2011-01-09 2137 瀏覽
每年嘅元旦,家人們都會搞party。以往都試過不同嘅到會,平又試過貴又試過,大路嘅試過會所嘅又試過,年年都係麻麻。今年就試吓五餅二魚,係元旦之前有幸喺一個細路嘅生日會度試過五餅二魚嘅食物,覺得都唔錯。今年人不多,叫了細嘅餐,有沙律、飯、伊麵、炸物、甜品,仲額外加多個 士多啤梨骨。士多啤梨骨好好味,我嘅至愛,雖然叫士多啤梨,但唔會太濃士多啤梨味,唔會酸,有士多啤梨果肉。每舊排骨都勁多肉,肉都算淋,唔會韌或黐牙,唯一不好之處係d肉被輕輕嗱過。蘋果碎蛋沙律,好清新喎!我一向唔好沙律,不過唔知係咪食得太多肉,想refresh 一下,所以個沙律顯得好味喎!蘋果好甜,好爽,不過碎蛋少到見唔到!炸春卷同咖哩角不錯,夠味,不過由於送貨路遠,食嘅時候已經淋晒。柚子雞翼真係好多柚子蜜,好味。蔗蝦今次麻麻,蝦膠唔夠彈,但條蔗就好甜。Xo 醬炒伊麵,非常足份量,好大盤。味道淡了一些,應再加多D調味,麵條不錯,不會碎濕濕。粟米龍利柳飯又係好大盤,有大大舊龍利柳,面層仲有好多芝士,醬汁不會太杰,稀杰度剛好。椰汁糕不過不失,但驚喜欠奉。
每年嘅元旦,家人們都會搞party。
份量剛好
士多啤梨骨
蘋果碎蛋沙律,好清新喎!
蘋果好甜,好爽,不過碎蛋少到見唔到!
蘋果碎蛋沙律
柚子雞翼真係好多柚子蜜,好味。
蔗蝦今次麻麻,蝦膠唔夠彈,但條蔗就好甜。
咖哩角、薯角、春卷
蔗蝦、柚子雞翼
Xo 醬炒伊麵,非常足份量,好大盤。
味道淡了一些,應再加多D調味,麵條不錯,不會碎濕濕。
粟米龍利柳飯又係好大盤,有大大舊龍利柳,

面層仲有好多芝士,醬汁不會太杰,稀杰度剛好。
粟米龍利柳飯
椰汁糕不過不失,但驚喜欠奉。
椰汁糕
外賣送餐