餐廳: 和牛燒肉一郎 (百誠大廈)
優惠: 國泰會員經「連結里賞」綁定信用卡,於指定夥伴餐廳消費即賺高達HKD4 = 2里數。受有關條款約束。
條款及細則:
  • 國泰會員如希望使用「連結里賞」賺取里數,必須將符合要求的 Visa 及 MasterCard 信用卡及扣賬卡綁定至其會籍賬戶。
  • 國泰會員可通過 Apple Pay、Google Pay 及 Samsung Pay 以已綁定付款卡為符合要求的餐飲消費付款,從而透過連結里賞賺取「亞洲萬里通」里數。然而,利用支付寶、微信支付及 Paypal 等第三方平台,將無法透過「連結里賞」賺取「亞洲萬里通」里數。
  • 惠顧特定推廣套餐或不可賺取「亞洲萬里通」里數。請預先向個別餐廳查詢。
須受其他國泰條款及細則約束。
2022-09-17 226 瀏覽
經OpenRice 訂枱4人同行生日1位免費,所以兄弟們就決定食D餐盡慶一下,先講講來到取位比較混亂,等了一段時間之後安排我們坐第一張枱,雖然座位寬敞但就非常熱,爐也有點問題每當調校大火時便會非常之大煙…但調校中火又好像沒熱力一樣🤦🏻我們選好D餐之後便不斷送上很多和牛的船出來,當中就是當日推介的寶盒和牛非常之美味,跟在日本時入口即溶一樣😋,之後又輪到QR code 問題,不管我們怎樣下單都出現Error 情況,直至到服務員更換另一張QR code給我們才能點選食物所以下單都有點混亂!除了任食A4和牛之外還有小食、炸物和海鮮,種類算非常之多,出食物也快速。整體上和牛是出色而且種類算多,衛生環境也不錯👍唯一問題是門口位置比較熱,飲品缺乏茶類飲品,爐有點問題,落單出現問題,我們完全不知道那些是還是不是我們落的單,收拾也缺乏人手希望下次再光顧時有所改善啦。😊
2022-09-16
18 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
生日
  • 是日寶箱
2022-09-16 821 瀏覽
食肉獸出動! 琴晚去咗 ❥⧽和牛燒肉一郎 ❥⧽ 食放題, 本身已經打算大吃特吃, 所以就揀咗最貴嘅黑毛和牛放題。餐廳環境好寬敞, 全部都係卡座位, 坐得好舒適。飲品/ 甜品/ 雪糕/ 沙律劃分喺餐廳一邊, 就算多人拎嘢都唔使左閃右避, 規劃得唔錯。我地張枱側邊仲有智能路軌送餐, 睇住d 肉送嚟送去好得意。𓊈日本產黑毛和牛放題 Course D $𝟠𝟠𝟠 + 𝟙𝟘%𓊉呢個套餐有齊 9 款和牛, 包括和牛肋肉, 和牛肋條, 和牛西冷, 和牛肉眼, 和牛薄炙牛肋肉, 和牛里脊肉, 和牛薄炙里脊肉, 和牛薄炙 壽喜燒里脊肉同埋和牛牛肉角切。除咗和牛之外, 仲可以食埋其他 Course A, B ,C 嘅嘢, 簡單嚟講, 就係 Menu 入面嘅任何嘢都可以叫, 可以爽住食。➺ 極上和牛夏多布里昂一個個錦盒咁拎嚟真係好精緻呀, 塊和牛嘅雪花紋好均勻, 上面仲有金箔㗎, 側邊有個兜仔裝住蒜片牛油, 放落爐加熱, 然後蘸點塊和牛嚟食, 令到本身已經好軟腍嘅和牛更加順滑, 好好食! ➺ 是日寶箱 ✧ 和牛西冷塊西冷好有仙氣, 好啱打卡。店員好好咁問我地使唔使幫手燒, 我地可以偷懶就當然交比店員燒啦。望住

➺ 極上和牛夏多布里昂

➺ 是日寶箱 ✧ 和牛西冷
塊西冷好有仙氣, 好啱打卡。店員好好咁問我地使唔使幫手燒, 我地可以偷懶就當然交比店員燒啦。望住塊西冷, 由生慢慢變熟, 真係流曬口水, 一放入口, omg, 好好食呀! 真係入口即溶, 充滿和牛油脂同香氣。

➺ 花畑Box
呢個錦盒放到 d 肉好似一朵朵花咁, 就咁睇已經食指大動。裡面有和牛肋肉, 和牛里脊肉, 里脊肉, 牛外横隔膜, 豚肋肉同牛舌。除咗牛肉好味之外, 豚肉都唔可以忽視, 充滿肉汁, 好味!

➺ 4種類和牛の階段盛
可以直接試曬 4 款和牛, 試啱邊一種之後再 re-order, 個人比較鐘意食牛肉眼同牛西冷, 肉同脂肪比例都好好, 充滿油脂香, 肉質軟腍。

➺ 和牛薄炙牛肋肉
牛肋肉切到薄薄一片, 相對地容易控制火喉, 燒得剛剛熟然後配埋枱上嘅岩鹽, 提起牛肉鮮味, 口感又好好!

➺ 炙燒壽喜燒壽司
雖然呢塊肉無咁多雪花紋, 但係燒出嚟配埋枱面嘅燒肉汁一齊食都真係好 juicy, 連埋舊飯一齊食, 減少油膩感, 好味呀!

➺ 飲品
有不同汽水可以揀, 另外仲有餐廳調配嘅菠蘿青瓜水, 檸檬梳打, 蘋果汁等等可以選擇, 同時亦有唔同茶包可以沖熱水飲。

甜品/ 雪糕
有 5 款甜品可以揀, 有埋製造日期寫喺隔離, 感覺令人安心。而雪糕方面, 全部都係明治/ 日本牌子, 個人最鐘意抹茶朱古力雪條, 濃濃抹茶味。

➺ 沙律
食肉之外, 一定要食d 蔬菜平衡吓, 呢度有沙律菜, 車厘茄, 粟米, 甘荀等等提供。

✧✧ 整體嘅和牛都好高質, 除咗牛肉, 豚肉同雞肉, 仲有海鮮可以選擇, 環境又坐得好舒服, 另外, 餐廳仲好細心咁提供咗圍裙, 燒肉都唔怕彈污糟, 呢度真係一間好值得去嘅燒肉店。
極上和牛夏多布里昂
牛油大蝦  &  蒜茸牛油帆立貝
特選拌生牛肉
飲品
雪櫃
10 分鐘 (堂食)
極上和牛夏多布里昂
特選拌生牛肉
飲品
雪櫃
2022-09-14 142 瀏覽
由佢之前一開 就好想食去到朋友就移民 佢想食燒肉就諗起呢間!咁岩做緊8 9月生日 4人同行 1人免費我地叫左c 餐 因為d太貴🙊 但又想食和牛一去到 好驚喜!裝修好靚雪條 飲品 個位好太空感覺飲品都好特別一開始有和牛西冷呢塊入口即溶 好好味Staff 姐姐好好人 同我地講一開始會比幾碟我地先係平d既 豬 雞 海鮮叫我地 唔好要住,食左和牛先因為雞 豬 海鮮 可以慢慢食想食先再叫一黎唔洗嘥野 好細心推介燒和牛加蛋 牛舌朋友叫左生牛肉 不過唔太岩口味加左啤酒放題原來 可以一個一個人咁加唔洗全枱加曬唯一唔好 係果日加啤酒太慢另外 2個朋友一齊加啤酒佢地掉亂左佢地既杯
由佢之前一開 就好想食
去到朋友就移民 佢想食燒肉
就諗起呢間!

咁岩做緊8 9月生日 4人同行 1人免費
我地叫左c 餐 因為d太貴🙊 但又想食和牛

一去到 好驚喜!
裝修好靚
雪條 飲品 個位好太空感覺

飲品都好特別

一開始有和牛西冷
呢塊入口即溶 好好味

Staff 姐姐好好人 同我地講
一開始會比幾碟我地先
係平d既 豬 雞 海鮮
叫我地 唔好要住,食左和牛先
因為雞 豬 海鮮 可以慢慢食

唔洗全枱加曬
唯一唔好 係果日加啤酒太慢
另外 2個朋友一齊加啤酒
佢地掉亂左佢地既杯
平時喜歡單點燒肉的我聽講和牛燒肉一郎有全港首創「燒肉新幹線」智能化送餐模式🚅又幾特別一於試試啦🐮想不到質素不差好抵食喔😋燒肉放題總共有A-F餐,今次揀了B餐,$448/仼食120分鐘,食物種類已經多達102款,選擇非常豐富👍🏻!未落單先上了舟•盛合以及桶•盛合,賣相精緻😍✨舟•盛合大木船盛載牛里脊肉、特選牛肋肉、牛肋條、雞肉、豚肉、海鮮及蔬菜✨桶•盛合木桶上放有牛肉、雞肉、五花肉及蔬菜❤️特別推薦❤️✨極上厚切牛舌口感彈牙,牛舌嫩滑味濃,非常juicy😋✨特選薄炙牛肋肉肉味濃郁,油花分佈平均,燒一燒非常惹味🥰✨大判壽喜燒牛里脊肉薄燒牛肉味濃肉嫩,沾蛋汁超好吃🤤另外還有自助飲品、沙律、甜點及雪條提提大家一定要留肚食日本雪條🧊每款味道都非常正❤️❤️❤️
平時喜歡單點燒肉的我
聽講和牛燒肉一郎有全港首創「燒肉新幹線」智能化送餐模式🚅
又幾特別一於試試啦🐮
想不到質素不差好抵食喔😋

✨舟•盛合

✨桶•盛合
木桶上放有牛肉、雞肉、五花肉及蔬菜

❤️特別推薦❤️
✨極上厚切牛舌
口感彈牙,牛舌嫩滑味濃,非常juicy😋

✨特選薄炙牛肋肉
肉味濃郁,油花分佈平均,燒一燒非常惹味🥰

✨大判壽喜燒牛里脊肉
薄燒牛肉味濃肉嫩,沾蛋汁超好吃🤤

另外還有自助飲品、沙律、甜點及雪條
提提大家一定要留肚食日本雪條🧊
每款味道都非常正❤️❤️❤️

2022-07-29
2022-09-08 196 瀏覽
我都很喜歡燒肉放題,因為我倆小口都係食肉獸而且選擇多又食到飽今晚去 和牛燒肉一郎 就係喜歡佢哋既高質牛仲要日本直送,真係要快啲進店食和牛我哋叫B餐,有船的盛盒及桶盛盒,打卡一流,合照都好壯觀。盛合包括特選牛脊肉、牛裏脊肉、牛肋條、扇貝、蝦、五花腩、雞肉、特選牛肋肉。基本上,牛肉質素高,牛味香濃,肉質鮮嫩,扇貝同蝦肉都係新鮮,雞肉上有黑椒,微辣,燒野食係要有耐性,所以雞切件都算易燒熟。除了盛盒之外,其實都仲有好多選擇。我哋叫左大判壽喜燒牛里脊肉,特選薄炙牛肉脊肉,特選薄炙牛肋肉。用大碟盛載,一大片薄切,燒起來好快熟,沾滿日本蛋汁,真係好滑溜,肉質鮮嫩無比,而且油脂分佈均勻。除了瘋狂燒肉,仲有好多炸物、小卷、拉麵烏冬自助區有不同的飲品,養生茶。雪條一定要食, 來自日本牌子,波子汽水味真係好懷念,清甜又有奶香味,當然仲有多款甜品,都可以食下。
我都很喜歡燒肉放題,因為我倆小口都係食肉獸
而且選擇多又食到飽

今晚去 和牛燒肉一郎 就係喜歡佢哋既高質牛
仲要日本直送,真係要快啲進店食和牛

除了瘋狂燒肉,仲有好多炸物、小卷、拉麵烏冬
自助區有不同的飲品,養生茶。

🐮和牛燒肉一郎🐮📍:佐敦佐敦道31-37號百誠大廈3樓⏰:12:00pm-4:00pm,5:30pm-11:30pm最近同男朋友出街 夜晚諗唔到食咩 又想食燒肉 於是去咗呢間位於佐敦嘅和牛燒肉店😍佢哋係全港首創新幹線列車送餐服務🚄送餐快捷又衛生!值得一提 佢哋嘅座位坐得好舒服又闊落 成個感覺好乾淨 用餐體驗都幾好🙌🏻 餐廳嘅抽風系統都好好 完全感受唔到侷促嘅感覺👍🏻🔸「B餐」-102款舟 •盛合+桶 •盛合🔸(星期一至四每位$448 星期五至日及公眾假期每位$498)🐂盛合包括特選牛脊肉、牛裏脊肉、牛肋條、扇貝、蝦、五花腩、雞肉、特選牛肋肉😍個人最喜愛系大判壽喜燒牛里脊肉 一大塊薄身牛肉 油脂分佈靚 食落細緻軟嫩 充滿肉味 配埋蛋汁一齊食 真係可以再encore😍仲有厚切牛舌都唔錯 牛舌厚身之餘好淋 一啲都唔蘇!而且佢哋嘅海鮮都好高質 有帆立貝同海蝦 味道鮮甜之餘 好新鮮 帆立貝大大粒 食落軟嫩 海蝦好爽口 彈牙有咬口!除咗呢啲款式之外 仲有好多炸物、小卷、拉麵烏冬 同埋唔同款式嘅涼拌小菜👍🏻質素好好 每樣嘅份量都好少 可以食多幾種唔同款式!個人最推介係炸生蠔🦪新鮮得泥熱辣辣 再配埋
🐮和牛燒肉一郎🐮

📍:佐敦佐敦道31-37號百誠大廈3樓

🔸「B餐」-102款舟 •盛合+桶 •盛合🔸

仲有厚切牛舌都唔錯 牛舌厚身之餘好淋 一啲都唔蘇!
除咗呢啲款式之外 仲有好多炸物、小卷、拉麵烏冬
同埋唔同款式嘅涼拌小菜👍🏻質素好好 每樣嘅份量都好少 可以食多幾種唔同款式!個人最推介係炸生蠔🦪新鮮得泥熱辣辣 再配埋沙律醬好惹味!

🧃飲品、🍮甜品、🥗沙律
外面自助區雖然唔多款式 但係勝在款式齊全
飲品有罐裝汽水、茶、果汁 仲有餐廳自己製作飲品 有花茶、蔬果汁 養生之餘仲好健康!個人極力推介佢哋嘅甘蔗蘋果美人水 甜甜地之餘仲可以減輕食肉嘅油膩感🙌🏻

值得一讚佢哋嘅甜品 會寫低幾時生產 同埋到期日 我拎咗三款 每一樣我都好鍾意!特別係嗰個焦糖布甸 雖然比較硬身 但係蛋香味非常濃郁!
出邊仲有各款雪條 大部份都係日本牌子 男朋友拎咗佢哋嘅牛乳味雪條 濃郁之餘奶味好重 仲要一口氣食咗兩條😂😂

2022-08-31
10 分鐘 (堂食)
2022-09-06 177 瀏覽
今次同屋企人一齊黎食,因為咁岩有人八月生日,可以4人去生日免費😍😍九月生日嘅都有呢個優惠,九月生日嘅朋友仔唔好錯過🤤識食就一定食B 餐🤤🤤 大推介以下嘅食物:💓大判壽喜燒牛里脊肉💓 記得配蛋‼️燒十幾秒再沾上蛋汁Omg 入口即溶 要不停encore🤤🤤 💓「薄」牛舌💓記住一定係叫薄‼️厚嘅都好食但食多一兩件就會”lau “食唔落其他野🥲餐廳甜品好正! 💓軟雪糕💓可以自己吱做下雪糕妹/仔 💓朱古力,抺茶雪條💓佢有好多款電條好多條都好好味我自己比較鐘意朱古力雪條同埋抺茶味雪條

九月生日嘅都有呢個優惠,九月生日嘅朋友仔唔好錯過🤤

識食就一定食B 餐🤤🤤

餐廳甜品好正!
💓軟雪糕💓
可以自己吱
做下雪糕妹/仔

💓朱古力,抺茶雪條💓
佢有好多款電條

慶祝紀念
生日
  • 牛舌
2022-09-03 174 瀏覽
和牛燒肉一郎(佐敦)📍 佐敦佐敦道31-37號百誠大廈3樓🍾用餐體驗及環境去到餐廳嘅門口,迎面而來就有一隻牛牛喺度,當然就係假架啦🤭餐廳內部嘅座位寬敞舒適,燒肉就當然係好味!餐廳亦設有沙律吧,飲品主要係罐裝飲品同果茶,甜品又有好多款,我哋就食咗幾款口味,白桃雪條、海鹽荔枝雪條、抹茶朱古力雪條、抹茶紅豆雪條,真係好豐富!Course B. 特選牛及嚴選牛套餐 $448🐮牛啱啱坐低我哋都未開始用QR code點餐,店員就送咗 舟盛合 同 桶盛合 嘅set比我哋,入面有牛里脊肉、牛肋肉、牛肋條,又有豚肉、雞肉、扇貝同蝦,少少蔬菜,擺盤同賣相都好吸引,好欣賞上面仲放咗乾冰做襯托,乾冰飄吓飄吓咁,好有feel🥰我哋食完呢一round,都點咗極上厚切牛舌、特上牛舌棒、鹽味薄炙蔥花牛舌、大判壽喜燒牛里脊肉、特選薄炙牛肋肉、烤和牛卷、炙燒牛外橫膈膜、炙燒拌生牛肉,呢間燒肉嘅牛肉真係好高質,有濃濃嘅牛味,選擇又多到不得了,鍾意食唔同牛肉口感同味道嘅人絕對可以大滿足🤤😍🐷豚我哋點咗兩款豚肋肉,分別係秘製味同BBQ風味,豚肋肉嘅油脂分布好平均,調味都好惹味,邊位燒到燶燶哋咁,推薦!🤍唔止肉類之選除咗燒肉,呢
和牛燒肉一郎(佐敦)

📍 佐敦佐敦道31-37號百誠大廈3樓

🍾用餐體驗及環境

Course B. 特選牛及嚴選牛套餐 $448

🐮牛

🐷豚

🤍唔止肉類之選
除咗燒肉,呢個套餐都有海鮮可以選擇,我哋點咗蒜蓉牛油海蝦,真係好鮮味,加埋蒜蓉牛油無得輸、蒜蓉牛油帆立貝都好新鮮,見到帆立貝都係大大粒,份量十足、廣島蠔肉厚肉又新鮮、魷魚亦都好驚喜,口感夠晒彈牙、吉列炸蝦炸得啱啱好,外層酥脆,入面嘅蝦肉新鮮,最後錫紙牛油包野菌,有杏鮑菇金菇,好好味😋

整體評分:
味道 🌟🌟🌟🌟
環境 🌟🌟🌟🌟🌟
服務 🌟🌟🌟🌟🌟
衛生 🌟🌟🌟🌟🌟
抵食 🌟🌟🌟🌟
2022-09-03 2705 瀏覽
🐂呢間和牛燒肉一郎~由日本直送多款優質和牛,午晚市都有套餐供應~🥩 呢度有自助區,包括醬油、沙律前菜、飲品、甜品。甜最吸引我眼球,因為有多款日本雪糕,開飯前即食一枝抹茶雪糕雪條,好香濃抹茶味!兩個人點咗個 「 B餐 」 - 102款+舟·盛合 +桶·盛合~ (星期一至四每位$448;星期五至日及公眾假期每位$498)盛合包括特選牛脊肉、牛裏脊肉、牛肋條、扇貝、蝦、五花腩、雞肉、特選牛肋肉、牛脊肉~牛肉質素唔錯,再用手機掃code 嗌任點~有成120款甘多,淨係牛肉都好幾頁!牛舌都必點!有薄切同厚切,我特別覺得薄切好味,好爽彈!除左牛,仲有豬雞、部份海鮮、壽司、熟食、蔬菜~和牛燒肉一郎係全港首推「和牛識別番號」嘅餐廳,一掃一SEARCH就搵到哂和牛資料~保證實材實料,啖啖真正日本和牛滋味!而且有全港首創「燒肉新幹線」智能化送餐模式,又快又衛生~和牛燒肉一郎最新分店開到去荃灣廣場啦~4間分店,方便港九新界各位牛魔王、大胃王~

呢度有自助區,包括醬油、沙律前菜、飲品、甜品

牛舌都必點!有薄切同厚切,我特別覺得薄切好味,好爽彈!

除左牛,仲有豬雞、部份海鮮、壽司、熟食、蔬菜~

2022-09-01
呢間燒肉店系以日本JR為主題 採用全港首創燒肉新幹線智能化送餐模式🚄用左日本直送嘅和牛🇯🇵除左晚市放題 仲有午市套餐😎而家越開越多分店 方便港九新界各位牛魔王🐮.📌特選牛套餐 Set B (120 mins) $448套餐包左舟·盛合同桶·盛合🤩兩個都系用乾冰墊底 好靚好啱打卡📸盛盒有牛肋肉, 牛肋條, 牛里脊肉, 雞腿肉, 豚肋肉, 海蝦, 帆立貝同雜菜👍🏻肉嘅質素唔算太差 每樣幾舊唔系特登塞飽你🤣.除左盛盒之外 仲有102款食物任點任食🥳有特選牛, 嚴選牛, 炸物, 壽司, 海鮮, 野菜, 涼拌小食, 雞肉, 豚肉🥩🍗🦪🍣特別推介特選薄炙牛肋肉、特選薄炙牛里脊肉、兩色蔥花牛舌(鹽味)🐮一定要食薄炙 口感滑好多🫶🏻.📌自助吧沙律🥗除左普通汽水飲品🥤仲有幾款特色自家制飲品: 甘旬蘋果美人水, 青瓜奇異果綠茶, 西瓜紅莓茉莉茶, 美人果茶🤤最鐘意雪糕雪條系用左日本牌子 高質呀🇯🇵甜品杯都有幾款:焦糖布甸, 石板街, 牛奶布甸, 檸檬忌廉杯, 玉桂青蘋果芝士餅🍮竟然仲有部爆谷機🍿一定要留肚食呀‼️

📌特選牛套餐 Set B (120 mins) $448
舟·盛盒
桶·盛盒
特選牛套餐 Set B

兩色蔥花牛舌(鹽味)

📌自助吧
飲品吧
甜品吧
舟·盛盒
桶·盛盒
特選牛套餐 Set B
兩色蔥花牛舌(鹽味)
飲品吧
甜品吧
2022-08-30 171 瀏覽
好似好耐未食過日本燒肉,尋日得閒,即刻飛去食😌揀咗呢間高質日式燒肉放題店,係全港首推使用「和牛識別番號」,check一check就知道和牛來自日本邊個地方,同埋🐮背景都一目了然,make sure 係食緊真日本和牛😎.🥩Courses C 110款選擇,舟·盛合、桶·盛盒、是日寶箱、極上花盛合好建議大家食Courses C以上架,因為雖然比courses A,B貴小小😆一場黎到唔食佢既「小田和牛」總會感覺缺失左一D野咁啊~ 無論係牛嘅肉質定係種類都增加咗,UpUpUp‼️。其中好食推介既我最推介係❤️大判壽喜燒牛里脊肉❤️入口即化、牛味勁重、 油脂感剛剛好!用壽喜燒醬汁配上蛋汁令到成件事昇華晒!必食‼️。除左牛🐮仲有豚肉🐷雞肉🐥同海鮮海鮮🦐但大蝦質量還不錯,鮮味清爽😍.有自助吧台:包括salads🥗 drinks 🥤甜點🍮ice cream🍦有幾種口味仲係日本直送~.真係好鍾意個環境~再食指數極高!推薦大家!
🥩Courses C
110款選擇,舟·盛合、桶·盛盒、是日寶箱、極上花盛合

其中好食推介既我最推介係
❤️大判壽喜燒牛里脊肉❤️

真係好鍾意個環境~再食指數極高!推薦大家!
2022-08-23
-今次來到呢間日本直送🐮和牛燒肉⋯有埋和牛識別番號一目了然 食得安心又開心😃一出𨋢見到有隻大牛牛歡迎我餐廳有種cyber feel 霓虹燈條配上白色設計 幾型周圍有好多個大型空氣淨化機幫助吸味👍🏻食完燒肉都唔覺成身油煙味——————店員安排左比我地坐卡位 有埋新幹線🚄🚄🚄送餐原來唔止食壽司先有新幹線咖 幾新奇😛😛同朋友揀左B餐⭐️特選牛及嚴選牛套餐⭐️ $448+10%入座後會先送上 - (( 舟·盛合 + 桶·盛合 ))有齊牛里脊肉、牛肋肉、牛肋條肉、牛外橫隔膜、豚肉、雞肉、扇貝、蝦 仲有乾冰既煙做點綴 打卡一流📸呢到完全岩哂🐮牛魔王 簡直系中意食牛既天堂🤩超多牛肉選擇 連牛肉他他都有兩款揀個人最鍾意TOP3 ((燒肉排名))NO.1 ⭐️大判壽喜燒牛里脊⭐️NO.2 ⭐️極上厚切牛舌⭐️NO.3 ⭐️特選薄炙牛肋肉⭐️我地試埋佢個黑松露醬薯條 熱辣辣脆卜卜好正!🍻一班人吹下水啤一啤最岩食仲有好大個自助區 沙律吧、醬料區、飲品、甜品、雪糕區雪條都有12款唔同既可以試 全部都系日本雪條喔!今餐真系大滿足😋P.S 見佢地依家仲做緊優惠⋯4人同行壽星免費🆓優惠去到9月30號 有無friend生日?約埋我啦

今次來到呢間日本直送🐮和牛燒肉⋯
有埋和牛識別番號一目了然 食得安心又開心😃
一出𨋢見到有隻大牛牛歡迎我

餐廳有種cyber feel 霓虹燈條配上白色設計 幾型
——————
店員安排左比我地坐卡位 有埋新幹線🚄🚄🚄送餐
原來唔止食壽司先有新幹線咖 幾新奇😛😛
同朋友揀左B餐⭐️特選牛及嚴選牛套餐⭐️ $448+10%

入座後會先送上 - (( 舟·盛合 + 桶·盛合 ))
有齊牛里脊肉、牛肋肉、牛肋條肉、牛外橫隔膜、
豚肉、雞肉、扇貝、蝦 仲有乾冰既煙做點綴 打卡一流📸

呢到完全岩哂🐮牛魔王 簡直系中意食牛既天堂🤩
超多牛肉選擇 連牛肉他他都有兩款揀

個人最鍾意TOP3 ((燒肉排名))
NO.1 ⭐️大判壽喜燒牛里脊⭐️
NO.2 ⭐️極上厚切牛舌⭐️
NO.3 ⭐️特選薄炙牛肋肉⭐️

我地試埋佢個黑松露醬薯條 熱辣辣脆卜卜好正!
🍻一班人吹下水啤一啤最岩食
仲有好大個自助區 沙律吧、醬料區、飲品、甜品、雪糕區

P.S 見佢地依家仲做緊優惠⋯4人同行壽星免費🆓
優惠去到9月30號 有無friend生日?約埋我啦🤪🤩
  • 大判壽喜燒牛里脊肉
和牛燒肉 高質任食和牛海鮮見到勁多人勁讚和牛燒肉一郎,終於有機會一試,而家仲越開越多分店,門面裝修感覺似中高價燒肉店,用餐位置非常寬躺,以卡位為主,好似迴轉壽司咁以新幹線送上肉肉,今次我哋試咗價錢中等的Course B: $448 weekdays/ $498 fri-sun,重點係有足足102款美食選擇!精選牛肉包含25款、海鮮、日本豚、雞肉、野菜、各款日式小食等等。餐廳以QR code 落單,上菜速度都幾快,然後會先送上一隻放滿燒肉的船,樣樣試少少,之後重點再選自己喜歡的部位好細心,餐廳抽風系統好強大,食完都唔會成身味。推薦以下菜式大判壽喜燒牛里脊肉,切到超薄,好易燒唔怕過熟,附上溫泉蛋,肉汁滿滿,一口吃下去太幸福,立即encore ,加埋紫菜飯一起吃,非常滋味。壺漬牛肋肉,牛脂分布比較豐富,肉質軟稔好吃。薄燒上等牛舌芯, 肉質爽口唔會太膩,唔會韌,比起厚切更容易控制火候。如果鐘意食生牛肉,不妨試下拌生牛肉,加埋蛋黃好香滑,值得一試。海鮮方面,有原隻牛油蝦,帆立貝連殼上,大大粒。燒肉時,店員都會定期幫我哋換烤網,服務都唔錯,有120分鐘任食,時間方面都充足。飲品方面,基本汽水都好齊
和牛燒肉 高質任食和牛海鮮

推薦以下菜式

燒肉時,店員都會定期幫我哋換烤網,服務都唔錯,有120分鐘任食,時間方面都充足。飲品方面,基本汽水都好齊,特色飲品包括自家製水果茶,仲有日本直送雪糕、cheese cake 等等甜品,食完飽到不得了,期待下次返嚟再食小田牛。

—————————————————

和牛燒肉一郎 (百誠大廈) (佐敦)
佐敦佐敦道31-37號百誠大廈3樓

—————————————————
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoodstagram #foodie #foodgasm #cafe #佐敦美食 #和牛#燒肉#任食 #和牛燒肉一郎 #自助餐
___
🥇Follow @eathkgirls
#eathkgirls
#食港女
  • 舟·盛合
  • 壽喜燒牛肉丼
2022-08-26 164 瀏覽
環境:裝修以銀白啡為主色,具科幻感又不失溫暖感,座位方面寬躺唔擠迫,座位旁設「燒肉新幹線」將食材智能化送到座位, 好玩之餘又快捷😆餐廳有自取區拎飲品、前菜、零嘴、雪糕雪條,都幾多選擇架特色;全午市套餐,但主打係100-120分鐘日式燒肉放題😆 我今次食嘅係中價位嘅B餐特選牛放題套餐。呢個餐除咗有牛牛食之下,仲有豬牛、海鮮、壽司、拉麵、沙律、涼拌菜、甜品等超過120種食品選擇個人心水五強推介:❣特選牛生肉好少放題餐廳可以任食生牛肉,嚟呢到可以食返夠本,口感嫩滑軟腍🤤❣️ 大判壽喜燒牛里脊肉油脂分佈靚,食落細緻軟嫩❣️明太子壽司:以卷物形式製作,中間明太子餡料淺淺粉紅好吸晴。味道鹹甜開胃❣️帆立貝、海蝦:帆立貝好鮮甜大粒☺️ ,食完一粒又一粒。而海蝦新鮮,入口彈牙爽口❣️各式雪條:雪條必需吃! 全部都係日本雪條😚 味道仲係出面放題好少見到嘅味道,例如杏仁朱古力,白桃烏龍、士多啤梨練乳😆埋單發現原來荃灣廣場都有分店,下次落樓下就食得😚

個人心水五強推介:
❣特選牛生肉

❣️ 大判壽喜燒牛里脊肉
油脂分佈靚,食落細緻軟嫩

❣️明太子壽司
以卷物形式製作,中間明太子餡料淺淺粉紅好吸晴。味道鹹甜開胃

❣️帆立貝、海蝦:

❣️各式雪條:
白桃烏龍、士多啤梨練乳😆

埋單發現原來荃灣廣場都有分店,下次落樓下就食得😚

2022-08-25 147 瀏覽
和牛燒肉一郎 (百誠大廈) (佐敦)佐敦佐敦道31-37號百誠大廈3樓之前聽朋友推介話@wagyuyakinikuichiro 係最高質嘅燒肉放題 笑唔停試完發覺真係無吹水🙈Course B 嚴選牛肉放題及盛盒 (120mins)Weekday $448; fri and weekend: $49825款精選牛肉 種類非常多 最推介係大判壽喜燒牛里脊肉🤤肉味好香 加埋壽喜燒汁同生蛋真係好正🥰不過燒嘅時候要快手 好容易過熟🙈 其他牛肉例如牛肋條、牛里脊肉等好香牛味 有厚切薄切好多款選擇👍🏻 另外呢度有好多款牛舌 啱曬鍾意食牛舌嘅朋友 最推介極上厚切牛舌 同兩色(蒜+蔥花)牛舌 極上厚切牛舌好有口感但唔會韌😋 兩色牛舌係薄切 好爽快好香口😚除左燒牛肉 仲有三款牛肉刺身 都幾特別 亦有海鮮、雞肉、豚肉、野菜等選擇🙆🏻‍♀️呢度仲有個自助bar 有甜品、沙律、雪糕、12款明治雪條、汽水、特飲等等 真係好豐富😍總括而言 呢度食物選擇多質素高❤️ 環境亦好舒服 一定會再同朋友黎食野🙆🏻‍♀️呢度假日比較多人 建議大家有興趣可以係openrice book定位~好味指數👅:9/10性價比💸:8/10打卡呃
和牛燒肉一郎 (百誠大廈) (佐敦)
佐敦佐敦道31-37號百誠大廈3樓

Course B 嚴選牛肉放題及盛盒 (120mins)

好味指數👅:9/10
性價比💸:8/10
打卡呃like指數📸:8/10
罪惡感🐷:7/10
回頭率👀:9/10

#佐敦 #日式燒肉放題 #和牛燒肉一郎 #燒肉新幹線 #燒肉 #食肉獸 #海鮮 #刺身 #清酒祭 #啤酒 #hkfoodie #香港餐廳推介 #香港美食