(非會員)
2007-01-10 18 瀏覽
I couldn't believe my new year started with this old school restaurant. First of all, the foods are so damn greasy, I couldn't even finish 2 dishes with 4 people, so oily at the same time, taste like left over food. in term of services, I have nothing to say, twisted indonesian with taste of local food like cha chan tang curry. I promise myself this is my last time to visit this place. Nothing much to recommend except if you wanna get yourself and friends angry, that's it.
2006-12-31 18 瀏覽
知佢落好多味精架喇,但又真係好好喎...兩個人叫左1.咕哩羊腩-羊唔so 好林好入味,個底勁似有椰汁嗰種咖哩,我鍾意2.酸辣牛肉-佢有六塊牛展,唔辣,又係好入味3.串燒蝦-本身佢都好有味,加埋個醬,會太咸4.印尼炒雜菜-冇乜特別,又係過咸5.紅荳冰(hkd24)-呢個我最唔鍾意,佢個椰汁怪怪地6.友人飲(hkd22)-鮮椰汁以上啲餸好似六十幾至七十幾一碟...食完呢..久久都係口渴
知佢落好多味精架喇,但又真係好好喎...兩個人叫左
2.酸辣牛肉-佢有六塊牛展,唔辣,又係好入味
3.串燒蝦-本身佢都好有味,加埋個醬,會太咸
4.印尼炒雜菜-冇乜特別,又係過咸
5.紅荳冰(hkd24)-呢個我最唔鍾意,佢個椰汁怪怪地
6.友人飲(hkd22)-鮮椰汁
以上啲餸好似六十幾至七十幾一碟...
食完呢..久久都係口渴
2006-08-19 38 瀏覽
和大學同學聚舊,同學略懂一點印尼話,點菜時用印尼話講了幾個菜名,叫了六個菜,我們仨的食量也不少呢.加多加多是印尼沙律,有蝦片,芽菜絲和薯仔,蘸上肉碎醬汁好惹味.雞絲喇沙,米線很滑,喇沙湯底棷子味香濃.羊肉串燒和醬燒排骨的醬汁都很好味,伴飯吃一流.印尼雜菜飯和煎牛肉餅也許因為沒有醬汁,所以味道一般.周遭有很多煙民,我們受不了二手煙的惡臭而離開.食肆何時會實行全面禁煙?
(非會員)
2006-08-11 14 瀏覽
下午兩點半左右相約朋友在尖沙咀賣嘢,因為我本人仲未食飯,但朋就食咗飯,咁我就唸住上印尼餐\廳食飯.我平時喜歡食巴東牛肉飯今次又不例外叫巴東牛肉飯.但係問題係出於order時那位叔叔竟然用疑惑的口吻問:兩杯凍檸茶一個巴東牛肉飯? 我答係. 跟住拿回本餐\牌行開了.激氣的更是由於我坐入門口直行近尾卡位.我視線已經係望住呢位亞叔的背面與之同時竟然見他行到近厨房門口和另外兩位職員講幾句嘢隨即3人拎轉頭齊望住我張枱方向.當時我已估到他講咩了.<br />我朋友就唔知因佢\背住睇唔到,但我當時巳好嬲,但我沒必要向任何人交代我朋友為甚麼唔食嘢,碟巴東牛肉到,又係果位亞叔攞黎,仲問我要唔要多個碟.我答唔駛.<br />如果職員白眼客人或誤會兩人吃一碟飯.唔緊要,我估他祗是忘記了自已職位和餐\廳的級數.而我亦不是那種大吵大鬧的客人.但最尾到埋單點知更加令我更加唔高興,因為我叫埋單時,他舉手回應後行埋去櫃枱取單時又講咗幾句嘢,櫃枱收銀員亦笑笑口望過來.結果我今次沒有比貼士.那位亞叔打咗個突冇出聲.我只是望實佢\笑了一笑.結束今次午飯的經歴.
2006-07-10 7 瀏覽
有朋自遠方來,就帶拒來食印尼菜。是日叫左加多加多(印尼沙律),寸燒,同o加哩羊肉。碟沙律無o羊特別,只系o的煮熟o左既生菜,青瓜,芽菜,豆腐pok 上淋o左0的satay source。寸燒都唔錯,唔會太幹或太"梅"。o加哩羊都OK 啦,雖然食唔到羊味,但o的肉都叫"林"。此行非常唔妥拒既夾硬來既態度。o的"送" 來到後,就有個服務員走來自動自覺o甘由個木桶度"but" o的飯卑我地。問都無問我地要唔要。一"but" 落來朋友A 度, 我就話"o夷?! 我地無話要飯o我",然之後拒仲繼續"but" 卑朋友B。o甘朋友A就問,ha? o的飯唔系跟埋o架o羊?我就答話唔系,要另外收人頭費。之後,個服務員先望住我地問你地要唔要飯呀?!o華!! 我地真系抓灑頭丫,"but" 灑落碟至問,如果唔要,o系o米會"but" 番落個木桶度?! 既然o的飯都落灑碟,o甘我地唯有要啦,都唔想同拒嘈喇。o華!! 當食飯時真系覺得好唔掂。因為個木桶無蓋,亦唔系o的o羊保溫桶,o的飯長期暴露於空氣中,所以o的飯凍灑>__<此外,呢度book 位系無用既。前兩次來都有位。拒地都系見邊度有位就叫你去

此外,呢度book 位系無用既。前兩次來都有位。拒地都系見邊度有位就叫你去邊度。如果無位都系要按先後次入座
2006-06-29 14 瀏覽
上到去環境見唔錯, 侍應伯伯都搵左個好位俾我同我朋友(係卡位最入果個)不過坐低無耐就聞到好大煙味, 原來果度係吸煙區, 仲要所有卡位同靚位都係吸煙區, 非吸煙區就要坐到近門口位...有點兒岐視.... 一.一" 為左坐得舒服D, 我同朋友唯有忍受兩邊二手煙既夾攻... 至於食物都不算差, 但份量比較少, 以咁既價錢我expect會大碟少少, 如果唔係靠D汁撈飯食一定唔夠飽食左串燒牛/豬, 其實我食唔出牛同豬既味道, 有D仲幾"火農", 好勁炭味>.< 個沙嗲醬還可以, 但咁既價錢去好時食好似仲好....總括來講算係不過不失既餐廳, 但價錢又唔算抵食, 非吸煙區D位又唔好坐, 下次都係去第二間食好過~
為左坐得舒服D, 我同朋友唯有忍受兩邊二手煙既夾攻...
個沙嗲醬還可以, 但咁既價錢去好時食好似仲好....

2006-05-28 9 瀏覽
與愛行山的同學仔吃一頓飯, 原本去吃拉麵, 點知原來佢去過, 及後轉移陣地, 黎左呢度.七點半, 八成滿, 我來過所以可以拍板同學仔俾醒目的侍應推介, 咁就點了最貴的椰青, 我就要了青檸冰.加多加多, 有蝦片, 青瓜, 椰菜, 芽菜等, 加埋個汁幾好味, 是全部最好味的一碟.巴東牛肉, 牛展的位腍腍香香的, 也有水準. 雞絲喇沙, 唔知點解特然好掛住廚師的油麵喇沙, 雖然此店出品也不錯, 但今次食覺欠些少.半打雞羊串燒, 今次食都係羊好味, 雞肉串燒其實都唔錯.吃罷先發覺自己食好多牛和羊, 弊... ...大慨九點半既時候, 不知何解仍未打烊, 侍應已經拎張單黎, 我地都談了兩個小時, 也是時候走人, 不過覺得這樣不是很對板.當中張單又計多左白飯錢, 每人百多元, 仍有水準都抵食, 不過覺得今次d 侍應"精"左好多.
七點半, 八成滿, 我來過所以可以拍板

巴東牛肉, 牛展的位腍腍香香的, 也有水準.
半打雞羊串燒, 今次食都係羊好味, 雞肉串燒其實都唔錯.
吃罷先發覺自己食好多牛和羊, 弊... ...
2006-04-22 28 瀏覽
未裝修前o黎過,裝修後就冇,所以特登來幫襯.地方比以前光猛,其他好似差唔多.叫o左個印尼大餐同埋咖喱牛肉.飯仍然任叫,只係要俾10蚊一位.印尼大餐話有15樣o野,包括:咖喱雞,巴東牛肉,印尼沙律,酸青瓜魚,椰汁什菜,花生丁香魚,牛薯餅,炸蝦片,參寶薯條,炸果片,牛肉沙爹,酸辣煎蛋,甜品(椰汁西米糕),飯同餐茶.睇落好似好多o野食,其實只係每樣得一兩件,唔係好多.巴東牛肉係咁多樣之中最好味,少少辣,牛肉唔韌又入味.其他o野都係好普通甚至有D難食;牛肉沙爹令人失望,冇牛肉味又唔熱,好差;甜品超超甜!反而散叫o既咖喱牛肉重正.佢個汁係紅咖喱,冇乜椰汁,比較稀同埋辣,但好好味,牛肉亦都唔韌,有牛肉味.講真,食物除o左一兩樣之外,以咁o既價錢來講,水準其實令人失望,如果要幫襯最好散叫會好D!
2006-01-22 10 瀏覽
個日同男朋友去食,食左個巴東牛肉......係牛展做...不過我就鍾意辣d....加埋d牛肉,食左好多飯添呀....我飲左椰青,.....係好多肉架....又食埋又飲埋啦....個沙爹羊.........有6件...好味...個印尼什菜好大份架....d waiter雖然老但係好有禮貌...唔會見到我地後生就唔理我地架.....

2006-01-16 21 瀏覽
14 January 印尼餐廳 琴晚同friend去尖沙嘴食飯﹐由於星期5太多人既關係建議去印尼餐\廳諗住唔洗等太耐﹐結果係食另一餐令人感動既晚飯。 1 沙嗲蝦-- *****有蝦味,個汁超正2沙嗲雞/羊-- ****個汁超好味3巴東牛肉--*****4 Gado Gado (個汁勁正)5 辣魚(好辣﹐但勁好味, 有魚鮮味唔腥)6 米粽***7青檸梭打****8椰青**** All in all ,汁係最正好滿足﹐但大家都認為以前好味D。
14 January
印尼餐廳

1 沙嗲蝦-- *****有蝦味,個汁超正
2沙嗲雞/羊-- ****個汁超好味
3巴東牛肉--*****
4 Gado Gado (個汁勁正)
5 辣魚(好辣﹐但勁好味, 有魚鮮味唔腥)
6 米粽***
7青檸梭打****
8椰青****

All in all ,汁係最正
好滿足﹐但大家都認為以前好味D。
2006-01-15 11 瀏覽
係沙田食過一間fusion 左o既印尼餐廳,但係覺得有d不倫不類,成日都心思思想番o黎呢到食.兩個人,只係叫o左:蝦喇沙-好香沙嗲,椰香味,不過唔係太辣,喇沙好似用o左米線,食到尾都唔會淋,亦都唔會油.酸辣蛋-好似用豆角咁o既豆去煮,味道近喇沙,唔酸又唔辣. 但係味道係好食gae.羊肉串燒-肉質鬆軟,燒完出o黎都唔un. 沙嗲醬分開上,好好味.粟米餅-兩大塊,極之香口,少少甜,但本身係咸食,我o既印尼食品最愛!加埋一支印尼啤酒,每人百幾蚊,一定要再o黎試埋巴東牛肉!
兩個人,只係叫o左:
加埋一支印尼啤酒,每人百幾蚊,一定要再o黎試埋巴東牛肉!
2006-01-06 6 瀏覽
各方面最大路既炒飯, 串燒等都唔好味; 炒飯冇味, 又油; 串燒啲肉好'銀'; 個阿姐反應慢...要問先走過黎tim 飯....no more encore :<

no more encore :<
2005-11-28 3 瀏覽
上星期六我食左巴東牛肉,味香濃而帶少少辣,似好諗的牛腩;沙嗲豬肉串的沙嗲汁好美味,好重花生味;炒椰菜亦好爽口! 而珍多冰就冇出面的咁甜,比較正宗! 飯係裝幾多都得o既...友人都好鍾意呢間餐廳仲食左5 次~
友人都好鍾意呢間餐廳仲食左5 次~
2005-10-21 9 瀏覽
裝修不錯的, 一坐下已推介咖哩炒蟹, 果然…. 之前食過觀塘的<華苑>, 同呢間比, 呢間實在太商業, 又比較貴, 又不太真係好食, 服務仲…. …. 有點失望2個人叫左-- 咖哩雞--- 好普通, 好似茶餐廳咁, 好稀, d 雞好鞋, 仲要$60..印尼雜菜飯--- 唔叫好過叫, 樣樣餸有d (巴東牛肉, 雞, 菜等等), 好差的賣相.串燒(豬牛各3串) --- 麻麻地啦, 平時係街既小販仲好食過佢, 又不是特別好味同大串, d 肉又不太好…. 埋單時, 平時我會比幾蚊tips, 但係今次佢找錢既時候, 係比哂d $5, $10蚊, 好似迫我地一定要比$5 貼士, 咁都得…. …. 唉~~
裝修不錯的, 一坐下已推介咖哩炒蟹, 果然….
2個人叫左--

2005-09-27 22 瀏覽
2 個人食,叫左加多加多,半打串燒,蝦喇沙,粟米餅同印尼炒飯,餓起上黎真係唔係人咁品.加多加多,D醬好味,有少少花生碎,D蝦片最正,好有蝦味,串燒要左羊同牛,味道分別不大,但牛就好食D,幾嫩,唔會乾爭爭.蝦喇沙都幾辣,不過唔係好夠椰香.粟米餅非常好食,外脆內軟,D料係粟米加蝦膠.印尼炒飯呢,就真係好普通,冇特別.