2007-10-11 12 瀏覽
睇到報導, 見便所開了一間分店係香港, 又撞正老同學係英國返. 帶埋兩個女仔上去試一試, 坐廁所食飯上到去, 好多人, 起初以為有一半是和X客, 等位時才知2/3是等廁所位等了超過30分鐘, 終於到我地如廁一番啦, 這裡的主提是廁所, 所有餐具(筷子, 匙羹除外)都同廁所有關, 唯獨個真正...真真正正既TOILET, 只是一個普通商場TOILET. 令我們有點兒失望!我地每人點了一個套餐, 餸(尤其是沙嗲類), 真的似馬桶上一pat "C"!!!! 哈哈, 好彩味道是香的(仲有青菜伴"廁". 如果唔係................份量好大, 加埋杯台式奶茶(套餐不包), 我食到3/4已經好犀利!!!!因為份量大, 本來留肚食甜品, 但太飽, 而且甜品一樣是extra large!! 下次想食甜品, 就唔好飲台式奶茶甜品好大, 一定要四個人share!

甜品好大, 一定要四個人share!
2007-10-10 10 瀏覽
...見雜誌介紹,諗住去試吓,同睇吓啲裝修點特別法!我8:00p.m.去到,等位足足等咗45分鐘!-_- 同個 friend入到去,開頭覺得好新鮮啦,啲裝修咁cute~影吓相咁......到叫嘢食,我哋叫咗個沙嗲風味雞(連白飯,中湯)&泡菜什錦鍋(連白飯,小食)& 一杯情人茶!啲杯杯碟碟全部都係瓦...〔總知勁易打(難)〕我就見住個侍應打(難)咗個蓋住小食的(屎)型嘅蓋!>,<講返啲嘢食...完全唔掂>o<唉,1)唔夠熱,2)怪味,3)份量小...沙嗲風味雞我食到怪味雞,啲例湯仲衰過叫外賣嗰啲,泡菜什錦鍋啲酸味勁似變壞咗嗰啲>,<得杯情人茶最無問題...仲有...只收現金...不過我以後都一定唔會再去>,<

仲有...只收現金...不過我以後都一定唔會再去>,<
2007-10-10 0 瀏覽
It was a big disappointment.I seriously am not a demanding person. But this restaurant's food quality and choice variety really need to be improved. I regret to have been there and would rather go to fast food restaurant.Also although the seats are funny, its not comfortable at all as there are no back support. It was so uncomfortable having to put the handbag on your legs but couldn't sit back. Overall, I wouldn't recommend this restaurant to anyone.1. Lack of food choices2. Set meal without dr
It was a big disappointment.

1. Lack of food choices
2. Set meal without drinks
3. Dishes are too small
4. Taste is a bit weak
5. Seats are not comfortable
(非會員)
和朋友点了什錦火鍋及香菇素菜煲, 抱著平常心,火鍋沒有問題...但是..香菇就..為什麼會有廁所味呢?不用這麼像真吧! 憑這一点,我相信她是"認真"製作的.. 終於,不想浪費食物的關係,把香菇素菜放進火鍋裹..至少,味道不會這麼濃郁吧..哈哈飲品都可以,但是..太多冰了!佔了大半也是冰...價錢$35有点偏高,$28內會比較舒服一點..
和朋友点了什錦火鍋及香菇素菜煲,

抱著平常心,
火鍋沒有問題...
但是..香菇就..為什麼會有廁所味呢?
不用這麼像真吧!

憑這一点,我相信她是"認真"製作的..

終於,不想浪費食物的關係,
把香菇素菜放進火鍋裹..至少,味道不會這麼濃郁吧..哈哈

飲品都可以,
但是..太多冰了!佔了大半也是冰...
價錢$35有点偏高,
$28內會比較舒服一點..
2007-10-06 4 瀏覽
便所個主題好突出呢個係佢唯一優勝既地方上網睇完人地話佢d野食唔掂但冇試到係旺角食完野先上去食甜品諗住2個人share一個點知有$30既每人最低消費所以叫左一個馬桶一號(即係朱古力刨冰)同埋一個雞米花個刨冰好多料味道唔錯但係超巨型大約要4個人先食得晒一個個雞塊好咸其實我覺得好唔抵當參觀下都ok既但係一世人淨係會去一次囉
便所個主題好突出
呢個係佢唯一優勝既地方

上網睇完人地話佢d野食唔掂
但冇試到
係旺角食完野先上去食甜品

諗住2個人share一個
點知有$30既每人最低消費
所以叫左一個馬桶一號
(即係朱古力刨冰)
同埋一個雞米花

其實我覺得好唔抵
當參觀下都ok既
但係一世人淨係會去一次囉
2007-10-06 3 瀏覽
裝潢的確係幾別緻,不過食物就真係好普通,只屬canteen級數,唔值個價錢,連自己食過乜都唔係好記得。飲品要$35...但個尿兜好大杯,可以share。碗碟好大舊,又高,極唔方便,而且餐桌太細。仲有好多蚊!絕對只會貪得意試一次

2007-10-06 6 瀏覽
我也是朋友談到才慕名去這家便所一試。星期六下午差不多二時,都不算人多。不用等位。餐牌來來去去只幾款食物。點了個招牌咖哩雞,完全唔掂,竟然用的是碎雞胸肉,得幾粒咁。個湯係全城最淡的湯。友人叫了個意粉,上面有粒蘿蔔同粟米仔,佢話完全係凍的。同意個廁所火鍋放在桌上很有壓迫感,我要將佢放到一邊才能吃。友人的意粉60蚊,只配一碗甜味的忌廉湯,唔抵。本來想考慮一下叫杯飲品或甜品,但三十幾蚊一杯珍珠奶茶,太貴,亦基於招牌食物都整得唔好,所以放棄。只會去一次,亦會叫朋友唔好去。早知去隔離和民。
我也是朋友談到才慕名去這家便所一試。

星期六下午差不多二時,都不算人多。不用等位。

只會去一次,亦會叫朋友唔好去。早知去隔離和民。
2007-10-06 5 瀏覽
朋友話旺角開左間廁所式既主題餐廳,以前上網都有睇過台灣個間,所以放左工特登黎試下。環境設備就好特別,所有野都同廁所有關。但係食物方面就真係一般啦...餐係唔包飲品既,飯餐就跟前菜同中湯,意粉餐就跟西湯,火鍋餐就跟白飯,平均一個都要$50~$70,我地一行三個人,每款餐叫左一個。唔好睇佢個馬桶好大,野食份量就真係唔多囉,除左火鍋可以接受之外,之後我地都叫左一杯飲品同甜品,飲品係用個尿兜黎裝既,價錢非常之唔抵,$35一杯...= =" 甜品算係成間餐廳覺得最抵食既,$40~$50,兩個人都未必食得晒。服務方面都ok既,知道客人會周圍影相,有員工好主動幫客人影相,只係入座既時候無俾水。可能因為新開將,好多野都需要改善。但係價錢方面就真係好唔抵!
2007-10-05
裝修特別, 餐具特別, 特別到真係有toilet mosquito 係你身邊飛來飛去...但野食, 真係未試過食過一啖就唔想再食第二啖. 食裁超簡單. 真係賺到笑. 暫時為止, 呢間係我食過最差的餐廳.我同d friends 都一定唔會再去, 亦唔會叫friends 去.
但野食, 真係未試過食過一啖就唔想再食第二啖.
食裁超簡單. 真係賺到笑.
暫時為止, 呢間係我食過最差的餐廳.
(非會員)
我覺得呢間野真係把鬼...首先野唔係特別好食,d湯又冇味,同水冇分別...叫左咖哩雞,黑椒豬柳同一個唔記得咩菇....仲有一個冰....係得個冰好食....其他都不外如是...完全唔值幾十蚊...裝野食個個馬桶太大....好阻定....裝修雖然好搞笑....但馬桶坐位坐得好唔舒服...呢間野試一次影下相就夠...唔使去第二次...
我覺得呢間野真係把鬼...
首先野唔係特別好食,d湯又冇味,同水冇分別...
裝野食個個馬桶太大....好阻定....
裝修雖然好搞笑....但馬桶坐位坐得好唔舒服...
呢間野試一次影下相就夠...唔使去第二次...
2007-10-02 0 瀏覽
除了個主題夠新鮮外,其他都沒特別服務態度ok,食物貴兼普通最好還是個甜品我們一行七人,因為有張九折咭,午餐又免加一wor,盡管一試張咭限期到30/9但張咭廢ge!我們先後問了三次是否有九折,他們也表示了三次話有於是我們給予十萬分信任單來就付錢點知回家細看,原來都是原價,沒九折lor!有點被騙的感覺.無錫肉骨頭法式忌廉海鮮意粉招牌什錦鍋四川麻辣鍋(似公仔面d香辣粉,失望)馬桶3號雖然價錢偏高,但一班friends分,都ok ge!如果有九折會更好lor
除了個主題夠新鮮外,其他都沒特別

服務態度ok,
食物貴兼普通
最好還是個甜品

我們一行七人,因為有張九折咭,午餐又免加一wor,
盡管一試
張咭限期到30/9
但張咭廢ge!
我們先後問了三次是否有九折,他們也表示了三次話有
於是我們給予十萬分信任
單來就付錢
點知回家細看,原來都是原價,沒九折lor!
有點被騙的感覺.

無錫肉骨頭
法式忌廉海鮮意粉
招牌什錦鍋
四川麻辣鍋(似公仔面d香辣粉,失望)
馬桶3號

雖然價錢偏高,但一班friends分,都ok ge!
如果有九折會更好lor
2007-10-01
講真呢間名過於實, 試過就算罷~食物:1.) 無錫肉骨餐(跟一碗飯、湯、豆角) $60 ±→gf 話碗湯有陣廁所水味! =.=" 而我剩係覺得好難飲姐;無錫肉骨都幾「林」, 汁唔錯;飯唔熱!?~2.) 日式香濃牛奶鍋(跟一碗飯、辣椒醬、唔鹹豉油) $82 ±→牛奶太羶喇!得幾丁塊肥牛(冇牛味、冇口感)、兩隻蜆、兩塊蟹柳皮(冇肉)、好多粒魚蛋製成丸(好似車仔麵蟹肉棒咁, 都有少少魚蛋味)3.) 甜甜小朗尼( 8 粒, 跟朱古力& 煉奶醬) $35 ±→熱上好難食, 朱古力太甜喇;攪爛佢又真係成pat 屎咁服務:1.) 7 點零鐘去等兩三個字就有位, 飛時個女侍好有禮貌, 仲主動俾張九折咭我(其實有冇呢張咭都有九折=.=" ); but 佢嗌飛嗌得好快, 我顧住門口影相, 佢嗌我地個no. 兩次就嗌下一個, 我地又企得遠, 下一個no. 俾張飛佢準備入座我gf 先趕到, 事後聽佢講個女侍同兩個客「啤」住佢, but 個客望我時我又唔覺(條仔有同我眼神接觸), 可能我夠神高神大卦? hahahahaaaaaaa;2.) 加水唔識主動;3.) 隔離檯都未食完, 只係停手, 就有幾個女侍輪住問佢
講真呢間名過於實, 試過就算罷~

食物:
1.) 無錫肉骨餐(跟一碗飯、湯、豆角) $60 ±→
無錫肉骨都幾「林」, 汁唔錯;
飯唔熱!?~

牛奶太羶喇!

熱上好難食, 朱古力太甜喇;
攪爛佢又真係成pat 屎咁

服務:

2.) 加水唔識主動;

3.) 隔離檯都未食完, 只係停手, 就有幾個女侍輪住問佢食仲要唔要(其中兩次仲係一個問完另一個就補上), 趕人走咁; 好彩隔離檯個男人好脾氣冇鬧, 只係答完一次又一次, 俾著我鬧鬼佢都似! 唔要就自然會叫你執啦!

環境:
1.) 以廁具為主題, 聽落好有特色; but 親歷其境又唔係咩回事;

2.) 坐係馬桶, 檯係洗手盆加塊玻璃, 但係位好窄囉;

3.) 將所有設計加埋一齊, 凸顯唔到每一樣特色; 就正如將幾個最靚女性臉部部位加埋一齊, 得出都未必係絕世美人道理一樣, 敗筆。

基本上實際價錢唔記得, 只係有記總數, 兩人三款食埋單九折$179
2007-10-01 3 瀏覽
之前到過台灣的便所餐廳,感覺良好。當知道香港有這間餐廳的分店,便立即到來一試。香港的確是香港,寸金尺土,沒有台灣的大型擺設,地方只可以說是"士正"中有一點特色而已。坐位方面,我們那些桌的坐位是固定的,經常會撞到桌子附設的洗手盤。地方狹窄,膝蓋受苦。不同的是台灣便所餐廳要自己到收銀處購票,後等侍應送食物到來,而香港的是在自己的位子"落order"便可。食物價錢方面,香港沒有套餐,台灣則有。香港散叫,一main course加一drink, 便要100元, 另加甜品便要150元,是台灣的2倍價錢。其實在台灣,這餐廳價錢很大眾化,每人50港元都不用,便可吃得很飽。一來香港便身價升了。食物味道方面只屬平平,比大家x,大快x好一點,只是把食物放在有特色的碟上而已,這樣大家吃得開心,便會覺得食物好味道。我們點了:八爪墨魚條、白汁煙燻雞肉意粉、紅酒牛肉意粉、無錫肉骨頭、招牌什錦鍋、咖哩雞鍋、百香蘆薈(百香=熱情果, 但侍應們都不知道)蜂蜜蘆薈、百香綠茶、朱古力奶茶、梅香綠茶、馬桶2號:刨冰中間有凍奶酪,吃的時候要"挖"深一點,不要因刨冰沒有味道而放棄,奶酪味道不錯。飲品方面,我點的朱古力奶茶便完全成

百香蘆薈(百香=熱情果, 但侍應們都不知道)
蜂蜜蘆薈、百香綠茶、朱古力奶茶、梅香綠茶、

飲品方面,我點的朱古力奶茶便完全成了朱古力般,太甜。

2007-10-01 7 瀏覽
之前同女朋友去食d甜品幾有特色, 又夠大, 預3個人食都得, $40都值, 但係每人最低消費$30, 冇得share>_<一個飯成$50-60就真係有d貴...不過個芝士飯d芝士夠厚, 正呀~=]p.s 本來樓下寫住面加一, 但係上到去張單又寫住要加一>_<
之前同女朋友去食

2007-09-29 2 瀏覽
尋日同兩個朋友去試下.之前響台北都見過.不過冇入到去食.台北果間可以加錢拎埋個尿壺走.不過香港唔得.我地嗌左個咖哩雞.黑椒牛柳同埋雜錦火鍋.個馬桶就真係大啦.不過野食就得少少.d配菜仲多過肉.個火鍋都ok既.不過menu睇就係新鮮蝦成隻.出到黎係冰鮮蝦.野食就唔多ok.野飲就嗌左冰淇淋紅茶.檸檬蘆薈同蜂蜜蘆薈.個紅茶都ok既.不過個雪糕溶得好快.變左奶茶.個檸檬蘆薈超酸.到甜品就嗌左個招牌便秘黑乾屎.即係朱古力雪糕果個.d冰多得滯.食極都食唔完.不過d雪糕好好食.最抵食都係甜品.d service一般啦.好多人企響度.但係嗌極都冇人應.都會再去既.不過食甜品好啦.d野食真係唔抵.
尋日同兩個朋友去試下.
之前響台北都見過.
不過冇入到去食.
台北果間可以加錢拎埋個尿壺走.
不過香港唔得.

我地嗌左個咖哩雞.
黑椒牛柳同埋雜錦火鍋.

個馬桶就真係大啦.
不過野食就得少少.
d配菜仲多過肉.
火鍋都ok既.
不過menu睇就係新鮮蝦成隻.
出到黎係冰鮮蝦.
野食就唔多ok.

野飲就嗌左冰淇淋紅茶.
檸檬蘆薈同蜂蜜蘆薈.
個紅茶都ok既.
不過個雪糕溶得好快.變左奶茶.
個檸檬蘆薈超酸.

甜品就嗌左個招牌便秘黑乾屎.
即係朱古力雪糕果個.
d冰多得滯.食極都食唔完.
不過d雪糕好好食.
最抵食都係甜品.

d service一般啦.
好多人企響度.
但係嗌極都冇人應.

都會再去既.不過食甜品好啦.
d野食真係唔抵.