2023-08-31
🧚🏻♀️🍰港女生日下午茶🫖✨提前一星期網上book位冇難度!雖然只剩下5點嘅位,但剛好可當作早啲食嘅晚餐,而且5點應該係最後一輪下午茶,可以坐耐啲啲!本身係網上訂位都寫定咗係慶生的。到場後先決定叫寫咩名,職員都好nice,十分配合要求!另外,職員都好樂意幫忙影相,會留意影相小細節,幫忙擺好食物位置又提醒食客身邊嘅物件擺放!影相服務令人非常滿意!🌟Afternoon Tea🌟。唔飲咖啡嘅人叫咗☕️熱朱古力飲~有精美嘅拉花❣️。scone鬆軟香口!配搭嘅cream同果醬亦好好味!(🍓jam 係有果肉的)scone有兩款,原味同提子乾~。鹹點嘅🦀蟹肉撻、🍄香菌撻都係好足料!一口撻滿滿肉!。甜點嘅每一款都做得好好,甜而不膩!當中,🌿桂花啫喱芒果慕絲🥭最佳,清新嘅味道非常適合夏日的感覺!。🍨牛奶雪糕超級出色!好濃郁嘅牛奶味!(💛面頭有片金鉑係有啲extra,但嚟半島食下午茶就係要extra啦🤣)😣唯一少少失望係鹹點有兩款三文治!覺得下午茶食一款三文治就足夠…會想試另外的鹹點食品!
🌟Afternoon Tea🌟
。唔飲咖啡嘅人叫咗☕️熱朱古力飲~有精美嘅拉花❣️
。鹹點嘅🦀蟹肉撻、🍄香菌撻都係好足料!一口撻滿滿肉!
Afternoon tea
牛奶雪糕