半熟工房 (金馬倫道)

半熟工房 (金馬倫道) (已結業)

Hanjuku Kobo (Cameron Road)
半熟工房 (金馬倫道) (已結業)
7K
KuroNekovo
試吓不同的海棉蛋糕🍰
KuroNekovo
2020-12-17
關注
#蛋糕 #🎂 #cake #西餅#咖啡閃爍 #咖啡蛋糕 #coffeecake $30咖啡味超級濃郁,少少苦澀,喜歡咖啡的人應該喜歡吃,不會太甜的海棉蛋糕~#🍰 #芝士蛋糕 #芝士絨絨 #cheesecake $30這個好吃,軟綿綿淡淡的咸芝士味😋#榛子朱古力蛋糕 #榛子蛋糕 $30 味道跟金沙一樣,上面有一粒繽紛樂😂有點甜 ᵒᴥᵒᶅ個人口味評分:7.5/10#food #hkfood #hkfoodstagram #hkfoodpic 查看更多
TungWong529
回味無窮半熟芝士撻
TungWong529
2020-12-13
關注
呢間半熟芝士撻一開業時好轟動,條人龍幾個禮拜都未散過, 今時今日依然屹立於尖沙咀金馬倫道👍鎮店之寶最出名一定係半熟芝士撻啦😋香濃幼滑嘅芝士餡無論熱辣辣食定係放雪櫃凍食都一樣咁好味👍👍😋近年亦都推出咗好多新口味,包括榴槤控必愛嘅半熟貓山王芝士撻,藍莓芝士撻等等……雖然市面上嘅半熟芝士撻專門店都有好多,但係呢間嘅芝士餡同埋香脆牛油曲奇撻皮嘅比例係我個人最鍾意嘅,有時貪心起上嚟都會一次過食兩個 。查看更多
Ahsuk
早餐樣樣無
Ahsuk
2020-12-10
關注
我好鍾意特制牛角早餐,炒蛋同牛油果真係好正,由於即做通常都要預時間等侯。但近排經常買唔到,因為只有一位職員返工開舖,只能有限度提供食物,無咖啡賣,只能買現場自夾的麵包,好失望。我唔知管理層點安排,但一開舖,呢樣無嗰樣無,要9點後先正常供應,我夠鐘返工囉,又得一個人做,做死佢咩,希望管理層留意吓,我唔知係個同事日日遲到,定貴公司咁樣安排,咁不如唔好咁早開門啦!查看更多
yingchow312
喜出望外既麵包
yingchow312
2020-11-23
關注
半熟工房出名既芝士撻我一次都未食過😁第一次幫襯佢竟然係買包,仲要非常有驚喜😱事關小編行行下街太肚餓,而拎住芝士撻係街食實在太唔放便,所以見到呢個麵包靚靚仔仔就買左🤗之後發現拎黎打卡都唔錯😏蒜蓉包來講佢都幾出色,麵包本身好鬆軟,亦有麵包香~加埋啲蒜蓉醬簡直昇華左成個包既味道😋非常之喜出望外既麵包😝😝😝🍞 香蒜方塊 $12查看更多
dr.foodrecord
邪惡半熟芝士撻
dr.foodrecord
2020-10-29
關注
🧀半熟芝士撻($22)𝕽𝖆𝖙𝖎𝖓𝖌: 3.8/5半熟工房既芝士撻簡直係芝士撻既始祖🥰好耐冇食過就買番個黎回味一下☺️拎左番屋企焗一焗仲好食啊😋曲奇撻皮厚實有口感!不過有少少易碎,食得好狼狽😂芝士味好濃好creamy~一切就流哂出黎了🤤非常邪惡🤭🔸評分: 7.6/10💰人均消費: $22查看更多
foodaholicman
失望之新口味
foodaholicman
2020-09-27
關注
曾經過左好多人排隊既時期但依然覺得佢食物嘅質素幾好特別中意食半熟工房既芝士蛋糕同芝士撻所以一直都覺得佢既野食都唔會差見佢新出左十款其他口味抹茶控當然會揀🍵味但坦白講食完有啲失望😩無乜🍵味另外揀左hazelnut 稔住會再失望點知反而好濃味 好似食緊金莎甘雖然好味少少但都係好食過抹茶味但始終都係原味最好味🤦🏻‍♂️所以除非貪新鮮否則都唔太建議去試有時新款會幾好不過有時都真係好伏所以都真係彩數🤦🏻‍♂️查看更多
eatwithfbj817
冇得再食嘅二重奏系列🥺❤️
eatwithfbj817
2020-09-22
關注
之前去咗半熟工房買咗個「半熟芝味二重奏」 見味道唔錯就想介紹一下 點知原來半熟工房已經冇再出二重奏了😣😣想買都冇得再買蛋糕外層舖滿金黃色嘅芝士蛋糕碎✨ 上層係質感輕盈嘅輕忌簾慕絲 內裡係香濃軟滑嘅北海道芝士🧀 最底層就係用九州雞蛋做嘅海綿蛋糕 口感軟綿鬆軟 味道充滿層次感 芝士濃郁得黎唔會膩😋 呢個價錢真係好想encore呀🥺查看更多
半熟芝味二重奏
feel.at_home
半熟芝士撻
feel.at_home
2020-09-09
關注
外觀睇落唔錯,幾啱打卡。我覺得好普通,可能嗰撻唔喺剛剛出爐嘅關喺!芝士味唔叫重。單純只講蛋撻同個皮 , 都叫合格,皮算喺厚實有咬感,而蛋都算叫滑,但唔夠香。若果經過都可以試吓查看更多
NJL51
正正芝士蛋糕
NJL51
2020-06-07
關注
朋友生日🎂佢好鍾意食芝士味食物,我就諗起半熟工房嘅招牌芝士蛋糕。細細份,食完飯食岩岩好,又唔會太飽。排咗一陣,覺得肚餓,就買咗個芝士撻俾自己填肚。好彩地,芝士撻岩岩新鮮出爐,口感滑溜,好creamy.加上新鮮出爐,特別好食,但食嘅時候,個皮太鬆化,一唔食一路跌碎碎,有啲狼狽😣重頭戲,朋友好鍾意個蛋糕,第一次食芝士蛋糕,一試便愛上,蛋糕軟綿綿入口好有溶化嘅感覺,芝士味濃又唔膩,所以我割愛,俾埋我個份朋友食。查看更多
Love Vera
I love soft serve !
Love Vera
2020-05-26
關注
The weather is so hot these days ! Really need to stop by Hanjuku Kobo for some yummy ice-cream! Their milk ice cream is creamy, smooth and milky. Besides ice-cream they also have different products such as cream cakes, Swiss rolls and cheese tarts. Really want to try out their cakes as well.查看更多
Milk Ice-cream
waiyeegrace
藍莓芝士最佳配搭🤤
waiyeegrace
2020-05-26
關注
流心芝士撻曾經紅極一時,可惜近年多家芝士撻專門店相繼結業,要一嚐也不容易。今天在尖沙咀路經半熟工房,立即去買一個當下午茶🤣🎀食物: 4.8/5▪️藍莓·半熟芝士撻藍莓和芝士本來就是最佳配搭,這款當然是十分美味🤤 新鮮岀爐流心芝士香滑而不膩,加上酸酸甜甜的藍莓令整體味道層次更豐富!🥰 一定要趁著還熱時吃!芝士撻還有多款口味,包括原味、抹茶味、朱古力味及貓山皇味,下次再來嚐嚐其他口味😋查看更多
Qooooooo
牛角包都好好味架
Qooooooo
2020-05-16
關注
好耐冇響星期六返工了,今日要食返個醒神早餐慰勞下自己昨天有同事介紹這店有牛角包套餐,於是一於試下味道如何!牛角包套餐分2種,1)無餡牛角包$30包一杯熱飲。2)有餡牛角包$38包一杯熱飲,並有3款餡料可選擇。熱飲款式也不算少,有各式咖啡及各式鮮奶系列選擇,但凍飲要另加$5!我點了:牛油果火雞胸牛角包 - 賣相吸引餡料十足,火雞片填滿半個牛角包初時以為牛油果不多,食落才知原來也填滿另一邊牛角包牛角包鬆脆香口,口感豐富,不太油膩,好好食呀紫薯鮮奶 - 紫薯香甜,飲落有薯蓉粒。鮮奶口感幼滑。查看更多
kwok710
第一次食芝士撻,太好味了
kwok710
2020-04-26
關注
記得剛開始芝士撻熱潮時,一直想試下半熟工房的芝士撻,但由於每次經過都太多日排隊,就一直無機會試,久以久之,就一直忘記了嘗試食芝士撻的欲望,但最近見到在openrice 外賣自取芝士撻有優惠,之前22元一個,現在六十元就有六個,太約只要10元一個,所以決定買回家,與家人一同分享..去到半熟工房取芝士撻的時候,見到一個個焗到金黃色芝士撻,每個都非常飽滿,急不及待立刻把它們帶回家享用..芝士撻啖啖都是香濃的芝士味,撻皮焗得超級香脆..撻面上還有的焗得微焦的焦糖,令芝士撻的味道和口感更上升一個層次,連平時一直努力keep fit 的妹妹和媽媽都忍不住食多一件..實在太美味了,仲要咁抵,一定要再望襯查看更多
Karenkyt
⚠️榴槤控注意!
Karenkyt
2020-04-21
關注
喺香港食過咁多間芝士撻, 呢間依然係我最愛同最推薦的😍! 芝士撻每日店內新鮮焗製, 芝士味香濃而不太膩, 入口軟滑, 撻皮鬆脆。⚠️榴槤控注意! 當貓山王遇上芝士🧀, 兩者又會擦出咩火花呢?榴槤令我諗起一首舊歌🎵 :飄來榴槤之香,曼歌聲震天,飄來榴槤之香,芬芳到嘴邊...(突然覺得自己變咗個老餅添🤦🏻‍♀️)率先試新品 -「半熟貓山王芝士撻」!上層係半熟芝士, 下層係貓山王果肉, 芝士同絲絲榴槤肉二合為一, 榴槤味勁香, 未食已經聞到陣陣榴槤味~貓山王榴槤肉甘甜綿密, 加上芝士既咸香, 相信一班榴槤愛好者會食到停唔到口😋!另推介👍🏻: 火焰焦糖芝士撻🔥 、原味芝士撻、抹茶芝士撻 查看更多
抹茶芝士撻
原味半熟芝士撻
Tatalamblog
善用Openrice自取優惠😆
Tatalamblog
2020-04-12
關注
芝士tart呢d咁邪惡既甜品,平時都會好控制住自己唔好成日食😂不過今日真係忍唔住啦!一路都好中意食半熟工坊,之前係日本旅行日日食!不過香港定價$22一個,而家有promote,用Openrice app落單只係$60就有半打!之後再用優惠碼同支付寶HK比錢,最後埋單居然只係$37蚊!平均$6蚊就有一個芝士tart,呢個價錢連普通麵包鋪既蛋撻都就快買唔到!真心抵到爆炸!推介比各位中意食芝士tart既大家!查看更多
半熟芝士撻