2007-12-26 18 瀏覽
尋日聖誕節同男朋友去街街拍拖..行下行下佢d frd又o係旺角所以約埋o係朗豪坊等..本來諗住睇戲點知想睇ge又爆左..其他又唔想睇..於是去左朗豪坊間仙跡岩坐低飲下野..我點左個豬頸肉拉麵而另一個朋友要左個唔知咩丸麵線...豬頸肉拉麵本來跟一個野飲..我補左$6要左杯香芋珍珠..男朋友要左醉野莓..其餘兩個frd飲咩我都唔記得啦..仲叫左個薯蓉芝士波($15)..我個豬頸肉拉麵黎o個時見到係公仔麵真係o左嘴...而香芋珍珠都麻麻...薯蓉芝士波剩係食到薯蓉..芝士一滴都無..男朋友個醉野莓ok...不過呢間野無咩heart..價錢同質素唔成正比...有個frd杯野黎錯佢sorry都無聲..我睇住出錯o個杯野無聲無息留o係bar o個度..唔知邊個咁不幸要飲o個杯野啦
2007-12-10 4 瀏覽
朗豪坊一向也不是易搵食o既地方.選擇不多,價錢和質量不合理.不過由於還未在那兒shopping完,所以便隨意選了這兒來1個快晚餐.我們2人點了牛肉和豬軟骨米粉+卥水拼盤.米粉浸得太淋.豬軟骨不淋身兼是甜的,是很甜那種?!很難吃!卥水拼盤的蛋,雞翼和炸蝦丸像發育不健全,全部也是MINI VERSION,一點卥水味也沒有.飲品我選了芝麻珍珠,很稀,只有糖水味...其實我己經很久沒有吃個這些所謂台式茶館,畢竟粗製濫造.很後悔.唯一較可取的是這兒有些位是在店外的,在那個天幕下和聖誕燈色下,會有點對食物分散注意力吧...
2007-08-31 10 瀏覽
有時行街行到攰會搵間仙跡岩坐低飲杯野,之前去其他仙跡岩都覺得差咗,哩間尤其係,哩排飲過兩次,一次杏仁珍珠,已經唔多好飲,上個禮拜再去,芝麻珍珠,好難飲,等好耐之餘仲要好稀好淡,$22一杯咁0既嘢,完全唔抵,盡量都唔會去哩間...
2007-08-31 3 瀏覽
同friends去飲杯野,選了這店子。我地被安排坐o係店裡最入的一角。雖然是一角,但係都好嘈,因為佢攪飲品ge 機器發出巨響。衛生差得要命,坐下不夠五分鐘,已經見到唔同ge 昆蟲,有小強、蚊吱等,還有不只是一隻小強,而是有大小不同的小強在地上,很dirty。要了杯柚子點蜜。杯野一黎到,差不多80% 是碎冰,幸好飲到最尾都有味,唔會變得淡而無味。杯底是點子,其實不知點子實際上是什麼,食落好似蒟蒻,口感是不錯的。由於環境同衛生都差到貼地,一定要俾喊面了!

由於環境同衛生都差到貼地,一定要俾喊面了!
(非會員)
2007-08-18 4 瀏覽
服務非常差,昨天同朋友本想飲珍珠奶茶,誰知道不但沒有人帶座,而且當我同朋友找到座位後,竟然沒有人送上餐牌,叫又沒有人理,簡直當我們透明!十分鐘後都沒有人理會我們,我們唯有離開,離開時竟有侍應同我們說「多謝幫襯」!「多謝幫襯」本來很正常,每間食市都會有侍應說,但趕客後同客人說,簡直是諷刺!
(非會員)
2007-06-04 4 瀏覽
今日去jor呢間野食,食完簡直係十分難忘,服務極度差,好冇品,俾多jor人既餐具都要收番,好小家,一對筷子要幾錢ar?好核突.一開始已經話公眾假期冇套餐,點會ar,平時去其他分店都係咁叫ga la,又唔見人地話冇?之後黎既野飲又唔得,好淡好似開水食都中途仲有曱由,嚇到走jor叫埋,d waiter竟然望一望就算,當冇事發生,最後唯有叫個friend攪掂呢間簡直係最差既仙跡岩,影響哂其他既分店聲譽,服務又唔好,衛生好唔掂,d食物又...ai...以後一定唔再去食!!

2007-01-17
尋晚係度食左個奶醬厚多士,都幾多醬幾好味,仲叫左杯熱杯芽奶茶,不過梨左杯凍,不過是但啦,我趕時間所以照飲,我覺得都係熱香d好飲d囉,不過一件多士再加杯野飲都成四十幾蚊,環境又唔好坐,仲要d野梨得慢,如果唔係友人堅持梨呢度,我都係去番茶餐廳食好過....
2006-07-20 1 瀏覽
自媽咪病倒以後,第二次應朋友約,同樣是在仙跡岩,但卻在雅蘭分店...狹窄的桌椅(張檯細得可憐!),混濁的空氣(最討厭人食煙!),嘈雜的環境(音樂人聲也大!),過甜的飲料(荔枝玉露超甜!),但能與這位朋友再次見面,一切瑕疵遂變得不太重要...不過假如下次再選擇,我會選擇另一間小店!Franky,謝謝你!
自媽咪病倒以後,
第二次應朋友約,
同樣是在仙跡岩,
但卻在雅蘭分店...
狹窄的桌椅(張檯細得可憐!),
混濁的空氣(最討厭人食煙!),
嘈雜的環境(音樂人聲也大!),
過甜的飲料(荔枝玉露超甜!),
但能與這位朋友再次見面,
一切瑕疵遂變得不太重要...
不過假如下次再選擇,
我會選擇另一間小店!
Franky,謝謝你!
好耐冇同朋友飲o野,亦好耐冇去過仙跡岩喇!今日放工第一次同一位特別o既朋友去呢度飲o野,環境麻麻o地,門口大,冇遮掩,音樂亦頗大聲,人手少得可憐,望幾輪冇侍應,朋友叫o左杏仁珍珠,我則叫o左兩杯o野飲,荔枝玉露同七年幾前飲過o既味道一樣,但$19頗貴!飲完再叫多杯圓子綠茶($17)加椰果(+$3),完全冇桂圓味,綠茶亦苦苦o地!$20一杯一D都唔值!平時買開$5杯o既珍珠奶茶仲好味!埋單$58,如果唔係趕時間,去樓上cafe更好!不過,能夠認識呢位特別o既朋友,親切o既關心,細意o既聆聽,真誠o既分享,感人o既手信,一切瑕疵已變得再唔重要!
好耐冇同朋友飲o野,
亦好耐冇去過仙跡岩喇!
今日放工第一次同一位特別o既朋友去呢度飲o野,
環境麻麻o地,
門口大,冇遮掩,
音樂亦頗大聲,
人手少得可憐,
望幾輪冇侍應,
朋友叫o左杏仁珍珠,
我則叫o左兩杯o野飲,
荔枝玉露同七年幾前飲過o既味道一樣,
但$19頗貴!
飲完再叫多杯圓子綠茶($17)加椰果(+$3),
完全冇桂圓味,綠茶亦苦苦o地!
$20一杯一D都唔值!
平時買開$5杯o既珍珠奶茶仲好味!
埋單$58,
如果唔係趕時間,去樓上cafe更好!
不過,
能夠認識呢位特別o既朋友,
親切o既關心,細意o既聆聽,
真誠o既分享,感人o既手信,
一切瑕疵已變得再唔重要!

2006-04-20 13 瀏覽
went there for dinner, pax 1I was surrounded by 2nd-hand smoke at all time. This made my dinner absolutely uncomfortable. There was no way I can not-inhale the smoke!! >_<I ordered a 炭燒豬頸肉拉麵, but it turned out to be a 豬頸肉公jai面... 完全貨不對版and the Taro milk tea was only 2/3 of the cup... it was merely a rip-off!
went there for dinner, pax 1

2006-04-16 0 瀏覽
同家姐行街,經過呢間仙跡岩就入去坐下!叫左夢幻雪香,藍莓吐司同炸豆腐!其實最想寫係炸豆腐,覺得佢個炸豆腐幾特別,外面沾左d果仁,食落卜卜脆,幾特別!!!而藍莓吐司就覺得d藍莓酸左少少!!!
而藍莓吐司就覺得d藍莓酸左少少!!!
2005-12-15 4 瀏覽
Drinks are OK but remain the same always.Food is convenient food only with average taste.The new concept is very strange.

2005-07-27 14 瀏覽
超正,$39,100%脆皮、嫩雞、菜飯!包一杯珍珠奶茶、茉香綠茶、金桔檸檬之類…正!試了$14四粒的豆腐燒賣,感覺較像是雞肉燒賣,可能是當中混了豆腐吧?好吃!
超正,$39,100%脆皮、嫩雞、菜飯!
包一杯珍珠奶茶、茉香綠茶、金桔檸檬之類…
正!
2005-02-17 1 瀏覽