2019-10-07 432 瀏覽
星期日晚一家 walk in,好彩有位。第一次幫襯,所以比較謹慎,每款食物叫一樣,好食先加單。叫咗壽司、刺身、串燒、安格斯牛肉鍋。食物嚟到,一試之下,掂wor!覺得刺身壽司食材算新鮮,街坊日本料理店,質素算好好。刺身壽司類:最鐘意活赤貝、劍魚腩。大甜蝦都好食,不過蝦頭無我鐘意嘅青色膏。燒物都好出色:燒白鱔、牛舌、明太子雞翼上菜都算快,服務OK!後來埋單走人時,認得廚房嘅係以前我哋經常幫襯但後來已結業嘅M9嗰兩個男女師傅,唔怪得之味道不錯。好,會繼續成日嚟幫襯。
星期日晚一家 walk in,好彩有位。
第一次幫襯,所以比較謹慎,每款食物叫一樣,好食先加單。叫咗壽司刺身、串燒、安格斯牛肉鍋。
食物嚟到,一試之下,掂wor!覺得
刺身壽司食材算新鮮,街坊日本料理店,質素算好好。
燒物都好出色:燒白鱔、牛舌、明太子雞翼

2019-10-07 422 瀏覽
店舖地點有點偏僻,若非有人帶路或者住附近,否則應該很少機會行街行過附近,而且店舖剛剛從搬抵新舖這裡,裝潢新淨企理,店舖內不斷播放日本動漫歌曲菜單款式內容跟一般居酒屋無異,筆者點了吞拿魚丼、黑豚壽喜燒、雞肉大䓤串燒、火炙三文魚壽司。味道上吞拿魚丼中的吞拿魚新鮮,屬中上水準,串燒雞肉不會燒至乾身,還保有肉汁。其餘食物水準不過不失筆者最後在晚市坐了二小時,但不見職員有趕客或催埋單,若果想三五知己晚上食飯吹水,此店也不失為一選擇

2019-10-06
2019-05-21 775 瀏覽
首先我家人已經戒吃非常美味的魚生很久,原因不便多說。入正題:我和家人住在附近,每天晚上也會經過這間店,因家人想試一下便決定光顧,由於人店內不多,所以心裡已有個底。最後點了一些熟食壽司、牛肉鍋、明太子雞翼、炸蠔、玉子燒和沙律除了對玉子燒有點失望外,其餘所有食物也不錯,家人說牛肉鍋最美味,其餘炸蠔和明太子雞也覺得好味,可能是因為開始時不抱期望,故覺得有驚喜,門外有泊車位,如果想像很久以前東沙島街那間壽司店相比,這間真的好吃很多
首先我家人已經戒吃非常美味的魚生很久,原因不便多說。

2019-05-21
2019-05-20 403 瀏覽
今日天氣熱到無哂胃口,又唔想食熱嘢,同男友決定係屋企附近間壽司店叫外賣,企係門口無耐我都未開門,個女店員已經笑住口衝住出嚟幫我開門,問我想食乜,點完餐仲話天氣好熱叫我坐係餐廳等外賣,服務同禮貌都好好,今晚我就叫咗烏冬加壽司定食,男友就叫咗幾件壽司,本來諗住價錢咁經濟無咩特別期望的,點知食落,魚生又新鮮,個烏冬都好滑,壽司仲平到有d係7蚊件咋,下次一定會再幫襯
2019-02-27 507 瀏覽
身為住喺附近嘅居民,又懶得煮飯,附近開咗新鋪,我點會錯過呢?第一次食係食佢嘅晚餐,入邊得一台客。叫咗一個角切魚生飯同埋一個牛油果三文魚沙律。🌟角切魚生飯:分量略少,但係飯嘅調味出乎意料之外的唔錯~魚生質素比隔離街綠色招牌賣日本野嗰間好好多,果然係一分錢一分貨。🌟牛油果三文魚沙律:居然係超級大份,我爭啲就食唔晒。牛油果有少少氧化左,不過唔太影響味道。唯一美中不足之處係佢嘅沙律醬太多, 如果可以最好都係分開上啦。然後第二次去係食佢嘅午市套餐,都係分量略少,勝在質素搭救,啲魚生比起出邊嗰啲係新鮮好多。口感上唔係會食到生蟲嗰啲。(隔離街綠色招牌嗰間我就真係唔知會唔會生蟲,唔敢再買)作為元氣嘅忠實粉絲,我得閒都係會再返嚟依間食,支持下後生仔創業。

外賣午餐
角切魚生飯