2019-07-05 242 瀏覽
$17 Hong Kong dollars, just baked hot, can not wait to eat. The outer skin is crispy and delicious, the inside is soft and the fragrant egg is. When I’m busy with school, I usually end up eating fast food. I love how flavorful this fragrant Egg
2019-06-23 272 瀏覽
由於一直都覺得唔平, 所以見hokobuy 優惠 18蚊兩份就買一set卷今天放工去換黎食, 換左一份雞蛋仔加一份格仔餅。 等左幾分鐘先後做好, 一拎上手就放一粒入口。 😓 , 香係香 , 外面係干硬帶少少脆內帶少少軟, 但重點係無旦味, 食唔到甜味, 只係食到粉味。 咩料呀! 原本正價19蚊底比d咁既野人食..... 大把屋村舖仔都好食過佢。 轉咬格仔餅........ 😡, 好厚身但又係得個粉味。 死因:醬稀, 好少醬 , 又食唔到旦味.... 去餅係干到死...... 食左一大半已經送左比食環垃圾桶。 要一路飲水一路送黎食。 利強記 , 你唔配米芝蓮推介!

利強記 , 你唔配米芝蓮推介!
2019-06-22
用餐優惠
團購
2019-06-08 361 瀏覽
想不到還要排隊,沒有抱太大期望,但離遠聞到蛋香就想買返個頂下口癮。晚上九點前,有五六個人排隊,也有應該是慕名而來的遊客。門口貼滿的是宣傳照、明星相,說實話,我看得有點厭惡。等了大概20分鐘終於雞蛋仔到手。燈光不是很好,儘量拍給大家看。雞蛋仔的兩面熱得不一樣,一面金黃,另一面未夠脆,只能算係熟透。結果口感就係唔夠脆,而且歪晒,有啲唔成粒,成份雞蛋仔似交貨。的確,聞香而不再美味。其實一間好細嘅空間,有三四個姐姐喺到睇爐頭,眨眼睇都有四個爐頭一齊整緊嘢,生意好,但求交貨快,似乎好合理?

晚上九點前,有五六個人排隊,也有應該是慕名而來的遊客。
門口貼滿的是宣傳照、明星相,說實話,我看得有點厭惡。

雞蛋仔

等了大概20分鐘終於雞蛋仔到手。
燈光不是很好,儘量拍給大家看。
的確,聞香而不再美味。

2019-05-29 235 瀏覽
我之前食過另一間,外脆內軟,但我唔會講邊間,廢事賣廣告。呢間既雞蛋仔我唔會話唔好食,但無傳聞中講到咁好食。首先佢個皮係脆既,但入面唔夠軟,做唔到外脆內軟既口感。會變左好似食緊餅乾。我個人偏好外脆內軟,可能口味唔太一樣。不過呢個鋪好犀利,雖然係一條小窄巷度開鋪,連行都唔夠位既時候都仲有唔小人排隊,名氣就真係十足十,就算未聽過佢個名都會俾條隊吸引到。另外佢呢排隔離開左間飲品鋪,唔知佢地係合作定根本同一個老闆喇,佢地就出左個優惠可以平買野飲,我買左杯蜜桃烏龍茶,都唔錯既,唔洗淨食雞蛋仔咁乾。但我應該唔會再食多次呢間了。
我之前食過另一間,外脆內軟,但我唔會講邊間,廢事賣廣告。

但我應該唔會再食多次呢間了。
2019-05-22 195 瀏覽
由阿爸十幾年前喺度做嘢食到宜家自己喺度做嘢,一直都係幫襯佢,除咗炭燒雞蛋仔之外,應該只會幫襯呢間。今日又係忙到甩轆嘅日子,收工覺得要食啲嘢補償返。去地鐵站中途經過見得一個人等緊,就即刻埋去睇下,跟住仲要睇到未有整定嘅雞蛋仔,就即刻買一個。由於佢都開始造定啲雞蛋仔,等咗一分鐘就有喇。等嗰陣見到阿姐落蛋漿落到滿瀉先停,係俾足料嘅,但亦都係小小敗筆。一攞個雞蛋仔,顏色偏淡,好似唔夠火侯。食落有蛋香,獨有配方係好食嘅,但無外脆內軟嘅口感,因為落過多蛋漿,令佢難以有微焦嘅效果,只係會食得飽啲。加到呢個價錢就唔太值,偶然回味下係可以嘅。
加到呢個價錢就唔太值,偶然回味下係可以嘅。
2019-03-08
2019-05-20 152 瀏覽
 即整,熱辣辣,外型完整,無偷工減料,拎上手係實淨的。 外皮超脆,仲脆過薯片,食到索索聲,不過食食下有啲界口。 味道夠甜但欠蛋味,中間唔夠充實,餡只得三分一。一般般啦。

即整,熱辣辣,外型完整,無偷工減料,拎上手係實淨的。
外皮超脆,仲脆過薯片,食到索索聲,不過食食下有啲界口。
味道夠甜但欠蛋味,中間唔夠充實,餡只得三分一。一般般啦。
2019-05-16 173 瀏覽
有一段時間無試過北角名物雞蛋仔+格仔餅經常見到長期人龍試下質素是否keep住水準😌。🔸雞蛋仔 $19點的時候剛好見他是即叫即整所以可以食到熱辣辣嘅🤗好脆個邊 蛋香味算夠 但入面蛋糕佔量少🤡整體上麻麻 對於一年一年咁加價表示無奈🙃質素感覺上下降了🤔。🔹格仔餅 $19個人比較喜歡食格仔餅 入面夾有花生醬丶煉奶丶砂糖 醬多到滿瀉💞而且亦是即叫即製 所以這個不錯👍🏻。📍利強記北角雞蛋仔 (北角)北角英皇道492號
有一段時間無試過北角名物雞蛋仔+格仔餅
經常見到長期人龍試下質素是否keep住水準😌

🔸雞蛋仔 $19

🔹格仔餅 $19

📍利強記北角雞蛋仔 (北角)
北角英皇道492號
格仔餅嘅精髓在於佢裏面嘅醬料,好心你買得咁上下價錢,亦有返咁上下名聲,就唔好慳慳埋埋嗰少少醬料。咁多次食格仔餅,今次一定係最失望嘅一次。雞蛋仔無須醬料,都還可以讚佢外脆內軟。但係格仔餅,就一定唔係讚佢嘅質地咁簡單。今日食嘅格仔餅,令我覺得超級失望。裏面嘅醬料少之又少,一啲甜味都冇,又稀,溝晒水咁。食嗰時簡直就好似乾哽麵包一樣!再係咁樣落去,你呢間鋪頭只會越嚟越冇生意,唔會再有人嚟排隊!真心希望你地可以作出改善!

2019-05-12
2019-05-08 139 瀏覽
根本上就不好吃 不好吃 不好吃路過見到諗住買黎吃下點之真係超失望首先 見圖 雞旦囝只係脆 沒有蛋味其次 完全完全空心沒有旦糕在內冇蛋味唔香只脆不綿失敗中既失敗連總店都唔好吃 可見分店更加唔洗試此外。雞旦囝己預先整好 唔再熱辣辣一買唔洗10秒就有起身我寧願等耐小小 吃個熱辣辣新鮮既19蚊呢個價錢算貴 如果真係好吃 可以接受但呢個雞旦仔我覺得只值10蚊。吃過最好吃既低調高手!根本冇得比呢間比人太過吹捧 見去吃既都係內地人。下不為例 真心失望。
根本上就不好吃 不好吃 不好吃
路過見到諗住買黎吃下點之真係超失望
首先 見圖 雞旦囝只係脆 沒有蛋味
其次 完全完全空心沒有旦糕在內
冇蛋味唔香只脆不綿失敗中既失敗
連總店都唔好吃 可見分店更加唔洗試
此外。雞旦囝己預先整好 唔再熱辣辣
一買唔洗10秒就有起身
我寧願等耐小小 吃個熱辣辣新鮮既
19蚊呢個價錢算貴 如果真係好吃 可以接受
但呢個雞旦仔我覺得只值10蚊。
吃過最好吃既低調高手!
根本冇得比
呢間比人太過吹捧 見去吃既都係內地人。
下不為例 真心失望。
2019-04-26 150 瀏覽
聽日咁啱經過,見到好多人排隊,先知道係好出名嘅北角雞蛋仔。我見咁多人就去行下街先啦,轉個頭已經無曬人,我即刻去買一底食下先😆😆😆其實周圍嘅雞蛋仔都唔平,最平都係龍津,不過好唔好食就見仁見智啦!但係原來元祖老店都只係賣$19,即刻覺得好抵食😂😂比咗錢都唔使1分鐘,已經即刻有啦!佢係熱辣辣新鮮整起,見佢一打開個蓋就入袋,都怕佢會吹唔夠風淋曬,但係佢竟然無軟到!!!!keep住都係外脆內軟,而且蛋味好香,又唔會過甜😚真係食過最高質嘅雞蛋仔呀!
但係原來元祖老店都只係賣$19,即刻覺得好抵食😂😂

比咗錢都唔使1分鐘,已經即刻有啦!
2019-04-20 160 瀏覽
今日雖然落着毛毛細雨!難掩佢食嘢嘅雅興!但係老婆又唔想煮飯!話好想食雞蛋仔!又話要食魚蛋、燒賣!我個女又話要食麵!🎈🎈北角雞蛋仔🎈🎈😬就可以滿足晒所有人嘅願望啦!佢呢個小小嘅店舖!不但有馳名雞蛋仔、夾餅、魚蛋、燒賣、粉果、腸粉、糯米雞、出前一丁都有添!👍佢嘅麵餐仲可以包埋冷熱飲品添!三文治餐都有啊!🤩有一次我哋去筲箕灣試吓有一檔嘅雞蛋仔!完全香味又冇!仲係空心嘅雞蛋仔!根本同北角雞蛋仔冇得比!北角雞蛋仔佢可以做到外脆內軟!🥚🥚蛋心滿滿的!超足料!而且有濃郁嘅香氣!無論質感丶香氣🤩我個人覺得佢都係攞第一👍👍其他店舖根本冇得fight🤨夾餅外邊脆脆!內裏QQ!仲有砂糖丶煉奶、花生醬、牛油!充滿邪惡嘅感受⋯⋯超滿足!
🎈🎈北角雞蛋仔🎈🎈
😬就可以滿足晒所有人嘅願望啦!
👍佢嘅麵餐仲可以包埋冷熱飲品添!
三文治餐都有啊!🤩
有一次我哋去筲箕灣試吓有一檔嘅雞蛋仔!
完全香味又冇!
仲係空心嘅雞蛋仔!
根本同北角雞蛋仔
冇得比!
其他店舖根本冇得fight🤨
夾餅
  • 夾餅
  • 雞蛋仔
2019-04-20 150 瀏覽
什麼叫隠世高手!就係冇乜人知道嘅高手!但係呢個雞蛋仔係我嘅女細細個食到而家⋯⋯係公認嘅高手!每逢個女行過聞到啲香味!就一定要食佢嘅雞蛋仔!到現在咁多年啦每逢經過我嘅乖女都一定要買來食!🥚🥚北角雞蛋仔🥚🥚 $19雞蛋仔外脆內軟!蛋味十足!香氣撲鼻!夾餅$19夾餅外邊香脆!塗上牛油丶煉奶丶花生醬😋然後再灑上厚厚嘅砂糖!咬一口心身舒暢🙆‍♀️⋯⋯我每次都叫店員幫我落多啲添🤩聽聞佢嘅獨有秘方,係老闆研究左好耐試過好多次才得出呢個美味效果!有聽聞佢有人收購要買佢嘅秘方!但係老闆堅持多多錢都唔買!老闆要堅持啊✊⋯⋯我哋支持你呀🙆‍♀️
香味!就一定要食佢嘅雞蛋仔!到現在咁多年啦
每逢經過
我嘅乖女都一定要買來食!

🥚🥚北角雞蛋仔🥚🥚 $19
雞蛋仔外脆內軟!蛋味十足!香氣撲鼻!

夾餅$19

老闆要堅持啊✊⋯⋯我哋支持你呀🙆‍♀️
  • 雞蛋仔
  • 夾餅
2019-03-16 183 瀏覽
本身超級喜歡食雞蛋仔😋😋😋 所以對雞蛋仔嘅要求甚高。好味嘅雞蛋仔,首先要有雞蛋香,甜味要出但唔可以假,仲要要外脆內軟,外表要上到色又唔可以膿左😌街邊一般舖頭嘅雞蛋仔完全唔入流,我基本上都唔會買黎食。呢一間係我由細食到大,經過左多年嘅品質審查❤️大愛❤️大家留心會睇到佢整嘅時候係只會反轉一次,所以佢可以做到一邊係除脆嘅,令一邊係軟嘅。雖然而家已經買成$19蚊一底,但每次經過都忍唔住一定會買黎食!

2019-03-07
10 分鐘 (外賣自取)
$19 (早餐)
2019-03-02 231 瀏覽
三月二日,見雞蛋仔同隔壁个間茶飲搞咗合作套餐:28元一個雞蛋仔/格仔餅加一樽桃香烏龍/玫瑰綠茶。買左雞蛋仔加玫瑰綠茶。雞蛋仔香味無低調高手个間香,但空个底好脆,厚度同薯片差不多,但薄脆交接個地方有dd硬。實个底雖然講係香味不是好重,但味道都算ok,最少都好過多數小食店啦,口感方面有d似無咬口嘚芋圓,都幾好食。不足之處都有,不知是火力不平均定是下半底吃的慢,有d部分有小小軟同濕,顏色略白不算好脆,但總體而言無傷大雅。個服務員姐姐人幾好哦,我俾咗錢接過茶同找錢就走,佢仲叫住我……😂
買左雞蛋仔加玫瑰綠茶。
2019-02-27 199 瀏覽
北角利強記雞蛋仔一向都好出名,無論幾點都好多人排隊👫👭今日見人少少終於可以試一試最出名嘅雞蛋仔係咩味道😛今日排咗10分鐘左右就有得食啦😛一拎上手熱辣辣,食完一粒就知點解咁多人專程嚟買雞蛋仔😍外脆內軟!蛋漿比例控制得啱啱好!而且蛋香味非常之濃🥰順帶一提,依家佢同隔離鋪頭「昔杯」做緊合作,雞蛋🥚仔加一杯茶套餐$26🤣大家有機會去試試啦😘