2018-03-10 327 瀏覽
又一台式飲品店來了香港一開始是被名字和logo吸引而來(然而我不知道有什麼是推薦什麼好喝的)仔細看一下menu,發現有”芭樂檸檬🍋”,二話不說馬上點了這個 (因為我本身很喜歡芭樂,而且比較少有) 來自台灣的紅心芭樂 (還可以吃到一粒粒的芭樂果肉🤤)加泰國青檸 (榨汁),酸酸甜甜好醒胃,夏天飲岩晒,最喜歡是有果肉可以吃 (提提大家酸度頗高的,怕酸的朋友就不適合了) 另一杯選了”玫瑰草莓拿鐵”,玫瑰味比較重,玫瑰花瓣頗多,幾乎每一啖都有,咬落甜甜的,很喜歡💕可惜草莓🍓味很淡,差點忘了它的存在,這杯還是適合喜歡🌹的朋友多一點,喜歡🍓的會讓你失望啊
又一台式飲品店來了香港
一開始是被名字和logo吸引而來
(然而我不知道有什麼是推薦什麼好喝的)
買了一杯大水果茶,飲落非常酸,啲水果十分碎,經常飲到啲核,雖然是大杯裝但比其他品牌店舖也偏細,價錢也比較貴,真的名不符實,雖有待改善。比在尖沙咀飲的水果茶(鮮茶道)差太遠了。
外賣自取
2018-03-09 179 瀏覽
西環終於有好飲嘅珍奶😭😭😭了不起嘅茶底做得好好,飲到好香嘅茶味。👍🏻👍🏻👍🏻珍珠好有口感,亦都係用無色素嘅珍珠,所以唔係黑色。😉😉😉睇得出好有心機做,終於唔再得share tea 喇🤤🤤🤤價錢方面雖然係偏貴,但都值得一飲再飲!!!😜😜😜推薦珍珠翡翠拿鐵同翡翠檸檬,檸檬好香飲落好清爽。芭樂都係唔錯,用台灣嘅芭樂所以一杯都唔平,真材實料,有興趣可以試下👏🏻👏🏻👏🏻
西環終於有好飲嘅珍奶😭😭😭
了不起嘅茶底做得好好,飲到好香嘅茶味。👍🏻👍🏻👍🏻
珍珠好有口感,亦都係用無色素嘅珍珠,所以唔係黑色。😉😉😉
睇得出好有心機做,終於唔再得share tea 喇🤤🤤🤤
價錢方面雖然係偏貴,但都值得一飲再飲!!!😜😜😜
外賣自取
  • 珍珠翡翠拿鐵
1K
2018-03-04 209 瀏覽
又一間新開既飲品店今日咁啱經過就試一試佢啦小試牛刀就同朋友share依杯黑糖珍珠拿鐵($28)$28一杯嚟講,都算係中上價錢🤔杯身除左有”了不起”三個字,仲有啲幾過癮既圖案😂😂無藝術細胞既我就唔係好識欣賞啲圖案想做乜😂相比台式奶茶,依杯茶味就濃啲,又有少少紅茶既甘香味飲飲下我同朋友都覺得個味有少少似港式奶茶😂😂珍珠浸過黑糖,所以比一般嗰啲甜好多而且食落好煙韌我就麻麻地鐘意依款啦,鐘意煙韌既人應該會鐘意飲品無分size,依杯份量大約細天仁茗茶少少,但又再貴啲整體嚟講,可以一試,但依杯黑糖珍珠拿鐵就無乜了不起啦😂
又一間新開既飲品店
今日咁啱經過就試一試佢啦

黑糖珍珠拿鐵

小試牛刀就同朋友share依杯黑糖珍珠拿鐵($28)
相比台式奶茶,依杯茶味就濃啲,又有少少紅茶既甘香味
飲飲下我同朋友都覺得個味有少少似港式奶茶😂😂
珍珠浸過黑糖,所以比一般嗰啲甜好多
而且食落好煙韌
我就麻麻地鐘意依款啦,鐘意煙韌既人應該會鐘意

飲品無分size,依杯份量大約細天仁茗茶少少,但又再貴啲

整體嚟講,可以一試,但依杯黑糖珍珠拿鐵就無乜了不起啦😂

2018-03-02
下午茶
2018-03-03 245 瀏覽
之前喺facebook見到佢話係西環嗰度開咗一間新嘅珍珠奶茶舖,所以就即刻去試,因為好近我屋企 ,facebook推介佢嘅烏龍珍珠奶茶好好飲 ,所以就點咗呢一個, 試咗之後發覺味道都還算不錯,比起名茶其實都差不多,不過價錢就不便宜啦,要28蚊一杯 。先講過茶底都飲到烏龍茶味嘅,不過茶味並不算太香濃, 之於個珍珠應該係用蜜糖煮過,所以每粒珍珠都有蜜糖味,而且煮嘅時間恰到適中,所以珍珠唔會太硬,下次會想試下佢個玫瑰花味珍珠奶茶, 而家佢有優惠,學生出示學生證可以減5蚊,都幾抵。
2018-02-26