肋條、五花肉、雞肉…仲有海鮮, 如蝦、帶子,帶子一定要讚,因為好大粒,比平時食既帶子更加大粒,燒完之後好好味,唔會太乾,仲有汁出。牛肋肉係另一個我既最愛,因為佢厚得黎唔會好銀,反而好有咬口,有特色桶•盛盒木桶好有日本feel,有牛里脊肉、豚肉和雞肉,仲有菇。要讚下佢個菇同其他蔬菜,因為仲有特別既汁,燒完唔會太乾。極上花盛合最美既牛肉,好似花咁,好好食,有我最愛既和牛~包括唔同部分,如肋肉、和脊肉、里脊肉等,多重享受~和牛刺身第一次食和牛刺身,薄薄的一片,好有質感,而且唔會腥,仲好有咬口自助巴好乾淨,有唔同既自製果汁,好有誠意。同埋d雪條好正, 最愛蜜桃烏龍^^~小清新>3<
和牛燒肉一郎

舟•盛盒

桶•盛盒

極上花盛合

和牛刺身

自助巴
2023-02-09 73 瀏覽
📍 @wagyuyakinikuichiro in Causeway BayJapanese BBQFood: 💛💛💛💛 💛Décor: 💛💛💛💛🤍Service:💛💛💛💛💛Price Value: 💛💛💛💛🤍Price :💰 $500 per head Favorite:💖 Course B------------------------------✅ Located in Percival Street. Takes only 1 minute from Causeway Bay MTR station. Super convenient✅ The menu offers a wide variety of choices from veggies, different kinds of meats, and desserts ✅ It's a real deal to enjoy their set B with over 25 types of prime B Wagyu beef and 102 other items from seafood, maki rolls, de
Japanese BBQ

Food: 💛💛💛💛 💛
Décor: 💛💛💛💛🤍
Service:💛💛💛💛💛
Price Value: 💛💛💛💛🤍
Price :💰 $500 per head
Favorite:💖 Course B

✅ It's a real deal to enjoy their set B with over 25 types of prime B Wagyu beef and 102 other items from seafood, maki rolls, deep fried snacks and a selection of carbs

✅ All-you-can-eat

✅ Fresh ingredients and of great quality.

✅ The Waghu beef is gorgeous, absolutely tender, and delicious with just the right amount of fat.

✅ Self-serving counters with an array of juices, sodas, coffee, icecream, salad bar and popcorn station

✅ Decoration style is refreshing

✅ Perfect choice if you are in the mood to indulge in a gluttonous meal.

✅ The quality of the meat was really good value for the money
✅ Servers are also great and always efficient, happy, and polite
✅ Friendly reminder: be sure to make a booking well in advance, especially at dinner time.

𝙿𝚕𝚎𝚊𝚜𝚞𝚛𝚎 𝚘𝚗 𝚝𝚑𝚎 𝚕𝚒𝚙𝚜, 𝚕𝚒𝚏𝚎𝚝𝚒𝚖𝚎 𝚘𝚗 𝚝𝚑𝚎 𝚑𝚒𝚙𝚜 🐰

𝙻𝚒𝚙𝚜 𝚏𝚘𝚕𝚕𝚘𝚠 : @eatwithbunny_

#globaleats #eatwithfoodiez
餐廳環境闊落有卡位坐而且好光猛乾淨✨幾適合朋友聚會同情侶約會 有提供即棄圍裙好貼心👍🏻任食燒肉套餐有分4個級數可以食120分鐘 餐廳用QR code落單上菜有效率 所以有足夠時間食😬今次先試試中價位的Course B $448再加一 (星期五至日及公眾假期$498再加一) ✨Course B🔸以下102款食物任點任食:25種類特選牛肉|牛肉刺身3款|日本豚肉6款|豚肉8款|雞肉4款|野菜8款|料理38款 🔶點餐後會送上以下兩款盛盒:舟·盛合:特選牛、豚、雞、海鮮、野菜桶·盛合:牛肋肉、牛里脊肉、豚、雞兩個盛盒擺盤精美 好適合打卡😍海鮮夠新鮮 肉類平均質素都好高質 值得一讚是每盤肉類都會放上小牌子 清楚自己食左邊款肉😬私心推薦以下幾款食物:✨大判壽喜燒牛里脊肉薄切又大大塊🥩夠快熟👍🏻肉質比較瘦但非常細嫩 牛味濃郁又有口感🍳沾著壽喜燒醬汁的溫泉蛋一起食好滿足❤️encore左好多碟!✨極上厚切牛舌好厚切牛肉味重吾會騷 口感軟嫩 燒完帶焦香油香✨牛肋條厚度同油花適中帶有嚼勁🥓更配有不同醬汁可以揀 較特別的有沙嗲 BBQ 咖哩...😋✨炙燒拌生牛肉牛肉輕輕炙燒過🔥表面帶焦香 加上蛋黃同蔥花增添牛

✨Course B
🔸以下102款食物任點任食:
🔶點餐後會送上以下兩款盛盒:
舟·盛合:特選牛、豚、雞、海鮮、野菜
桶·盛合:牛肋肉、牛里脊肉、豚、雞

✨大判壽喜燒牛里脊肉
大判壽喜燒牛里脊肉

✨極上厚切牛舌
好厚切牛肉味重吾會騷 口感軟嫩 燒完帶焦香油香
特上牛舌棒

✨牛肋條

✨炙燒拌生牛肉
牛肉輕輕炙燒過🔥表面帶焦香 加上蛋黃同蔥花增添牛肉鮮味🤤適合初嘗試生牛肉的朋友👍🏻
炙燒拌生牛肉

✨熱食/炸物
熱食類選擇都不少 除了有幾款熱湯外 仲有麵食丼飯同壽司卷物🤩一定夠飽肚啊!居然有漢堡扒都幾特別所以都叫了來試🍤幾款炸物都炸得夠乾身不油膩 推薦一試牛肉薯餅 share半個份量剛好🤭

✨沙律前菜
外面自助bar都好豐富🥗salad bar櫃好乾淨整齊蔬菜新鮮 仲有三款醬汁自己落 仲有幾款韓式前菜小菜包括泡菜 青瓜 菠菜等可以QR code落單🥒

✨飲品
有各種自家製果茶、罐裝飲品同汽水選擇🥤熱飲亦有供應咖啡機及茶包自己沖😬

甜品
雪櫃入面放左幾款小甜品 我試左玉桂青蘋果芝士餅🍎同焦糖布甸🍮質地好綿密味道幾有誠意👍🏻驚喜位系有個放滿🇯🇵日本雪條的雪糕櫃‼️幾款入面試左紅豆夾心鯛魚燒同明治抹茶朱古力雪條都好正🤤要留肚食啊!另外仲有爆谷機🍿雪糕機(有配料加)🍨同印有牛牛🐮既巨型棉花糖好可愛😆

📍和牛燒肉一郎 (寶漢大廈) (銅鑼灣)
銅鑼灣波斯富街24-30號寶漢大廈2樓
大判壽喜燒牛里脊肉
特上牛舌棒
炙燒拌生牛肉
2023-01-29 131 瀏覽
超棒的烤肉店又來了,這是肥肥非常誠意推介和牛燒肉一郎,這一家真的可以翻吃好多次喔。如果你喜歡吃牛肉的話,這家燒肉店真係是非常值得嘗試,有超級好吃質量超好的和牛,每一款和牛,都非常好吃,肉質,雪花,紋路都看得出是超級高質的肉。除了牛肉,豬肉雞肉也有,還有海鮮,扇貝,蝦,生蠔,青口等等,超級多不同的海鮮,也是超級新鮮喔。另外還有好多熟食,吃了這麼多和牛,吃個紫菜溫泉蛋飯是不錯的配搭哦。最後任食來講,這裡無論甜品蛋糕做的好吃,雪糕也是貴版的雪糕,好好吃喔,吃完烤肉再吃點甜的雪糕,真的很滿足好爽喔。
2023-01-17
5 分鐘 (堂食)
2023-01-27 162 瀏覽
至從同朋友食過荃灣分店後覺得質素不錯,今次同屋企人專登在年三十晚到銅鑼灣分店食燒肉,預先已購買course A 優惠卷及訂座,去到安排坐的位置闊落,用QR code 落單,上枱有一艘擺放靚靚的燒烤肉船,上面有雞、牛、豬 、蝦、扇貝和野菜按人頭份量分配,質素不俗,飲品選擇多,其他肉都好新鮮,包括牛舌、牛胸腹等,仲有炸雞同黑松露薯條好食,食飽飽都要食甜品,因為有好食的鯛魚燒紅豆雪糕同白桃烏龍茶乳酪雪條,甜品款式需然冇荃灣咁多,但依然都係滿足的一餐,下次會再光顧
  • 牛舌
  • 雪糕