2020-11-26
成日經過北角都想試吓呢一間新開嘅餐廳,見到成日都好多人,所以今日就特登買返屋企試吓食!佢除咗有一啲兩三餸飯之外,都有一啲點心包括牛肉球、雞包仔、糯米雞等等,而且價錢一啲都唔貴,超級平民價!而且啲姐姐服務態度都超級好,好有禮貌,店舖入邊亦都有唔同嘅飲品小菜選擇,我諗我下次嚟食,仲可以食下唔同嘅餸!我就嗌咗生炒骨送飯,加埋啲點心,份量全部都好多好正!生炒骨勁多肉,而且好入味,食得出啲肉係好新鮮好彈牙嗰種。而我做食咗佢哋嘅鹽酥雞同雞軟骨,就算我拎返屋企過咗一陣先食,個口感同味道都仲係好好,唔會好鹹而且份量真係超級多!尤其係個鹽酥雞,個人覺得好保留到台式嗰種味道。麻辣豬耳唔會好辣,食落口好彈牙,而且唔會黐住黐住咁,個人覺得同譚仔食到嘅麻辣豬耳差唔多,一樣都係好好食😝