2025-07-04
今日同事生日,特別成班人同佢Lunch去食返餐好。咁岩見到新開左依間鋪就同佢試試佢我地叫左鹽酥雞扒滷肉飯、炸蠔滷肉飯同埋一人臭臭鍋。滷肉飯份量好足,每一啖飯都一定有滷肉,鹽酥雞炸得好脆但雞肉都保持到嫩滑!不過整體味道偏重,對我依d 口味偏淡既人黎講重口左少少,如果可以淡味少少就perfect炸蠔同樣出色,一上菜已經見到隻蠔大大隻,估唔到同滷肉飯都幾夾,同事話隻蠔好多汁好juicy,配埋滷肉飯食一乾一濕好好入口。臭臭鍋以lunch 黎講份量係多到離哂譜,好多餸之餘仲有飯送,本身叫個個同事都幾大食,佢都食唔哂最後要我地咁多個人幫手先清得哂,認寅抵食。小插曲,經理/店長知道我地個同事生日,主動送左甜品比我地食個甜品味道超級好食,口感好豐富而且味道唔會太甜,值得一試最後埋單一人都係72蚊,個個都勁飽,性價比極高,值得推薦
最後埋單一人都係72蚊,個個都勁飽,性價比極高,值得推薦
鹽酥雞滷肉飯