2023-08-23
今晚嚟到旺角打邊爐,鄰近地鐵站,非常方便。我哋一行7 人,幾個星期前已經Book定位,可惜張枱細到…機本上係放哂咁多個位嘅餐具之後,都放唔到其他,好迫好迫… 坐低冇耐就有4款小食送上有炸雞軟骨、中華沙律、陳醋木耳、手拍青瓜,味道正常,雞軟骨都好脆,幾好味。之後我哋就可以揀頭盤,有4款,麻辣雞煲同酸菜魚,兩人為一份,另外仲有1客3隻黑松露芝士焗生蠔同1客半隻芝士焗龍蝦,都係人頭計。雞煲只係叫咗BB辣,夠哂惹味同辣。酸菜魚都辣,魚肉都好嫩。焗生蠔同焗龍蝦,都新鮮、肉嫩口,正。跟住就係主菜打邊爐,首先要揀湯底,都有成10款,我哋揀咗鴛鴦湯底包括養生牛肝菌湯同特濃沙嗲鍋。牛肝菌淡啲,沙嗲好濃好香,啲材料吸咗啲沙嗲湯,夠哂入味。之後就送上一盤一次性時令海鮮拼盤,有海蝦、廣島蠔、日式蟹棒、魷魚仔、大元貝、蛤、鮑魚、鱔片、手打墨魚丸以及蝦丸。啲鮑魚仲識郁,樣樣海鮮都好新鮮,鮮甜美味,啲丸又彈牙。再嚟係一盤一次性安格斯牛肉拼盤,有拼盤包括手切牛小排、牛肩胛、封門柳同牛板腱,肉色鮮紅食落鮮嫩,有牛香。不過由於成盤都冇寫係邊款,食咗都唔知係邊樣… 其他火鍋配料都係用QR Code落單,非常方便,但選擇就唔
其他火鍋配料都係用QR Code落單,非常方便,但選擇就唔算太多。主要係美國肥牛同特級黑豚肉;其他就係多款丸類同水餃,仲有炸魚皮、嫩鴨血、時令蔬菜等。我哋咩都叫啲嚟試下,丸還好,啲餃就… 唔叫都冇所謂。
無限時任飲任食打邊爐,每位只係$318未加一,一班朋友真係可以坐足成晚,飲飽食醉,非常過癮,抵,值得一試。👍🏻👍🏻👍🏻