2023-10-26 31 瀏覽
今晚同朋友飯聚, 揀左油尖旺區嘅中間位佐敦打邊爐。 火鍋店叫二八火鍋, 店員介紹左沙爹湯底同雜菌雞湯。沙爹湯味道香濃, 上抬即刻聞到濃烈沙爹味, 基本上食時都唔洗點醬料。竹笙: 爽滑有彈性, 放入沙爹湯後, 吸收哂沙爹味, 超正。響鈴: 夠哂脆炸, 入口無油益味, 滾一滾就可以入口。窩筍: 清翠爽口, 健康之選。生根: 慢慢煮到軟哂, 又係吸收哂沙爹湯。 黑豚肉片: 豚肉味濃, 好香口, 油脂分布適中。鵝腸: 又肥又長又大又爽口, 好耐無食鵝腸, 見到有得食, 真係忍唔到口。

響鈴: 夠哂脆炸, 入口無油益味, 滾一滾就可以入口。

窩筍: 清翠爽口, 健康之選。

生根: 慢慢煮到軟哂, 又係吸收哂沙爹湯。

黑豚肉片: 豚肉味濃, 好香口, 油脂分布適中。

2023-10-26 20 瀏覽
朋友聚舊, 去左佐敦北海街二八火鍋打邊爐, 火鍋店光線十分充足, 乾淨企理. 店員服務周到.湯底: 沙爹+雜菌雞湯, 沙爹味非常濃烈, 辣道適中. 雜菌雞湯, 菇類超多, 雞湯鮮甜.安格斯牛小排 - 牛味香濃, 油花分布分明, 入口好有油香, 厚簿度適中, 有咬口, 正珊瑚蚌 – 新鮮鮮甜, 份量十足.鵝腸 – 爽口彈牙, 鵝腸又長又粗.鴨血 – 味道濃烈, 有咬口, 唔會一夾就散.蝦滑, 墨魚滑 – 配上粒粒蟹籽, 入口卜卜聲, 好爽, 手打蝦滑, 墨魚滑, 更加彈牙.芹菜豬肉餃 – 大大隻, 材料十足, 芹菜切到一粒粒, 入口完住Feel 到芹菜嘅爽口. 鹿兒島黑豚肉 - 豚肉鮮嫩, 味道香濃, 油份充足.

珊瑚蚌 – 新鮮鮮甜, 份量十足.

鵝腸 – 爽口彈牙, 鵝腸又長又粗.

鴨血 – 味道濃烈, 有咬口, 唔會一夾就散.

鹿兒島黑豚肉 - 豚肉鮮嫩, 味道香濃, 油份充足.
2023-10-25 41 瀏覽
🍴餐廳:二八火鍋📍地址:佐敦北海街17-19號地舖至1樓呢間打邊爐食雞煲刺身認真抵食,$428已經有象拔蚌刺身,仲有龍蝦刺身、鱆紅魚刺身,叫支紅酒都係$138!好多款唔同嘅鍋底,竹笙椰子雞同花膠雞湯都好吸引,不過最後我都係揀至愛嘅芫茜皮蛋湯,平時通常係清水加芫茜同皮蛋,呢度個湯底好濃應該係豬骨湯底👍掂!牛嘅部位選擇多,今次叫左牛爽肉及牛王喉豬肉方面竟然有肉眼筋食!平時去買肉眼筋,都要叫人留起先有!必叫!!有好多款送酒小食,鴨舌、雞腳、炸花生呢啲好少火鍋會有得食,今次叫咗吉列墨魚餅,三個人埋單900蚊,飲飽食醉,唔錯!象拔蚌刺身牛爽肉牛王喉本地肉眼筋水魷魚粟米稻庭烏冬吉列墨魚餅
🍴餐廳:二八火鍋
📍地址:佐敦北海街17-19號地舖至1樓

叫支紅酒都係$138!

牛嘅部位選擇多,今次叫左牛爽肉及牛王喉

象拔蚌刺身

粟米
稻庭烏冬

吉列墨魚餅
2023-10-21 42 瀏覽
【佐敦•二八火鍋】✨@28hotpot————————————————————————新派人氣火鍋 多款鍋底 雞煲刺身 豐富美味刺激你味蕾🍯|竹笙椰子雞鍋|HKD 228椰子是這道菜的獨特之處,它作為煮菜的容器,能將雞肉和竹笙的香味完美地保存下來,同時也在湯汁中釋放出椰子的香甜味道。雞肉在烹調的過程中能充分吸收竹笙和椰子的香味,讓雞肉更加鮮嫩可口。🍯|安格斯封門柳(小)|HKD 198肉質鮮嫩、多汁而聞名,口感十分滑嫩。它較為優質的肉質使得菜品更加美味豐富,被廣大食客所喜愛。🍯|珊瑚蚌|HKD 128它是一種海鮮寶藏,擁有濃厚的鮮美口感,含有豐富的蛋白質、礦物質和維生素,對身體非常有益。在火鍋中烹煮後,珊瑚蚌的肉質更加鮮嫩多汁,入口即化,散發出撲鼻的鮮香。🍯|鴛鴦滑(蝦滑及墨魚滑)|HKD 68在火鍋中烹煮後,蝦滑的口感更加彈牙,散發出鮮香的香氣,讓人垂涎欲滴。嫩滑的口感和獨特的海味。墨魚滑含有豐富的蛋白質、鈣和鐵,對身體有很好的補充作用。🍯|炸紫菜響鈴(半份)|HKD 35脆脆口感和淡淡的海味往往能夠帶來愉悅的口感體驗。🍯|唐生菜|HKD 38口感清新爽嫩,打邊爐不可缺少嘅新鮮蔬菜。
【佐敦•二八火鍋】✨@28hotpot
————————————————————————
新派人氣火鍋 多款鍋底 雞煲刺身 豐富美味刺激你味蕾

🍯|竹笙椰子雞鍋|HKD 228

🍯|安格斯封門柳(小)|HKD 198

🍯|珊瑚蚌|HKD 128

🍯|鴛鴦滑(蝦滑及墨魚滑)|HKD 68

🍯|炸紫菜響鈴(半份)|HKD 35

脆脆口感和淡淡的海味往往能夠帶來愉悅的口感體驗。

🍯|唐生菜|HKD 38

口感清新爽嫩,打邊爐不可缺少嘅新鮮蔬菜。

🍯|酒香鴨舌|HKD 68

酒香味濃郁、肉質鮮嫩的特點,非常受到食客的喜愛。

🍯|鮮淮山|HKD 38

鮮淮山在烹飪時需要注意時間的掌握,以免過度煮熟而影響口感。
2023-10-20 27 瀏覽
#fafafoodblog佐敦 #fafafoodblog打邊爐🍴花膠雞鍋248 蚊半隻花膠粗身彈牙 有好多香咸既火腿肉 雞有半隻 雞同火腿肉滲哂落 湯入面 湯雞味香濃 好入味 飲 d湯再要黎打邊爐 正🍴橡果黑毛豬肉半份88 蚊🐷黑毛豬肉質口感夠香滑 豬味濃但唔 so , 而且食落唔肥 正🍴本地豬潤40 蚊半份🐷爽口彈牙既豬潤🍴細安格斯封門柳198 蚊🐂封門柳 牛肉肉質比較彈牙 脂肪比例低 肉味濃 唔錯 🍴生麵紅薯粉各半份 total 40 蚊🍴炸鮮蝦雲吞6 件75 蚊🥟 炸得好香脆 完全包住飽滿蝦肉 🦐 蝦肉新鮮 點埋甜醬正🍴酥炸有骨魚皮68 蚊🐟有骨魚皮骨都炸得香脆 就甘食好味 點打邊爐鍋都好味#打邊爐 #火鍋 #花膠雞 #薯粉 #生麵 #雲吞 #牛肉 #豬肉Score 平均分< 7.8/10>Taste 味道:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻Service 服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻~~~~~~~~~~~~~ #二八火鍋佐敦北海街17 至19 號地
🍴花膠雞鍋248 蚊半隻
Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻
Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Service 服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
~~~~~~~~~~~~~
#二八火鍋
佐敦北海街17 至19 號地鋪及1樓
~~~~~~~~~~~~
#fafafoodblog #為食花太郎 #fafafoodblog佐敦
====================

2023-10-20
2023-10-20 38 瀏覽
收工想食餐好嘅,就去咗二八火鍋度,叫咗個豪華二人餐$548入面包左佢哋既出名沙爹鍋,入面係有花生碎肉有極級安格斯雪花牛同鹿兒島黑豚肉,我哋特別鍾意牛肉,因為充滿油脂,同湯底都好夾,豚肉就比較瘦啲丸有臺灣魚包蛋,牛肉丸,豬肉丸,蟹籽包,基本上呢度嘅丸都幾好食,而且彈牙脆肉皖魚片:幾重魚味,而且都幾大件炸響鈴同出前一丁就係吸湯底嘅恩物,真係好邪惡雜菜:就有芥蘭,生菜同皇帝菜,幾新鮮小食就有椒鹽粟米,香口惹味打邊爐咁熱氣就決定叫竹蔗茅根降火,唔算話好甜,幾啱我口味

脆肉皖魚片:幾重魚味,而且都幾大件

炸響鈴同出前一丁就係吸湯底嘅恩物,真係好邪惡

雜菜:就有芥蘭,生菜同皇帝菜,幾新鮮
小食就有椒鹽粟米,香口惹味

打邊爐咁熱氣就決定叫竹蔗茅根降火,唔算話好甜,幾啱我口味
2023-10-18 31 瀏覽
今日係佐敦同同事食打邊爐,叫左個「豪華二人餐$548」只絕對係超值嘅選擇!餐廳有兩款名氣十足嘅湯底,分別係ニ八馳名沙爹鍋同埋咸豬骨鍋。沙爹鍋香辣可口,咸豬骨鍋鮮甜濃郁,兩款湯底可以一次過嚟埋。真係適合一班愛辣同埋愛鮮甜嘅朋友!。套餐包括:極級安格斯雪花牛(小)鹿兒島黑豚肉臺灣魚包蛋(小)脆肉院魚片(小)鴛鴦丸(小)炸響鈴 (小)出前一丁(一個)時令雜菜敬送小食(一碟)椒鹽粟米。必試佢哋嘅極級安格斯雪花牛(小)。肉質鮮嫩多汁,絕對令人滿足!仲有-鹿兒島黑豚肉,又滑又大片。。餐廳嘅臺灣魚包蛋,脆肉院魚片同鴛鴦丸都係精選之作,令你感受到多元化嘅滋味。而炸響鈴同出前一丁都係小吃類型嘅菜式,可以滿足你嘅小食慾望。。除咗主菜之外,餐廳亦有敬送小食,一碟椒鹽粟米🌽,好惹味!

套餐包括:

極級安格斯雪花牛(小)
鹿兒島黑豚肉
臺灣魚包蛋(小)
脆肉院魚片(小)
鴛鴦丸(小)
炸響鈴 (小)
出前一丁(一個)
時令雜菜
敬送小食(一碟)椒鹽粟米

除咗主菜之外,餐廳亦有敬送小食,一碟椒鹽粟米🌽,好惹味!
今日男朋友抵讚,請佢黎佐敦呢間打邊爐🍲食,因為之前食過好多次,覺得料靚,老闆職員服務態度又好😚一路食一路都有留意住,好主動幫手加湯、介紹下有咩好野食😎今次叫左1️⃣象拔蚌刺身+二八馳名沙爹鍋💰428呢個象拔蚌睇住老闆撈出嚟,保證新鮮。象拔蚌刺身口感紮實,肉質脆嫩爽滑,十分鮮甜,好正,必定要叫。依家一個馳名沙爹鍋湯底+一個例牌象拔蚌刺身都係💰428,真係好抵食🤩🤩2️⃣鱆紅魚刺身(半份)+手切本地吊龍(小)💰428鱆紅魚刺身肉質鮮美、爽口,咬落口有口感、紮實,好好食,成碟超級新鮮🥹🥹🥹❤️❤️❤️❤️。本地吊龍雖然係小份,但係其實份量都好多,吊龍嘅筋、脂肪分佈都唔平均,食落口既有牛脂豐富,又有肉純粹嘅軟嫩,成蝶都肉質鮮甜,好出色🥰🥰🥰3️⃣半隻椰子雞鍋💰228男友最近熱氣,所以試下呢個椰子🥥雞鍋,椰子水湯底超級鮮甜甘美,雞件係新鮮雞,有半隻,雞件煮熟後先飲湯,湯頭真係好鮮甜😍,雞件咬落彈性十足,果然係新鮮雞打邊爐最好食,雞味好足,我地全部食曬😚😚😚😌😌😌4️⃣雪花肥牛(小)💰298呢碟雪花肥牛係老細推薦,真係好好食,質感細嫩,口感豐富,有豐富肉汁同濃郁牛味,好好食,如果唔係價錢都有咁上下,我諗住叫多幾碟😝5️⃣半份

今次叫左
1️⃣象拔蚌刺身+二八馳名沙爹鍋💰428

2️⃣鱆紅魚刺身(半份)+手切本地吊龍(小)💰428

3️⃣半隻椰子雞鍋💰228

4️⃣雪花肥牛(小)💰298

5️⃣半份鹿兒島黑䐁肉💰68
黑䐁肉肉質緊緻,脂肪比較清爽、唔會好油膩,食落口,肉汁甘甜有豬味😎

6️⃣4粒鴛鴦丸💰50
鴛鴦丸係兩粒手打豬肉丸、兩粒手打牛肉丸,兩樣丸調味唔重,食得到食材原本嘅鮮美,咬落口肉汁豐富,大家食嘅時候要小心,唔好辣親個嘴🫣

7️⃣鴛鴦滑💰98
我地揀左蝦🦐滑同墨魚滑,兩者都食得出好多蝦肉、墨魚肉,蝦滑比較Q彈,墨魚滑就比較紮實,兩樣都好食🤤

8️⃣油麥菜💰38
油麥菜加落去椰子🥥雞湯,更加鮮甜🥳

9️⃣竹蔗茅根水💰48
打邊爐驚熱氣一定要叫,唔會好甜,好下火

🔟醬料費:每人💰20,鋪頭只收現金,記得要準備現金💴

消費價錢:2人💰1896.4,人均💰948.2

結論:
(10分為滿分)

味道:8.5/10
性價比:8/10
回頭指數:8.5/10

餐廳名稱:二八火鍋 (佐敦)
餐廳地址:佐敦北海街17-19號地下至1樓
2023-10-13 43 瀏覽
【佐敦•二八火鍋】@28hotpotππππππππππππππππππππππππππππππ高質唔貴火鍋店 裝修新凈 燈光光猛 坐得舒適 岩一大班人圍埋烚下烚下🌻|象拔蚌刺身|象拔蚌刺身,好味好嫩滑,入口即溶。象拔蚌本身嘅味道非常鮮甜,一啖下去令我回味無窮。而且象拔蚌刺身嘅口感非常爽脆,真係好有咬口,好適合輕啖。🌼|肘子花膠雞鍋|HKD 248鮮嫩的雞肉和滑嫩的花膠,它們都能充分吸收湯底的味道,讓整道菜更加美味。而且,火腿的鹹香味道也能讓菜餚更加有層次感。🏵️|台山蠔|HKD 228蠔肉鮮嫩多汁,散發著誘人的海鮮香味。蠔肉經過火鍋的煮熟,更加鮮美可口🍁|鴛鴦滑(墨魚滑&蝦滑)|HKD 98鴛鴦滑的味道是融合了墨魚滑和蝦滑的特色,具有鮮甜的蝦香和墨魚的獨特口感。墨魚滑在口中帶有濃郁的海洋味道,帶點微鹹的味道,而蝦滑則帶有鮮甜的濃郁蝦香味。兩者混合在一起,使得鴛鴦滑的味道更加豐富多樣,口感也更加細膩。🌾|白鱔片|HKD 138白鱔片的味道帶有一種獨特的魚味,但相對於其他魚類,它的味道較為淡雅。白鱔片的肉質細嫩,口感滑爽,而且帶有一點點的韌性。🌟|脆鯇骨腩|HKD 108它的魚骨軟嫩,並帶
【佐敦•二八火鍋】@28hotpot

🏵️|台山蠔|HKD 228

🍁|鴛鴦滑(墨魚滑&蝦滑)|HKD 98

🌾|白鱔片|HKD 138

🌟|脆鯇骨腩|HKD 108

它的魚骨軟嫩,並帶有一些脆度。脆鯇骨腩的肉質鮮美,有著濃郁的魚味,但相對於其他魚類,它的魚味稍微較淡。

🏵️|鮮准山|HKD 38

味道還帶有一種淡淡的甜味,讓人聯想到新鮮水果和花朵的芬芳。它的口感濃郁而滑順,給人一種舒適和享受的感覺。

🌿|油麥菜|HKD 38

它的口感脆嫩,並帶有一點點的苦味。油麥菜也具有淡淡的草本氣息,讓人聯想到大自然的清新氛圍。

餐廳環境:🔥🔥🔥🔥🔥
服務質素:⛄⛄⛄⛄⛄
食物味道:🍾🍾🍾🍾🍾
性價比:🎟️🎟️🎟️🎟️🎟️消費 HKD 986(連加一)
✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨
#佐敦美食 #二八火鍋 #web3佐敦
二八火鍋
佐敦北海街17-19號地下至1樓
2023-10-11 40 瀏覽
天氣開始轉涼,又係打邊爐嘅時候喇😂😂今次聽朋友講佐敦有間打邊爐,開到好夜,即刻去試試先😂😂湯底就揀咗馬來沙嗲湯底,果然真材實料🤤會食到粒粒嘅花生碎,濃濃嘅沙嗲味真係令人食慾大增呀😝⭐️安格斯牛小排🐮牛小排嘅雪花超靚,油脂分泌平均,唔會有太多嘅肥肉,唔油膩,而且牛小排嘅厚度幾厚,食落口感比較豐富,口感嫩滑,好重牛肉味😋⭐️鹿兒島豬肉🐽豬肉嘅分量好足,大大塊,油脂啱啱好,唔會太肥,肉質鬆化,配合濃濃沙嗲嘅湯底真係一讚👍🏻⭐️芹菜豬肉餃🥟芹菜豬肉餃都幾足料㗎!一咬開已經食到芹菜味,芹菜好新鮮!食落口啲芹菜脆卜卜!好多芹菜係入面!豬肉同芹菜嘅比例一半一半,唔會驚太多肉係入面,會食到好滯🤭⭐️韮菜豬肉餃🥟食完芹菜豬肉餃,韮菜豬肉餃同芹菜餃一樣出色,粒粒飽滿,皮薄餡靚😍手打墨魚滑,蝦滑🦐墨魚滑同蝦滑基本上打邊爐都係必嗌!材料好足!啖啖都食到蝦肉同墨魚粒㗎!啲蝦肉同墨魚好大粒!好有嚼勁🤤爽口彈牙🤩四寶丸有,豬肉丸,蝦丸,墨魚丸同牛丸😋一咬落去爆哂汁,牛肉味濃郁,口感好正,四款丸都好新鮮,完全冇雪味,鮮香多汁🤩最尾仲嗌咗個小食,墨魚餅炸得好酥脆,脆卜卜,墨魚餅好厚身,炸粉唔會好多,肉餅結實彈牙🤤

⭐️安格斯牛小排🐮

⭐️鹿兒島豬肉🐽

⭐️芹菜豬肉餃🥟

⭐️韮菜豬肉餃🥟

手打墨魚滑,蝦滑🦐

2023-10-10 45 瀏覽
朋友想打邊爐,喺佐敦搵到間有二人餐火鍋餐,見呢個餐都幾多野食,就去試吓先。二八馳名沙嗲鍋,個鍋底一上枱已經好香沙嗲嘅香味,好濃郁,要黎打邊爐一流。極級安格斯雪花牛,雪花牛嘅脂肪分佈好均勻,好靚雪花紋,食落好重牛味,非常淋滑,食得出係靚嘅安格斯牛。鹿兒島黑豚肉,雖然睇落好似好肥,但食落係有少少爽口,脂肪位置完全唔肥,d肉質幾嫩,一d都唔鞋口。台灣魚包蛋,咬落就知原來入面係有涵,入面充滿蟹子,味道非常好。鴛鴦丸,牛肉九同豬肉丸都好新鮮,係手打嘅,粒粒都爽口彈牙。脆肉鯇魚片,d魚片非常新鮮同非常脆口。炸嚮鈴,浸湯幾秒就食得,吸味之選。出前一丁,用呢個湯底可以整到個沙嗲出前一丁,個湯吸晒入d麵果度,好好食。小食係椒鹽粟米,食落非常惹味。竹庶水,好多料喺入面非常足料,飲落好清甜降火,打邊爐就最啱。

鴛鴦丸,牛肉九同豬肉丸都好新鮮,係手打嘅,粒粒都爽口彈牙。

脆肉鯇魚片,d魚片非常新鮮同非常脆口。

炸嚮鈴,浸湯幾秒就食得,吸味之選。

小食係椒鹽粟米,食落非常惹味。

作為火鍋fans,周圍試新火鍋介紹俾大家😎今次呢間港式/中式,除咗火鍋仲有龍蝦、象拔蚌等套餐任君選擇,單點都得👍餐廳有兩層,上層有包廂,適合聚會1️⃣ 豪華二人餐 $548 ⭐️9/10二人套餐基本上包晒肉類、丸類、菜籃🥦今次揀咗鴛鴦湯底(沙嗲&麻辣) 沙嗲湯底濃郁入味,雪花牛有驚喜!鮮嫩味重🐮脂肪均勻,豚肉sok晒湯汁好好食,魚片滑,同湯底好夾,菜種類多,麻辣鍋好香,整體好食--Food: 8.5/10Environment: 8.5/10Service: 8.5/10Price: 8.5/10Overall: 8.5/10💸 ~300 pp

1️⃣ 豪華二人餐 $548 ⭐️9/10

Food: 8.5/10
Environment: 8.5/10
Service: 8.5/10
Price: 8.5/10
Overall: 8.5/10

💸 ~300 pp
佐敦樸實高質的火鍋店,沒有Gimmick豪華裝修,但食材和價錢貼地,滿足邊爐癮大起時的食慾。- 粟米鮮椰水湯底- 椒鹽粟米 | - 炸響鈴- 安格斯牛小排 | - 鹿兒島黑豚肉- 脆鯇片 | - 四寶丸- 西洋菜 | - 香茅檸檬薏米水椰水湯底清澈不花巧,椰香和粟米的鮮甜味讓食材的鮮味盡現,簡單又順喉。牛小排雪花大理石紋完美,而且不算太薄切,保持一定的厚度,口感和分佈平均的油脂,讓口感軟嫩又有油脂香,回味非常。黑豚肉和脆鯇片的爽口脆彈口感也是值得一讚,特別是脆鯇片獨特的鮮美魚香,吃得出是食材的新鮮。薏米水大大一渣,沒有太多的加工甜味,微甜清爽,倆口子Share份量足夠有餘。

脆鯇片

西洋菜
四寶丸
香茅檸檬薏米水
2023-10-07 32 瀏覽
🫡我夜麻麻肚餓,見到呢間舖頭門面幾靚,又有個二人餐,所以決定試吓😂呢間係散嗌咁叫,比起出面嘅任飲任食,自然肉類會高質少少✌🏻叫咗沙嗲湯😂唔算太重口味,湯又唔算特別多油脂👍🏻安格斯牛小排分量適中,肉質比較嫩滑,唔會有好多筋😂同埋都幾重牛味👍🏻大家嚟到記得試吓!味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️賣相:⭐️⭐️⭐️⭐️鯇魚片新鮮冇咩雪味,食落唔見有骨,啱晒驚骨嘅朋友😂幾鮮甜👍🏻可以一戰味道:⭐️⭐️⭐️⭐️賣相:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️響鈴幾有驚喜,睇落似人手炸,唔係出面攞貨😂😂比較偏硬身,可能要浸多1-2秒😆真係好正!好好食,我一個人可以食一碟✌🏻味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️賣相:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ 手打丸類幾新鮮,打到有起膠,所以幾彈牙,可以食多幾粒就好啦😂😂其他味道都唔錯!味道:⭐️⭐️⭐️⭐️賣相:⭐️⭐️⭐️⭐️椒鹽粟米粟米非常鮮甜,唔會炸到太乾,火候控制得幾好👏🏼面頭勁多炸蒜✌🏻,識落都非常脆🤣🤣又唔會太油膩!值得一試🫶🏻味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️賣相:⭐️⭐️⭐️⭐️總結:今日都幾滿足!兩條友如果想搵個地方聚下,傾吓偈👍🏻又唔想俾人嘈,或者俾人趕。強烈建議嚟呢度,但係呢度夜晚大家都會預先訂枱,我地好彩盲舂舂Walk in都有位,如果唔係有機會摸門釘😂👍🏻佢樓上好似都有位置,未知
呢間係散嗌咁叫,比起出面嘅任飲任食,自然肉類會高質少少✌🏻
叫咗沙嗲湯😂唔算太重口味,湯又唔算特別多油脂👍🏻

鯇魚片

賣相:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

響鈴

賣相:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

手打丸類

總結:

今日都幾滿足!兩條友如果想搵個地方聚下,傾吓偈👍🏻又唔想俾人嘈,或者俾人趕。強烈建議嚟呢度,但係呢度夜晚大家都會預先訂枱,我地好彩盲舂舂Walk in都有位,如果唔係有機會摸門釘😂👍🏻佢樓上好似都有位置,未知環境係點。伙記都好有禮貌😂開心的一晚✌🏻

地理位置:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐
價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️
服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
2023-10-05 34 瀏覽
今日嚟左佐敦食 -  二八火鍋 ! 第一次嚟 , 光猛乾淨 , 裝修帶輕奢風 , 用色舒服 ~ 餐牌 :椒鹽粟米 ($58)😎😎 打邊爐前先黎個小食 !! 椒鹽味咸咸地 , 粟米勁甜 , 又咸又甜 , 好惹味 ! 推介 ! 👍瑤柱冬瓜咸豬骨湯底 ($138)好足料 , 有好多冬瓜同大大嚿豬骨 !! 個湯夠清 , 唔太鹹 🤗好似媽媽煲嘅冬瓜豬骨湯 ~安格斯牛小排 ($298)牛小排有一定嘅厚度 , 加上脂肪分布平均 😌 整體口感岩岩好 ! 鹿兒島黑豚肉 ($68)無豬臭味 ! 質素唔錯 !脆鯇片 ($78)無骨魚片最岩我呢 d 懶人食 😆 超爽脆 ! 係 真 . 脆肉鯇 !鴛鴦丸 (豬肉丸 + 牛丸) ($50)2 款都實淨彈牙 , 唔係麵粉丸 , 正 ! 👍炸響鈴 ($30)臺灣魚包蛋 ($38)雜菜拼盤 ($48)有西洋菜 , 皇帝菜同西生菜 ~ 竹蔗茅根 ($48)一渣 $48 幾抵 ~ 見到入邊滿滿嘅材料 , 好足料 , 味道清新 , 一啲都唔甜 , 啱晒我口味 !!整體黎講 , 坐得舒服 , 樓上仲有幾間箱房 , 夠曬私癮度 ! 用料有質素 , 唔係任食火鍋可以媲美 , 絕對係
餐牌 :

椒鹽粟米 ($58)
瑤柱冬瓜咸豬骨湯底 ($138)
安格斯牛小排 ($298)

鹿兒島黑豚肉 ($68)
無豬臭味 ! 質素唔錯 !
脆鯇片 ($78)
鴛鴦丸 (豬肉丸 + 牛丸) ($50)
2 款都實淨彈牙 , 唔係麵粉丸 , 正 ! 👍

炸響鈴 ($30)
臺灣魚包蛋 ($38)
雜菜拼盤 ($48)
有西洋菜 , 皇帝菜同西生菜 ~
竹蔗茅根 ($48)

整體黎講 , 坐得舒服 , 樓上仲有幾間箱房 , 夠曬私癮度 ! 用料有質素 , 唔係任食火鍋可以媲美 , 絕對係一個精緻嘅火鍋 ! 😌😌