2024-09-02 1341 瀏覽
中午午休的時候和同事吃了附近新開的台灣料理午市很多人在外面等位,員工很熱情,服務也很貼心,主動給我們添水,並且給我們介紹餐廳招牌菜~我點了一個紅燒牛肉麵 ,用料十足湯底也很讚,感覺得到是精心熬製的,一點都不會輸在台灣吃的牛肉麵牛肉麵配料也很豐富,有蟲草花,酸菜,胡蘿蔔~同事點了個焢肉飯,米飯粒粒飽滿,滷肉入味,吃起來很正宗另外午市套餐有包飲品,但我另外追加了鹽酥杏鮑菇和手打檸檬茶!檸檬茶超大杯!味道也很棒!
中午午休的時候和同事吃了附近新開的台灣料理

我點了一個紅燒牛肉麵 ,用料十足
牛肉麵配料也很豐富,有蟲草花,酸菜,胡蘿蔔~

同事點了個焢肉飯,米飯粒粒飽滿,滷肉入味,吃起來很正宗

2024-08-31 1335 瀏覽
新開台灣菜餐廳,在荃灣廣場4樓,新裝修幾有現代感,讓人感到輕鬆愉快。菜單上有創意獨特的蛋餅,內餡有鹽酥雞及芝士,配上特製醬汁,口感特別,味道可以。滷肉飯則選用半肥半瘦豬肉,滷汁香濃四溢,仲有溫泉蛋淋在熱騰騰的白飯上,讓人垂涎欲滴。台式柯仔麵線幾有台灣地道口味,讓人一口接一口。仲有最愛台灣雙色腸及手打檸檬茶,茶底正又夠大杯。整體來說,這新開台灣菜都保留傳統口味,還融入了創新的元素,值得一試!👍🏻
十萬伏特,千祈唔好去份量勁小,$60一個飯得手掌咁大,食完最後一粒飯即刻過嚟收碗,務求清空你檯面令你覺得尷尬,再不停sale你食糖水。埋單仲要收加一,人均消費$80食到你肚餓, 做衰曬啲台灣人。 如果你覺得我吹水你自己去試下!!!重複多次以防你睇唔清楚!!!十萬伏特,千祈唔好去份量勁小,$60一個飯得手掌咁大,食完最後一粒飯即刻過嚟收碗,務求清空你檯面令你覺得尷尬,再不停sale你食糖水。埋單仲要收加一,人均消費$80食到你肚餓, 做衰曬啲台灣人。 如果你覺得我吹水你自己去試下
十萬伏特,千祈唔好去

如果你覺得我吹水你自己去試下

!!!重複多次以防你睇唔清楚!!!

十萬伏特,千祈唔好去

如果你覺得我吹水你自己去試下
2024-08-18
2024-08-19 1346 瀏覽
唔知係咪肉碎好貴,得啲啲,碗白飯就多,好似食左白飯加蛋,食物味道一般,就住個啲肉碎唔值咁嘅價錢。飲品又要另外叫$3x杯珍珠奶茶,價錢偏貴,太孤寒,要賺到盡,沒下次
岩岩開張,食物貴,服務差,建議大家千祈唔好去食品不算便宜,但沒有相對服務,很趕客,剛吃完不夠10秒鐘,店員立即收碟,怕我阻住佢下一台客人,我們一行5位,店員要一次過收哂所有碗碟,但自己收碟技巧不足,嗰隻碟仲要係全部都係醬油汁嚟,倒落我身上,事後只有發呆,最後經理只是給我個八折,亦沒有詢問負責清洗衣服的費用,我一碗牛肉麵七十多,不太經濟,只懂快速趕客走,建議大家千祈唔好試,超級劣評! 對呢家新店非常失望!
岩岩開張,食物貴,服務差,建議大家千祈唔好去