2017-02-02 1319 瀏覽
是次 購買了 團購  4 人 15 道重慶雞煲美國肥牛海鮮套餐  $498我滿意食物, 雞煲可選擇辣度, 4 人 食物足夠, 每樣也有4件. 而且飲品價錢又合理. 十分推介.
而且飲品價錢又合理. 十分推介.
2017-01-20 1066 瀏覽
由於隔離私房菜食過太多太多次了....所以今日轉下隔離試下.....點知一試...又係一個伏!以雞煲做鋪名, 大多都只做夜場, 中午開做午餐少之又少...可能鋪租太貴, 頂唔順掛......廢話少講, 講返野食啦.....望完個餐牌,入得來, 當然想諗雞煲, 由其是佢有個一人或二人雞煲套餐, 由其個二人餐, 抵食之選, $88, 有兩個一人雞煲加一碟菜, 仲有例湯加野飲, 凍飲加三蚊。搵到兩個人, 當然夾個二人餐啦....講返個餐名先....豬皮大腸雞煲....大腸, 其實好多女仔唔好....不過算啦, 有其他人幫手食的。呢個就係叫做一人雞煲.......無睇錯, 真係雞煲! 雞煲有的, 佢都有....汁啦, 雞啦.....係無爐無火.....唔熱唔滾......個飯好大碗, 個菜都可以...唔算好大碟啦, 但重點講下個雞煲吧啦.....我這個是少辣雞煲, 真係少辣...但你唔熱, 俾禁叉多汁我把鬼咩... 湯飯? 唔好傻吧! 雞得三件, 豬皮兩至三塊, 睇你好唔好彩, 大腸又係兩至三舊。但大腸真係唔得, 好大味......真係好大味........唔怪得好多女仔唔好。雞真係一般, 唔

搵到兩個人, 當然夾個二人餐啦....

我這個是少辣雞煲, 真係少辣...但你唔熱, 俾禁叉多汁我把鬼咩... 湯飯? 唔好傻吧! 雞得三件, 豬皮兩至三塊, 睇你好唔好彩, 大腸又係兩至三舊。但大腸真係唔得, 好大味......真係好大味........唔怪得好多女仔唔好。雞真係一般, 唔熱又多汁, 已經係唔得....汁係要熱住愈煮愈濃, cover晒成件雞.....仲有個洋蔥呀....大佬呀....雞煲個洋蔥點解好食, 因為煮到勁淋, 吸晒d汁....但你個洋蔥鬼Q禁生....生洋蔥係食得....但成件事唔係禁law......

如果你當佢一個餸的話, 勉強可以接受, 但如果你想話佢係雞煲的話....sorry, 這只是扮雞煲的餸吧。

呢間野, 夜晚唔知, 可能好好食, 但午餐要食雞煲? 第間啦......戴埋頭盔先, 其實餸我唔知呀....因為我都未必再去食了......
2017-01-20
2017-01-05 832 瀏覽
我分別係11月同12月買左呢間店既四人重慶雞煲火鍋套餐($498)首先,以四人套餐價黎講呢個價錢都好合理(每人$125)野食方面,四人份量係如圖》肥牛用料非常新鮮》加點的水煮鱔片,朋友大愛火鍋配料四人份量剛好,蝦滑釀冬菇一絕,另有中蝦的,但食左先記得影相。雞煲味道可口,食得津津有味!吾食到辣既可以點微辣。(第一次我地點左小辣是中辣感覺)因為第一次食完好滿足,所以再加買多一次團購。

首先,以四人套餐價黎講呢個價錢都好合理(每人$125)

野食方面,四人份量係如圖》

肥牛用料非常新鮮》
加點的水煮鱔片,朋友大愛
雞煲味道可口,食得津津有味!
吾食到辣既可以點微辣。
(第一次我地點左小辣是中辣感覺)
因為第一次食完好滿足,所以再加買多一次團購。

2016-12-18
  • 冬菇釀蝦滑
較早前於某大型團購網站,購買選擇一的雞煲二人餐$228(標準價$468) 套餐內容有牛有菜有肉看似不錯,以下為現實圖。。。。。。。。。。。。。。。。。雞有半隻,是預期之內叫了小辣,味道就似中辣!配料每樣只是2件只有鯇魚片有5件幸好材料都算新鮮兩個人食,基本上每樣一舊就已經完了!總括原價$468實在誇大,團購$228只是一般價錢,不是特別平及好食,但侍應換碟快,值得加分!
較早前於某大型團購網站,
購買選擇一的雞煲二人餐$228
(標準價$468) 套餐內容有牛有菜有肉
看似不錯,以下為現實圖

雞有半隻,是預期之內
叫了小辣,味道就似中辣!
配料每樣只是2件
只有鯇魚片有5件
幸好材料都算新鮮
兩個人食,基本上每樣一舊就已經完了!
2016-09-24 1672 瀏覽
不多說,Groupon 團購$218 2人,寫十三款食物連雞煲。卜了7點,來到不用等位,掃瞄groupon後便上菜了,先來雞煲,女朋友不食辣叫了最不辣的,自問食得辣,第一口已覺得很辣很咸,被迫叫了汽水,味道只感到咸和辣,跟大部份其他雞煲店一樣。其他12款物來了,各式各樣有肉海鮮魚蛋,份量極少,沒可能是正常叫的份量,groupon上寫的約468原價根本不能參考...例:肥牛只有四片,魚蛋各種類兩粒,看照片知道12款食物沒雞煲大。說說味道,肥牛應該是安格斯,口感很軟,味道不錯,中上。魚蛋大約6款各兩粒,跟普通放提一樣味道,中下。帶子不腥,應該是新鮮的,中中。最後是魚片,切得較厚,味道中中。總括來說味道是正常的,但groupon和來來給價錢確實有點欺詐,根本是沒有任何折扣,相同價錢會有更好選擇。

2016-09-24
2015-10-07 3117 瀏覽
食過幾次雞煲感覺流流地,今次終於可以試下散叫餸的雞煲我遲左所以大家食住等,朋友幫我夾定雞,原來我果d叫多肉,朋友們話好多骨, 不過又唔係人多點解畀頭尾我地?.算啦食第二樣..食雞煲其實主要個加食佢其他野, 其實佢個底唔錯的, 薯粉索左佢d湯好好味,響鈴墨魚滑應該正常野吧....肥牛雖然係貴d, 但我覺得都係好食d..我地今次選擇錯左...早知唔好慳果少少><個湯明明佢加清湯但越食越辣..基本上無可能唔叫野飲, 整體黎講唔差可以再黎試下
食過幾次雞煲感覺流流地,今次終於可以試下散叫餸的雞煲
我遲左所以大家食住等,
.算啦食第二樣..

2015-09-15
2015-05-11 2706 瀏覽
店名:來來重慶雞煲地址:天后威菲路道15-19號萬順樓地下A號舖好味指數:8.5/10價錢:$99+$20service charges(團購價)來來重慶雞煲(任食)來來是我吃過的雞煲之中排行三甲之內。之前也有來過,但當時是散叫的,價錢挺貴,結脹後一人大約$200。今次不同了,在網上買了團購$99任食,限時2.5小時。我和友人二人有雞煲半隻。香噴噴的雞煲香辣惹味,肉質非常嫩滑,醬汁更是非常美味。任食配料大約有五十款,配料新鮮美味。為了響應環保,每次落單最多選擇十款食物。
店名:來來重慶雞煲
地址:天后威菲路道15-19號萬順樓地下A號舖
好味指數:8.5/10
來來重慶雞煲(任食)
來來重慶雞煲(任食)
2014-09-24
  • 雞煲
2014-12-13 2006 瀏覽
朋友推介來來而且有GROUPON, 初初見到任食都心知不妙, 抱住一試既心態去. 最後其實位位都170.一入去已經聞唔到雞煲既香味, 上枱時雞件顏色淺, 細件而且係雪雞, 只是得一些洋蔥係面, 無咩辣椒,蔥,姜等配料, 花椒好少,死辣同死咸, 都算得係一煲失敗既雞.其他任食既火鍋料就無咩好講

其他任食既火鍋料就無咩好講
團購
發現新公司附近有間來來,粉絲既我興奮一試。叫左半隻雞,一上枱感覺吳對路,d料厚度只得約兩厘米甘高,我同男朋友食左數埋吳夠十件雞!而且十分淡口,完全吳入味!雞重係白雪雪,同白切雞沒分別。一向追捧來來因為熱愛其濃味,呢間絕對係用難食來形容!淨係食雞已經甘淡,加埋湯好似有鼓油既開水甘!我要求佢加醬,反映太淡口,佢話加雞醬一兜十蚊@@ 整得不合乎水準,重要人俾錢,生意人真係賺到盡!重有個碟接近200蚊既手切牛肉,放係手好似香口膠咬吳爛。除左食物強差人意,服務員手腳好慢!完全失望,列入黑名單。 希望大家吳好好似我甘吳好彩。
除左食物強差人意,服務員手腳好慢!
完全失望,列入黑名單。
希望大家吳好好似我甘吳好彩。
2014-05-20 2175 瀏覽
3月,4月,5月一連3個月分別有3個朋友仔攪左4次生日大食會係呢間鋪, 我係最近果個攪。每次提前比人數同budget個靚仔老闆, 佢會設計每次不一樣的餐單, 今次因為是小妹生日所以才想起可在這裡分享一下, 老細今次又有驚喜比我時令海鮮刺身拼盤(餐牌無的), 估唔到有我最愛的象拔蚌及生蝦!!! 我懷疑係我d 朋友仔通水比老細聽的。預左食邊爐野但居然有海斑兩食同蛋白蒸花蟹 ( 餐牌又無的)。因已提前說明不吃spicy, 老細將招牌雞煲轉成椰青竹笙雞煲 (又係餐牌無, 但老細話以後提前打黎可安排比我地), 原隻椰青水做湯底, 真係幾清甜好味, 跟其他海鮮好夾。今次食果碟本地肥牛比頭3次去好食得多, 我估佢地應該換左供應商, 因為牛味同口感真係差好遠。其他火煱配料就唔寫咁多了。紅酒我地自己帶去, 但老細送左差不多 6支 Asahi。呢餐最最最驚喜的, 估唔到老細連甜品都幫我地準備埋, 為那晚劃上完美句號。下次唔生日都一定再去, 成班朋友看老闆仔又會比咩驚喜我地。加油啊!

紅酒我地自己帶去, 但老細送左差不多 6支 Asahi。

2014-05-05
生日
1K
2014-01-08 1522 瀏覽
第一次於午飯時間到這餐廳,從面望進去是一個客人都沒有的,加上侍應正在做某些清潔,真以為是沒有開門,但當看到門上寫著營業中時,才放膽進內。這次沒有選雞煲,選了豬扒雙蛋飯。是一款較香港地道,但在這餐廳卻頗特別的菜式。熱黱黱的,口感不錯。而較喜歡它的蛋,很有濃郁蛋味。而且能看見一個圓形,証明是有小許心思的。但豬扒就一般了。雖然夠大,但多了點鬆肉粉,沒有豬肉味。要小心如何調味才可。

這次沒有選雞煲,選了豬扒雙蛋飯
豬扒雙蛋飯
是一款較香港地道,但在這餐廳卻頗特別的菜式。

熱黱黱的,口感不錯。而較喜歡它的,很有濃郁蛋味。
而且能看見一個圓形,証明是有小許心思的。

豬扒就一般了。
豬扒
雖然夠大,但多了點鬆肉粉,沒有豬肉味。要小心如何調味才可。
2014-01-08
2013-07-16 1296 瀏覽
第一次寫,希望唔好比人以為我係打手啦!有咭片,但唔識去打去問,語氣奇差 ,因為唔係大街,唔近mtr,幾所以難搵下!是夜我加爸媽3人11:30pm,入面得一台,叫一隻雞,一個菜籃,一支啤,3個飯雞同cwb一樣味,好好味 不過價錢同cwb唔同,呢間係冇宵夜優惠,cwb10:00後平d ga! 服務方面,星期6係咪預左夜d都有客呢,間野收2點,12點就個個掛住傾.
第一次寫,希望唔好比人以為我係打手啦!
有咭片,但唔識去打去問,語氣奇差
,因為唔係大街,唔近mtr,幾所以難搵下!
雞同cwb一樣味,好好味
不過價錢同cwb唔同,呢間係冇宵夜優惠,
cwb10:00後平d ga!

2013-07-13
2013-06-11 1249 瀏覽
1月26日, 夜晚一家人去咗留下間新開嘅來來雞煲~ 因為都有8個人嘅關係, 而佢地成間舖嘅枱都唔係好大張, 要拍埋2張枱先可以坐得晒, 雖然係新開, 地方又比較僻, 但係食客都唔少, 人來人往咁, 可能其他嘅分店已經出咗名啦~::: 雞煲 (1隻) ::: $188因為呀菲唔食得辣, 所以我地叫咗一個唔辣嘅雞煲~ 份量認真唔惹少, 其實一隻雞都足夠6個人食, 仲未計之後再打邊爐, 好似頭盤咁要食晒d雞先得~ 雞肉十分之入味, 好香香料味, 油香亦十足~ 食得出佢地雖然醃咗好耐, 雞都已經淋咗一大截, 喺滲入咗大部份濃汁之下, 都不失雞肉嫩滑而又富雞味嘅口感, 要讚~ 除咗雞之外, 亦有d香茜、洋蔥等嘅配料, 同樣地都都俾個濃汁帶動下變得好入味~ 食到差唔多, 侍應就會加d清湯, 等佢滾咗就可以打邊爐~ 以雞嘅份量咁嘅價錢都好抵, 因為湯底又已經包埋, 少不免都要叫d肥牛呀, 餃呀呢d野烚下烚下先得~::: 薑汁芥蘭 ::: $48喺食緊雞嘅中途, 因為都唔想話咁齋只係食雞, 屋企人又等唔切打邊爐就叫咗個炒菜同一個炒飯醫肚~ 呢個炒芥蘭其實賣相好簡單, 個名叫薑汁咪又係整色整水, 平時炒

::: 雞煲 (1隻) ::: $188

::: 薑汁芥蘭 ::: $48
喺食緊雞嘅中途, 因為都唔想話咁齋只係食雞, 屋企人又等唔切打邊爐就叫咗個炒菜同一個炒飯醫肚~ 呢個炒芥蘭其實賣相好簡單, 個名叫薑汁咪又係整色整水, 平時炒炒菜都會用薑架啦, 所以同普遍炒菜冇乜分別. 芥蘭有d黃, 唔算好新鮮, 見到碟菜有薑, 之不過薑汁味唔多, 只可以話$48一碟唔抵.

::: 鹹魚雞粒炒飯 ::: $52
炒飯呢就好好多, 可能係因為雞係佢地嘅主打關係, 雞肉特別大件, 入口都好嫩滑~ 另外有蛋有菜, 炒飯都幾乾身炒得唔錯, 份量足得嚟每一啖都有唔同材料, 入口味道有齊唔同味道, 好豐富~ 有d可惜係鹹魚唔多, 唔太食得出個鹹香, 如果唔係會更好~

::: 美國安格斯牛肉 ::: $118
等到個湯底滾都需要10分鐘, 其間食咗個炒菜同炒飯, 終於都等到湯底滾~ 安格斯牛望落唔錯, 雪花分佈平均, 只係有幾塊明顯比較肥~ 雖然有少少厚, 但係淥一淥都好快熟, 入口算有牛味, 亦都唔韌, 唔會好肥但係都有油香~ 因為都只係烚一下, 所以未會索到湯底, 唔知個雞煲變咗邊爐煲之後味道會係點. 呢碟牛唔會係靚, 不過水準之中, 呢個份量出面都應該要$188, 所以係平既~

::: 鮮肉韮菜餃拼鮮蝦雲吞 ::: $48
韮菜餃同雲吞都睇得出係出面買嘅, 但係用料都唔係太流, 皮雖厚但係起碼餡都多, 幾豐滿~ 掉咗落去湯底度, 索湯度十足, 仲有幾香雞煲味添~

::: 冬瓜片 ::: $24
冬瓜片都幾鮮, 睇色唔錯~ 同樣係索湯十足, 好夠淋~

::: 重慶薯粉 ::: $30
薯粉以為係似小肥羊嘅肥羊粉, 只不過嚟到個樣就唔同, 略帶灰色嘅河粉感覺有d污糟, 唔討好… 入口其實比河粉滑, 但係煙韌過頭, 可能淥得唔夠耐… 味道亦偏淡又冇湯底味.

::: 魚腐 ::: $33
反而有驚喜嘅係魚腐, 因為唔係用平時食車仔麵見到嗰d~ 呢個魚腐味道幾出, 咬落仲幾彈牙添, 唔錯~

::: 三寶丸 ::: $45
三寶丸包括牛丸、墨魚丸、貢丸, 各有3粒, 看上飽滿, 但係咬落好粉、好膠, 肉味亦欠奉, 話係打邊爐必叫丸啫, 都唔駛咁求其…

::: 田園什菇 ::: $45
什菇有雞髀菇、冬菇、秀珍菇、金菇, 雖然係好似好多種類咁, 但係份量唔多, 又唔係咁突出. $45一碟咁嘅菇唔太得.

::: 田園什菜 ::: $35
最後再叫咗一碟什菜, 唐生菜、娃娃菜、油麥菜、翡翠菜苗都幾新鮮, 尤其翡翠菜苗幾好食, 烚一烚就食得好爽口好鮮菜味~

當真係雞煲嘅品牌野, 開喺呢度都竟然越夜越旺, 仲有好多都係三五麻甩, 約嚟雞煲打邊爐. 整體價錢係實惠, 雞煲一隻雞價連湯底好抵食, 肥牛都唔係貴~ 不過唔好嘅係佢多數4-6人枱, 多人嘅話要拍埋2張枱, 咁唔用2個煲就有d麻煩… 另外, 個侍應呀頭有d寸, 除咗會喝d靚之外, 對客嘅態度麻麻, 如果係喺廟街大排檔, 佢嘅款同語氣會好地道, 有風格, 不過呢度嚟講就要改善下.
雞煲
美國安格斯牛肉
魚腐
1K
2013-05-31 810 瀏覽
由同事的帶領下,來到一個頗靜的角落,但竟然找到這間都算有名的食肆。出奇地不多客人,因此一來便可入座。先來一個土豆絲很爽,一點都不似蕃薯,因為沒有粉的感覺。在很微的辣中帶有一點甜。不錯。之後是吃重慶食品一定要有的水煮魚桂魚夠滑,但就太少了,只有大概八塊。另外這個水煮就真的不夠辣,把那湯底喝下也沒問題。最後來一個炸雞很脆,很香口。最喜愛的是它的「伴菜」炸蒜,微辣中帶有蒜味,忍不住要拿來送飯吃。
出奇地不多客人,因此一來便可入座。

先來一個土豆絲

之後是吃重慶食品一定要有的水煮魚