3天前 0 瀏覽
食完飯,行行下,又想食個快速甜品,見到一間甜品店,可以外賣即食,就買了🤣自選愛玉凍 $30🌟🌟🌟🌟🌟愛玉帶來獨特的Q彈口感,仙草凍和寒天清涼爽口,蘆薈肉則帶來清新的口感。花豆口感綿密,帶有濃郁的豆香,加入鮮奶後,帶來濃郁的奶香。每一口都能感受到不同食材的層次風味,甜中帶點清爽,這道美味的組合不僅滿足了味蕾,更讓人感受到食物的多樣性和豐富性。咖啡奶凍 $20(買一送一)融合了咖啡的濃郁風味和奶的柔滑口感,感受到咖啡的苦甜交織,奶的香濃滑順。冷藏後的咖啡奶凍口感綿密細膩,清涼怡人,它融合了咖啡的濃郁香氣和奶的滑順帶來獨特的風味。日式奶凍$20(買一送一)🌟🌟🌟🌟🌟口感綿密細膩,帶有淡淡的奶香,入口即化,甜度適中,讓人感受到幸福的味蕾享受。它的質地柔軟滑順,散發出淡雅的風味。

自選愛玉凍 $30🌟🌟🌟🌟🌟

咖啡奶凍 (買一送一)
咖啡奶凍 $20(買一送一)

日式奶凍(買一送一)
日式奶凍$20(買一送一)🌟🌟🌟🌟🌟
自選愛玉凍
咖啡奶凍 (買一送一)
日式奶凍(買一送一)
2024-03-29 42 瀏覽
到銅鑼灣逛街,沒有吃正式晚餐,剛巧經過而且已經好幾年沒吃過牛什,便試一試,順便買了腸粉。《腸粉 $12》很軟滑,雖然算不上薄身,但質感竟然仍比很多酒樓或點心專門店的還要好吃。下單時要求多醬,結果他真給了很多~《牛雜 $30》 這個價錢份份量算很足,有牛肚、牛肺、牛膀、大腸、蘿蔔。 調味偏鹹,吃到最後根本吃不下,而且即使在這麼重調味底下,牛雜還是一股腥臭味,大腸中間滿是肥膏,估計烹調時沒有處理好。看到其他評論說阿姐態度極差 ,幸好當晚是兩位叔叔店員。 在這類型的小食店,我覺得態度算正常吧,不是特別親切但也不覺得沒有禮貌。

《腸粉 $12》

《牛雜 $30》

2023-11-13 190 瀏覽
🧇 I ordered the Hong Kong Style Egg Waffle, priced at $15. However, based on my recent visit, I found that the waffle did not meet my expectations. While the price is relatively cheap, the waffle lacked the desired crispiness on the outside and didn't have enough egg flavor. It seemed to be mixed with other ingredients, which affected its overall quality. Personally, I would be willing to pay a little more for a higher-quality egg waffle.💥 Nevertheless, Ying Heong Yuen offers other delicious str

💥 Nevertheless, Ying Heong Yuen offers other delicious street food options that might be worth exploring. It's always a good idea to try different dishes and see which ones resonate with your taste preferences.
Hong  Kong  Style  Egg  Waffle
2023-11-12
2023-06-06 362 瀏覽
凝香園早幾日喺銅鑼灣等朋友期間,突然口恆去咗掃街,買左一碗細魚蛋燒賣!😋😋😋1.魚蛋燒賣(辣)$13(9/10)呢個魚蛋燒賣算中辣,一碗有5粒魚蛋同5粒燒賣,辣度係中辣帶微少酸,燒賣煙韌唔粉,魚蛋好彈牙,唔會煮得好淋! 👍👍😋總共價錢$13個人口味總評分:9/10地址:銅鑼灣謝斐道516號地下Please follow me🙆‍♂️ @wheelchaireatinhongkong 如果鍾意我嘅分享,麻煩請follow我,仲有記得Like同Share!🙏🏻🙇🏻‍♂️#凝香園 #銅鑼灣美食 #銅鑼灣好去處 #銅鑼灣 #掃街 #燒賣 #魚蛋 #香港探店 #香港美食 #相機食先 #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoods #852food #hkfoodshare #dessert #hkdessertshop #food #hkfoodstagram #hkfoodpic #hkigfood #foodiehk #yummy #delicious #foodie #hkfoodieblogger #hkfoodies #wheelchaireat
凝香園

1.魚蛋燒賣(辣)$13(9/10)

總共價錢$13

個人口味總評分:9/10

地址:銅鑼灣謝斐道516號地下

#凝香園 #銅鑼灣美食 #銅鑼灣好去處 #銅鑼灣
#掃街 #燒賣 #魚蛋 #香港探店 #香港美食 #相機食先 #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoods #852food #hkfoodshare #dessert #hkdessertshop #food #hkfoodstagram #hkfoodpic #hkigfood #foodiehk #yummy #delicious #foodie #hkfoodieblogger #hkfoodies #wheelchaireatinhongkong
  • 辣醬魚蛋燒賣
2023-05-23 191 瀏覽
炸大腸是一道相當受歡迎的台灣小吃🌭🇹🇼,無論是在夜市、路邊攤或是餐廳都能找到👀。豬大腸的獨特口感👅,加上香氣四溢的調味🧂🌿,讓人一口接一口😋。凝香園把炸大腸的外層炸到酥脆🍟,內裡則是帶有豬大腸的彈牙口感🍖,加上鹹香的調味👌,非常適合當點心或宵夜小吃🌃, 配上啤酒一流🍺。店家提供多款調味醬料可自行添加🌶️🥜,例如甜辣醬、花生醬等,讓口感更加豐富多變🤤。而且價格經濟實惠💰,16hkd一大串大眾都能消費💸,路過街頭必吃👍!

2023-02-19 276 瀏覽
未試過買燒賣要受氣. 叫個阿姐俾多啲豉油 佢話佢俾咗半碗我 係味睇唔到( 態度惡劣) 我好聲好氣叫佢靚女 唔該前唔該後! 佢態度差到完全係唔想做生意! 唔想做咪出聲囉 睇佢個死樣都唔係老闆. 做賣燒賣做到咁串! 抵個呀姐成世係到賣燒賣 ! 完全9 唔搭8 ! 寧願去灣仔買呀,都唔會再想幫襯呢間舖頭 ! 做咗咁多年人未試過咁激氣! 個阿姐嘅態度差到,完全不可接受 ! 冇諗過,而家香港會有啲咁嘅人 ! 睇佢個死樣都係新移民 好心老闆炒咗呢個阿姐啦 影響晒生意
未試過買燒賣要受氣. 叫個阿姐俾多啲豉油
睇佢個死樣都係新移民 好心老闆炒咗呢個阿姐啦 影響晒生意
諗住拿拿聲買份魚蛋燒賣當晚餐就趕下個行程去到依間舖出面見到得一個人等緊,諗住都好快買完點知入面有三個阿姐,得一個係做緊野(不過手腳極慢,食咗豬油膏)隔離個阿姐明係見到有人等都唔郁,齋企食花生慢慢開始等到有成十個人響後面排隊隔離企煎釀三寶個阿姐都係不為所動😤😤結果等咗好耐先落到單,再等咗好耐先拎得前後等咗十分鐘以上比著響旺角/灣仔買,1分鐘唔駛已經買完啦!都未講佢啲魚蛋燒賣幾難食如果唔係同區同類舖頭執哂,我諗佢都唔會咁多人買😒依間一定無下次!!
諗住拿拿聲買份魚蛋燒賣當晚餐就趕下個行程
去到依間舖出面見到得一個人等緊,諗住都好快買完
點知入面有三個阿姐,得一個係做緊野
(不過手腳極慢,食咗豬油膏)
隔離個阿姐明係見到有人等都唔郁,齋企食花生
慢慢開始等到有成十個人響後面排隊
隔離企煎釀三寶個阿姐都係不為所動😤😤
結果等咗好耐先落到單,再等咗好耐先拎得
前後等咗十分鐘以上
比著響旺角/灣仔買,1分鐘唔駛已經買完啦!
都未講佢啲魚蛋燒賣幾難食
如果唔係同區同類舖頭執哂,我諗佢都唔會咁多人買😒
依間一定無下次!!
2023-01-07
15 分鐘 (外賣自取)
2022-09-06 301 瀏覽
抱住和拖住兩個小朋友, 手拿兩盒東西, 背住小朋友開學用品。 小朋友話想食雞蛋仔因製作需時要等候,唔緊要。但被店在兩位阿姨態度極惡兇話拎住咁多野咪阻住晒(當時末有客)。 咁改叫兩碗魚蛋燒賣總數26, 俾100蚊又話企咁耐先揀26蚊, 中要俾100蚊紙, 係貼士就好囉。 一路揶揄, 如果唔係小朋友想食唔會俾錢受氣。加上其實魚蛋,燒賣都無味。 必定要靠加醬來調味。
2022-09-02
2022-08-20 178 瀏覽
成間鋪係得阿叔態度好啲其餘果三個阿姐好似唔休做咁一朝早就要受佢哋氣本身諗住嗌碗仔翅 我係完全聽唔到佢講話冇一尾喺度整其他嘢 然後我就喺度等 佢再講一句’你聽唔聽到我講嘢㗎’ 我聽吾到就俾反應你啦 洗喺度呆企等你? 態度差到一個點 得罪你啲咩啊 幫襯你仲要受你氣 你哋都係一名員工咋如果銅鑼灣有其他有得賣碗仔翅選擇我梗係揀其他啦 唔使揀你哋喇 見評語都唔止第一次話你哋態度惡劣 找錢仲要找勁散俾我 你哋日日收銀冇理由吾夠銀囉!!!!

成間鋪係得阿叔態度好啲
其餘果三個阿姐好似唔休做咁
一朝早就要受佢哋氣
本身諗住嗌碗仔翅 我係完全聽唔到佢講話冇
找錢仲要找勁散俾我 你哋日日收銀冇理由吾夠銀囉!!!!
2022-08-20
2022-04-18 245 瀏覽
➼ 魚蛋燒賣一想食垃圾食物就會諗起要食魚蛋燒賣,姐姐好好會問吓我哋要唔要辣,要多啲定要少啲~味道方面就不過不失啦,食咗咁多年都一樣係正常街邊小食嘅水準🤣➼ 炸大腸因為係拎走,所以食嗰陣都已經淋咗😢不過好彩又冇騷味👍🏻如果炸完即食就更好。
➼ 魚蛋燒賣

➼ 炸大腸

2022-03-26
2022-03-30 151 瀏覽
每次路過銅鑼灣都一定會去凝香園買雞蛋仔,事關佢哋嘅雞蛋仔真係做外脆內軟!小編當日叫咗鴛鴦口味(原味+朱古力)$15,由於每款雞蛋仔即叫即做,所以拎上手熱辣辣!🥰雞蛋仔表面呈金黃色,中心軟糯仲散發陣陣蛋糕香味,原味蛋香純粹口感似蛋糕。而朱古力味道都濃郁,質素穩定🤟🏻相比花巧嘅雞蛋仔鋪,小編都係偏愛呢啲平靚正嘅傳統小店🤣

外賣自取
落好大雨又趕時間,諗住就手路過買少少野食,就去左呢間小食店買魚蛋燒賣去到見到有個阿姐就講: 「唔該要燒賣魚蛋!」個阿姐明明聽到但又係無乜反應😮(之前買過已經係咁上下)我就望住👀佢希望佢有反應,佢終於慢慢地指一指👉🏻另一位阿姐,即示意呢d嘢唔關佢事🙅🏻‍♀️,咁我就再同果個阿姐講一次要咩,我話俾八達通,當我俾完錢後,個阿姐就包好俾我,我好奇想點解無問我要唔要辣?!我就問: 「唔該d魚蛋係咪辣架?」個阿姐好嫌棄咁話: 「問咗你啦!」我still有禮貌話: 「可能大雨好嘈聽唔到」佢竟然轉身走唔理我。。。😨😨😨我就唯有大聲問佢: 「咁我有冇答你我唔要辣呀?!」之後就有再另一個阿姐施施然問: 「係咪要呀?! 」我真係😡😡😡😡走人啦!正常人問人嘢,見到人哋無反應都應該問多次啦下🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️總括而言,成間舖d人成日都好似被迫做咁,呢d快泥快去小食店,對食物同服務都無乜要求d咩質素,只要正正常常,快手快腳就得!咁唔想做就執咗佢啦!返到公司同同事講,個個都話佢哋態度好衰,欠左佢哋咁款!
去到見到有個阿姐就講: 「唔該要燒賣魚蛋!」

個阿姐明明聽到但又係無乜反應😮
(之前買過已經係咁上下)
我就望住👀佢希望佢有反應,
佢終於慢慢地指一指👉🏻另一位阿姐,
即示意呢d嘢唔關佢事🙅🏻‍♀️,

我就問: 「唔該d魚蛋係咪辣架?」
個阿姐好嫌棄咁話: 「問咗你啦!」
我still有禮貌話: 「可能大雨好嘈聽唔到」
佢竟然轉身走唔理我。。。😨😨😨
我就唯有大聲問佢: 「咁我有冇答你我唔要辣呀?!」
之後就有再另一個阿姐施施然問: 「係咪要呀?! 」
我真係😡😡😡😡走人啦!

咁唔想做就執咗佢啦!
返到公司同同事講,個個都話佢哋態度好衰,欠左佢哋咁款!
2021-05-15 385 瀏覽
呢間舖本身喺個轉角位到,之後敵不過租金壓力就搬咗去斜對面舖位,即係小巴站旁邊嗰到,搬咗舖後態度依然惡劣,啲伙計會鬧客,啲客想要個蓋蓋住個碗都要俾伙記鬧返轉頭,碗野熱辣辣徒手點拎走,啲醬又淋到成個碗嘅外圍都係,好聲好氣叫個伙計俾個膠袋易啲拎,仲要俾啲伙記鬧返轉頭話做咩咁多要求,啲野又唔係好食,峙住自己喺銅鑼灣無咩競爭對手就喺到兇啲客人,而且呢間野態度差已經聽過唔少人講過,仲諗住俾次機會睇下有無改善,原來都係咁嘅態度,以後真係唔使旨意再幫襯。
2021-05-15
2021-02-07 423 瀏覽
好耐無食香港既街頭小食。今日想食傳統雞蛋仔,經過見到呢一間凝香園雞蛋仔居然只賣13大元,不如就試試啦。雞蛋仔有兩種口味,分別係原味同朱古力,仲可以揀鴛鴦。第一次試,就決定兩隻味都試試,就叫左鴛鴦。等店主即刻整,大概4分鐘,雞蛋仔就整好。即刻就開餐,原味的確外脆内軟,不過内餡略嫌不夠多,味道亦較淡。朱古力味濃得多,内餡亦較多,但外皮完全唔脆。$13係銅鑼灣黎講都算平,好彩原味個皮係脆,如果唔係就唔及格。

雞蛋仔有兩種口味,分別係原味同朱古力,仲可以揀鴛鴦。

2021-02-07
6 分鐘 (外賣自取)
2020-12-22 313 瀏覽
今晚天氣都幾凍,肚子有點餓,好想揾熱辣辣的小食。於是行咗去"凝香園"小食。去到後又出現咗選擇困難症了,都唔知想選那種小食,本想找牛雜來食,但到最後,都係敵不過麻油香味,竟然都係揀咗生菜魚肉。今晚加了大辣,辣椒油碰上麻油香噴噴,生菜夠爽配上魚肉,真令人上癮;怪不得這裏經常排長龍了

2020-12-22
3 分鐘 (外賣自取)
  • 腸粉
  • 燒賣