2008-10-04 62 瀏覽
師傅見有好耐冇黎過呢度, 終於早幾星期黎左呢度食餐晚飯, 由於都幾夜先放監, 所以都幾驚黎到會打烊, 幸好都仲可以食番餐!入到去人又唔多, 求其搵個地方坐底就即刻睇下有咩好食, 最後諗左一陣都係揀左咖哩牛肉, 配白飯!等左一陣就有得食, 咖哩味道算係一般, 咖哩唔係咖哩汁, 係咖哩蓉, 味道唔算話特別吸引, 不過都夠香夠辣, 用黎撈飯依然好味; 而牛肉份量都幾多, 肉質夠鬆加上都幾入味, 可以啦; 而白飯份量都算多, 叫做抵食!總括黎講食物質素一般, 服務普通, 環境又係一般, 價錢都係一般, 埋單四十蚊, 可以啦; 師傅覺得呢間咖哩好似比之前差左好多, 唔知係咪出左名所以水準下降呢? 如果要食咖哩, 師傅覺得旺角嘅咖哩大皇仲好, 所以下次一定唔會再黎, 笑臉當然比唔到啦!

餐牌
咖啡牛肉
白飯
2008-09-30 28 瀏覽
9 月 25 日 晴亞龍咖喱我跟家姐各自點了一個咖喱牛肉跟飯 ($40),另加一個鹹薄餅 ($8)。之前看了 openrice,見大家對咖喱雞的意見都不太好,又說份量少,所以都不打算叫。牛腩又好考功力及視乎牛的哪個部位,所以又費事試。最後,跟家姐一樣,叫了她推介的咖喱牛肉。我第一次食,叫了中辣,她則叫大辣。由於整間店都主要賣咖喱,所以食物都夠熱,而且很快送上。咖喱不像一般茶餐廳般只有汁,反而有非常多的香料及配料,肉眼已經看倒很多。咖喱夠香夠辣,好味,送飯很不錯。但我奉勸腸胃比較差的人,還是要小辣好了。好像我近日腸胃比較差,吃得太辣會感到不適。另外,牛肉的份量適中,幾滑,而且都是大大片,不錯。鹹薄餅則ok,沒有意見。但環境都頗逼。雖然我們早上沒有吃任何東西,但吃完後都覺得很飽,比想像中還要飽。
9 月 25 日 晴
亞龍咖喱

牛腩又好考功力及視乎牛的哪個部位,所以又費事試。
最後,跟家姐一樣,叫了她推介的咖喱牛肉。
我第一次食,叫了中辣,她則叫大辣。

由於整間店都主要賣咖喱,所以食物都夠熱,而且很快送上。
咖喱夠香夠辣,好味,送飯很不錯。
但我奉勸腸胃比較差的人,還是要小辣好了。
好像我近日腸胃比較差,吃得太辣會感到不適。
另外,牛肉的份量適中,幾滑,而且都是大大片,不錯。
鹹薄餅則ok,沒有意見。
但環境都頗逼。

• 咖喱牛肉
2008-09-22 26 瀏覽
** 此 食 肆 的 第 十 四 個 OK **尋日(21-9-2008Sun)同男友人JC睇完戲同o係尖沙咀探完朋友後,搵地方食晚飯,由於冇諗到出o黎,所以冇idea,我就提議呢間,雖然我唔食得亦唔可以食辣,但因為佢好想食,都要就一就人呢,而且有分大,中,小辣,唔緊要啦,要小辣咪得囉.去到應該8點都未夠,雖然門外冇人等位,但都幾full吓.坐低後,諗呀諗,我決定要咖哩牛腩小辣同薄餅,JC就要咖哩牛腩中辣同飯.JC o既先o黎,由於佢都食過幾次,重推介呢o度,所以唔會有咩問題囉.而我o既咖哩牛腩都到o黎,但薄餅未到,不過我心急想想試o左牛腩先,好驚.先試面上o既碎洋蔥,然後蘸啲咖哩汁,好似唔辣.又食牛腩先,好腍而且仍有羶味,但好味.之後薄餅終於到喇,係即整o既,所以好熱,咁我加啲辣汁上去,咦?!唔辣o既,對我o黎講都冇問題.雖然唔辣,但仍好食.環境:好細好迫.服務:亞好都好親切,冇問題.埋單好似$90.00 o掛,冇為意.本想畀個笑臉,但覺得貴o左啲,所以唯有畀OK.
** 此 食 肆 的 第 十 四 個 OK **

環境:
好細好迫.

服務:
亞好都好親切,冇問題.

埋單好似$90.00 o掛,冇為意.

本想畀個笑臉,但覺得貴o左啲,所以唯有畀OK.

• 咖哩牛腩
2008-09-16 19 瀏覽
因事到油麻地,辦完事已經十二點,午餐怎麼辦?想起亞龍,便穿過撗街窄巷,直搗這咖哩老店.入門只有兩三位客人,老闆娘竟然露出少有的笑容,招呼坐下.叫了咖哩牛腩飯加辣,兩分鐘有得食.是如常的一兜餸,一碟飯,份量剛好.牛腩十分腍和入味,但稍為太瘦,汁液是大量洋蔥和番茄煮成,香而不太辣,即使加辣也不夠喉.但是發覺味精的份量是少了,有進步.吃完一放下匙更,阿姐以閃電的速度把碟收起,免得人客留連不走.真夠效率.想食有特色的咖哩,還是會來的.要加多一句,這裡的所有咖哩食品都是同一味道,不必叫那些貴的項目.
因事到油麻地,辦完事已經十二點,午餐怎麼辦?
想起亞龍,便穿過撗街窄巷,直搗這咖哩老店.
入門只有兩三位客人,老闆娘竟然露出少有的笑容,招呼坐下
叫了咖哩牛腩飯加辣,兩分鐘有得食
是如常的一兜餸,一碟飯,份量剛好.
牛腩十分腍和入味
,但稍為太瘦
想食有特色的咖哩,還是會來的.
  • 咖哩食品
(非會員)
2008-08-05 11 瀏覽
勁難食....我叫左咖哩雞同薄餅咖哩雞-d 咖哩汁唔好食.可能唔o岩我口味...薄餅- 食薄餅好似食一舊粉咁..一d都唔鬆
勁難食....我叫左咖哩雞同薄餅

咖哩雞-d 咖哩汁唔好食.可能唔o岩我口味...
薄餅- 食薄餅好似食一舊粉咁..一d都唔鬆
2008-07-29 9 瀏覽
The curry tastes like most local restaurants', i.e.m, bland, pastey, lumpy, nothing like the spicy, hot authentic stuff from south asian cuisine. In a word, it's not worth your time and money, plus, on a good night, you'll find a rather large crowd or queue forming. Avoid this restaurant if you're a true curry enthusiast. You'd do better having a curry from any chain store japanese restaurant in Causeway Bay. Better still, get those ready-to-cook pre-mix bags from supermarkets.
  • Water!
2008-07-03 23 瀏覽
返工放lunch行過佢門口見到佢間野雖然 up up dup dup咁不過都有一堆阿叔o係入面食緊咖哩搞到我同另外兩個fd以為依間野係隱世食店入到去見佢d野都o既貴下,又冇餐不過諗住係勁野,貴d都冇所謂點知服務態度勁差叫人寫野當睇唔到埋到黎我地都未叫完野就想走左去問兩句就覺得煩野食又求其dup 上枱就算,汁都差d飛出黎服務態度差都算喇佢d咖哩仲要好一般.........三十幾四十幾蚊茶餐廳o既咖哩牛腩飯都好味過佢有埋野飲都仲平d好唔抵十個憤怒
返工放lunch

行過佢門口

見到佢間野雖然 up up dup dup咁

不過都有一堆阿叔o係入面食緊咖哩

搞到我同另外兩個fd以為依間野係隱世食店

入到去

見佢d野都o既貴下,又冇餐

不過諗住係勁野,貴d都冇所謂

點知

服務態度勁差

叫人寫野當睇唔到

埋到黎我地都未叫完野就想走左去

問兩句就覺得煩

野食又求其dup 上枱就算,汁都差d飛出黎

服務態度差都算喇

佢d咖哩仲要好一般.........

三十幾四十幾蚊

茶餐廳o既咖哩牛腩飯都好味過佢

有埋野飲都仲平d

好唔抵

十個憤怒

• 唔知
2008-06-21 5 瀏覽
事先聲明,我沒有在店內受到任何不禮貌的待遇...只係路過,男朋友話入去食,就貪迎鮮入去試下...我叫左咖哩雞配咸餅,男朋友叫左青瓜鮮魷,個雞簡直差到不得了,得一隻煮到霉晒的雞全亦,同埋一舊無乜肉既雞胸....又唔香,又無乜味道,塊餅熱食唔錯,但得一塊唔夠飽.....勁失望...至於青瓜鮮魷就ok,青瓜幾鮮甜,鮮魷都夠爽,不過呢間野都係無下次啦!!!

2008-06-04 18 瀏覽
尋晚開完五人閒會,一個人就走去好耐無到過嘅佐敦阿龍度吃咖喱蝦飯($58),碗兜內有三隻蝦同咖喱碎洋怱,蝦肉很爽口。原本我係唔多食洋怱嘅,但係呢到啲咖喱洋怱好好味,全部放晒落肚。當時食晒全兜咖喱後,仍然意猶未盡,重好有衝動想叫多個咖喱。但理智控制自已唔能夠再食。否則醫生也無我辦法嗱!
咖喱蝦
2008-05-30 21 瀏覽
每次過開佐敦o個頭,每次都會去幫襯鋮記食粥,但又次次都見隔離亞龍咖喱咁多人,入面爆哂棚,門口又企滿人!都心郁郁想去試,加上我一向係openrice擁躉,見有咁多好評,就同 bf 一齊去試試。老實講,唔係好慣食d咁稀o既咖喱囉… 而且份量其實都真係唔多夠,如果跟飯都仲ok d,如果跟個餅就唔係好夠食。我地點左︰1. 咖喱牛腩跟白飯 (小辣) - 牛腩好淋,唔錯! 但份量好少2. 咖喱雞跟鹹餅 (小辣) - 個雞唔係好得,好似雪雞,白"shy shy",冇黎雞味,好似冇醃過咁… 而且得兩件,成四十蚊好唔值!3. 油餅、甜餅各一︰好奇怪! 甜餅個面唔知點解仲油過個油餅!味道一般過得去,我覺得d酒店buffet o個d naan 仲好食。總括而言,冇預期咁好啦! 返到屋企o個晚個口"精"左成晚!

1. 咖喱牛腩跟白飯 (小辣) - 牛腩好淋,唔錯!
但份量好少

3. 油餅、甜餅各一︰好奇怪!

總括而言,冇預期咁好啦!
返到屋企o個晚個口"精"左成晚!

牛腩好淋、但份量好少
得兩件雪雞!
牛腩好淋、但份量好少
  • 咖喱牛腩,記得跟飯!否則唔夠飽!
2008-05-20 15 瀏覽
今晚去左阿龍咖哩,都有成年無來吃的喇﹗講真我唔太識食,亦都無咩心機去找什麼是正宗或不正宗,最緊要岩胃口我就食得開心﹗在我心中感覺呢間野是我最愛的咖哩店呢。一場來到滿足下老友,大辣雞,我只吃了一件雞就吃不下去,辣到全口噴火,飲左兩杯冰水都仲係久久未能釋懷,係真係好辣不過你又忍不住不用0的咖哩來送飯,因為真的好香好好味﹗要投訴的係碟野只係得一隻雞全翼同埋一件雞胸,份量太少吧﹗及後打包一客給工友也說得兩件雞有冇搞錯﹗中辣牛,牛肉好腍,咖哩辣度亦適中,呢碟岩哂我,我就係隊哂呢碟野落0的飯度食喇﹗牛反而有份量好多喎﹗唔通雞貴過牛?好得﹗好好味﹗跟對面阿叔試埋個鹹餅,無咩特別,小弟覺得咖哩都係送飯比較食得滿足同埋試到咖哩既真味,配呢0的餅感覺只係一般﹗
今晚去左阿龍咖哩,都有成年無來吃的喇﹗

牛反而有份量好多喎﹗唔通雞貴過牛?好得﹗好好味﹗

鹹餅
阿龍咖哩
(非會員)
2008-05-03 16 瀏覽
可能自己平時如果係食d印爸藉人士整o既咖哩就多數會去重慶今日同個fd出去食飯..佢話想食咖哩同埋有一檔佢知道唔錯o既...咁既然女仔人家都唔介意街邊野..仲主動話要去..我實冇所謂..咁兩個人就叫左一個雞同牛腩啦點知d野一黎到就知中招..d咖哩勁稀...完全一d都唔似平時重慶食果d...又唔好食...又唔辣...牛腩都叫做好d..d雞簡直不知所謂...跟本就好似求其整兩舊白切雞然後扔落d咖哩汁度咁樣..咁樣o既貨食賣成$40就真係唔抵..仲衰過去食大家樂果d.....朋友話佢食過一兩次都唔係話咁稀...唔知點解今次會咁樣..d人話好出名..但係我自己就真係未聽過...不過e間野我真係去一次就算喇...
可能自己平時如果係食d印爸藉人士整o既咖哩就多數會去重慶
咁兩個人就叫左一個雞同牛腩啦
點知d野一黎到就知中招..
d咖哩勁稀...完全一d都唔似平時重慶食果d...
又唔好食...又唔辣...
牛腩都叫做好d..
d雞簡直不知所謂...
跟本就好似求其整兩舊白切雞然後扔落d咖哩汁度咁樣..
咁樣o既貨食賣成$40就真係唔抵..
仲衰過去食大家樂果d.....
朋友話佢食過一兩次都唔係話咁稀...唔知點解今次會咁樣..
d人話好出名..但係我自己就真係未聽過...
不過e間野我真係去一次就算喇...
2008-04-30 20 瀏覽
因有同事話,响佐敦有間亞龍咖哩,d咖哩牛腩好出名架!!!於是乎,愛"覓食"既我,即刻約埋一班同事一齊出發去試下.當晚我地嗌咗咖哩牛腩/咖哩牛筋同咖哩雞...umn...我覺得咖哩雞d雞好難食,好鞋,係得個汁少少OK;至於牛腩,炆得幾好味,但好"痴"牙;牛筋最好味,不過個汁就最辣,辣到唔似咖哩...仲有,硬係覺得咖哩應該係黃黃地色,但係亞龍咖哩嗰d就紅紅地色,唔似一般嗰d葡式咖哩;如果未試過,我覺得不妨一試的.
2008-04-22 8 瀏覽
一個星期六下午到了阿龍吃午飯, 朋友一早告訴我鋪頭不大, 會坐得不大舒服, 但這并不重要, 我只覺得差不多近五十元一碟飯, 只有小小的肉和主要是用咖哩汁撈飯太不值.
2008-03-30 11 瀏覽
食咖哩有好多選擇,同女朋友食飯,我都唔知點解佢話要嚟呢度...坐低左先知,原來佢既亞龍咖哩係好有名氣!既然伙名店,就食最出名,最多人食既牛腩飯,女朋友反而食咖哩魚,佢話今日唔想食牛!咖哩既味道都幾好,好香,其實我都唔識分印度式既咖哩同其他咖哩有物唔同,不過泰式青咖哩我就識分!唔理係物咖哩,好食就得,牛腩都好入味,係"好"入,所以好正!試左女友一件魚,ok,但係無牛腩咁入味,肉如果索哂咖哩味係好好食!呢點係好重要,亞龍就做得到!女友無介紹錯,應記一功!

女友無介紹錯,應記一功!