2021-06-23
沙田河畔花園其實有好多好食嘅店舖,今次就去試下和氣食堂食日本菜我哋入到去望到Menu,真係咩都想食,咩都想叫3點刺身盛 - 有三文魚、甜蝦、活赤貝每一款刺身有三塊,新鮮厚切三文魚、甜蝦夠新鮮夠甜、活赤貝好爽口鐵板煎霜降一口牛一上菜就已經聞到好香,熱辣辣嘅牛肉粒,每一粒都好Juicy、洋蔥好甜好入味、仲有秀珍菇同冬菇、金菇,加埋蔥粒蒜粒,真係食到好滋味大阪豬扒丼賣相好得體,最適合打卡有木魚、椰菜絲、洋蔥、滑蛋豬扒、飯由頭食到落尾,好似一個小火山咁樣,呢個飯嘅份量二至三人都適合一齊share食芝士軟殼蟹卷不嬲都鍾意食軟殼蟹嘅我,點可以唔叫芝士軟殼蟹卷呢 上面有一塊薄薄嘅芝士、沙律醬同蟹籽、餡料有軟殼蟹同生菜絲,一口食落去,非常滿足田樂麵豉燒日本米茄子呢碟燒茄子,上面有麵豉同菇粒,一啖食落去,估唔到麵豉燒茄子原來都幾夾,意外地好好食千迴火鳥呢個好有氣勢,好有名堂呢三隻火鳥(燒雞翼)係辣辣哋,食落去會令你想追住食,呢一隻辣絕對唔係令到你想停口嘅辣員工態度十分之良好,間唔中都會幫我地斟茶 環境都整潔乾淨,店舖放滿左酒瓶同埋日本可愛擺設大家有興趣嘅話都可以去試吓食和氣食堂
我哋入到去望到Menu,真係咩都想食,咩都想叫
3點刺身盛 - 有三文魚、甜蝦、活赤貝
鐵板煎霜降一口牛