2015-01-17
經過呢度幾次。。。都仲係紅紙貼在照牌上~ 勞工梯放在大門前。。。。 又冇食客, 以為佢未ready。。。 點知原來佢已經ready to serve~店員們熱情地邀請我同時媽咪入去試~咁就幾大就幾大~ 蘿蔔就豬皮啦!小店食物選擇不需要多, 最緊要就係有幾樣無械可擊嘅主打! 咁就贏喇 上至下為: 懷舊九仔粉 (小) > 招牌鴨絲碗仔翅 (小) > 古法鴨髀 (下)哈哈! 全部夠快夠熱~ 九仔粉材料足, 粉嘅長度:軟硬度剛好, 湯嘅濃綢度:份量適中! 加埋辣辣菜圃@@@ 能提升味覺享受!碗仔翅內除了有木耳, 菇, 牛蒡~ 仲有畫龍點晴之效嘅鴨絲! 鴨絲帶有燒鴨味~ 加深左我對碗湯嘅好感。最後係 落最重注嘅 燒鴨下髀~~ 份量夠, 肉夠嫩, 皮夠香, 汁唔會膩! 個皮係要讚的! 冇食過咁有層次口感的燒鴨髀! 雖然店員話佢地同佐敦嗰間冇關係~ 欣賞佢夠誠實~ 又做得出令人回味嘅美食! 咁就獎一個笑面比你地啦!
店員們熱情地邀請我同時媽咪入去試~
咁就幾大就幾大~ 蘿蔔就豬皮啦!
哈哈! 全部夠快夠熱~