2018-11-25 753 瀏覽
拒個豬扒包係幾好味ga,個豬扒都好入味同足料,不過如果拒可以個包再有口感d,個豬扒再熱辣辣d就真係very good啦🤣拒好似重有個雞扒包都係推介,等我下一次可以再買黎試下啦
2018-10-30 359 瀏覽
呢種鬆餅唔係間間麵包舖都有, 平時行過一見到有都必定會買黎試一試, 不過試過好多間都覺得唔岩食, 一係個味道唔香唔好食, 一係就係口感乾又或者好硬... 咁岩今日放工行過見到原來凱施都有, 賣相幾正, 大大個都幾墜手.呢隻係紅莓提子鬆餅, 入面真係有唔少數量既紅莓同提子呀, 差不多每咬一啖都會食到, 一D都唔孤寒! 個鬆餅充滿住牛油既香氣, 鬆餅外皮有D位微微烘焦, 聞落去就更加香, 而且咬落外皮脆脆地, 鬆餅入面都幾鬆化, 咬落一D都唔會乾硬, 幾蚊一件都有呢個質素真係相當正....! 一定會再買黎食~!

2018-10-29
2018-09-28 233 瀏覽
俾錢時要拿着麵包盤排隊,收銀員要求排隧時已經要準備好錢和八達通。自問沒有三隻手準備咁多嘢,加上要買飲品又唔知要幾多錢。只好去到先拿銀包俾錢。最後,當然換來收銀員和旁邊的助理收銀員黑面,再加上有說話聽!下次真係要做好心理準備才可以去。其實美心,超群也沒有這個問題!凱施自己唸下點解?
下次真係要做好心理準備才可以去。

其實美心,超群也沒有這個問題!凱施自己唸下點解?
2018-09-28
2016-10-30 987 瀏覽
好多個月冇寫食評了, 今次為左樽奶茶而專登上來寫的!!今日去凱施餅店買麵包吃的時候, 意外發現了原來他們出了自家奶茶!! 仲見到佢張海報寫係用Lipton茶葉的, 於是買開麵包就用優惠價$12換返支飲下. 原價要$15.未食個麵包之前飲一啖濕濕個口, 一飲之下, 相當驚喜, 呢樽"港式風味奶茶"好好飲, 仲見佢標榜冇加防腐劑和人造色素, 每日新鮮香港製造...飲落茶味好香, 奶味都好香, 口感滑, 甜度對我來說也是啱啱好, 非常唔錯! 我本身飲開太興既冰鎮奶茶的, 我認為凱施呢隻同太興都有啲似!
好多個月冇寫食評了, 今次為左樽奶茶而專登上來寫的!!

2016-10-29
  • 港式風味奶茶
2016-01-08 792 瀏覽
十月尾,我們好姊妹四人幫出去中環 IFC 飯聚,我們總喜歡交換小禮物或美食!  當時,我送給她們每人一份萬聖節禮物!  而收到金髮美女的她送上購自 <凱施餅店> 的包裝蛋糕!多謝她的小心意! 她買了芝麻、綠茶及朱古力味蛋糕,我選擇了芝麻蛋糕! 芝麻蛋糕這是蛋白蛋糕,雪白的蛋糕身,夾雜一點點黑芝麻粒,真材實料!  輕帶芝麻香,鬆軟微甜!  不過不失!作為早餐的話,簡單又方便!
 當時,我送給她們每人一份萬聖節禮物!

她買了芝麻、綠茶及朱古力味蛋糕,我選擇了芝麻蛋糕!

芝麻蛋糕
這是蛋白蛋糕,雪白的蛋糕身,夾雜一點點黑芝麻粒,真材實料!
 輕帶芝麻香,鬆軟微甜!
 不過不失!作為早餐的話,簡單又方便!
芝麻蛋糕
2015-10-30
早餐
2014-06-05 482 瀏覽
今日返工前路過又未食早餐,於是決定試試呢間好耐冇幫親既凱施。其實唔係有咩不快經歷,只不過係依家實在太多選擇而屋企附近又冇。入到去感覺好清身,店鋪玻璃門令成間鋪都光線充足,冷氣亦唔缺乏(呢樣野喺夏天絕對會為環境加分),入到去好快買左個好吸引既熱狗,因為實在太eyes catching! 盛惠$13元。熱狗蕃茄片好新鮮,包亦冇因蔬菜既水分變林(證明新鮮製造),熱狗腸口感十足而且外型絕唔輸蝕比啲熱狗專賣店。黎緊應該會多啲幫親
2014-06-04
外賣自取
$13 (早餐)
2014-02-20 768 瀏覽
在中上環區,連鎖麵包店林立,包括:美心西餅、東海堂、聖安娜...等,卻沒有凱施餅店! 最近,我再幫襯蟹麵膳,經過中環租庇利街,見到相當搶眼紅色招牌的 <凱施餅店>!  真是中上環區上班一族的好消息!  買早餐又多一個方便又便宜的選擇!我在店內望一望店內的蛋糕款式,借意詢問女店員有關餅店網站的資料!原來凱施餅店沒有網站! 女店員亦好幫忙,問我想在哪間分店取蛋糕?可幫我查詢相關分店地址及電話!雖然,當日早上我沒有訂蛋糕,見她們是以客為先,服務至上,值得一讚! 裝潢光潔亮麗!麵包也蓋好!衛生不錯!除了售賣麵包、三文治、撻類、西餅、蛋糕之外,還有冷熱飲品都有!完全貼合食客所需,認真周到! 三角洲 $12包括:豬肉鬆、芝士、火腿,表面的椰絲烘焗至金黃香脆,散發椰香,份外令人開胃起來!配料豐富!  口感多層次!況且,整件 size 也不少! 腿蛋治 $10三文治新鮮即製!麥方包仍然暖暖地! 夠軟熟!我見到膠袋內有點濕氣,相信剛剛炒完蛋,尚有熱力才會有濕氣。夠新鮮!炒蛋算幾厚又夠滑!滿已經足!火腿也煎過,食起來更香口!(無糖) 燕麥軟法包 $11我聽見剛剛新鮮出爐,

真是中上環區上班一族的好消息!
 買早餐又多一個方便又便宜的選擇!
凱施餅店

裝潢光潔亮麗!麵包也蓋好!衛生不錯!

三角洲 $12
 口感多層次!況且,整件 size 也不少!
三角洲
腿蛋治 $10
三文治新鮮即製!麥方包仍然暖暖地!
腿蛋治
(無糖) 燕麥軟法包 $11
我聽見剛剛新鮮出爐,當然不容錯過!
 二話不說即時夾一件!並要求女店員幫忙切開麵包以便進食!
 包身鬆軟仍帶暖!味道微鹹!撕開麵包,表面的燕麥跌了不少!
 燕麥充滿纖維!有益健康!
(無糖) 燕麥軟法包
包身鬆軟!
金牌豬扒包 $13
上次去蟹麵膳買完飯盒走過來看,恰巧有豬扒包新鮮出爐!那麼!下次一定要買個來試試先得!
 早上不見有,
 只好第二次幫襯時,中午來看看!
包身鬆軟微甜!夾住一些炒過清甜的洋蔥,一塊一分為二的惹味豬扒,肉質不死實!保持應有的質感!
金牌豬扒包
2014-02-13
外賣自取
$22 (早餐)
金牌豬扒包