餐廳: 九份茶舍
資訊:

2021-02-02 25 瀏覽
今次嘅體驗唔係好好🙁不過見到店員好忙,一腳踢一間舖,出唔少外賣。(可能係質素飄忽嘅原因?)貼心嘅係點餐位有寫今日有嘅材料同無嘅材料,客人可以就住叫。.🧋碳焙烏龍珍珠奶茶 HK$25烏龍茶味唔突出🙈佢嘅全糖對我嚟講可能太甜,似飲緊糖水。黑糖珍珠應該未煮透,中間仲有🤏少少硬。
今次嘅體驗唔係好好🙁

貼心嘅係點餐位有寫今日有嘅材料同無嘅材料,客人可以就住叫。
碳焙烏龍珍珠奶茶

🧋碳焙烏龍珍珠奶茶 HK$25
2021-01-15
2020-12-30 62 瀏覽
雖然黃店 但都有改善空間, 今日飲咗古早味珍珠鮮奶茶,佢係用明治奶,但係個奶茶完全冇茶味,我淨係飲到奶味有啲失望 佢珍珠係好QQ嘅, 原先想要地瓜小芋圓但係佢今日冇晒。佢成間店舖係一個店員,take一個order再整完嘢食先再接下個order,中,變相就會等得耐啲希望下次再飲佢會有進步啦。
有啲失望
佢珍珠係好QQ嘅, 原先想要地瓜小芋圓但係佢今日冇晒。

希望下次再飲佢會有進步啦。
2020-10-09 134 瀏覽
上次食嗰間喺百佳入面真係好唔掂,今次真係買九份茶舍,簡直係兩個層次!細細碗,三十七蚊,價錢貴左少少啦。個人覺得好足料,細細粒啡啡地色嗰啲我唔知叫咩名,甜過頭,但好有咬口。紅豆粒粒分明,唔係一團蓉嗰啲。芋圓好好食,係煙韌口感,啱啱好,不過份量就比較少。成碗糖水我覺得係偏甜左少少,如果淡返啲會好啲。整睇黎講係好食,值得一讚嘅係成碗都足料嘅,真係好食過甜品舖!價錢上真係高左啲,因為真係比較細碗。如果九份茶舍將來搞埋堂食,我諗都會好多人幫襯。

細細碗,三十七蚊,價錢貴左少少啦。
紅豆粒粒分明,唔係一團蓉嗰啲。
芋圓好好食,係煙韌口感,啱啱好,不過份量就比較少。
成碗糖水我覺得係偏甜左少少,
如果淡返啲會好啲。
價錢上真係高左啲,因為真係比較細碗。

如果九份茶舍將來搞埋堂食,
我諗都會好多人幫襯。
2020-08-22
2020-08-08 196 瀏覽
【深水埗】煙韌雙色珍珠奶茶 💛 𝙾𝚘𝚕𝚘𝚗𝚐 𝙱𝚞𝚋𝚋𝚕𝚎 𝙼𝚒𝚕𝚔 𝚃𝚎𝚊|烏龍珍珠奶茶 (微甜細杯) $30|很喜歡烏龍奶茶所散發的炭焙香氣🥤可以選擇較甜的#黑糖珍珠或白色的地瓜珍珠也可以兩款混搭口感都十分煙韌💛整體偏甜但天氣熱時喝上一杯真的很消暑💦下次會試試他們有名的#芋圓✨

|烏龍珍珠奶茶 (微甜細杯) $30|
但天氣熱時喝上一杯真的很消暑💦
下次會試試他們有名的#芋圓✨
2020-08-06
2020-08-05 110 瀏覽
點了一杯邪惡既奶蓋黑糖珍珠四季春茶,我落單嗰陣無講明甜度,但出到黎唔會超級甜,甜度適中! 奶蓋好滑,最值得讚嘅係黑糖珍珠,口感煙煙un un, 份量又多,極度推介👍🏻
2020-08-05
2020-07-01 167 瀏覽
第一次寫食評但真心想佢改善見食評話芋圓麻麻 但因為見佢深黃所以叫左個奶蓋黑糖珍珠四季春雖然係黑糖珍珠 但黃色既😹我懷疑係番薯整珍珠幾煙un幾好食奶蓋四季春初頭飲係ok 既 奶蓋份量多但飲到冇哂茶 就開始覺得個奶蓋個味怪怪地有d一粒粒 本身以為係岩鹽 但飲飲下又唔似所以冇飲哂 希望見到可以改善啦 加油
第一次寫食評但真心想佢改善
有d一粒粒 本身以為係岩鹽 但飲飲下又唔似

所以冇飲哂 希望見到可以改善啦
加油
2020-06-28 122 瀏覽
雖然有點太遲,黃店集郵+1成功👏🏻九份茶舍在黃色經濟圈已經相當有名,知道在西九龍中心新開了分店,作為西九龍中心的常客,當然要特地上8樓一試。作為黄店,連儂牆是必備之外,也有postcard和小卡可自取。客人不多,落單後5分鐘飲品便到手。這次試的是夏日限定中的格雷伯爵朱古力珍珠奶茶配黑糖珍珠(好長的名字),大杯裝$30的價格並不貴,因為沒有黑糖珍珠,所以改轉為白玉珍珠,可惜個人始終不太喜歡白玉珍珠的甜味,所以評價普通,不過珍珠質地Q彈,口感不錯。至於伯爵朱古力奶茶的味道也ok,朱古力味不會太甜,奶味比較淡,但伯爵茶很香,整體上算是滿意。新店開幕期間,還給了買一送一優惠卡,另有限期至2047年的有趣印花卡。原來分店頗多,那應該很快有再光顧的機會呢。p.s.本文原文於ig最先上載。
雖然有點太遲,黃店集郵+1成功👏🏻

格雷伯爵朱古力珍珠奶茶配白玉珍珠

p.s.本文原文於ig最先上載。