2021-03-23
終於都可以出街食晚餐,而家可以出街食個飯都雖然感恩,所以今日即刻同老婆出去報復式行街,行到攰就去左呢間二鍋頭報復式食番個打邊爐放題先。餐廳環境非常乾淨企理,雪櫃位擺放食物都好整齊,可能係新開既關係,樣樣野都好新淨,感覺非常好。經餐廳侍應介紹之下,叫左牛魔皇套餐,真係無介紹錯。首先未打邊爐之前就已經可以任食雞煲,鴨煲同豬手煲,我地首先叫左雞煲食,有幾樣野值得一讚,首先份量啱啱好,唔會太多啱哂我地兩個食完再試其他野,另外d雞全部都啖啖肉,唔會好似其他任食既雞煲咁d雞又瘦又少,最後就係味道少少辣夠哂入味又惹味之後個牛魔皇拼盤,上枱果陣對眼真係發光,竟然任食都有咁高質素既牛供應,三款任食既牛全部都入口即溶,牛味非常豐富,實在係食唔停口,今晚我都數唔到叫左幾多碟,完全抵番哂。其實其他火鍋配料質素都唔錯,叫左幾款海鮮例如蜆,海蝦,脆肉鯇魚,墨魚仔都好新鮮,菜同冬菇味道都唔錯,今晚真係好滿足,下次要試下龍蝦海鮮盤套餐先得。
經餐廳侍應介紹之下,叫左牛魔皇套餐,真係無介紹錯。