2021-12-30 470 瀏覽
呢間舖頭嘅鋪面都算乾淨,坐位比較多,都坐得幾闊,兩個人都可以坐一個4人卡位。首先喺舖頭嘅門口排隊叫嘢食,即刻俾錢嘅形式。呢種形式都有個好處,係可以即刻見到嘢食嘅樣貌,再諗吓自己想食咩。我叫咗通菜,豬耳,冬菇,魷魚,豬腸。佢嘅量都算多,每樣都唔少,而且味道都夠嘅。我覺得魷魚唔錯,有少少甜甜辣辣嘅感覺!佢個湯底都算係熱嘅,呢樣都重要!湯底嘅味道就還可以,佢係有味,但係唔係好好飲嗰隻。佢個價錢都算抵食,咁大碗咁多餸都係叫咗50幾蚊!間唔中經過都可以再食。

我覺得魷魚唔錯,有少少甜甜辣辣嘅感覺!

佢個價錢都算抵食,咁大碗咁多餸都係叫咗50幾蚊!

間唔中經過都可以再食。
2021-12-27
午餐
2021-07-10 955 瀏覽
今日特登返嚟呢間車仔麵,好耐冇食過一間車仔麵湯底咁好味呀!豬紅同豬腸都整得好林好軟熟,今日連個面同湯底都飲晒,食返我細個時候嘅風味,舖頭裏面都好乾淨,好多車仔麵舖都做唔到嘅湯底
2021-07-10
1 分鐘 (堂食)
2021-06-25 730 瀏覽
外賣會分湯上,呢個值得一讚!!!!!!!本身都算係食得辣,第一次叫呢間外賣,費事太辣,所以叫左中辣米線。打開都見到一大pat辣椒醬,但食落好似無乜feel。見到個袋話秘制辣醬,仲以為會好勁,所以有少少失望。
外賣送餐
2021-05-22 715 瀏覽
今日突然想食車仔麵, 知道舊區呢邊有幾間車仔麵都幾好食同好出名, 今日試呢間先, 下次試喺斜路另一間, 行到過都1:20左右唔駛等位, 喺門口叫咗野食先, 之後坐埋位有人會攞餐嚟牛肚墨魚丸麵 - 牛肚好入味而且爽口, 墨魚丸彈牙雞翼魷魚蘿蔔米線 - 雞翼嫩身入味, 蘿蔔要講一講, 份量十足又大件, 一條大蘿蔔呢到起碼有2/4 舊而且冇根又入味滷蛋蘿蔔魚卷河 - 河粉好快就吸晒水, 最後變到加底咁食唔晒, 魚卷都好食總結 : 呢到裝修過環璄變得比以前乾淨, 而食物份量一啲都唔慳, 又抵食又好食
牛肚墨魚丸麵 - 牛肚好入味而且爽口, 墨魚丸彈牙

2021-05-03
2021-03-30 704 瀏覽
心血來潮想食車仔麵,上網搵一搵觀塘區有乜車仔麵,發現來多碗算係最多推介。不過佢嘅分店周圍都有,唔使特登嚟觀塘。晏晝三點去唔多人,比起平時嘅車仔麵檔算係乾淨,可能因為新開張冇耐。而且佢有另外提供竹筷子,雖然冇講環保但係算係衛生。不過我見到阿姐收完錢走左去收碗,疫情期間,唔知會唔會交叉感染。見到大家推介佢嘅豬紅同埋豬腸,咁我就試吓。覺得唔差,起碼冇腥味,略嫌鹹咗少少。牛腩普通。蘿蔔入味。見佢咁大羹辣醬以為會好辣,不過食落又唔辣,仲幾過癮。四餸面$42, 牛腩同埋豬腸都要另加一蚊,total$44不過我發現可以用OpenRice嘅平台外賣自取。四餸麵就$43,但係牛腩牛肚豬腸魷魚都唔使另加錢。所以如果你叫齊晒啲要加錢嘅餸變相OpenRice仲平啲

蘿蔔豬紅豬肚牛腩小辣

四餸面$42, 牛腩同埋豬腸都要另加一蚊,total$44

蘿蔔豬紅豬肚牛腩小辣
  • 蘿蔔
  • 辣汁
因疫情原因,好耐冇幫襯,連舖位搬前了也不知道,去到才發現,我選了粗麵,以前好似係有2個麵餅,宜家得1.5 個,但淥得唔夠時間略為硬了點,豬腸全部幼的仲要剪定成碗,唔夠淋比較un,以前係人客叫,員工先原條夾上來剪開,魷魚以前用大條嘅,宜家全部細細,明顯將貨就價,豬皮無乜特別,佢個辣就冇變過,好香帶小小甜,非常好味,但整體來說唔會再去,因為我寧願你收貴啲,做好啲,材料同返以前咁,宜家唔拖唔水,唔知想點咁!失望