2021-08-14
適逢一個陽光普照嘅週未,雖然仲要番夜班,但都要偷時間約埋閨蜜一齊去Cafe打卡hea一陣先,當鼓勵下自己~👭《ℛ𝑜𝓈𝑒 ℒ𝒶𝓉𝓉𝑒 🌹☕️》悠閒嘅下午梗係要點番杯咖啡先似樣,玫瑰花🌹香氣撲鼻,高冷優雅嘅玫瑰花瓣,加上充滿古典韻味嘅咖啡杯,瞬間變成視覺同味覺嘅雙重享受~💐👸🏼💄《特選鹿兒島和牛(沙朗)燒肉定食🐄🏝》🏝鹿兒島和牛向來都係以性價比高、牛肉風味濃郁聞名,而沙朗位於牛隻運動量較少嘅牛背部,菲力上方嘅後腰脊肉,🐮肉質細嫩程度僅次於菲力,油脂包覆緊密而且分佈分常平均,所以口感較好,入口即溶🤤,簡單加少少海鹽已經非常美味🥰而且燒肉嘅份量都唔少,滿足到我呢啲食肉獸🤤《雜莓果手工雪糕伴自家麻糬窩夫》🍓🫐🧇🍦小編認為雜莓果手工雪糕🍦不過不失,至於自家麻糬窩夫就真係有啲驚喜!估唔到煙煙韌韌嘅麻薯放喺一個脆卜卜嘅窩夫入面效果係咁好,味道同口感都配合得非常出色,小編覺得啲麻糬仲有少少焦糖味,令小編食完都想encore🙈🙊總括而言,cafe選用嘅都係高質素食材,一分錢一分貨~ 另外最正嘅係佢呢度充滿復古風嘅格局,真係令小編好似去咗第二個時空咁!順便逃離一下這個充滿煩惱的星球~ ⌛️🕰
《ℛ𝑜𝓈𝑒 ℒ𝒶𝓉𝓉𝑒 🌹☕️》
Rose Latte