2005-12-01 16 瀏覽
我地兩個人出到lift,冇人理我地,直至我地叫左幾次唔該,先至有個待應離遠問我地幾多個,求其指我地坐左張卡位(冇帶位的)我地叫左個小什錦刺身,刺身仲薄過用來做壽司個d,而且size好細,同menu完全唔同,好失望-三文魚得4小片-吞拿魚見到都反胃,是啡色的-甜虾細隻到可以放落飲管-八爪魚咬落好多水-北寄貝好似未長大咁,好細片-帶子亦好細隻,同一個1蚊的size差唔多不知所謂!另外叫左個豚肉生薑燒飯,豚肉厚都不特止,仲要冇薑,是但加個芡汁就算,有點似鼓油豬肉飯。不知所謂!d侍應個個都木口木面,反應又慢,都唔知佢地做乜,好似遊魂咁。免費都唔會再有下次

我地叫左個小什錦刺身刺身仲薄過用來做壽司個d,而且size好細,同menu完全唔同,好失望
-三文魚得4小片
-吞拿魚見到都反胃,是啡色的
-甜虾細隻到可以放落飲管
-八爪魚咬落好多水
-北寄貝好似未長大咁,好細片
-帶子亦好細隻,同一個1蚊的size差唔多
不知所謂!

不知所謂!

免費都唔會再有下次
2005-10-31 8 瀏覽
叫左個乂燒拉麵。塊乂燒D肥位仲係白色,根本唔熱。我要自己浸熱佢\。海鮮炒飯同楊洲炒飯無分別。又係唔太熱。飲個珍珠奶茶。完全無味??。換個杯蜂蜜綠茶還可以。價錢係OK,但唔好食。再平都無用
2005-08-19 10 瀏覽
茶餐廳式招呼, 即係入門口時就好緊張及熱情, 招呼你坐低後就冷淡。無論點菜、上餐及找數時, 個個都木無表情, 仲要帶小小不耐煩咁。我叫了個紅米小排骨蕎麥麵午市套餐, 有一鍋濃豬骨湯蕎麥麵, 一碟約四塊醬小排骨, 下面墊了紅米, 一小碟黃牙白, 一磚紅豆糕(甜品), 另加餐飲一杯。上餐很求其, 竟然最先上甜品。紅米小排骨蕎麥麵味道不差, 湯底近似味千拉麵, 但多了味精, 吃後有點口渴, 但不算太嚴重。碟黃牙白就有菜鯹味, 做得好求其。
上餐很求其, 竟然最先上甜品
此最近開妤張的餐\廳環境不錯,很開揚。試過海茶葉雞菜飯的午餐\,包括:1. 淨菜﹕一小碟,份量很少。2. 菜飯﹕很少菜,沒有油,但飯味麻麻地。3. 海茶葉雞﹕雞件似是泡過油,醬汁偏甜,都可以。4. 甜品﹕一件類似桂花糕的甜品,味道清,不太甜,這是全餐\最好的食物!5. 飲品﹕加$5可轉為珍珠奶茶,但以一間以台灣食物作其中一項主打的食店來說,除了有珍珠外,此奶茶根本不是台式的那種。不過,全餐\只是$30(+$5for珍珠奶茶),而且不設加一,當然不可有太高要求啦!
1. 淨菜﹕一小碟,份量很少。
2. 菜飯﹕很少菜,沒有油,但飯味麻麻地。
3. 海茶葉雞﹕雞件似是泡過油,醬汁偏甜,都可以。