2021-03-13
以前何蘭正舊舖嗰陣,IG已經成日俾佢洗版,超級想去食,但係可惜機緣巧合又食唔到近排喺中環返工嘅朋友話俾大食妹聽,荷蘭正回歸啦晏晝時分約咗朋友兩個人去撐枱腳,午餐嘅餐牌冇服務費,價錢合理侍應姐姐都好好人,行到埋嚟,同我哋講吓Menu上面有咩推介<香燒澳洲牛面肉|沙嗲醬|金針菇|薯條|漢堡包$138>朋友係牛肉愛好者,所以叫咗個牛漢堡食呢度嘅漢堡用牛面肉,比起漢堡扒肉質更加綿綿的<荷蘭正式班尼迪克蛋|伊比利亞叉燒|菠蘿|糖心蛋|開邊長棍麵包$158>侍應話呢度嘅benedict 係推介,上面嘅荷蘭汁係自己調製,加咗叉燒嘅香油水波蛋變成糖心蛋,同出邊食嘅有啲唔同<格仔窩夫|花生醬吉士醬|焦糖煉奶|黑芝麻雪糕$98>花生醬溝吉士醬,甜甜地又有花生香窩夫新鮮烘焗,所以要點時間喲<Almond Latte$50>Almond Latte 上層奶泡綿綿滑滑,有質感Almond 味香,鐘意Almond 的朋友必試<Vietnam Coconut Coffee Slush $58>朋友試左越南咖啡,朋友就有越南風味,椰子味好
近排喺中環返工嘅朋友話俾大食妹聽,荷蘭正回歸啦
侍應姐姐都好好人,行到埋嚟,同我哋講吓Menu上面有咩推介
<香燒澳洲牛面肉|沙嗲醬|金針菇|薯條|漢堡包$138>
朋友係牛肉愛好者,所以叫咗個牛漢堡食
呢度嘅漢堡用牛面肉,比起漢堡扒肉質更加綿綿的
水波蛋變成糖心蛋,同出邊食嘅有啲唔同
<格仔窩夫|花生醬吉士醬|焦糖煉奶|黑芝麻雪糕$98>
花生醬溝吉士醬,甜甜地又有花生香
窩夫新鮮烘焗,所以要點時間喲
<Almond Latte$50>
Almond Latte 上層奶泡綿綿滑滑,有質感
Almond 味香,鐘意Almond 的朋友必試
朋友試左越南咖啡,朋友就有越南風味,椰子味好香,咖啡偏濃,兩者相映成趣