2014-10-05 1205 瀏覽
去到CWB諗唔到食咩好,行行下見到六本木, 同FD決定都可以試試我叫左個甜鼓油湯底,都幾濃,加上有D甜甜地同本身既配料(E.G.豆卜同大蔥)令整個湯底更加好食但係六本木既麻醬就唔係咁好。因為佢開得太稀,加上下面仲有一層油,本身我打邊爐都好中意點麻醬,但係個醬咁樣我就無點佢啦!!有樣野唔錯既係佢既甜品有好多種類選擇,我同個FD就簡左上面果2個甜品,雪糕都幾滑但又唔會太甜。可惜是多啤梨醬太甜喇而且士利啤梨本身有啲酸><但整體黎講,用呢個價錢食都算OK既

但又唔會太甜。可惜是多啤梨醬太甜喇
2014-08-15
2014-08-24 656 瀏覽
去到CWB諗唔到食咩好,行行下見到六本木,同FD決定都可以試試!我叫左個甜鼓油湯底, 有DD濃味又甜甜地, 仲放左豆卜同大蔥落去,加埋呢D配料令個湯底無咁齋,都OK既!但係醬汁方面就MAMA地啦,因為我打邊爐中意落麻醬,但六本木既麻醬開得太稀,下面仲有一層油,令我唔係咁想點佢!有樣野幾好既就係佢既甜品有好多種類簡,我同個FD就簡左上面果2款,雪糕都幾滑!其實用呢個價錢食都算OK  既!
其實用呢個價錢食都算OK  既!
2014-08-15
2014-01-21 1162 瀏覽
Do re me 三人喺午市揾食途中, 見呢度門面都唔錯, 未食過, 又唔係好多人排隊, 就決定試一試!同事甲點咗個 "野菌汁漢堡扒蛋包飯", 佢話漢堡扒嘅味道同口感都唔錯, 唔似一般茶餐廳貨色! 同事乙就點咗 "日式咖喱牛柳粒蛋包飯", 佢話咖喱汁中規中矩, 牛柳粒有口!而我就點咗 "野菌汁牛柳粒蛋包飯", 雖然大家都係點牛柳粒, 但我覺得好韌… 同埋牛柳粒寥寥可數, 唔係好夠!我哋三人邊食邊有一個疑惑…!? 乜蛋包飯唔係好似奄烈咁, 將啲飯包喺蛋入面嘅咩?? 因為我哋三個蛋包飯, 三個都係塊蛋皮就咁鋪上面, 並唔係包住啲飯…!!成餐晏, 最好味就係個飯後甜品~ 免費贈送嘅 Haagen-Dazs 雪糕 ^^ 而且仲要係朱古力味 *^O^* 其實呢度嘅食物都算中規中矩, 而且價錢又唔係貴, 都係喺合格之列! 但因為送雪糕, 仲要係 Haagen-Dazs, 我諗我都會再返嚟幫襯嘅!! (≧∇≦)

野菌汁漢堡扒蛋包飯
日式咖喱牛柳粒蛋包飯
野菌汁牛柳粒蛋包飯

Haagen-Dazs 雪糕
2013-12-20
2013-07-24 725 瀏覽
[沒錯,我自己吃飯的話通常多吃素,跟朋友聚餐我就比較「順得人」的,吃什麼也沒所謂,總之是我未去過的店便成。]團購達人買了這裡的團購券,來吃它的鐵板餐。說是「六本木茶房日式豪華鐵板晚餐」 (價值 $286), 包括十安士美國上級肉眼牛扒或特選黑豚肉大蝦雜扒的鐵板餐。套餐還包括某著名品牌的家庭裝雪糕連保溫袋。當晚準時來到餐廳,已見朋友們在內。點菜我們當然不用煩惱,朋友吃那個肉眼牛扒,而我不吃牛肉,自然就吃那個什麼特選黑豚肉大蝦雜扒餐了。這個餐原來是很豐富的,侍者把一整盤餐送來的時候,看見上面除了鐵板之外,還有白飯 和麵豉湯的。燒汁可以選黑椒或蒜蓉汁,我便要了黑椒汁。小時候吃鐵板餐最興奮的事情,莫過於把燒汁「Saaaa...」一聲淋在燙熱的鐵板上,然後白煙四起那個情景。就算現在已經長大成人,這一幕仍然教我期待。雖然現在會怕白煙弄得一身油煙味,又怕滾燙的醬汁會濺到臉龐(信我,那個圍邊的紙圈其實沒啥作用),難得可以跟老朋友們相聚,在這氣氛輕鬆的餐廳裡,就算大家稍稍放下平日的矜持,給濺得「we 嘩鬼叫」又有什麼大不了?黑椒汁大家想像得到是什麼味道的了,結果之後無論是大蝦、豬扒和雞扒的味道,都是濃

黑椒汁大家想像得到是什麼味道的了,結果之後無論是大蝦、豬扒和雞扒的味道,都是濃濃的黑椒汁味,而且不知是否我太心急,沒等那塊厚厚的雞扒在鐵板上煮至全熟才吃,裡頭還有一點生生的。(嗯,鐵板上的肉不是應該熟了才放上去的嗎?牛肉還說得過去,其他肉類恐怕不成吧。)不過黑椒汁倒是很好下飯的。

吃完鐵板餐和飯已經很飽,原來還有甜品和餐飲!甜品可是宇治金時蕃薯新地。(正式的名字我可不知道,但這是年前已全線結業的 XX 茶房有賣的一種我很喜歡吃的甜品啊。)即是紅豆抹茶蕃薯雪糕,都幾難不好吃的,其時我們已飽到上心口,真可惜。
噢,我還要留肚給友人為我預留的(卻早給我事先踢爆了的)驚喜:生日蛋糕(自攜),但侍應哥哥非常忙碌,我們得三催四請他才記得送個蛋糕來。

Anyway,這裡最好的地方是我們坐到快打烊了也沒人趕,謝謝好姊妹們為我慶生啊!
生日
4K
2013-07-02 728 瀏覽
上次o係尖沙咀The One o既六本木食完日式豪華晚餐後,畀o左90分鐘任食美國黑毛安格斯牛肉、豚肉Shabu Shabu放題火鍋半價證我o地,男友話想o係前日30-6-2013(Sun)睇佢媽媽,既然o係銅鑼灣都可以用.而且我o地又可以順便拎荔枝過o黎畀佢媽媽同我二哥,就將埋男友o既男友人NT同佢女友F四人一齊o黎食啦.我book o左7:45pm(其實係佢o地定7:45pm有場),我同男友準時到,女侍應叫我o地先揀兩個湯底,我o地睇睇,有四種o既,有昆布湯,辛辣泡菜湯,壽喜湯同豬骨湯揀,我就肯定唔要辛辣泡菜湯,而會揀昆布湯,豬骨湯咁普通,但唔知壽喜湯係咩o野,我o地就問侍應係咩o野o黎?佢答係甜甜地,食牛肉係好夾o既,啊,咁我o地就要埋呢個啦.侍應就話你o地可以出去夾o野食同調味料,調味料有豉油,麻油,麻醬,蔥花,金蒜同辣椒,都幾多.唔使等個鍋o架喇,啊,男友就出去夾喇.食物有墨魚丸,龍蝦丸,粟米,豆腐,冬菇,金菇,蒟蒻,唔知咩o野菇,芋絲,蓮藕,生菜,黃牙白,唔知咩o野菜,出前一丁麵同烏冬等.冇耐NT同F到o黎喇,個煱都到喇.昆布湯冇昆布,只有幾片薄蘿蔔,深色o既壽喜湯就有大把

冇耐NT同F到o黎喇,個煱都到喇.
昆布湯冇昆布,只有幾片薄蘿蔔,深色o既壽喜湯就有大把料然後女侍應自動拎肥牛同豚肉o黎
然後女侍應自動拎肥牛同豚肉各一碟o黎,我o地問係咪只得呢一碟?佢答唔係,食完可以再叫.咁我o地唔攞其他o野喇.

而由於冇人斟水,F問我啤酒汽水係咪任飲?我答要加錢,汽水每位加$10.00,不過我o地都係自己一人斟一杯先.可樂係百事可樂,好甜.之後我o地問女侍應,佢答係要加錢,我話冇所謂啦,照加(因為呢餐我請客).之後我o地都轉飲雪碧.

而我o地食一轉先,所有丸類都冇乜問題,但昆布湯冇乜昆布味,壽喜湯好甜,金蒜好香口,好味.

之後女侍應至攞一碟應該係美國黑毛安格斯牛肉o黎.
呢個口感當然唔同,於是的o地都快快食晒再叫,前後應該o左5碟吧,而且我o地其他o野都唔攞,只攞金菇.

差唔多時候,女侍應問我o地要咩o野雪糕新地?係一人一個.F要鮮芒果刨冰,NT要宇治金時燒番薯,男友要藍莓牛奶刨冰,我要黑芝麻白玉雨寒天甜點,我o地邊食邊等好耐,到大約9:00pm叫佢o地上甜品,都等o左好耐至有.
我先食左邊o既黑芝麻牛奶刨冰,黑芝麻味道好重,牛奶雪糕都濃.
NT要宇治金時燒番薯同我o地上次o係尖沙咀o既size一樣咁細.
最後我o既黑芝麻白玉雨寒天甜點到o黎,我問女侍應,藍莓牛奶刨冰呢?佢答佢o地冇藍莓牛奶刨冰,我o地點o既係黑芝麻牛奶刨冰.

啊,係男友只睇相,見到一粒粒好似藍莓就以為係藍莓牛奶刨冰,我o既黑芝麻白玉雨寒天甜點胎同隸係黑芝麻好夠,不過唔係甜,

最後較高級啲女侍應,自動拎個保溫袋畀我o地,應該係四支Dreyer's雪糕批,我打開睇,
唔係,又係Haagen-Dazs雪糕,不過今次唔係家庭庄,係100ml杯庄.
由於我o地唔會即食,所以四個人得一個保溫袋係唔得o既,於是我問呢個高級啲女侍應要多個保溫袋,佢應o左我就忙第二啲o野,之後我再問,佢至拎o黎.

但冇冰包
,於是又叫佢,佢又係應o左就算同拎張單畀我,我計計o岩數就簽,之後都係冇畀冰包,我又要再叫佢,我話熔o緊喇,然後佢至畀.

不過我都疑惑問佢,乜唔係畀Dreyer's雪糕批咩?佢好寸咁答轉o左Haagen-Dazs喇,呢張咭係舊款.

到9:25pm,男友重努力食o緊甜品,佢走o黎好惡咁話要交枱喇,有下一場.我知道,但佢真係未食完,到9:27pm我叫佢算喇唔好食,走喇.

其實成個晚餐我o地都好趕,全程係咁快快食,已經好合作,但得到o既服務,除o左上面講o既語氣唔好外,重要係佢o地人手唔夠,從未幫我o地收o野,唯一一次係我o地叫上甜品至收,好彩我o地坐近食物枱,張枱o既角落有空位,我就將啲碟放o係o個o度等佢o地自己收.

環境:
未開始食火煱冷氣係o岩o岩好,但一食同埋趕,我o地就覺得好熱.

衛生:
金菇菜冇洗過都算,但仍有泥;黃牙白都有啲黑色一點點,唔係班o個類,真係塵o黎,所以我o地都冇夾o黎食.

價錢:
(半價($134.00) + $10.00 + $26.80 (正價的服務費) + $1.00) * 4 = $687.20, 不過佢o地計收齊頭$688.00.老實,我覺得o個百幾蚊服務費畀得唔係幾服.
2013-07-30
$172.00 (晚餐)
因為之前見到六本木有團購, 好似好抵, 所以就試下.去到既時候其實見到裡面冇咩人, 但係個侍應都叫我地等下, 咁好啦, 係我地早左少少到, 因為其實我地係book左9點半.入到去叫湯底先啦諗住, 叫個侍應, 個侍應叫我地等陣, 但係我睇佢只係o係度排緊d碗, 完全唔覺得佢做緊一d好緊要既野, 不過都算, 等你得閒再過泥service我地都ok. 點知轉過頭佢好似唔記得左咁, 於是再叫多佢一次先應我地.我地叫左個豬骨湯+泡菜湯底, 叫完之後等左勁耐都未泥, 隔離枱一齊入泥已經食緊第2輪既野, 於是乎我地又再問多次, 但係搵唔到有侍應... 其實間野唔係大囉, 但係d侍應門都企o係一二邊傾計, 完全唔係做野.好啦, 終於搵到個人問, 點知一泥就係錯湯底, 又要再攞去換...反而係一齊叫既牛肉同豬肉都一早到左, 唔通佢想我地食生牛肉刺身?!食90分鐘, 出面有d菜, 丸o個d任攞, d牛同豬都係叫侍應任食. 第一碟泥既牛肉都叫做還可以.之後泥既肉都好難食, 完全唔想再叫.其實都未飽, 不過已經唔想再食了.最後佢有個雪糕送, 食左成晚終於有d正常野入口其實佢比既糖漿真係唔夠, d冰淨係得番d冰
因為之前見到六本木有團購, 好似好抵, 所以就試下.
豬骨湯同泡菜湯底
牛肉x豬肉
出面攞既丸同菜(其實都冇咩好揀)
之後泥既肉都好難食, 完全唔想再叫.
再泥唔同左樣既牛肉
差既牛肉
比牛肉好少少既豬肉
其實都未飽, 不過已經唔想再食了.

最後佢有個雪糕送, 食左成晚終於有d正常野入口
朱古力香蕉同焦糖紅豆雪糕加冰
其實佢比既糖漿真係唔夠, d冰淨係得番d冰冇糖漿, 都唔知叫人點食. 不過好在個雪糕味道正常, 所以算係叫做ok架喇唉.
後記, 我食完冇幾耐就肚痛... 真係bad既一餐^^
以後買團購前, 真係要做下research先囉, 今次就當買左個教訓, 但係我下次一定唔會再因為佢平就幫襯佢架囉!
2011-11-19
朱古力香蕉同焦糖紅豆雪糕加冰
2011-09-21 276 瀏覽
The hotpot buffet here is pretty average. They had a two sided pot and 4 different soup base to choose from. My friend and I chose the pork bones and kimichi soup baseThe kimichi base was mildly flavored and not as spicy as I thought it would be which was quite disappointing but at least the pork bones was satisfactory (they serve pork bones ramen for lunch so I guess that's where the soup base is from).At the center of the roomThere is a self serve table where you can customize your own dip sau

At the center of the room
There is a self serve table where you can customize your own dip sauce to your own liking and a good balance of veggies and mostly meatball/ball with fillings in them.
The downside to this is they didn't have a lot of varieties and it got boring pretty quick

The thing I enjoyed most about my visit to this establishment

Is the good customer service they offered.
Even though they weren't exactly very friendly they would at least constantly refill my drink and constantly ask if we needed a refill on our plates of sliced beef and pork. The staff service were speedy from the start (getting us our pots), in between (constantly refilling our drinks), to the end (getting us our dessert, getting us to leave which seems like they were rushing us out of the door but of course I don't blame them for that. It is timed 2 hour buffet after all)

Rating my experience out of 5
3/5, Average

2011-09-17
2011-09-19 206 瀏覽
九月二日 (星期五)雖然離開了舊公司一段時間,但是與要好的幾位舊同事還不時出來飲飲食食-畢竟我還是為食組組長是晚約了大伙兒到六本木吃任食火鍋大熱天時,幸好有足夠的冷氣,否則連吃的動力也沒有我們有十個人,共有三個鍋湯底有泡菜,甜鼓油和豬骨湯湯底品質不錯,即使加了水,味道依然香濃,值得一讚外面放滿了任吃的食物有菜,粟米,豆卜,烏冬,公仔麵,丸,芝士腸等丸亦有多種,以包心丸和貢丸較好吃其他則一般,有點吃到雪味芝士腸吃不出芝士另外點的只有牛肉和豬肉兩者不太出色,而且雪得太久,不太新鮮整體火鍋配料選擇少二百多元,真的不太值得值得一提的是部份店員服務態度差,當點甜品時店員原來聽錯了某些order,結果來錯了,還黑面而且表現很不友善很諷刺,最令人滿意的就有甜品任食火鍋每人逢送一客很像麻布茶房出甜品牛奶味道香濃
九月二日 (星期五)

是晚約了大伙兒到六本木吃任食火鍋
大熱天時,幸好有足夠的冷氣,否則連吃的動力也沒有

我們有十個人,共有三個鍋
湯底有泡菜,甜鼓油和豬骨湯
湯底品質不錯,即使加了水,味道依然香濃,值得一讚
最好的是湯底
外面放滿了任吃的食物
有菜,粟米,豆卜,烏冬,公仔麵,丸,芝士腸等
丸亦有多種,以包心丸和貢丸較好吃
其他則一般,有點吃到雪味
芝士腸吃不出芝士
食材種類不多太
烏冬算是較可取的
另外點的只有牛肉和豬肉
兩者不太出色,而且雪得太久,不太新鮮
牛肉 l 豬肉
整體火鍋配料選擇少
二百多元,真的不太值得
值得一提的是部份店員服務態度差,當點甜品
芝麻牛奶雪糕沙冰
很諷刺,最令人滿意的就有甜品
任食火鍋每人逢送一客
很像麻布茶房出甜品牛奶味道香濃
2011-09-02
食材種類不多太
烏冬算是較可取的
最好的是湯底
芝麻牛奶雪糕沙冰
2011-08-22 146 瀏覽
咁我都食過好幾次shabu shabu la….. 今次到銅銅, 又好似諗唔到想食咩, 行行下就行黎到六本木, 我地黎到門口, 又比果陣shabu 味吸引左入去, 勁想狂食野, 肚餓指數忽然間去到100, 一入去, 店員說可選2個湯底, 同可吃2小時, 我們選了壽喜湯底 + 豬骨湯底, 其實我好喜歡壽喜(即甜鼓油湯底)如果佢LEE 個湯底做得好, 我會對這店加唔少分數, 結果, 我覺得…………………都唔錯, 不過bb 就話佢稍稍偏甜, 另外豬骨湯就一般, 我們選了$ 98 任食, + $ 10 有 SOFT DRINK 任飲, 仲有送埋甜品, 就比較左價錢先, 六本木比起吽吽, 比起牛涮鍋都平少少, 但六本木仲送埋甜品, 六本木”勝”然後是食物質數, 我會就以下8 方面講講 : 1) 湯底 甜鼓油湯底, 我覺六本木在湯底方面做得幾好, 欣賞佢有甜鼓油該有的味道, 又濃味又帶甜, 欣賞它有少少心思放了豆卜和大荵落去 不是HEA 囉, 吽吽的壽喜湯帶鹹多於帶甜, 唔得, 我未在牛涮鍋試過, 不能評論2) 醬料 其實大部分放題提供醬料的種類大致差不多, 都是醬油、醋、芝麻醬、葱、辣椒、蒜
然後是食物質數, 我會就以下8 方面講講 :
甜鼓油湯底--- i like

2) 醬料 其實大部分放題提供醬料的種類大致差不多, 都是醬油、醋、芝麻醬、葱、辣椒、蒜蓉, 但當中質數是唔同, 六本木失敗在麻醬開到好希, 上面仲有層好厚下的油, 我諗點得最多的都是麻醬, 因此, 麻醬絕不能做得差, 而且弄到咁希, 味道一定不會濃, 所以要加醬油補補D味道, 六本木有提供生的蛋蛋, 幾唔錯
牛牛ok
3) 牛牛 牛牛雖然唔係切得好薄, 但涮落個湯就都好快就熟, 又唔係太肥, 唔太”UN” 味道都OK ,原先諗住可以食好多碟, 但食到3碟幾就開始飽飽了

4) 豚豚 一如以往, 放題豚豚相對來講肉質就比較實同孩, 還是牛肉比較吸引 ,食了一碟就渡追加了

5) 丸類 丸丸種類比牛涮鍋多, 但又比吽吽遜色, 確實好似你在家打邊爐所買的丸咁, 唔會話好出錯, 但完全不會有特別囉,
但其中有個牛丸,超辣, 完全食唔到 !
d菜ok新鮮
6) 菜類 反而我覺得新鮮WOR , 新鮮牛涮鍋好多, 起碼我食佢D唐生菜是甜的, 爽脆的, 沒有見到D菜” 謝左” 之情況

7) 飲品 汽水佢斟定在個樽再斟比我地, 當然冇即斟咁有汽la , 但都接受到
士多啤梨醬透明果凍條
8) 甜品 你唔好理味道如何先, 淨係種類都有2頁多了, 每項都怎住$30-40 , 個感覺會比起你只包你任”畢” 雪糕黎得開心,
可況賣相都不錯哩~ 我們點了士多啤梨醬透明果凍條…. 哈哈, 我幫佢作個名, 味道OK感覺幾得意….仲有綠茶雪糕, 但略欠綠茶味, 反而好夠奶味 , bb 咪鍾意奶奶 lorrrr , hahahaha , 不過實在愈坐愈涷, 食了幾淡就冇食了
綠茶雪糕, 略欠綠茶味, 好夠奶味
最後講下服務 , D店員麵好細個好GREEN , 不是沒有禮貌, 但好似呆呆下, 反應不夠, 有時叫佢上牛牛時, 佢係叫左, 但要追幾次等了一會先有, 牛涮鍋D人普遍醒目D

中肯說句, 點解這店子有咁多唔好的評分, 是因為它可能做日本熟食的餐唔夠班, 唔到位, 你可從眾多食評中看得出, 反之, 劣評少出現在SHABU SHABU 中, 我本人也覺得六本木做任食放題不是用差黎形容, 既有優勝之處亦有改善空間 , 所以我都比番個”OK” 佢啦 !
2011-07-30
  • 甜鼓油湯底
  • 甜品
1K
2011-08-15 93 瀏覽
有團購, 似好抵, 未有時間睇ratings 已買左飛~不過原來係負評多, 算了吧, 既來之, 則安之.都幾full, 不少人都是食coupon的~湯底係4揀2, 我們最後叫了泡菜湯及豬骨湯底.入內睇睇自助section 有咩食八先~菜, 丸等 , 仲有菇類.個人最愛係d 海帶, 食了不少;等左陣, 有肉食~d fat 又幾雪花, 滾幾秒, 食得, 雖不至於入口溶化, 但也很高質素的牛肉!再叫第2, 第3碟, 水準仍保持豬也不錯, 點少少醋原來好好食.不過, 第2碟豬就略肥.甜品有好多揀, 不過唔諗喇, 叫左最推介的兩味, 唔好意思唔記得exactly 咩名,一個係strawberry, 另一個係蕃薯+雪糕;兩個都好好食, 大豬女友不費吹灰之力就食晒, 証明真係唔差.服務很好, 全都好友善快手, 見我們食完碟牛/豬, 仲會主動問要不要加, 唔覺有問題吖.加一係未俾的, 即係每人另俾廿蚊倒.
有團購, 似好抵, 未有時間睇ratings 已買左飛~
不過原來係負評多, 算了吧, 既來之, 則安之.
都幾full, 不少人都是食coupon的~
湯底係4揀2, 我們最後叫了泡菜湯及豬骨湯底.

入內睇睇自助section 有咩食八先~
菜, 丸等 , 仲有菇類.
個人最愛係d 海帶, 食了不少;

等左陣, 有肉食~

再叫第2, 第3碟, 水準仍保持
豬也不錯, 點少少醋原來好好食.
不過, 第2碟豬就略肥.

甜品有好多揀, 不過唔諗喇, 叫左最推介的兩味,
唔好意思唔記得exactly 咩名,
一個係strawberry, 另一個係蕃薯+雪糕;

加一係未俾的, 即係每人另俾廿蚊倒.

之前老公同朋友對呢間晚市SHABU SHABU讚不絕口,仲講到唔使120埋單,當然要搵機會試下啦!我地7點左右去到,但因為未齊人,個侍應好好,佢叫我地留名留電話,大約7點8打比我地(估計齊人時間),叫我地可以行下先跟住7點半返到去問佢有無位,佢即比到我地喎!一行四人,快快樂樂開餐!一來點左98蚊任食,出面可以選既配菜唔太多,但食親都好新鮮,尤其D菜,仲有D丸係剛剛從冰箱拎出來吧!唔怕好似擺好耐咁!大大話話都差不多15種配菜既!湯底唔太EXPECT有咩特別,可以選4-5種任選2種,選左昆布同豬骨湯,先來拎醬油,豉油好正,加埋D生蒜好好味!!牛同豬任食,好新鮮,好好味!每次KO完一碟,侍應好快黎收,仲即時問你要唔要加!(真係無諗過服務好到,同呢度寫食評既分別咁大喎@@)如是者我地4個人黎左15-16碟豬牛,加5-6碟滿滿的配料,好鬼飽,仲有加10蚊有汽水任飲,仲要係好快就來斟,唔使點叫!仲有,唔會話一個人飲要成枱都ORDER要飲囉(因為我未好返無要任飲)跟住最正最感動係,送埋價值30-40幾的甜品.....我點左個雪糕刨冰,有紅豆同黃糖的,超得!!!!埋單飲野的,每人120左右!我的只是1

埋單飲野的,每人120左右!我的只是110不用,天啊!好抵食!

雖然限個半鐘,但我地成班食肉獸,1小時多D就飽哂,絕無話DUM波鐘,拖慢上菜等你地無得係咁叫囉!真係推介!!
2011-07-31
紀念日
2011-07-14 53 瀏覽
本身冇諗住入去食,但係lunch time間間都要等位,見佢有位,所以入左去試下睇見個menu封面,話食lunch送北海道牛奶雪糕,好似好抵咁wor我地叫左咖哩蛋包飯,湯拉麵同冷拉麵,諗住冇咩人,d野好快會黎,點知一等就半個鐘!連汽水都未黎!好食嘅野等下都冇所謂,但係呢度d野食真係...咖哩:我冇食,但係2個同事都話咸,跟餐西湯稀得黎都係咸湯麵:我眼見似發脹左嘅出前丁丁,同事話出前丁丁好食過佢,跟餐餃子都幾空心,另一個小食,炸魚仲衰,得d炸粉,d魚又係得好少冷麵:本身咩汁都無,係得d泡菜嘅汁,個麵...唔撈d汁都咸...跟餐面豉湯又好神奇咁超淡!係我飲過最冇味嘅面豉湯!甜品:本來諗住北海道牛奶雪糕會好滑好濃,但係完全同我想像中相反,個雪糕唔滑之餘仲好淡,似奶水味,豆漿都冇佢咁清...不過最過份都係汽水,竟然成隻杯都係冰,汽水飲幾啖就冇晒,乜家下d冰好平咩?!講左咁多衰野,好彩我同事話佢個咖啡幾好飲,咁加返少少分俾佢囉~呢次係我第一次食呢間野,亦會係我最後一次食

好食嘅野等下都冇所謂,但係呢度d野食真係...
咖哩:我冇食,但係2個同事都話咸,跟餐西湯稀得黎都係咸

呢次係我第一次食呢間野,亦會係我最後一次食

2011-07-13
2011-05-25 28 瀏覽
要同個黑色衫的服務員理論完先可以換到返黎的未加奶凍奶茶,一杯十分濃縮的茶,完全唔飲得的!個個人勁冇禮貌話我地個茶係咁的!野食到左仲要唔比更叉我食野!送的雪糕咩味都冇!完全錯哂!!
2011-05-25
2011-02-15 2 瀏覽
見到周圍都要等位,咁岩見到呢間唔使等就入得而且望完menu好似唔錯咁,所以就同男友入去食飯。我叫左個拉麵,湯底都唔錯,都幾好味而男友個咖哩飯佢都話ok,不過環境就麻麻,好迫同埋服務麻麻地野食黎得好慢男友個飯好快就到左,佢差唔多食曬我碗拉麵都未到,舉極手都冇咩人理……前後催左幾次最後有個經理望到我男友就食曬d野,而我又咩都冇,再幫我跟先至有……好彩碗拉麵幾好味咋,條氣先順返d論味道既話,都可以再幫襯多次既
見到周圍都要等位,咁岩見到呢間唔使等就入得
而且望完menu好似唔錯咁,
所以就同男友入去食飯。

我叫左個拉麵,湯底都唔錯,都幾好味

而男友個咖哩飯佢都話ok,

不過環境就麻麻,好迫
同埋服務麻麻地
野食黎得好慢
男友個飯好快就到左,佢差唔多食曬我碗拉麵都未到,
舉極手都冇咩人理……
前後催左幾次
最後有個經理望到我男友就食曬d野,而我又咩都冇,
再幫我跟先至有……

好彩碗拉麵幾好味咋,條氣先順返d

論味道既話,都可以再幫襯多次既
六本木豬軟骨拉面
漢堡扒咖哩飯
2011-01-31
六本木豬軟骨拉面
2011-02-01 9 瀏覽
今日好難得去銅鑼灣行街,行街前為左血拼前做好準備, 同朋友一共3個人去搵間餐廳食野。行左一陣, 見到間間餐廳都好多人, 見到唯一呢間餐廳唔洗等就可以入, 加上老闆o係門口幾好客, 所以我地決定去呢間餐廳一試!!點知竟然係惡夢ge開始!!我地雖然好快就研究完食咩,但係我地落order ge時候, 叫極d人都好似睇唔到咁!!都算la, 落完order, 除左其中一個拉麵定食好快到之前, 其餘兩道要等好耐先有得食!!個拉麵係叫橫濱牛肉拉麵。味道一般, 有少少鹹, 但係尚可接受。d餃子肉有d wasabi味, 但係唔係熱, 溫度一般。我朋友點ge等左成15分鐘先有得食, 點知味道極度難食!!佢點ge係南瓜湯雞肉意粉。個湯完全無味, 除左有少少油之外, 同水無分別!!我朋友忍唔住同服務生要求更換。又等左5分鐘左右再攞黎。點知味道變左係雞粉味!!!完全無南瓜味!!!我朋友好無奈咁食左幾啖, 點知一咬d雞肉又係令人為之感嘆!!!因為完全係冰鮮味!!!超難食!!!!!另一個朋友點左一客叫咩鐵板螺肉飯+鰻魚汁。本身對呢個飯充滿期望...點知又係失望!!d螺肉又係冰鮮味, d汁又係完全無味...真係對呢間
今日好難得去銅鑼灣行街,
行街前為左血拼前做好準備,
同朋友一共3個人去搵間餐廳食野。
行左一陣, 見到間間餐廳都好多人,
見到唯一呢間餐廳唔洗等就可以入,
加上老闆o係門口幾好客, 所以我地決定去呢間餐廳一試!!
點知竟然係惡夢ge開始!!

我地雖然好快就研究完食咩,
個拉麵係叫橫濱牛肉拉麵。
味道一般, 有少少鹹, 但係尚可接受。
d餃子肉有d wasabi味, 但係唔係熱, 溫度一般。
橫濱牛肉拉麵
我朋友點ge等左成15分鐘先有得食, 點知味道極度難食!!
佢點ge係南瓜湯雞肉意粉。
個湯完全無味, 除左有少少油之外, 同水無分別!!
我朋友忍唔住同服務生要求更換。
又等左5分鐘左右再攞黎。
點知味道變左係雞粉味!!!
完全無南瓜味!!!
我朋友好無奈咁食左幾啖,
點知一咬d雞肉又係令人為之感嘆!!!
因為完全係冰鮮味!!!
超難食!!!!!
另一個朋友點左一客叫咩鐵板螺肉飯+鰻魚汁。
本身對呢個飯充滿期望...
點知又係失望!!
d螺肉又係冰鮮味, d汁又係完全無味...
真係對呢間餐廳好失望!!!!

最後有餐飲, 我地分別點左兩杯凍奶茶同一杯凍檸水。
d野飲同糖漿係另外上ge。
不過就算加左好多糖漿, d奶茶都係唔甜, 而且d茶真係好苦!!!!!!!
如果要形容d苦味(5分係最高), 我要形容為4分!!!
朋友點ge凍檸水都係一樣,
加極糖漿都無檸水應該有ge味,
唔通不斷落糖漿咩?
到時就唔係叫檸水, 係叫糖水la!!!
總之今日ge午餐真係好難食,
就算幾平都好, 咁難食ge野, 請都唔食la!!!
請各位去食之前三思!!!
2011-02-01
橫濱牛肉拉麵