2022-09-05
海鮮盛 ($538)上品和牛肩肉-4塊($128)大蜆人參雞湯($98)可樂($22).元朗新開嘅日本燒肉餐廳,裝修佈置都睇得出有花到心思,餐廳仲有一個燈籠打卡位比大家影下相,岩哂一眾朋友黎飲飲食食吹吹水打打卡。餐廳六點開始就滿座,氣氛非常好,大家黎之前最好book定枱。小妹叫咗一客海鮮盛,有兩隻日本蠔、兩隻日本元貝、兩隻龍蝦尾、一條醃好的西京口味鰻魚同北海道魷魚,大部分均來自日本,當中西京鰻魚燒味道令我留下深刻嘅印象,實在太好吃!!醃料非常好吃!!原來這就是西京味道,第一次吃到這種味道有被驚艷到,應該是味噌的味道吧,非常好吃,大家可以試試看。另外和牛肩肉可能因為是肩肉,所以油脂含量相對少,肉比例較多,喜好和牛肥美感嘅朋友,可以skip😜我見餐廳4人入座,可享一客極大原塊和牛肉眼,$488/2=$244,見其他人食客order望落好靚,叫得過。雖然係日本餐廳,但竟然有大蜆人參湯呢道菜,湯底滲透出香濃的蜆味,很夾很好吃😋
上品和牛肩肉-4塊($128)
大蜆人參雞湯($98)
可樂($22)