已經幫襯左幾次 每次都是經外賣平台第一次食就覺得好好食👍🏻所以每次嗌外賣都會揀雖然食物賣相望落去普普通通 但叫外賣其實都吾會抱好大期望 因為成日都會失望 但口口味每次食都吾會失望 真係”好好味🤤”每次必叫 芝士流心蛋卷🥚🧀外賣送到黎都吾會乾巴巴 硬掘掘 卷蛋仲好濕潤 用❤️製作食物 仲好用❤️去經營今晚因為一點小意外 吾關店鋪問題但無諗過店主會係截單後額外時間重新幫我整過哂食物 重點係❗️店主親自送黎樓下🥺感動 加油🫰🏻
已經幫襯左幾次 每次都是經外賣平台
第一次食就覺得好好食👍🏻所以每次嗌外賣都會揀
雖然食物賣相望落去普普通通
但叫外賣其實都吾會抱好大期望 因為成日都會失望
但口口味每次食都吾會失望 真係”好好味🤤”
每次必叫 芝士流心蛋卷🥚🧀

2024-05-08
外賣送餐
宵夜
2024-01-10 228 瀏覽
真係好耐冇食過餃子,以前媽咪會成日包 。今日就同呀媽行過見到間小食店 所以決定試下d 新野 。我地叫左個湯既爆多芫荽餃子($38)同埋自創既蟹籽魷魚雲吞 ($38)兩款都好好食 皮薄餡靚 。個蟹籽雲吞好有家的味道 。 而家係香港食到有水準既食物真係咖容易 。所以我地仲買左兩盒餃子雲吞返屋企 可以打邊爐我地仲試埋個炸腐皮卷($22) 都係自家製 見到有個姨姨係到包 所以就試埋佢 皮脆料足🩷❤️🧡💛💚下次經過都會想試埋個炸雞同埋車仔麵👍🏽支持小店
真係好耐冇食過餃子,
($38)同埋自創既蟹籽魷魚雲吞
所以我地仲買左兩盒餃子雲吞返屋企 可以打邊爐

下次經過都會想試埋個炸雞同埋車仔麵👍🏽支持小店
2024-01-09
2024-01-10 192 瀏覽
口口味 今日來到位於新蒲崗的小食店😍主打自家制手工餃🥟更有飯餐、粉面、小食提供店主親切友善🩷而且食物都系即叫即制食物價錢親民😃味道唔錯👅🥢越式椰香咖喱 $48可以搭配不同肉類😆豬扒、雞扒、肥牛同炸魚柳我選擇了豬扒跟白飯~咖喱🍛帶微辣🥥椰香味濃🍚伴飯一流店內餃子都系自家制😃我叫左一款湯餃同炸餃足料又好味~雪濃湯湯底以牛骨熬制~超香濃炸餃香脆~食落有肉汁🥟值得一試🥢蟹籽魷魚雲吞配雪濃湯 $38 /6粒🥢炸韭菜餃子 🥟 $36 /6粒🥢咖喱拼盤 $42跟有魚蛋、魷魚、豬皮、豆腐卜、蘿蔔 材料豐富😆~不論作為宵夜/小食都好適合🥢韓式炸雞 $38 8件😍一共有四款口味~甜酸、柚子、黑松露同芝士蜜糖性價比高~炸雞🍗即叫即炸🤪外脆內軟我叫左芝士蜜糖🍯超香口~#相机食先 #手机食先 #美食博主 #香港美食 #香港探店 #香港旅游攻略 #香港旅游好去处 #香港美食推荐 #口口味 #新蒲崗 #新蒲崗美食 #咖喱拼盤 #自家製 #餃子 #雪濃湯 #炸餃 #咖喱飯
口口味

今日來到位於新蒲崗的小食店😍
主打自家制手工餃🥟更有飯餐、粉面、小食提供

店主親切友善🩷而且食物都系即叫即制
食物價錢親民😃味道唔錯👅

🥢越式椰香咖喱 $48

可以搭配不同肉類😆豬扒、雞扒、肥牛同炸魚柳
我選擇了豬扒跟白飯~
咖喱🍛帶微辣🥥椰香味濃🍚伴飯一流

店內餃子都系自家制😃我叫左一款湯餃同炸餃
足料又好味~雪濃湯湯底以牛骨熬制~超香濃
炸餃香脆~食落有肉汁🥟值得一試

🥢蟹籽魷魚雲吞配雪濃湯 $38 /6粒

🥢炸韭菜餃子 🥟 $36 /6粒

🥢咖喱拼盤 $42

跟有魚蛋、魷魚、豬皮、豆腐卜、蘿蔔
材料豐富😆~不論作為宵夜/小食都好適合

🥢韓式炸雞 $38 8件
😍一共有四款口味~

甜酸、柚子、黑松露同芝士蜜糖
性價比高~炸雞🍗即叫即炸🤪外脆內軟
我叫左芝士蜜糖🍯超香口~

#咖喱拼盤 #自家製 #餃子 #雪濃湯 #炸餃 #咖喱飯
2024-01-08 105 瀏覽
真係口口味🥰屋企附近新開左間餃子店,好多小食都係自家製,又有車仔麵丨又有咖喱飯韓式烤肉汁飯🤭好驚喜好多嘢食吖我就試左佢地個❤️越式咖喱雞扒飯同埋佢哋介紹嘅💋麻辣芫荽腐皮卷首先講吓個咖喱,椰奶味好香濃,辣道啱啱好又惹味,越食越想食,個雞扒都好有肉汁,應該係新鮮炸嘅,份量好足!💋麻辣芫荽腐皮卷鍾意食芫荽就一定要試麻辣又香又不太辣,脆脆地,囗感好好😌下次會試下佢地自家製D餃子,有湯有炸,希望再有驚喜😉😉
真係口口味
🥰屋企附近新開左間餃子店,好多小食都係自家製,
又有車仔麵丨又有咖喱飯韓式烤肉汁飯
🤭好驚喜好多嘢食吖
下次會試下佢地自家製D餃子,有湯有炸,希望再有驚喜😉😉
麻辣芫茜腐皮卷
麻辣芫茜腐皮卷
2024-01-01 71 瀏覽
😍有多款自家製餃子🔆我見到佢哋有8款餃子❤️爆多芫荽餃子❤️粟米餃子❤️咖喱粟米餃子❤️首創蟹籽魷魚雲吞❤️麻辣芫荽餃子❤️韭菜餃❤️鳳城水餃❤️素菜粉絲餃子我自己揀左兩款🥟芫荽餃子同埋蟹籽魷魚雲吞芫荽餃堅多芫荽真係好好味食完真係嘩一聲未試過咁好味既芫荽餃🦀蟹籽魷魚雲吞好鬼特別蟹籽口感有正魷魚又有鮮味真係同傳統雲吞好唔同確實值得一試下次再試下其他嘢先!我見到佢哋仲有車仔麵同埋個越式咖哩都好吸引!
😍有多款自家製餃子
我自己揀左兩款
🥟芫荽餃子同埋蟹籽魷魚雲吞
芫荽餃堅多芫荽真係好好味食完真係嘩一聲未試過咁好味既芫荽餃

2023-12-28 75 瀏覽
這間小店新開,有售多款粉麵,還有素食餃子,全部也是親自做的,價錢不貴,很親民🥰🥰💠越式椰香咖喱 雞扒 配薄餅 $48椰香和咖喱的香氣豐富而濃郁,有微辣和深層的香料味道,雞扒的口感嫩滑多汁,配上薄餅的脆軟外皮,沾咖喱汁味道相當豐富🤭💠韓式醬汁烤肉飯 配雞肉$46材料有粟米粒、雞肉、菜、還有辣醬,雞肉外層酥脆,口感綿密、豐富😋💠神仙雪濃湯 配粉絲 $42自選一湯底,可自選一款麵,再加3款餸叫了肥牛、韭菜餃子、溏心雞蛋有濃郁的湯底,很香甜,質地濃稠,肥牛和餃子的口感會帶來嚼勁,粉絲則帶有柔軟的口感😀💠甜酸韓式炸雞8件 $38甜中帶酸,炸雞外層酥脆,內部多汁嫩滑👍🏻👍🏻💠韓式牛肉飯卷 $38味道清新,結合了咸香的飯粒和牛肉的香,味道好食😝💠芝士流心蛋卷(蟹籽) 38外層的蛋卷金黃色澤,內部的芝士和中流心則帶來了柔軟和濕潤的口感😙😙

💠越式椰香咖喱 雞扒 配薄餅 $48

💠韓式醬汁烤肉飯 配雞肉$46

💠神仙雪濃湯 配粉絲 $42
自選一湯底,可自選一款麵,再加3款餸
叫了肥牛、韭菜餃子、溏心雞蛋

💠甜酸韓式炸雞8件 $38
甜中帶酸,炸雞外層酥脆,內部多汁嫩滑👍🏻👍🏻

💠韓式牛肉飯卷 $38
味道清新,結合了咸香的飯粒和牛肉的香,味道好食😝

💠芝士流心蛋卷(蟹籽) 38

2023-12-28 42 瀏覽
📍口口味 (新蒲崗)冬至飯加餸,揀咗屋企附近嘅小店。佢哋好多小食都係自家製。炸物/咖喱都好啱做下午茶。✨越式椰香咖喱肥牛 $48咖喱充滿椰奶嘅香滑,味道又辣又惹味,越食越開胃。牛肉唔肥,而且份量好多。✨芝士蜜糖韓式炸雞 $38雞肉醃得入味而且炸得香脆多汁。唔使蘸醬汁都好食。✨炸韮菜餃子 6粒 (自家製) $36大隻多汁,好重韮菜香又唔會有豬肉羶味。✨炸蟹籽魷魚雲吞 6粒(自家首創) $38幾有魷魚鮮甜而且口感豐富,好值得試!✨麻辣芫荽豬肉炸腐皮卷 3 條 (自家製) $22麻辣配芫荽,又香又辣好過癮。呢種調味好開胃,令人越食越想食。✨咖哩拼盤(魚蛋,魷魚,豬皮,豆腐卜,蘿蔔) $42甜中帶辣嘅港式咖哩!每款都煮到好入味。估唔到份量最多係魷魚🤣。
📍口口味 (新蒲崗)

✨越式椰香咖喱肥牛 $48

✨芝士蜜糖韓式炸雞 $38
雞肉醃得入味而且炸得香脆多汁。唔使蘸醬汁都好食。

✨炸韮菜餃子 6粒 (自家製) $36
大隻多汁,好重韮菜香又唔會有豬肉羶味。

✨炸蟹籽魷魚雲吞 6粒(自家首創) $38
幾有魷魚鮮甜而且口感豐富,好值得試!

✨麻辣芫荽豬肉炸腐皮卷 3 條 (自家製) $22

✨咖哩拼盤(魚蛋,魷魚,豬皮,豆腐卜,蘿蔔) $42

2023-12-24 29 瀏覽
食過最好味自家制👍🏻👍🏻💪🏻加油👏🏻要保持水準😊💪🏻💪🏻💪🏻讓更多人認識,支持你✍🏻👌這個冬天不怕冷的系列,打火鍋不二選餃子。😋😋😋😋
食過最好味自家制👍🏻👍🏻💪🏻

加油👏🏻

要保持水準😊💪🏻💪🏻💪🏻

讓更多人認識,支持你✍🏻👌

這個冬天不怕冷的系列,打火鍋不二選餃子。😋😋😋😋
2023-12-23