2019-06-30 49 瀏覽
🐷烤西班牙黑毛豬扒配洋蔥燒汁🐷$138(跟白飯/薯菜/意粉)(餐湯轉龍蝦湯+$30、加配煙鴨胸蜜桃沙律+$18)上枱熱辣辣,好厚肉又好香豬味🤤🤤🤤肉質嫩滑又有少少彈牙,完全係我的菜❤️切開中間,係好靚嘅粉紅色,生熟度控制得剛剛好~意粉口感亦都好好,唔會太淋,幾彈牙👍🏻跟餐嘅龍蝦湯同沙律唔錯,好開胃😍.🐟 鮮橙醃漬鮮吞拿魚伴鮮果藜麥沙律🐟$118呢個絕對有驚喜!好好食!而且份量頗多🙈鮮橙醃漬鮮吞拿魚❤️酸甜嘅果香同吞拿魚超夾!而且肉質亦都唔錯,有種微鹹煙燻嘅感覺🤣藜麥又係我好中意嘅食材之一,粒粒飽滿又帶點煙韌~配埋唔同生果,成件事好fresh好開胃🤪.🍸Bloody Berries$54🍸🍸Grapeson$54🍸兩杯Mocktail,酸酸甜甜,甜度適中,都唔錯👍🏻❤️.食物質素: 🌕🌕🌕🌕🌘食物顏值: 🌕🌕🌕🌕🌑性價比: 🌕🌕🌕🌕🌑回頭率: 🌕🌕🌕🌕🌑
🐷烤西班牙黑毛豬扒配洋蔥燒汁🐷$138
(跟白飯/薯菜/意粉)
(餐湯轉龍蝦湯+$30、加配煙鴨胸蜜桃沙律+$18)

上枱熱辣辣,好厚肉又好香豬味🤤🤤🤤
肉質嫩滑又有少少彈牙,完全係我的菜❤️
切開中間,係好靚嘅粉紅色,生熟度控制得剛剛好~
意粉口感亦都好好,唔會太淋,幾彈牙👍🏻
跟餐嘅龍蝦湯同沙律唔錯,好開胃😍

🐟 鮮橙醃漬鮮吞拿魚伴鮮果藜麥沙律🐟$118

呢個絕對有驚喜!好好食!而且份量頗多🙈
鮮橙醃漬鮮吞拿魚❤️酸甜嘅果香同吞拿魚超夾!
而且肉質亦都唔錯,有種微鹹煙燻嘅感覺🤣
藜麥又係我好中意嘅食材之一,粒粒飽滿又帶點煙韌~
配埋唔同生果,成件事好fresh好開胃🤪
🍸Bloody Berries$54🍸
🍸Grapeson$54🍸

兩杯Mocktail,酸酸甜甜,甜度適中,都唔錯👍🏻❤️
食物質素: 🌕🌕🌕🌕🌘
食物顏值: 🌕🌕🌕🌕🌑
性價比: 🌕🌕🌕🌕🌑
回頭率: 🌕🌕🌕🌕🌑
2019-06-27 63 瀏覽
又到跑友生日既時間,每次都簡番元朗既食店,其實已經食過元朗好多餐廳,都有啲難簡!😆😆係Open rice loop loop loop,見到個名幾特別就望下啦!發現啲野食都幾吸引,於是就決定去試下😌😌Book 左8:00pm,但朋友遲放工,於是同店員講我地有機會改8:30pm ,店員都好好比我地改。生日緊係要啤一啤啦🍻,冇平時飲開既咁大杯,但對女仔黎講,我覺得岩岩好,易入口但又可以relax下😏😏我對呢個飯既蟹肉有興趣啲😆😆,海膽就一般,海膽都係鍾意係日本食多啲👉🏼👈🏻曾經係比利時食過既青口真係一食難忘,係香港食唔到,而呢碟青口我就覺得還好,朋友話好食,但我只係食左兩隻,每人口味唔同🤔🤔最愛串燒,可以同朋友share 食,傾下偈食下野,配埋啤酒簡直係享受😋😋~~不過碟串燒三百幾蚊其實覺得略貴,份量少左啲,但環境舒服,食物都幾高質既,生日飯就冇所謂,最緊要開心!!

2019-06-27 48 瀏覽
一直想試很久的酒吧西餐廳🥰今日決定同友人兩大一細去試一下鹹蛋黃帶子意大利飯🍛味道啱啱好唔會太咸雖然鹹蛋黃味道又唔係好出🤔可能我食前幻想會好重鹹蛋黃味但總括來講味道調配得好好😨可能佢加入蝦乾調出左鮮味有驚喜🤫 帶子又唔會過熟另一道菜 煎豬𩣑👍🏼👍🏼👍🏼意外地驚喜煎得好好!肉質唔會過眼比起其他小店西餐廳煎得好前菜💫💫💫當然少不了我哋最愛嘅鵝肝多士煎嘅程度啱啱好 但個人喜歡 加多啲果醋汁會更美味環境✏️始終都係酒吧嘅格局如果大小朋友嘅話就差少少因為通常以吧枱為主 若果唔係就坐門外既位置 夏天會比較熱😀😀但同三五知己絕對係一個約會嘅好地方👍🏼👍🏼
一直想試很久的酒吧西餐廳🥰

但總括來講味道調配得好好😨
可能佢加入蝦乾調出左鮮味
有驚喜🤫 帶子又唔會過熟

另一道菜 煎豬𩣑👍🏼👍🏼👍🏼
意外地驚喜煎得好好!
肉質唔會過眼比起其他小店西餐廳煎得好

因為通常以吧枱為主
若果唔係就坐門外既位置 夏天會比較熱😀😀

但同三五知己絕對係一個約會嘅好地方👍🏼👍🏼
2019-06-05
真係第一次嬲到要打食評!!原本滿心歡喜見到網上食評好好諗住試吓,一心想試西班牙焗飯,所以即使知道要等半個鐘同埋好肚餓都照叫咗先,等咗四個字之後又叫咗一碟意粉。然後過咗半個鐘,由於已經到咗10點宵夜時段,又再叫咗兩樣小食,但係個焗飯仲未到。等咗40分鐘,仲係一樣野都未到,個意粉冇話要等都等咗4個字都仲未到,個飯已經係等咗8個字,問個侍應,佢話嚟緊整緊,咁好我繼續等。等咗50分鐘,依然一樣野都冇!!!問個貌似高級主管,幫我跟完之後又係答我整緊好快加句唔好意思,一副唔休做嘅樣,而隔離遲過我地入座的都已經食緊小食或鋸緊扒。最後等咗1個鐘,都依然仲係一樣野都冇,係咩都冇!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 然後主管仲要同我講意粉要等多5分鐘,飯要10分鐘,小食係冇提過幾時嚟,理由係今晚好多人!!WT!!!!!!! 真係嬲到即刻起身走!想問下邊間餐廳係諗住冇人幫襯?你理唔到咁多人就唔好開咁多張枱,開到鋪出面都有枱,然後答我一句多人就要我地等1個鐘,完全唔合理!從未試過一間餐廳要等1個鐘係咩都冇得食!以後都唔會再去!
真係第一次嬲到要打食評!!
2019-06-26
60 分鐘 (堂食)
2019-06-23 62 瀏覽
早排經過元朗呢間餐廳有人唱歌有人做live,感覺氣氛一流,而且非常適合聚餐,於是搵左晚同家人去happy一下。個晚冇live show, 不過無論飲品及食物方面亦是有誠意。我地叫了以下:🌟梅酒$59🌟🌟Bubble Green $62🌟🌟White Sangria $70🌟🌟印度淡愛爾 IPA $66🌟阿爸杯啤酒: IPA酒味夠力,濃郁,啱男士飲🌟牛肝菌野菌忌廉湯$59 🌟味道濃郁;好香野菌味;一個唔會輸既湯👍🏻😋🌟白酒忌廉汁煮鮮蜆伴西多士$148 🌟🌟炭烤串燒拼盤$328 🌟(虎蝦、鮮三文魚、北海道帶子煙肉車厘茄、西班牙黑毛豬腩、牛舌、美式辣肉腸) 帶子特別的出色🌟西班牙黑毛豬火腿比薩$148 🌟皮薄脆,火腿唔會太咸🌟烤黑松露菌醬海鱸魚柳手工貝殼粉$178 🌟清清地,但幾夠味🌟威靈頓美國特級黑安格斯牛柳$348 🌟好腍,好有牛味同入味🤤整體都幾滿意,服務又唔錯,聚會一流,下次可以再來睇埋live show就好了。

🌟梅酒$59🌟

🌟Bubble Green $62🌟

🌟White Sangria $70🌟

🌟印度淡愛爾 IPA $66🌟

阿爸杯啤酒: IPA酒味夠力,濃郁,啱男士飲

🌟牛肝菌野菌忌廉湯$59 🌟

味道濃郁;好香野菌味;一個唔會輸既湯👍🏻😋

🌟白酒忌廉汁煮鮮蜆伴西多士$148 🌟

🌟炭烤串燒拼盤$328 🌟

🌟西班牙黑毛豬火腿比薩$148 🌟

皮薄脆,火腿唔會太咸

🌟烤黑松露菌醬海鱸魚柳手工貝殼粉$178 🌟

清清地,但幾夠味

🌟威靈頓美國特級黑安格斯牛柳$348 🌟

好腍,好有牛味同入味🤤

2019-06-23 93 瀏覽
呢間餐廳一直聽唔少好評,引到我專登去元朗試下。當晚天氣好熱,室內座位滿座,好彩等左一陣都有位。如果下次去,要book定位就穩陣啲。-🔹香煎法國鵝肝伴焦糖蘋果多士($138)呢個絕對係超驚喜!鵝肝厚身,中間係薄薄一層既焦糖蘋果,夾埋一齊食個口感超豐富!軟身既鵝肝+脆既蘋果,甜甜地同鹹既鵝肝又好夾,蘋果汁又可以中和返油膩感,好正👍🏻-🔹白酒忌廉汁煮青口($148)近排好鍾意食既青口(可以自選青口/蜆),每隻既肉都幾肥,而且個忌廉汁調得幾好味。跟左兩片仔多士,如果多幾塊就好,可以點哂啲汁食🤣-🔹烤焗法國原隻春雞($208)影完相一切開,發現原來雞身入面釀左野😮係啲蔬菜黎,一齊焗,隻雞索哂啲菜汁,雞肉都算滑,唔錯!配砵酒汁,幾特別。店員仲會幫手切雞,服務好好👍🏻-🔺餐廳仲有水煙添啊!我估室外位置先供應
🔹香煎法國鵝肝伴焦糖蘋果多士($138)
呢個絕對係超驚喜!
🔹白酒忌廉汁煮青口($148)
跟左兩片仔多士,如果多幾塊就好,可以點哂啲汁食🤣
🔹烤焗法國原隻春雞($208)
配砵酒汁,幾特別。店員仲會幫手切雞,服務好好👍🏻
🔺餐廳仲有水煙添啊!我估室外位置先供應
2019-06-22 73 瀏覽
元朗的凡直友里,平日也是座無虛席,雖然定是一間西餐小店,但食物卻一點也不馬虎!-【香煎Rougie法國鵝肝伴焦糖蘋果配多士】HKD138超愛這道鵝肝多士,鵝肝香味撲鼻,外層煎得香脆,中間十分肥美,夾著蘋果吃不但中和了油膩感,又加了分甜味!小小一塊已讓人回味無窮🌟-【低溫慢煮燒鮮三文魚柳】HKD148三文魚柳不沾醬汁已經夠好吃!慢煮出來三文魚肉質十分綿軟,外層又很香口,吃起來口感更豐富。-【烤美國特級西冷牛扒】HKD188牛扒份量足,我點了五成熟的,煮得剛好也鎖住了肉汁,牛肉味濃郁又JUICY!以這個價錢來說,真的很不錯,可以一試!-【焗香蕉酥皮卷伴雪糕】HKD58飯後當然要吃甜品才完美🤤焗香蕉酥皮卷味道和賣相都很不錯!是即做的!
【香煎Rougie法國鵝肝伴焦糖蘋果配多士】HKD138
【低溫慢煮燒鮮三文魚柳】HKD148
【烤美國特級西冷牛扒】HKD188
【焗香蕉酥皮卷伴雪糕】HKD58
用餐優惠
試食活動
2019-06-20 66 瀏覽
終於給我在元朗找到一家西餐廳,有得味道,食物又好食。裡面是一條長長的走廊,當時已經8點多9點,但在餐廳已經坐得滿滿,我運氣不錯,剛剛好有一個位置給我。-美國特級安格斯肉眼牛扒12安仕-這裡有幾個套餐可以選擇,但是我給這個牛扒吸引了,12安仕只要298塊,太便宜了吧!!我選擇了香草蛋黃醬三成熟,師傅太捧啦,真的剛剛好三成熟,外面不會太過火,裡面非常非常嫩,每一口都滿滿肉汁,超級好食。-美國安格斯牛肉雙重芝士漢堡配伊比利亞黑毛豬火腿伴薯條-名字非常長,但出來的漢堡真的不得了,好大一份,肉非常非常厚,芝士有兩層,一層咸咸的,一層芝士可以拉絲,超好食。我忘記名稱了,兩杯都是水果酒,一個檸檬一個蘋果,酒味比水果重,但酒的成份不算多,至少我沒有喝醉哈哈~最後走的時候剛好有人生日,餐廳送了一個煙花蛋糕,好美呀!
終於給我在元朗找到一家西餐廳,有得味道,食物又好食。
裡面是一條長長的走廊,當時已經8點多9點,
但在餐廳已經坐得滿滿,我運氣不錯,剛剛好有一個位置給我。
-美國特級安格斯肉眼牛扒12安仕-
這裡有幾個套餐可以選擇,但是我給這個牛扒吸引了,
12安仕只要298塊,太便宜了吧!!
我選擇了香草蛋黃醬三成熟,師傅太捧啦,真的剛剛好三成熟,
-美國安格斯牛肉雙重芝士漢堡配伊比利亞黑毛豬火腿伴薯條-
名字非常長,但出來的漢堡真的不得了,好大一份,
我忘記名稱了,兩杯都是水果酒,一個檸檬一個蘋果,
酒味比水果重,但酒的成份不算多,至少我沒有喝醉哈哈~
最後走的時候剛好有人生日,餐廳送了一個煙花蛋糕,好美呀!
2019-06-10
2019-06-19 49 瀏覽
今日入左元朗🀄️去左朋友屋企打麻雀打到夜晚🌙朋友話訂左枱食飯去到真係全院滿座🤭好彩朋友細心訂左枱👏🏻抵讚呢到有Set dinner📜是日餐湯係西蘭花忌廉湯🥄西蘭花煮成忌廉湯未試過🥦飲落幾rich😆無草臭腥味旁邊嘅蒜蓉包超香蒜喔😜又烘到脆卜卜如果中意飲法式龍蝦湯🦞亦可以加$30轉主菜叫左烤美國特級西冷牛扒🇺🇸黑松露菌燒汁🥩配意粉牛扒叫左5乘熟👋🏻烤得剛剛好肉質非常嫩腍亦Juicy多汁😌而且食落有種燒烤味道😉不錯意粉唔係普普通通咁灼熟比你食🤓而係用上高湯煮再加上香草🌿有心之作
今日入左元朗🀄️去左朋友屋企打麻雀

肉質非常嫩腍亦Juicy多汁😌
而且食落有種燒烤味道😉不錯

意粉唔係普普通通咁灼熟比你食🤓
而係用上高湯煮再加上香草🌿有心之作
今日同朋友喺元朗呢頭搵嘢食,我地來左最多嘢食嘅新街果頭,有間西餐廳叫凡直友里,朋友話距聽人介紹話都唔錯,我地就入左來試下。首先餐牌好多選擇,有啤酒、紅酒、特飲等等,食物亦有好多選擇,串燒、牛扒、意粉、沙律、生蠔海鮮都有!借錢又唔會好貴。叫左個芝士薯條,超級香濃芝士,好大碟,。鵝肝多士先48真係好抵食,金黃香脆的鵝肝表面,內裡粉紅嫩滑的鵝肝,入口即溶香味慢慢滲透到口腔中。真係好香口,唔會油膩,食到停唔到口。烤鮮三文魚柳柏馬臣芝士汁貓意粉,三文魚柳烤到外皮香脆,但入面亦很鮮嫩,!貓意粉我都係第一次食口感都唔錯,配上香濃芝士汁,正啊。性價比高值得去試。
2019-06-17
其實已經係第三四次黎食,終於的起心肝出個食評!真係要推薦比元朗人同非元朗人哈哈哈!依到其實有部分係酒吧格局,真係好多人黎chill返兩杯,食下shisha🤫-除左飲野,依到都係同朋友食晚飯既好地方打開餐牌見到佢啲Dinner Set都幾扺食,百幾蚊有扒個啲。所以就兩個人就叫左一個set再另外再散嗌其他。-Dinner Set就揀左西冷($188)Set有湯有蒜蓉包龍蝦湯都幾濃郁,配嗰塊蒜蓉多士好脆,配埋落個湯度好好味。另外加左個煙肉芝士焗蠔好大隻芝士份量好多,味道好夾。牛扒我哋叫咗五成熟真係煮得啱啱好,唔會太淋又唔會太韌,嗰個黑松露菌燒汁亦都好好味。單點方面,我地另外叫咗份芝士薯條小食可以點返芝士焗蠔嗰個芝士醬,不過本身份薯條嘅芝士份量可以再多啲。再點左餐廳好多人推介嘅焦糖蘋果鵝肝多士嗰層焦糖好脆,鵝肝好厚身好juicy,原本驚會好甜,但係配埋蘋果成件事好夾,唔會太油膩。另外再加多左份野菌Pizza上邊有黑松露,本身就係紅醬嘅Pizza,蕃茄味都幾濃郁。薄餅餅底好薄好脆,所以兩個人食一個Pizza都唔會好飽。最後仲嗌多咗兩杯野飲,Bloody Berries同Purple DreamB
除左飲野,依到都係同朋友食晚飯既好地方

龍蝦湯都幾濃郁,配嗰塊蒜蓉多士好脆,配埋落個湯度好好味。

另外加左個煙肉芝士焗蠔
好大隻芝士份量好多,味道好夾。
牛扒我哋叫咗五成熟

單點方面,我地另外叫咗份芝士薯條小食

再點左餐廳好多人推介嘅焦糖蘋果鵝肝多士

另外再加多左份野菌Pizza

最後仲嗌多咗兩杯野飲,
Bloody Berries同Purple Dream
Bloody Berries 上面有幾粒藍莓好甜,唔會話好似藥水味咁,要來配薯條好解渴。
至於Purple Dream
好適合女仔飲,係巨峰提子再加奶同蜜糖,溝得好好飲。

整體來講,成個餐牌都好抵食,下次都會再嚟試吓其他嘢食,推介!!元朗又一力作!
2019-06-12
  • 鵝肝多士
2019-06-17 182 瀏覽
Fan Straight Lane 凡直友里 is a restaurant and bar in the heart of Yuen Long, with a long and narrow layout as the name suggests.  It is a place better for after work drinks, day long catch-ups with friends.--Fresh Tuna Quinoa Salad (HK$118)👍👍👍👍This Orange Marinated Quinoa Salad with seared tuna and fresh fruit was packed with good-for-you ingredients, they’re all healthy, flavourful and delicious.--USDA 1855 Black Augus Prime Beef Ribeye (HK$298/10oz)👍👍👍👍👍The Beef Ribeye was grilled perfectly with

Fresh Tuna Quinoa Salad

👍👍👍👍👍

The Beef Ribeye was grilled perfectly with beautiful grill marks on the steak.  The French Fries underneath get their meltingly soft interior and crisp crust on the outside.

Spaghetti with Blue Mussels (HK$138)
Spaghetti with Blue Mussels

This is the Spaghetti with Blue Mussels, Mushrooms, Spinach in Gorgonzola Cream Sauce.  If you love Mussels and you love Spaghetti, then this combination is a marriage made in heaven.

Sour Soda (HK$54/HH)

A mocktail with Pineapple juice, calamansi Syrup and Soda Water.

Pineapple Juice (HK$30)
Pineapple Juice

Fresh Tuna Quinoa Salad
Spaghetti with Blue Mussels
Pineapple Juice
2019-06-17 45 瀏覽
今晚約左朋友喺元朗食野,諗住搵間可以邊飲邊食嘅西餐,見又新街都幾就腳就揀左呢間" 凡直友里" 。去到門口都已經感覺到好休閒,而入到去嘅環境更舒服,當然係一個傾計的好地方。一坐底食物嘅香味已經不斷湧出黎,急不及待就拎起份MENU點野食,不得不提佢餐牌的設計都幾有特別,搞到我地款款都想食,不過胃就得兩個,所以就揀左頭盤半打法國fine de no.2 生蠔,然後主食係法國焦糖蘋果鵝肝,美國1855 安格斯肉眼牛扒同埋一個海鮮意大利飯。先講左個生蠔先,元朗一向好少地方可以食到生蠔,而呢鋪頭竟然可以提供呢款為人熟悉的口味,當然要試一試!!!! 蠔嘅味道一開頭入口唔算濃味,再食落先鹹後甜嘅感覺出晒黎同埋肉質好有彈性,完全為個晚做左個好嘅開頭。另外,餐廳有提供到太平洋生蠔,如果喜好大生蠔嘅都不妨可以試埋呢款。送餐上黎都幾有次序,下一款係必定要食法國焦糖蘋果鵝肝!!!!!!!!驚喜程度滿分,雖然睇個配搭可能唔算太特別,但突出嘅係佢嗰份味道,真係配合得天衣無縫。唔會覺得油膩,蘋果半焾,加上一個脆身焦糖,鹹鹹甜甜嘅感覺又出左黎。去到呢到就左兩杯飲品,推薦Fun Movie,佢係cocount 、pin

去到呢到就左兩杯飲品,推薦Fun Movie,佢係cocount 、pineapple 及porpcorn 嘅口味,本身叫之前無諗過porpcorn 味會咁出咁夾,飲落除左佢cocount嘅味道之餘,真係會好似睇戲食爆谷咁,難怪佢會叫呢個名。

係呢個時候牛扒都到埋,10oz 嘅牛扒諗過佢會咁大份,medium rare , 配薯條,紅酒汁,牛扒的熟度控制得好好,燒出黎嘅牛扒仲有一份特別嘅肉香,食開嘅就會知唔係煎牛扒會有嘅味道。而呢一款牛油脂好豐富,同時肉味濃郁,啱晒食肉獸。

最後上埋個海鮮飯,其實佢個名好長"輕煎北道帶子、鮮魷魚、西班牙辣肉腸、燒南瓜法邊豆、鹼蛋黃汁意大利飯",原因係佢寫晒佢個飯有啲乜出黎,唔駛估估下個飯會唔會有乜唔啱食。想問呢個嘅原因係鹼蛋黃近年玩好多,玩埋意大利飯就第一次試。北海道帶子嘅鮮甜加埋鹼蛋黃汁,嗰種鹹鹹甜甜嘅感覺真係圍繞左成餐飯,充滿驚喜。

兩個人食得晒以上嘅野真係超額完成,好想試埋佢啲甜品,有機會嘅話一定要返去再食一次!
係一間bar黎 座位一字排開 檯好細 環境比較狹窄 坐得唔係咁舒服 假日用餐限60-90分鐘 我地食完差不多一個中就埋單走啦當日叫左兩個set dinner (烤美國西冷牛扒跟意粉&加勒比烤市魚)個set只包餐湯 要飲酒之類就要加$38 ...其中一個餐我地加$30 upgrade 餐湯變龍蝦湯 點知個湯好苦🤢好失望!本身個椰菜花忌廉湯反而仲好飲牛扒不過不失啦 百幾蚊算係ok 但意粉就比較硬🥴可以煮淋少少 烤魚都幾大條 配個泰式酸辣汁都幾開胃 只係條魚都幾多骨

假日用餐限60-90分鐘 我地食完差不多一個中就埋單走啦

飲酒之類就要加$38 ...

烤魚都幾大條 配個泰式酸辣汁都幾開胃 只係條魚都幾多骨

烤美國特級西冷牛扒
加勒比烤市魚
法式龍蝦湯
2019-06-15 60 瀏覽
今日去咗元朗探一個朋友,順便就同佢食埋飯啦,點知俾我哋發現左呢一間平靚正嘅西餐廳,個名都幾特別。咁啱落雨,但係都有啲人坐喺戶外嘅位置,如果天氣好應該都幾有feel。內在嘅裝修都幾懷舊,係半開放式嘅水吧,感覺都幾整齊骨子同朋友都幾肚餓, 咁我哋就叫咗兩個套餐晚餐,一個小食同兩杯啤酒。首先就係前菜啦,呢個係溫泉蛋芝士薯蓉,仲有一啲類似粉團嘅pasta係面,好有口感我自己幾鍾意,朋友就話如果薯蓉嘅份量多啲就更加好啦😛😛溫泉蛋好留心好邪惡好正😈主菜方面我自己就要左燒春雞大蝦加意粉,大蝦煎得好香脆,而燒春雞比起其他食肆都算中常,肉質鮮嫩,仲有啲茄子做配菜添🤩意粉我就覺得如果可以軟身少少會更好或者下次試吓薯菜朋友就要左手工意粉,係墨魚汁整嘅,我試過少少都好好味,仲有好多海鮮例如帶子,青口,大蝦,真係好正🤩我哋叫咗兩杯kirin啤酒,係唔同口味,peach 同埋黑加倫子,上面啲原來係好似刨冰咁嘅泡泡,啱晒夏天飲,可以消暑啊而佢個甜品都好特別,係香橙雪苞,真係成隻橙皮都喺度,仲有半粒好香甜嘅士多啤梨添,正呀🤣😛