2010-12-21
坐位雖然小而且很擠迫, 但我還是選擇到舊店來 雖說附近有傷心酸辣粉的新店,但聽說新店不大好食這是總店, 食物出品是多間中最有品質保証的, 但服務態度強在差人意, 誠意欠奉. 是日晚餐, 大既八時多, 沒有人客, 只有我們兩個人, 這裏設計是大大的一張檯, 容納大既16人, 我們隨便挑近門口位坐下, 卻遭其中一女店員阻撓, 說等一陣會有很多人來, 坐進裏面啦! 問他推介有什麼好食, 他說自已挑吧! 什麼都好吃, 答得很行貨呀!真係人怕出名豬怕肥呀!口水雞 –半隻上, 雞肉夠嫩滑, 汁又麻又辣, 過足癮! 酸辣粉 (中辣大麻) - 薯粉彈牙煙韌, 加埋酸菜、莞茜、花生, 一邊吃一邊流汗, 大呼過癮!食到個嘴似孖潤腸, 吾掂呀!要食糖水潤 一潤!吃罷酸辣粉, 意尤未盡, 我嚷著要吃糖水, 近近地, 拐彎到 糖水佬甜品, 再下一城!For more about today dinner and dessert, please feel free to read my blog, enjoy!http://hk.myblog.yahoo.com/jolovam/article?new=1&m
雖說附近有傷心酸辣粉的新店,但聽說新店不大好食
真係人怕出名豬怕肥呀!
口水雞 –半隻上, 雞肉夠嫩滑, 汁又麻又辣, 過足癮!
食到個嘴似孖潤腸, 吾掂呀!要食糖水潤 一潤!
糖水佬甜品, 再下一城!