2017-09-05
長沙灣是一個比較少到嘅地方,難得去到就梗係搵下一間隱世嘅小店嘆一嘆啦!果然有驚喜話明居酒屋就梗係有好多日本酒嫁啦!真係好有日本小店嘅感覺喔!接著當然要來一點小吃,同朋友可以輕鬆chat一chat啦!呢份七味魚翅,乾身爽脆,味道有少少辣辣地而又咸咸地,點埋個沙律醬就真係一流啦!岩晒如果想飲返幾杯日本酒嘅朋友!呢款芝麻雞翼真係炸得剛剛好,外皮脆內肉嫩,肉唔會太難咀嚼,真係好正!點了份火灸魚壽司。賣相不是很特別,但吃了就覺得很特別了,魚經過火灸,表皮有點脆脆的但內嫩,因為魚肉非常鮮嫩,而壽司飯就非常柔軟,暖暖地好正!串燒則點了一份黑蒜豚肉,豚肉燒得好脆而不膩,肉和肥膏參半,配搭黑蒜醬特別味道濃。另一款則點了牛舌,不過不失,而且味道都好濃味的。暖後的驚喜莫過於是巨型鰻魚飯吧!巨型鰻魚超吸睛,而且都非常長,汁味好甜而又,而且白飯吸晒鰻魚汁,所以好正!真係好值得嫁!
接著當然要來一點小吃,同朋友可以輕鬆chat一chat啦!
另一款則點了牛舌,不過不失,而且味道都好濃味的。