2023-11-05 19 瀏覽
平日工作非常忙碌放工後都想找個地方喝杯酒chill下吃吧最近不僅新增了豐富的cocktail🍸選擇還在指定的日子安排了現場音樂表演好適合和友人一同享受美酒和輕鬆的時光西班牙火腿蜜瓜 ($78)西班牙火腿和蜜瓜🍈的確是絕妙組合每一口都能品嘗到火腿的鹹香和蜜瓜的清甜火腿🐷不會過鹹是不錯的前菜香草白酒芝士藍青口配法包 ($128)藍青口份量很多又肥美而法包加入了大量蒜蓉🧄烘得香口酥脆再沾上濃厚的白酒芝士🧀醬汁讓人回味無窮絕對是芝士愛好者的最愛原汁炸頂乳鴿 ($108)炸乳鴿外皮炸到非常香脆而肉質嫩滑還充滿肉汁鹹鹹香香送酒一流伊比利亞煙燻豬架 ($228)這道菜式不僅味道出眾還帶有滿滿的儀式感以玻璃罩著濃煙💨呈現一揭開玻璃罩散發出煙燻豬肉香氣讓人垂涎欲滴每口吃下都會有煙燻味道熟悉我的朋友都知我好鍾意飲cocktail今次當時都唔可以錯過Hazel "Don" Bao ($98)這款cocktail以Whisky🥃為基調加上榛子酒和愛爾蘭忌廉酒口感甜美而香濃絕對是甜酒愛好者的不二之選Battery "Fafa" ($98)這款cocktail將Brandy與蜜糖🍯、西柚汁和檸檬汁🍋相結合味道清新
平日工作非常忙碌
放工後都想找個地方喝杯酒chill下
吃吧最近不僅新增了豐富的cocktail🍸選擇
還在指定的日子安排了現場音樂表演
好適合和友人一同享受美酒和輕鬆的時光

西班牙火腿蜜瓜 ($78)
西班牙火腿和蜜瓜🍈的確是絕妙組合
每一口都能品嘗到火腿的鹹香和蜜瓜的清甜
火腿🐷不會過鹹
是不錯的前菜

香草白酒芝士藍青口配法包 ($128)
藍青口份量很多又肥美
而法包加入了大量蒜蓉🧄
烘得香口酥脆
再沾上濃厚的白酒芝士🧀醬汁
讓人回味無窮
絕對是芝士愛好者的最愛

原汁炸頂乳鴿 ($108)
炸乳鴿外皮炸到非常香脆
而肉質嫩滑還充滿肉汁
鹹鹹香香送酒一流

伊比利亞煙燻豬架 ($228)
這道菜式不僅味道出眾
還帶有滿滿的儀式感
以玻璃罩著濃煙💨呈現
一揭開玻璃罩
散發出煙燻豬肉香氣讓人垂涎欲滴
每口吃下都會有煙燻味道

熟悉我的朋友都知我好鍾意飲cocktail
今次當時都唔可以錯過
Hazel "Don" Bao ($98)
這款cocktail以Whisky🥃為基調
加上榛子酒和愛爾蘭忌廉酒
口感甜美而香濃
絕對是甜酒愛好者的不二之選

Battery "Fafa" ($98)
味道清新宜人
非常適合在炎熱的夏日享用

總結食物質素很高
加上Live music🎵的氛圍
絕對推薦您和朋友一起前往好好享受一下

2023-11-04 25 瀏覽
🫶🏻🫶🏻🫶🏻旺角有間樓上cafe可以邊聽live music 邊享受美食😌地理位置十分方便,餐廳環境舒適,裝修風格型格獨特!每個星期五、六夜晚八點半後就會有live music🎵 氣氛爆棚,想要聽音樂噶朋友仔一定要留意日子啦!除此之外,餐廳新增了cocktail menu,引入本地製作啤酒,同埋期間限定即開法國生蠔🦪仲有多款美食😋美酒佳餚,快啲去同朋友享受音樂時光了🤩🤩🤩👅泰式蝦沙律杯$128大大隻嘅虎蝦刺身,肉質鮮甜爽口,分別有泰式青紅酸辣汁兩款,兩款都咁惹味,超級開胃!👅水牛城雞翼$88飲酒點可以唔order水牛城雞翼呢!香脆嘅外皮表面有一浸薄薄嘅醋酸辣醬,醋酸味直攻上腦!勾起食慾😋單骨雞翼食用方便,食完再飲一啖酒解辣,感覺真係好暢快!👅燒花魚一夜干$128咪以為一夜干係無肉汁啊,呢間餐廳將一夜整到好Juice!一夾落去啲魚肉汁滲晒出嚟!魚肉冇乜骨,方便食用。好食又唔腥,我哋食到一乾二淨,差啲連骨都嚼埋🤣👅伊比利亞煙燻豬架$228伊比利亞豬貴就貴咗佢食橡子長大,肉質細膩爽口,肉味濃郁但唔騷,簡單調味就可以好好味!餐廳將豬架煎熟之後再加埋蘋果木煙燻,令到肉味更加突出,煙燻嘅味道令豬肉
🫶🏻🫶🏻🫶🏻

👅泰式蝦沙律杯$128

👅水牛城雞翼$88

👅燒花魚一夜干$128

👅伊比利亞煙燻豬架$228
伊比利亞豬貴就貴咗佢食橡子長大,肉質細膩爽口,肉味濃郁但唔騷,簡單調味就可以好好味!餐廳將豬架煎熟之後再加埋蘋果木煙燻,令到肉味更加突出,煙燻嘅味道令豬肉食落更加香!

👅Mami’s “fishball” $68
呢杯Mocktail係由香蕉糖漿,朱古力醬,Oreo,同埋牛奶溝成噶,有種兒時的味道😋

👅最終空想$78
本地製作嘅氣泡酒你又飲過未呢?呢款sparkling嘅味道真心有驚喜!甜甜地嘅蜂蜜酒中大有少少微酸嘅青檸味同埋清新香茅味,帶有少少泰國特色,唔識飲酒嘅女仔都飲得落,十分之易入口,酒精濃度只有4.5%,微醺嘅感覺令人更加放鬆地去享受美食同音樂😌

📍 吃吧
旺角彌敦道566-568號僑建大廈2樓2室

#moooveat #moooveatfood #moooveat旺角#chiba_hk#cocktail#livemusic#樓上酒吧#music&food#旺角美食
一間有驚喜嘅餐廳,食物賣相打卡,點估到個花樽竟然係花茶黎🥳 星期五/六其中一日,8點半仲會有live music🎼 另外每日有新鮮空運生蠔!✨燒花魚一夜干 $128推薦!本來我對燒魚嘅刻板印象就係又乾又柴又鹹,但呢條一夜干顛覆咗我嘅認知🤭 魚肉香滑入味,鹹度恰好,唔加任何調味料已經好好食!😻✨西班牙海鮮飯 $178相比起傳統西班牙飯,口感較濕,醬汁唔會過鹹,如果有埋飯焦就更好了。✨原汁炸頂乳鴿 $108完整一隻乳鴿份量,蘸上椒鹽一齊食用。✨椒鹽粟米 $78拆開左變粒粒粟米,口感較零碎,不過同椒鹽有更加融為一體嘅感覺!香香辣辣幾惹味。✨曲奇朱古力奶昔 $68推薦!甜品同埋沙冰嘅混合體😻 食落去係香甜朱古力雪糕口味,溶咗就變奶昔,焦糖爆谷脆卜卜,打卡又好味,兩個人分享都唔係問題🙈✨熱情果接骨木花茶 $56推薦!佩服店家嘅創意!成個花樽咁樣!酸酸甜甜嘅口味,比起荔枝花茶冇咁甜膩。

✨燒花魚一夜干 $128

✨西班牙海鮮飯 $178

✨原汁炸頂乳鴿 $108
完整一隻乳鴿份量,蘸上椒鹽一齊食用。

✨椒鹽粟米 $78

✨曲奇朱古力奶昔 $68

✨熱情果接骨木花茶 $56
2023-11-02 18 瀏覽
最近搵到間樓上Cafe「吃吧」☕️逢星期五或星期六晚都會有Live Show🎹🎤🎸仲有得Order生蠔🦪.伊比利亞煙燻豬架🥩豬架肉味重😛肉質鮮嫩甘香又多汁👍🏻配上薯蓉🥔芒果🥭粟米🌽番茄🍅蔬菜🥬出色之作💯.燒花魚一夜干🐟一夜干燒得香脆😗魚肉豐腴鮮甜😋肉質柔嫩😉最估唔到魚肉咁Juicy😱.香草白酒芝士藍青口配法包🐚香草白酒芝士味香濃🌿🍾🧀藍青口爽彈😆仲有脆卜卜嘅蒜法包🧄🥖.泰式蝦沙律杯🥗生蝦大隻🦐點上酸辣醬汁🌶️好開胃🤤.曲奇朱古力奶昔🥥用椰殻同雀巢裝住🪹濃郁朱古力沙冰奶昔🍫有好多曲奇同爆谷🍪🍿.熱情果接骨木花茶🫖用花樽裝住🏺仲插咗假花💐酸甜熱情果,加上接骨木花🌼Fresh得嚟有花香餘韻💨
泰式蝦沙律杯🥗生蝦大隻🦐點上酸辣醬汁🌶️好開胃🤤
  • 曲奇朱古力奶昔
  • 熱情果接骨木花茶
2023-11-01 37 瀏覽
旺角一向多野食今次黎到一間樓上cafe入面充滿古典味道既工業風座位闊落,又有窗邊吧台位坐得好舒服,二人傾計,三幾個聚會都好岩。重聽講星期五六既晚上時間會有live band music,岩時間可以上去join下依間cafe系酒 啡都有,所以就兩樣都試下叫左cock tail "battery fafa" 同mocha到前菜小食,有好多款,試左三個-凱撒沙律,加左雞胸同煙三文魚佢系用玻璃樽裝,好特別唔好以為小,食落都幾有份量-香草白酒芝士藍青口配法包個汁清清地配番幾鮮甜既青口-原隻炸頂乳鴿,幾過引最後主菜-伊比利亞煙燻豬架賣相已經十分好,肉質又嫩滑,又香豬味

旺角一向多野食
今次黎到一間樓上cafe
入面充滿古典味道既工業風
座位闊落,又有窗邊吧台位
坐得好舒服,二人傾計,
三幾個聚會都好岩。

重聽講星期五六既晚上時間
會有live band music,
岩時間可以上去join下

依間cafe系酒 啡都有,
所以就兩樣都試下

到前菜小食,有好多款,試左三個
-凱撒沙律,加左雞胸同煙三文魚
佢系用玻璃樽裝,好特別
唔好以為小,食落都幾有份量
-香草白酒芝士藍青口配法包
個汁清清地配番幾鮮甜既青口
-原隻炸頂乳鴿,幾過引

最後主菜
-伊比利亞煙燻豬架
賣相已經十分好,肉質又嫩滑,又香豬味
  • 伊比利亞煙燻豬架
2023-10-31 20 瀏覽
男朋友今日突然浪漫突襲☺️🩷帶左我去間有Live Music 既Cafe🥰 餐廳燈光昏暗仲好有氣氛因為太開心既關係 所以問左餐廳通常幾耐會有Live Music 所以想聽既話可以打黎問下(星期五/六夜晚 8:30-10:30)😘德國鹹豬手配酸椰菜🐷呢到係切開左既豬手😍咁樣真係好正呀 懶人岩曬🤣豬🐽手肉肉好多 鹹度剛好同埋一啲都唔覺得肥膩水牛城雞翼🐤啲醬有少辣同酸酸地 食落都好開胃 香脆入味 🐥"Piggy" Ocean🍹店主係用佢嘅動物為飲品名🤩 好有愛🩷吃吧(僑建大廈)@chiba_hk📍旺角彌敦道566-568號僑建大廈2樓2室#旺角美食 #香港美食 #香港必食 #香港探店 #香港打卡 #香港旅遊 #香港必喝 #旺角探店 #香港好去處 #旺角推薦食品 Live Music 既Cafe
男朋友今日突然浪漫突襲☺️🩷

店主係用佢嘅動物為飲品名🤩 好有愛🩷

吃吧(僑建大廈)@chiba_hk
📍旺角彌敦道566-568號僑建大廈2樓2室

2023-10-30 22 瀏覽
同朋友慶祝生日🥳 book佐近油麻地既cafe,聽講環境氣氛唔錯,而且食物高質、一於試下😍記得提前book位,餐廳都非常full,留意到雖然係cafe,原來有生蠔 🦪食,非常驚喜,仲要係我地鐘意既產地、白珍珠 | 南非 | 西班牙 | 🦪生蠔非常新鮮、好清甜、一啲都唔腥,非常大隻,鐘意食生蠔既人可以試下 👍🏻餐廳老闆有介紹週末會有live Band ,可惜我地個日係星期五,無耳福~不過唔緊要 ,下次星期六日再去感受一下氣氛伊巴利亞烤豬肋骨 | 豬肋骨入口即化的感覺,非常入味,再配上醬汁,口感非常正👍🏻水牛城雞翼| 分量非常之多,味道很濃郁,係單骨翼、非常方便我地唔識食雞翼既人🤣原汁炸頂乳鴿 | 乳鴿炸到非常香脆,一啲也不油膩,而且就算唔點鹽,也不會腥 香草白酒芝士藍青口配法包 | 平時好少食青口,不過朋友鐘意食,就試下,非常濃郁芝士味,不過感覺不會很油膩,配上青口,非常夾,另外仲配上蒜蓉法包、性價比很高 👍🏻

伊巴利亞烤豬肋骨 |
豬肋骨入口即化的感覺,非常入味,再配上醬汁,口感非常正👍🏻

水牛城雞翼|

原汁炸頂乳鴿 |
乳鴿炸到非常香脆,一啲也不油膩,而且就算唔點鹽,也不會腥

香草白酒芝士藍青口配法包 |

2023-10-28 20 瀏覽
📍吃吧 (僑建大廈) (旺角)📍旺角彌敦道566-568號僑建大廈2樓2室🟡墨西哥粟米片(牛肉)$88🟡水牛城雞翼 $88🟡蜜糖咖喱脆雞 $88🟡伊巴利亞烤豬肋骨(標準) $188🟡Crazy "Flower" $68🟡Suntory Gold $78喺油麻地搵到吃吧呢間餐廳,同朋友試吓!吃吧指定日子會有live music,聽講係星期五或者星期六!如果想聽可以打黎問吓!超好彩今日有機會聽,好好氣氛!超級好聽!(;´༎ຶД༎ຶ`)✨👍🏻撞正真係好lucky !!!墨西哥粟米片(牛肉):好有風味,好脆的玉米片搭配嫩滑多汁的牛肉碎,好有口感上的層次感,味道豐富。水牛城雞翼:以獨特的水牛城醬汁,好有濃郁的味道。雞翼肉質鮮嫩,搭配醬汁的香辣滋味,正!蜜糖咖喱脆雞:蜜糖甜味和咖喱香味完美融合,個炸雞好滑,忍唔住食咗三舊!🤣伊巴利亞烤豬肋骨:呢個豬肋骨真係不得了,相對喺出邊更加Juicy!叫咗標準有四件,每人兩舊都好足夠!Crazy "Flower" 入邊有青檸汁、紅莓汁、橙汁、梳打。超特別,混合咗之後勁新鮮,口感豐富。👍🏻大家嚟到都可以叫mocktail同cocktail!Suntory Gold就
📍吃吧 (僑建大廈) (旺角)
📍旺角彌敦道566-568號僑建大廈2樓2室

🟡墨西哥粟米片(牛肉)$88
🟡水牛城雞翼 $88
🟡蜜糖咖喱脆雞 $88
🟡伊巴利亞烤豬肋骨(標準) $188
🟡Crazy "Flower" $68
🟡Suntory Gold $78

Crazy "Flower" 入邊有青檸汁、紅莓汁、橙汁、梳打。超特別,混合咗之後勁新鮮,口感豐富。👍🏻大家嚟到都可以叫mocktail同cocktail!Suntory Gold就正常發揮🍻正!
P.s 要講多次live music真係加哂分!100分,氣氛超級好!chill爆!✨✨讚!

2023-10-28
  • 烤西班牙豬肋骨
呢間樓上Cafe環境適應又chill,燈光特登調到比較昏暗,令到成個環境更加有氣氛,而且餐廳嘅職員都好Nice 🤟🏻 餐廳每個星期都會有Live Music (星期五/六夜晚 8:30 - 10:30),近排仲新增咗Cocktail menu,一路同朋友傾偈談心之餘又可以享受音樂😍😝 ..➊ 🐷 伊比利亞煙燻豬架 $228第一次食伊比利亞豬,豬味比平時嘅豬更加濃郁,而且唔需要去到10成熟咁啲肉質就會更加嫩口🤩 肥肉比例適中,啲脂肪分佈好似大理石紋咁,油潤甘香而且肉嫩又多汁,口感好正,加埋旁邊嘅蘋果蓉會減少啲油膩感😍👅..➋ 🦑 烤原隻魷魚乾 $88烤到好香口,好啱配酒食,再配合埋餐廳嘅Live Music真係好鬼Chill💗 餐廳仲會加配日本豉油同Wasabi俾你點,咁嘅新食法又有一番風味喎🤫..➌🐦🐧🐤 原隻炸頂乳鴿 $108Cafe竟然有乳鴿嘅出現,咁梗係要試吓啦!一開四,方便食,問餐廳攞手套佢都會供應,乳鴿嘅肉質同皮都唔會話炸得太乾身,所以食落去嘅肉都好滑口,配合埋啲椒鹽食就更加惹味😋..➍ 🍯🐔 蜜糖咖喱脆雞 $88雖然係炸脆雞,但係以蒸籠上枱真係好特別😂 不得不稱讚呢一味菜式
➊ 🐷 伊比利亞煙燻豬架 $228
➋ 🦑 烤原隻魷魚乾 $88
➌🐦🐧🐤 原隻炸頂乳鴿 $108
➍ 🍯🐔 蜜糖咖喱脆雞 $88
雖然係炸脆雞,但係以蒸籠上枱真係好特別😂 不得不稱讚呢一味菜式,我影相影左勁耐之後先食,但係咬落個雞嘅時候佢竟然仲係出晒煙,係咪個蒸籠超保溫🤣 雞塊唔會炸到乾身,一啖咬落去啲肉汁流出來,蜜糖會比咖喱味重🫶🏻
➎ 🌺🪵 熱情果接骨木花茶 $56
好有Gimmick,用復古嘅花樽代替傳統嘅杯,仲插埋啲假花喺上面添,唔係佢放咗支飲筒我都唔覺得佢係一杯嘢飲😂 超級啱打卡,飲品飲落去都好Fresh,唔會太酸 😜
➏ ☕️ 凍朱古力咖啡 $58
面頭嗰層厚身嘅泡沫,香甜細滑👍🏻
@lamlamfoodie
凍朱古力咖啡
  • 熱情果接骨木花茶
  • 煙燻西班牙伊比利亞豬扒
2023-10-21 24 瀏覽
今次再嚟,佢地仲多左cocktail,而且指定日子有live music,成個環境真係好有feel!不過如果想去聽live music嘅話,星期六日8:30到10:30先有!而且呢度有窗邊位,食住飯,睇住窗外嘅車水馬龍,聽住音樂真係幾寫意。今次我叫左香草白酒芝士藍青口 配法包,佢嘅髮包勁好食,外脆內軟,係新鮮整嘅,而且加埋大量好香嘅蒜蓉,真係好正!仲可以點芝士食,芝士嘅口感唔會太膩,反而係會略嫌青口唔夠麵包好食🤣🤣原隻炸頂乳鴿,原隻乳鴿睇吓仲會墊住兩款唔同嘅蝦片,隔離仲有啲淮鹽,超惹味!而於燒花魚一夜干都唔錯,燒得好香,雖然佢叫一夜干,但都好多汁。煮食方面,我仲叫咗一個豬架,豬肉質感厚實,而且比較肥,但底下仲會有薯蓉同埋蔬菜作為配搭,以中和肥膩嘅感覺,而且一上碟嘅時候,會係煙霧離漫,非常之適合打卡。飲品方面,我叫左牛奶朱古力同曲奇朱古力奶昔 。牛奶朱古力上有燒過嘅棉花糖同朱古力。而曲奇朱古力奶昔雖然分類喺飲品,但係佢非常似甜品。_

_
2023-10-18 11 瀏覽
吃吧個名實在太得意,一直都 bookmark 住要去 🫶🏻 終於忙完一大輪終於,係時候要去 relax 以食物治癒自己 😆 凱撒沙律(標準)+ 煙三文魚用個 Jar 裝住好得意 😍 入面仲有溫泉蛋 🤤 生菜夠爽甜,配埋脆脆嘅麵包粒同埋大大塊嘅煙三文魚,又 fresh 又滿足 😌慢煮甜酒牛面頰牛面頰煮得又淋又入味 🤤 一切開好香 🤩 而且口感都好好,keep 到肉汁 😋辣蝦乾大蝦意大利粉一上檯兩隻大蝦已經勁吸睛 🤩 蝦肉鮮甜彈牙,番茄汁辣辣地幾惹味 🤤 汁嘅濃度剛剛好,所以意粉非常掛汁 😍另外叫左兩杯 mocktail,都係 lime juice 同 orange juice 但分別就係配 soda 同 tonic water,兩杯都好 fresh 好 fruity,配合埋燈光好舒服嘅環境,真係今次減壓嘅好選擇 🫶🏻

凱撒沙律(標準)+ 煙三文魚

慢煮甜酒牛面頰

辣蝦乾大蝦意大利粉

2023-10-09 19 瀏覽
前一牌同姨姨去食西餐🤣呢間西餐廳比想像中好食!整體環境都唔錯,以輕工業風為主調,幾有氣氛❤️仲有好多唔同嘅手工啤酒同特色飲品🤣西班牙辣茄汁雞中翼:嗌咗個小食,酸辣可口🤣雞翼炸得脆卜卜🤣送酒一流!慢煮甜酒燴和牛面頰 :慢煮和牛面頰份量好足,有兩大舊!不過個人意見可以再淋少少會更加入味🙈不過整體都唔錯,和牛面頰好重牛味,配上土豆泥好正慢煮香草牛柳配松露泡沫大啡菇:今日嗌嘅兩款主菜都係牛,但係個人會比較鍾意呢款多個前者🙈牛柳夠厚身,熟度啱啱好,配上松露泡沫大啡菇好香飲品:-西柚氣泡茶-Elderflower Craft Cider

飲品:
-西柚氣泡茶
-Elderflower Craft Cider
🌮墨西哥烤雞餅 $88🥩慢煮香草牛柳配松露泡沫大啡菇 $188💨蘋果木煙燻西班牙豬扒 $188🍩曲奇朱古力奶昔 $68🍯焦糖蜂蜜奶昔 $68🔸呢間旺角西餐廳我去過兩三次,今次前菜先嚟個墨西哥烤雞餅。外脆內軟,餡料豐富,都算幾辣🔸如果你鍾意豬肉,呢度嘅蘋果木煙燻西班牙豬扒係好選擇。豬肉經過蘋果木煙燻,帶出豬肉嘅香濃味道🔸另一款主菜係佢哋嘅慢煮香草牛柳配松露泡沫大啡菇。牛柳經過慢煮都幾嫰。松露泡沫大啡菇帶出啡菇嘅鮮香🔸最正係飲品,曲奇朱古力奶昔濃郁香濃,配上爆谷,朱古力味道好正,令人欲罷不能。焦糖蜂蜜奶昔則帶有濃厚嘅焦糖香氣同蜂蜜嘅甜味,非常滋味
🌮墨西哥烤雞餅 $88
🥩慢煮香草牛柳配松露泡沫大啡菇 $188
💨蘋果木煙燻西班牙豬扒 $188
🍩曲奇朱古力奶昔 $68
🍯焦糖蜂蜜奶昔 $68

2023-10-03 33 瀏覽
呢間樓上cafe 好多人,睇下有咩食先~吃吧招牌拼盤 $138.00上菜時一個木盒裝着,打開氣煙霧彌漫,入面分成六小格,每一格的小食都擺得好精緻!我最鍾意煙熏三文魚小批和蜜瓜火腿😋蜜瓜清甜多汁,配搭巴馬臣火腿一流,另外煙三文魚好refreshing ,仲有溫泉蛋都煮得剛好,蛋黃流動而奶香十足,配上芝士的濃郁,充滿了層次感西班牙海鮮飯 $178.00米飯蓬鬆而鬆軟,每一粒米都吸收了海鮮湯汁的鮮美。海鮮的選材十分新鮮,蝦、魷魚等各種海鮮都帶著原汁原味,加上調味恰到好處,香氣四溢,讓人忍不住一口接一口慢煮香草牛柳配松露泡沫大啡菇 $188.00牛柳經過慢煮,肉質鮮嫩多汁,每一口都帶著濃郁的牛肉香氣。搭配著松露泡沫大啡菇,更顯得豐富和奢華。牛肉與松露的組合完美融入👍🏻熱情果接骨木花茶 Passion Fruit $56賣相好靚,打卡一流,熱情果好清甜,加埋茶香好清新手工啤酒-蜜月酸甜誘人的石榴醋,與蜂蜜酒的甘甜巧妙配合;渗透着一絲絲本地香水檸檬的獨特清香👍🏻
呢間樓上cafe 好多人,睇下有咩食先~

吃吧招牌拼盤 $138.00

西班牙海鮮飯 $178.00

慢煮香草牛柳配松露泡沫大啡菇 $188.00

熱情果接骨木花茶 Passion Fruit $56

賣相好靚,打卡一流,熱情果好清甜,加埋茶香好清新

手工啤酒-蜜月

2023-09-29 33 瀏覽
吃吧位處不起眼的油麻地大廈內,但食物的品質與賣相不俗。熱情果接骨木花茶 吃吧的果茶用上古色古香中式花瓶盛載,再插上花朵裝飾,味道微甜順滑。荔枝烏龍 荔枝烏龍用上較完整茶葉沖泡,帶著淡淡幽香。吃吧招牌拼盤 招牌拼盤差不多集齊所有小食,計有煙三文魚珍珠洋蔥、米通蝦芒果莎莎、松露毛豆、松露芝士、煙燻芝士、火腿蜜瓜及黑魚籽糖心蛋,每樣食上一口,感覺很豐富。西班牙海鮮飯 西班牙海鮮飯煮得表面帶濕,海鮮飯的配料有藍貝青口、蝦、帶子及車厘茄,海鮮配料份量很多,每一口飯都可以食到海鮮。飯粒煮得很正宗,飯芯帶丁點生有咬口,正宗海鮮飯風味。慢煮甜酒和牛面頰 樂見主菜有和牛面頰,牛面頰膠質豐富脂肪少,肉質燉得很腍滑,入口即溶但又不會一叉即散。和牛面頰最常見的配菜,少不了薯蓉。薯蓉香軟幼滑,吸收牛肉汁後味道更佳。
吃吧位處不起眼的油麻地大廈內,但食物的品質與賣相不俗。

熱情果接骨木花茶

荔枝烏龍
荔枝烏龍用上較完整茶葉沖泡,帶著淡淡幽香。

吃吧招牌拼盤

西班牙海鮮飯