阿公最中意食任食因為唔洗諗特定嘅食物又可以有好多款揀嚟食😜今日就嚟咗試呢間😁呢到有得邊爐🥘有刺身🍣有串燒🍢屬於係比較典型嘅任食店但阿公又點會係咁簡單去得一定有原因🤣因為喺某平台訂座有優惠🤣所以揀咗最高級果個餐😜✌🏻特別在有生蠔、A4黑毛和牛同埋鮑魚任食🥳🥳(係阿公最中意食嘅野😜)仲有海鮮 例如帆立貝 廣島蠔咁同埋呢到感覺好乾淨 食野時都好衞生出面拎野食嘅位置 全部都係一盒盒關好總括嚟講係又多款 質素都好好 仲好抵食😁
阿公最中意食任食

去得一定有原因🤣
因為喺某平台訂座有優惠🤣
所以揀咗最高級果個餐😜✌🏻

特別在有生蠔、A4黑毛和牛同埋鮑魚任食🥳🥳
(係阿公最中意食嘅野😜)
仲有海鮮 例如帆立貝 廣島蠔咁
同埋呢到感覺好乾淨 食野時都好衞生
出面拎野食嘅位置 全部都係一盒盒關好

總括嚟講係又多款 質素都好好 仲好抵食😁

2023-07-26
旺角🚇有唔少火鍋放題,不過好似呢間😍八幡屋涮涮鍋咁地方又大☺️又闊落仲可以食成🤩四個鐘嘅就比較少見喇。佢哋仲有多款🐟刺身、生蠔🦪同埋壽司🍣任食,而且質素都唔錯👍。我哋揀嘅 D3 餐主打🇦🇺澳洲M5和牛🤤,雪花❄️紋理好靚🥰,入口又嫩又肥美😋,而且盤盤質素穩定👍,對得住呢個價錢💰。另一個主打嘅海鮮🐚類亦都幾豐富,有海蝦🦐、帆立貝、大蜆、青口、黃金螺🐚,等等⋯⋯新鮮又好味,尤其係帆立貝😍同埋大蜆,十分之鮮甜!同其他🇯🇵日式放題一樣,佢哋都有唔同款式嘅🔥燒物同埋炸物🍗可以任食,而甜品🍮方面除咗幾款🏯日式甜品之外,仲有多款不同口味嘅雪糕🍨同埋雪條任食添!

2023-08-18 155 瀏覽
見到呢間火鍋都幾多人排隊雖然已經夏天 已經冇滅我想打邊爐既熱情🔸牛肉均勻切割 質地鮮嫩 口感豐富牛肉放入火鍋湯底中 很快就會變得嫩滑多汁牛肉的鮮味和湯底相互融合 好好食呀🔸仲有好多海鮮俾你揀例如蝦、蜆和帶子等等加左D海鮮好鮮甜呀蝦肉又鮮嫩 帶子肉質鮮美而蜆則帶有獨特的甜味。仲有送埋每人一隻生蠔生蠔的鮮甜和滑膩質感配上少少檸檬 可以體驗到生蠔的原汁原味🔸不過出面自助區唔係得好多野食但係牛肉/ 魚生都係任叫📍八幡屋涮涮鍋📍旺角彌敦道628號瓊華中心12樓
見到呢間火鍋都幾多人排隊
雖然已經夏天 已經冇滅我想打邊爐既熱情

🔸牛肉均勻切割 質地鮮嫩 口感豐富
牛肉放入火鍋湯底中 很快就會變得嫩滑多汁
牛肉的鮮味和湯底相互融合 好好食呀

🔸仲有好多海鮮俾你揀

例如蝦、蜆和帶子等等
加左D海鮮好鮮甜呀

蝦肉又鮮嫩 帶子肉質鮮美
而蜆則帶有獨特的甜味。
仲有送埋每人一隻生蠔

生蠔的鮮甜和滑膩質感
配上少少檸檬 可以體驗到生蠔的原汁原味

🔸不過出面自助區唔係得好多野食
但係牛肉/ 魚生都係任叫

📍八幡屋涮涮鍋
📍旺角彌敦道628號瓊華中心12樓
2023-08-16 185 瀏覽
lunch 和同事去咗旺角瓊華中心12樓的《八幡屋涮涮鍋》, 來個午市120分鐘日式海鮮火鍋放題食到飽餐廳環境闊落, 周圍擺放咗好多日本祈福玩偶做裝飾, 重要係抽風系統堅work呀!食完唔怕個身有邊爐味!湯底有9種選擇,我地揀咗骨膠原豬骨湯,奶白色湯底,鮮得來飲落滿滿骨膠原之感呀!午市放題有4個價錢,最平成人都係$208起,身為牛魔王的我們,當然點咁最正嘅B4日本黑毛和牛set 啦🐮!可以任點任食日本A4黑毛和牛,澳洲M5和牛,美國安格斯牛肩胛,美國進口牛肉,黑豚肉片,肉質非常新鮮! 🔸️此外仲有無限量的海鮮提供:有扇貝、大蝦🦐、花甲、黃金螺🐚,生蠔🦪,蟶子等;🔹️還可以無限追加三文魚🐟,喜凌魚,馬刀貝,鮑片,甜蝦🦐八爪魚🐙等各種刺身;🔅自助吧更加吸引,有各式丸類、菇類、蔬菜🥬等琳琅滿目🔅更有各式炸物🍤揚物,即叫即炸即燒🍢雪櫃更有很多不同的凍飲🥤啤酒🍺清酒🍶等,可謂應有盡有,滿足您的各種慾望🤩啊!打邊爐又點少得混醬呢,自助吧有超過十多種各式各樣的醬料和配料等,一於混到啱自己口味為止;以QR code手機📱落單唔怕漏單,上菜速度快,侍應服務又好,經常會過嚟收走吉碟,務求令餐枱面有足夠的空間用

打邊爐又點少得混醬呢,自助吧有超過十多種各式各樣的醬料和配料等,一於混到啱自己口味為止;以QR code手機📱落單唔怕漏單,上菜速度快,侍應服務又好,經常會過嚟收走吉碟,務求令餐枱面有足夠的空間用餐
2023-08-16 183 瀏覽
想Shabu Shabu同時間又有新鮮刺身食?今日就黎到旺角瓊華的八幡屋揀左D4 套餐:240分鐘任食❗️包括生蠔刺身海鮮火鍋盛宴~真係超豐富又高質 坐位寬敞而且又有日本風,餐廳乾淨又衛生。 😋生蠔及日式刺身有鯛魚、吞拿魚、帆立貝、赤蝦及赤貝、生蠔,好肥美! 😋炸物及燒物大推個炸饅頭,好脆❗️點埋煉奶食到我停唔到~天婦羅如炸蝦、茄子、蕃薯燒物有蒜香雞中翼、焦糖菠蘿、鹽燒多春魚及汁燒菇牛卷 😋湯底膠原豬骨湯共有9種湯底可以揀,我地就揀左辛辣泡菜湯底,開胃又好味。😋牛肉揀咗最頂級的日本黑毛和牛,質素有A4級數,淥兩三秒就食得架喇! 仲有澳洲M5和牛、美國進口牛肉等食盡A4日本黑毛和牛仲有澳洲和牛想稱讚個豬腩肉片真係好滑好鮮嫩~! 😋新鮮海鮮任食鮑魚、帆立貝、海蝦、蟶子、蜆,唔點醬汁都食得出好鮮甜! 🍰 Beverages & desserts 🍨 飲品、甜品甜品都唔少,有6-7款自家製mini 甜品 🍰,份量細細件,仲有Häagen-Dazs雪糕🍦任食丫! 😋自助吧有丸類、魚蛋、菇菌類及蔬菜等,仲有凍飲、熱飲、涼拌前菜 呢間日式放題店食材真係好新鮮,上菜速度快而且食物質素高呢間一定會ENCO
想Shabu Shabu同時間又有新鮮刺身食?
今日就黎到旺角瓊華的八幡屋
揀左D4 套餐:240分鐘任食❗️
包括生蠔刺身海鮮火鍋盛宴~
真係超豐富又高質

坐位寬敞而且又有日本風,餐廳乾淨又衛生。

😋生蠔及日式刺身
有鯛魚、吞拿魚、帆立貝、赤蝦及赤貝、生蠔,好肥美!

😋炸物及燒物
大推個炸饅頭,好脆❗️點埋煉奶食到我停唔到~
天婦羅如炸蝦、茄子、蕃薯
燒物有蒜香雞中翼、焦糖菠蘿、鹽燒多春魚及汁燒菇牛卷

😋湯底膠原豬骨湯
共有9種湯底可以揀,我地就揀左辛辣泡菜湯底,開胃又好味。

😋牛肉
仲有澳洲M5和牛、美國進口牛肉等
食盡A4日本黑毛和牛仲有澳洲和牛
想稱讚個豬腩肉片真係好滑好鮮嫩~!

😋新鮮海鮮
任食鮑魚、帆立貝、海蝦、蟶子、蜆,唔點醬汁都食得出好鮮甜!

仲有Häagen-Dazs雪糕🍦任食丫!

😋自助吧
有丸類、魚蛋、菇菌類及蔬菜等,
仲有凍飲、熱飲、涼拌前菜

呢間日式放題店食材真係好新鮮,
上菜速度快而且食物質素高
呢間一定會ENCORE❗

📍 八幡屋涮涮鍋
📍旺角彌敦道628號瓊華中心12樓

2023-08-15 109 瀏覽
第一次食呢間bookmark左好耐嘅火鍋店各款食材新鮮高質,擺盤精緻,十分適合打卡~建議落火鍋配料前品嚐一下湯底,一開頭飲左碗湯先,好暖胃,湯底口感細嫩,美味又足料!生蠔好大隻,肥美同鮮味相得益彰,口感滑嫩細緻,咬下去多汁入味🤤🤤🤤日本A4 黑毛和牛肉質鮮嫩,大塊又抵食。店員又同我哋介紹食呢個黑毛和牛嘅淥熟時間~建議真心要stick to instruction~因為有啲肉唔小心淥耐咗,個口感真係冇咁好🙈一口咬下滿滿油脂感,好不邪惡多款海鮮任食隻隻都係真材實料大大隻好足料😎鮑魚同帆立貝鮮甜彈牙,味道惹味!大大隻螺令湯頭有著濃厚的海鮮味道🦐有驚喜的炸物 ,勁多薯條、天婦羅、芝士波波呈上枱🫶🏻🫶🏻nice and yummy🤤 刺身任食,全部都真材實料,鮮香味濃,連醬都唔洗點都夠味道🥳。食物質素好好,整個環境不會太嘈吵,感覺好舒適👍🏻👍🏻。

2023-08-14 102 瀏覽
平時對打邊爐都好有研究,對於湯底上面唔係間間都咁好食,仲要限時搞到食唔切啲嘢!不過今次呢一間八幡屋涮涮鍋,時間非常充足,完全唔會食到趕頭趕命,嘢食都非常好食!先講吓個湯底先,沙爹湯超級香噴噴,味濃但唔會食到口乾。湯底非常之適合不同種類嘅肉特別係我最愛嘅黑毛和牛!呢度嘅日本A4 黑毛和牛肉質鮮嫩,條條色澤十足!呢到啲黑毛牛肉雪紋平均😚,油脂比例剛剛好,入口啖啖牛肉味,口感鬆軟,正😝當然,唔少得特別介紹! 呢度嘅Asahi 真係任飲好抵啊~好多唔同款式嘅嘢飲包括酒水,絕對令大家搞到眼花撩亂!用料新鮮,湯底香噴噴,建議先飲再打邊爐😚為呢餐劃下滿足的句號!

2023-08-14 113 瀏覽
要搵到一間食150 分鐘海鮮火鍋唔難,但要搵到間高水準既刺身海鮮火鍋真心難!朋友帶我試新野去旺角打邊爐,估唔到都幾高質🤣第一次食咁多款牛肉🤭真係超著數既當然有任食M5 和牛,油花分佈平均,油香十足!肉質鬆軟又唔靭,牛味濃郁🆙🆙相信冇人唔鍾意食炸物 ,特別係好好食嘅 天婦羅🍤加埋佢啲醬汁、芝士波同埋春卷等等🤗一路打邊爐一路食熱氣嘢非常過癮!講完啲油膩嘢,係時候食返啲生菜清清個胃口。蔬菜味道清新爽口, 豚肉肉質細嫩,肥瘦均勻,叫個小份足夠2-3人食。只要輕輕咗淥一下,就已經食得仲要係都幾滑溜,不錯🤪。必叫湯底一定係辛辣泡菜湯味道嗆鼻,一上菜就聞到,十分刺激味蕾,絕對建議打邊爐前飲返一碗!總括而言,呢個體驗實在太好!我一定會介紹多啲朋友過嚟食呢間$150分鐘海鮮火鍋!
2023-08-14 78 瀏覽
想搵間放題同朋友慶祝生日,睇咗好耐,就決定試呢間,果然無令人失望😍食物同服務都好好😌值得去試👍🏻每款都各有特色~日本A4 黑毛和牛肉質鮮嫩,油脂分布得好平均,牛味最重最香嘅一款肉,真係啱哂壓軸最後食🤤豚肉肥瘦相間,鹹淡相宜,非常好食,多巴胺直线上升,好有幸福的感覺。骨膠原豬骨湯 滾菜真係一流🤭🤭真係聞到好開胃😛,不錯。大大隻蝦蝦蝦,滾一滾即刻食得,爽啊!呢度嘅蔬菜拼盤真係包羅萬有,好岩解下膩開下胃。豆卜同芋頭軟軟的口感,吸收晒湯底味道,食一舊就好似食咗成個湯嘅精華!甜玉米🌽條條甜甜無「炸」,啱哂我地d選擇困難症嘅人,款式夠多,擺盤好靚。最後最後,我用呢杯Oreo 雪糕為這一餐作一個完美嘅完結。你睇吓成座自取冰箱 汽水任拎,桌上放著調味料供顧客添加,真係貼心100分!

2023-08-11 112 瀏覽
呢間餐廳既海鮮+刺身+火鍋+M5和牛任食,性價比極高,坊間少有一間餐廳可以全部任食,所以今日特意冒名而來,總體來講,沒有令我失望!~~~~3款牛肉入面,我最中意就系,M5 和牛。性價比極高,壽喜燒湯底偏甜,同和牛好搭,食完好似去左日本甘。另外2款豚肉都系任食,非常抵。~~~~再來就系十幾款刺身任食,咩款都有!三文魚腩刺身,新鮮美味,沒咩雪味,而且沒根,咬落好滑。海膽,充斥無限鮮味並且沒有太腥的味道。帶子刺身,帶子肥美又厚身,食出鮮味。~~~炸物,都唔錯加,響鈴好索汁,炸魚皮夠曬香脆, 涮一陣就熟,味道剛剛好(^з^)~~~海鮮,鮑魚又新鮮又爽,抵食又好食!全部既食物都好好味,C3 set 可以任食150分鐘,選擇又多,店面都好乾淨,食得好安心。

~~~海鮮,鮑魚又新鮮又爽,抵食又好食!
2023-08-10 101 瀏覽
呢間係旺角既八幡屋好吸睛,裝修好有特色,而且食物好多選擇,仲有好多位可以同美食一齊打卡添!我就叫C3 SET,入面好多蔬菜,有青瓜,玉米呢啲,清爽清新😝湯底系沙爹湯,味道好好,好惹味。朋友最中意十幾款刺身任食,他最中意可以五項食甜蝦,以透明形態呈現,蝦肉好飽滿,而且食落去好清甜,超新鮮,好滑好creamy。M5 和牛同樣都好正,擺落湯底入面甜甜鹹鹹,好有層次😋牛丸同湯底係完美配合,好令人回味☺️海鮮都好多選擇,我中意就是食蜆,海鮮味重,肉汁豐富,口感獨特,讓人嘗到好清新的味道,肉質相當彈牙! 總括而言,150 min既餐,海鮮+刺身+火鍋+M5和牛任食,性價比極高,呢度交通便利,今日呢個set 性價比高,下次叫多D 朋友來試!

2023-08-09 99 瀏覽
今日同男朋友求其搵左間餐廳打邊爐,估唔到會咁正❣️今日我地兩個叫既150分鐘火鍋盛宴,選擇多多又好食!食到勁飽!首先最抵讚係啲肉肉!有三款牛肉同兩款豬肉可以任叫!仲有澳洲M5和牛食🐮全部肉都好新鮮雪花好靚✨冇雪味又冇騷味🐷除左M5和牛之外,我就最鍾意個豬腩肉片🥩豬味超香,同我地既辛辣泡菜湯勁夾!最基本既火鍋配料都係一應俱全,食到我鍾意既豬紅超開心❣️丸類都係好乾淨同冇雪味!最驚喜係呢間竟然有勁多炸物同天婦羅可以叫!佢既炸饅頭一流!炸到金黃色外脆內軟又鬆軟超好食💘天婦羅同其他炸物既炸皮好薄,唔會好油膩,完全估唔到係火鍋店整到既水準🔥其實鋪頭仲有自助吧有好多熟食同冷盤可以食,選擇多到好誇張😆呢個價錢食到咁高質既野食真係好抵❣️地方夠大又乾淨,真係食過最正既火鍋!
2023-08-08 73 瀏覽
係旺角番工,成日食lunch經過都見到好多人,今日終於行過見到唔係好多人等緊,就同同事試下。✨生蠔✨@ D4 set同事拎佐超多生蠔,成個感覺食落原來又唔會腥,好濃好醇既海水為,好容易入口。🌟刺身🌟@ D4 set凡立貝好滑好爽彈,口感好好,醬汁調配得好合適,點少少,但同時都會食到海鮮就鮮味!🌟A4 黑毛和牛肉🌟@ D4 set脂肪分佈特別平均,入口軟滑即溶, 牛肉風味非常濃鬱! 沾蛋夜同食, 更覺嫩滑!🌟Heggen dazs 雪糕🌟@ D4 set特意調配出香濃幼滑雪糕,配上紅絲絨軟心醬,質感細滑輕盈,完美融合多種豐富香甜。好彩今日系平日五系太多人,可以食道一直想試既set,重點系可以實現Heggen dazs 雪糕自由!

✨生蠔✨@ D4 set

🌟刺身🌟@ D4 set

🌟A4 黑毛和牛肉🌟@ D4 set

🌟Heggen dazs 雪糕🌟@ D4 set

🎏今日行開旺角就search到呢間好評多到痴線既火鍋店,食完之後感想只有:真係好正!🎏我地叫左D4既240分鐘生蠔套餐,呢個餐可以食到所以肉類,啱嗮我呢啲食肉獸😂第一件不得不提係佢啤酒任飲!Ashahi、獅威都有!超抵🍻🎏最期待當然係佢既生蠔!超級高質!大大隻肉汁飽滿,完全冇腥味,就咁算係比較紮實,完全估唔到係火鍋店既質素🦪🎏火鍋配料選擇都好多,最估唔到係海鮮都有咁多選擇,竟然鮑魚、蟶子呢啲都有!非常新鮮冇腥味!🎏肉類方面A4日本和牛、A5澳洲和牛就必試架啦 肉質鮮嫩,而且肉味香濃,油脂分佈好均勻,食落口感超好!🎏其他仲有天婦羅同炸物都好值得食,炸粉唔厚之餘唔會太油膩,質素相當好!🎏除此之外仲有好多嘢食選擇,真係多到講唔嗮😂性價比真係好高,黎旺角必試!

2023-08-07 93 瀏覽
今次試係旺角既八幡屋,非常出色🌟今日我地叫左240分鐘既生蠔刺身海鮮火鍋盛宴🍻時間好夠而且嘢食全部都一流🌟🍣刺身:非常新鮮,選擇都好多~我地試左三文魚、希靈魚、赤蝦、鯛魚、赤貝等等,全部都唔腥~甚至幾鮮甜~完全估唔到🌟🥩肉類:有各式各樣既肉可以食,當然要提既係日本A4和牛同澳洲A5和牛任食~肉肉超級鮮嫩冇雪味~高質🌟🐟海鮮:選擇都好多,有鮑魚同蟶子、蜆之類~完全冇沙,冇異味好新鮮🌟🍘天婦羅、炸物:超級出色~皮薄料多~炸得好酥脆,似出面居酒屋既質素🌟初次之外仲有好多自助吧,有好多嘢食可以任攞🍲Heggen dazs 雪糕口味都好多🍦嘢食上得好快,地方又乾淨企離,真係唔讚唔得🌟
今次試係旺角既八幡屋,非常出色🌟